Segmen Bloglist Cerita Syarafina

Author : Cik Rose Cute | 2:09 PM | 29Total Comments |
Assalammualaikum..
terjumpa segmen dekat blog BANU
Terus terasa mau join... Kalau korang join klik kat atas tue...
due date 22 Mac 2013
Jom Join Ramai2
Salam Perkenalan untuk semua..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Header Untuk ChRoNicLes oF My Life

Author : Cik Rose Cute | 2:08 PM | 16Total Comments |
Aku cuma betulkan tulisannya jer...untuk header Sweetmama Kalau nak saiz sebenar klik 2x ya....baru save...

Hope Suka...

Pssttt!!!  pasni nak sambung edit blog...kesian pulak dorang tertunggu-tunggu...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Istana Sultan Sulu

Author : Cik Rose Cute | 11:43 PM | 27Total Comments |
Sekarang niekan...Orang duk bercerita pasal Sultan Sulu....Jom! Layan Istana Sultan Sulu Pulak...


Sekadar perkongsian..

Ini dia gambar ISTANA SULTAN SULU - Sultan Sulu, Al Kiram itu orangnya tak da banyak wang untuk memelihara keluarganya sendiri ..jauh sekali mampu mensejahterakan "Rakyat nya", apalagi nak mengerah membekal dan memperkasakan "askar-askarnya" yang jumlahnya ratusan orang itu ke Sabah.... dengan bot-bot laju ala tentera berkelengkapan senjata canggih dan terbaru bernilai jutaan ringgit. 
Lihatlah sendiri GAMBAR ISTANA RAJA SULU ini yang sangat daif untuk seorang Raja yang ingin bertahta atas bumi Sabah Malaysia. Sejarah jelas menunjukkan nenek moyang Al Kiram ini sudah lama tidak punyai kedaulatan keats NORTH Borneo yang sekarang adalah bumi Malaysia bergelar SABAH DIBAWAH BAYU. 
Dari manakah tiba-tiba, Al Kiram yang tiada kuasa mendapat wang ini dan tiba-tiba mampu mengerahkan askar-askar seramai 200 lebih orang itu cukup dengan senjata moden benilai jutaan ringgit ini mencrobohi Sabah? Saya harap kita dapat jawapannya suatu hari nanti dengan izin ALLAH SWT.
SUMBER : Facebook.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Sup Sayur Campur Pedas dan Masam

Author : Cik Rose Cute | 11:54 AM | 28Total Comments |

Bahan
  • 10-12 ekor udang sederhana, dibuang kulit dan dibersihkan
  • 1/2 cawan udang, dimasak
  • 1 cawan kubis cina yang dihiris
  • 1 cawan lobak putih yang dipotong
  • 1 cawan kubis yang dipotong
  • 1/2 cawan kacang panjang yang dipotong
  • 1 cawan kubis bunga yang dipotong
  • 1/2 cawan pes kari pedas dan masam (rujuk cara membuatnya di bawah)
  • 4 cawan stok sayuran
  • 1/3 cawan sos ikan
  • 3/4 air asam pekat
  • 2 sudu besar gula melaka (jika suka)
Cara Memasak
  1. Tumbuk pes kari dengan udang masak sehingga sebati. Ketepikan
  2. Panaskan stok sup sehingga mendidih. Masukkan pes kari masam dan udang. Apabila mendidih, masukkan udang, diikuti dengan lobak putih dan kubis bunga. Apabila masak, masukkan kacang panjan, kubis dan kubis cina. Biarkan mendidih.
  3. Perasakan dengan sos ikan, gula melaka (jika suka), dan air asam pekat. Biarkan mendidih. Angkat daripada api dan sedia untuk di hidang.
Pes Kari Pedas Dan Masan
Bahan
  • 6 tangkai cili kering
  • 3 camca besar bawang merah yang dihiris
  • 1 camca teh bawang putih yang dihiris
  • 1 camca teh belacan
  • 50g ikan atau udang direbus
  • 1 camca teh garam
Cara Memasak
  1. Buang biji cili kering. Potong dan rendam dalam air sehingga lembut. Tuskan sehingga kering.
  2. Tumbuk cili kering dengan garam sehingga menjadi pes. Tambahkan bawang merah dan bawang putih dan tumbuk sehingga menjadi pes yang sebati.
  3. Masukkan balacan, ikan atau udang rebus dan tumbuk sehingga lumat.

Nota Pink:Kredit Nasuha aku nak cuba buat nanti...nampak sedap....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Make Over Blog November Lilyku

Author : Cik Rose Cute | 10:35 AM | 10Total Comments |
Hai! Assalamualaikum dan selamat pagi....Baru siap make over blog  NOVEMBER LILYKU... tema yang di pinta adalah shoking pink...warna kegemaranku juga kikiki...

Korang Jangan lupa terjah blog dia dan follow....untuk menjalin ukhwah di alam maya....Tak rugi pun follow kikiki....(memaksa pulak kikiki).....


Pssttt!!! Pasni aku nak balas komen korang yang singgah sini....Masak dah beres...bolehlah mengadap blog lama sikit....Tunggu ya...

Nota Pink: Sesiapa yag nak edit blog boleh inbox kat fb atau email ya....harga boleh di runding kikiki


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Edit Blog Coklat Chocobert

Author : Cik Rose Cute | 2:11 PM | 20Total Comments |
Jika u all peminat tegar COKLAT, u all WAJIB terjah Coklat Chocobert... Banyak coklat pilihan hati tau...!!  You All terjah dulu baru korang tahu (^_^).

Bog nie hasil design aku....Dah lama blog nie siap...tapi tuan punya blog suruh hold dulu...untuk dia update beraneka coklat terlebih dahulu..barulah korang rambang matakan...

 Ohya, nak bagitahu u all ni, Jika korang berminat dengan coklat tue bolehlah rojer2 tuan punya blog tau dekat Facebook....CHOCOBERT-HOMEMADE..  Jangan lupa follw blog beliau...


Psstt!!! Semoga Bisnes Bert maju jaya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Happy Brithday Syifa (2 Tahun)

Author : Cik Rose Cute | 12:41 PM | 27Total Comments |
Hari nie maka genaplah umur anak aku Nur Faqihah Syifa 2 tahun.Cepat betul waktu berpusing....aku rasa cam baru lagi aku bersalinkan syifa....tup-tup hari nie syifa dah 2 tahun.

Happy Brithday Buat Syifa...Semoga Syifa sentiasa sihat,happy dan jangan nakal2 ya...Ibu doakan untuk syifa supaya dewasa nanti menjadi insan yang solehah dan berjaya dalam hidup.
Dah banyak tutur kata yang dia tahu....lebih dari 10 dia tahu perkataan...tapi belum pandai cakap lagi....perkataan yg dia tahu  sedap,nak,yak,tue,kakak,abah,bu,mak,opah,miau (buat bunyi kucing) bek!! (bunyi kambing) nyanyi abcd,nyanyi elmo,upin ipin dan banyak lagi.Syifa nie suka main game kat tab galaxy...tapi sekarang tab tue dah rosak tak dapatlah syifa main....


Psstt!! pasni nak sambung edit blog yg tertangguh....ada masa aku terjah korang...




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Win Lucky Draw

Author : Cik Rose Cute | 8:56 AM | 17Total Comments |
Hari tue ada join "Vote & Win Lucky Draw" dari blog Greennn Inspiration  aku join pun sebab nak support adik Nisa....Tak sangka pulak bertuah...dah lama tak menang Contest nie tau hihihi...rezeki...

Kalau korang nak tengok keputusan klik SINI


Psstt!! kejap lagi nak terjah korang...slow2...Selepas Zohor nak sambung edit blog... 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Edit Blog Kisah Vitamin Dan Kesihatan

Author : Cik Rose Cute | 7:43 PM | 8Total Comments |
Assalamualaikum....aku rasa lama betul menyepi...padahal baru 2 atau 3 hari....Sorry sangat2 kerana tidak sempat singgah blog korang...Almaklumlah mak mertua aku ada kat sini time tue....Baru semalam mak mertua aku berangkat ke Mekah....Edit blog pun tertangguh....Sorry sangat2....

Blog yang baru di siapkan nie adalah blog IDA ARIL beliau baru lagi dalam berblog.Blog Ida nie jugak banyak story pasal kesihatan dan juga produk shaklee...Kalau korang nak mengenali Ida..klik IDA ARIL untuk menuju ke blognya....Harap Ida menyukai blog yg aku edit tue....


Pssttt!! Aku Nak Minta maaf dengan group GSF dan sesiapa yg selalu jenguk sini....Kalau ada kelapangan aku terjah blog korang ya....Waiting komen belum publish lagi.....huhuhu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ