Artis Tunjuk Buah Dada

Author : Cik Rose Cute | 11:44 PM | 20Total Comments |
Wakakaka.....nak tergelak aku tgk keyword aku hari nie.....ada ke?aku publish entry "artis tunjuk buah dada" kikiki...korang pun mesti cepat2 klik nak tgk artis mana yang tunjuk buah dada tuekan....

Siapalah gerangan yg cari keyword cam tuekan....memang gatal betul....kikiki....Korang layan jerlah sebelum tidur.....


Pssttt!! pasni nak tidur.....aku nak mimpi yang indah2.... hihihi hope korang mimpi indah ya.....Selamat malam....Zzzzzzz Sedapnya tidur.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Fasha Sanda Hamil

Author : Cik Rose Cute | 8:29 PM | 22Total Comments |

Alahai...comelnya Fasha....seri mengandung katakan....jeles pulak aku tengok hihihi....terasa mau mengandung jugok....kikiki...

 Fasha Sandha turut sama berkongsi gambar ceria dirinya bersama ibu mertua. Menurut caption yang ditulis oleh Fasha, gambar tersebut diambil ketika sambutan hari jadi ibu mertua Fasha.Seronok pulak tgk Fasha dah okey dengan mak mertuanyakan.....See  senyuman yang terpancar di wajah kedua-dua insan ini.

 Gambar2 nie...telah dikongsi oleh  Fasha  Sendiri di Instagramnya. Memang makin berseri wajah bakal si ibu inikan.....seksi pulak tue....
Patutlah udah lama tak tgk Fasha berlakonkan....mungkin dia stop kejap kot....sebab mengandung.... Layan jerlah....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Manusia Dan TanggungJawab

Author : Cik Rose Cute | 4:35 PM | 13Total Comments |
Salam...buat semua...


Setiap manusia mesti mempunyai 1 tanggungjawab yang besar..tidak kiralah apapun tanggungjawab tersebut.
masa yang tidak mencukupi @ kegiatan sosial yang berlebihan @ mencari rezeki tanpa batasan selalunya menjadi alasan apabila di tanya mengenai masa yang di luangkan kepada anak-anak dan keluarga....


  • Adakah ini alasan yang di berikan maka apakah bermakna sehari semalam 24jam yang Allah s.w.t peruntukkan masih tidak mencukupi?
  • Apakah Tuhan memberikan masa tidak seimbang untuk dunia ini @ kita sendiri yang mengabaikan masa?Jangan berikan alasan yang boleh menjuruskan kita meletakkan kesalahan kepada yang Maha Pencipta alam ini kerana setiap yang Dia anugerahkan di dunia ini adalah yang terbaik untuk makhlukNya.
  • Kita sebenarnya insan yang leka dan lalai dalam segala  hal seperti firmanNya,
                                   "  Demi masa.Sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian." (al-Ashr: 1-2 )

Ketika mengejar keduniaan secara berleluasa maka cuba kita fikirkan....apakah sebenarnya yang kita kejar? Harta ? kemewahan ? Pangkat ? Tapi kemana pula khazanah-khazanah ini kita belanjakan?Kita tidak mampu membawa khazanah ini ke liang lahad apabila mati esok.
  • Oleh itu jangan kita mengabaikan tanggungjawab dalam memberikan pendidikan yang sempurna.Sekiranya kita adalah orang yang terlalu sibuk tetapi kita seorang yang berharta maka gunakan harta itu sebagai perbelanjaan agar dapat memberikan didikan agama bukan hanya kepada isteri dan anak-anak sendiri malah kepada umat Islam yang lain.
  • Jika kita miskin maka kita carilah orang yang ikhlas serta bersedia memberikan didikan kepada anak-anak kita.Jangan beri alasan tidak ada orang yang sanggup kerana dunia ini luas dan masih ada insan yang rela berkhimat secara     ikhlas semata-mata hanya       untuk mengadap Allah s.w.t dengan sempurna apabila dia mati kelak.
  • Berharta atau tidak bukan faktor penghalang untuk mencari orang yang ingin mendidik anak.Ia memang tanggungjawab kita untuk mendidik mereka.

    Psstt!! Renungan Untuk Kita Bersama....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Entry Pertama Berblog

Author : Cik Rose Cute | 4:16 PM | 9Total Comments |
Pada awal aku berblog pada tanggal 23 june hari khamis....waktu tue aku sekadar berkongsi gambar anak aku sahaja.....aku tidak banyak menulis....klik Sini kalau nak tgk entry pertama aku....hihihi....lucu pun ada....Entry pertama pun tue just gambar anak lelaki aku yang bernama Haziq Hanif...




Pssst!!!...usia blog aku sekarang...2 tahun 7 bulan....tue pun sebab fieda tanya....kalau tak aku tak ambik kisah pun....hihihi  layan jerlah...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Pakwe Anzalna Nasir

Author : Cik Rose Cute | 11:50 PM | 13Total Comments |

Hai! banyak pulak aku publish entry malam nie....korang layan jerlah...,tadi usha2 blog terjumpa pulak gambar pelakon nie dengan pakwenya...so aku nak share gan korang.... aku ambik gambar nie dari Sini

Siapa tak kenal Anzalna?dia jugak berlakon dalam drama Adam Hawa...

Anzalna Nasir dan kekasihnya yang bernama Hanif Zaki.Dah banyak gambar mereka di blog-blog dan forum..  Ada juga mengatakan mereka merancang untuk mendirikan rumah tangga.Semoga impian untuk mendirikan rumah tangga terlaksana....Amin..Apa-apa pun layan jerlah gambar pasangan nie....


Psstt!!! gambar yang last tue bakal mak mertua ke? hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Pra Perkahwinan Liyana Jasmay & tunang Fathudin Mazlan

Author : Cik Rose Cute | 7:49 PM | 21Total Comments |
Sekarang niekan isu tentang gambar pra perkahwinan Liyana Jasmay tersebar....Gambar pra perkahwinan mereka nie sebenarnya dorang nak simpan untuk buat koleksi peribadi....tup-tup tersebar kat Internet....

Aku sebenarnya suka tgk muka Liyana Jasmay nie....cam tak puas tgk....cute sangat2....tunanngnya pulak hensem hihihi....Pasal isu nie jugak Ibu Liyana Jasmay meluahkan perasaan kecewa kerana gambar pra perkahwinan anaknya  tersebar.


“Saya dan keluarga kesal dengan apa yang berlaku. Perkara sebegini sepatutnya tidak berlaku ketika ini memandangkan majlis bakal berlangsung tidak lama lagi”
“Gambar itu sepatutnya tidak boleh dipaparkan kepada umum kerana perkara ini telah dijanjikan sejak awal lagi. Ia hanyalah untuk simpanan peribadi sahaja”
“Kami kesal dengan tindakan jurugambar berkenaan. Namun, tidak perlu diperkatakan lagi kerana ianya telah berlaku dan kami akui kesilapan itu,” ujar Datin Habsah Simpon yang di’hubungi.
 
Pssttt!!! telajak perahu boleh di undur...telajak upload tak boleh nak undur hihihi....Layan jerlah...apa-apa pun gambar dorang sweet dan romantik...Semoga mereka berdua kekal bahagia....



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Make Over Blog Ida Si Pari-pari

Author : Cik Rose Cute | 3:43 PM | 11Total Comments |
Akhirnya berjaya jugak siapkan satu blog lagi....Harap Ida suka dengan design tersebut.....Tema yg beliau nak ialah ada kartun si pari-pari.....Jom! singgah dan follow blog ida....Ida nie baru lagi dalam berblog....Korang klik Sini  untuk ke blog ida...


Psstt!! hari nie mood ke laut....otak pun beku...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

BLOG JOZAN FC OFFICIAL

Author : Cik Rose Cute | 9:00 AM | 24Total Comments |
Sejak bila Jozan ada blog nie....hihihi....Blog nie di tubuhkan oleh adik banu....dia memang meminati kumpulan jozan nie....dan dia juga selalu bertweet gan zizan di twitter.....Aku pun peminat Jozan Maharajalawak jugak...tapi aku tak pernah tweet gan dorang kikiki...Kat bawah nie adalah banner yg di reka khas oleh Fyza Jozannerz n Wanie Wippy...apa tunggu lagi jom singgah blog JOZAN FC n followwww k..thanks pada yg dh follow.
 




Kalau korang nak follow atau nak baca tentang gosip terbaru Jozan Klik JOZAN FC
 
Psstt!!! tolong promote hihihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Make Over Blog Cammy Lia

Author : Cik Rose Cute | 8:34 AM | 12Total Comments |
Assalamualaikum....Pagi2 lagi dah update entry pasal edit blog hihihi....Aku malas nak merapu panjang2....pagi2 nie otak aku beku bercampur pulak dengan kat sini hujan lagilah beku kepala otak aku....Layan jerlah....

Tuan punya blog nie request kaler hijau pucuk pisang dengan hijau lumut....gabungan warna yg sangat2 menyerlah....Hope tuan punyer blog suka dengan hasil design aku.....Korang nak ke blognya klik gambar di atas ya...


Psst!!!...ular sawa kalau kena pijak dengan tayar kereta tak mati erk?....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

5 Hari Menyepi....

Author : Cik Rose Cute | 12:55 PM | 21Total Comments |
Assalamualaikum buat sahabat alam maya.....sudah 5 hari aku menyepi....Aku bukan suka2 menyepi...tau...di sebabkan tenet kat rumah aku problem...terpaksalah aku menyepi....huhuhu...pukul 12.00pm baru tenet nie okey....aku pun tak sabar nak masuk office hihihi....dan tak sabar nak balas kunjungan korang....

Waiting komen belum aku publish lagi...dekat 100 lebih jugaklah waiting komen menunggu aku publish dan membalas balik kunjungan korang......harap korang tak merajuk dengan aku....

edit blog blogger pun belum aku siapkan lagi....gara2 tenet meroyan kikiki....


Psst!! itu sahaja luahan aku untuk hari nie....mungkin korang tertanya2kan....kemana aku menghilang 5 hari....hihihi..banyak benda nak story....besok2lah pulak...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ