Astagfirullahhalazim!!! Gay Pun Ada Masjid Ke?

Author : Cik Rose Cute | 11:07 AM | 29Total Comments |

Sebuah masjid khas untuk kaum gay atau homoseksual akan dibuka di Perancis bagi memudahkan golongan ini beribadah di masjid. Pengasas masjid ini bahkan berharap akan dapat melangsungkan pernikahan sesama jenis di masjid tersebut.
Pengasasnya, seorang lelaki bernama Mohammed Ludovic Lutfi Zahed yang berasal dari Algeria, namun sudah lama tinggal di Perancis berhasrat untuk mendirikan masjid tersebut sebelum hujung tahun ini. Zahed  mengakui dirinya sebagai lelaki homoseksual.

Lokasi masjid ini berada di dalam kompleks biara Buddha tempatan. Tujuan Zahed membuka masjid khas kaum gay ini sebagai alternatif masjid konvensional, yang seringkali menjadi tempat ibadah dengan suasana yang dikatakan penuh intimidasi bagi lelaki gay.
“Di dalam masjid biasa, wanita perlu duduk di belakang dan mengenakan penghadang dan lelaki gay takut akan serangan lisan mahupun fizikal,” tutur Zahed kepada akhbar Turki, Daily Hurriyet dan diterbitkan oleh International Business Times.
“Setelah melaksanakan ibadah Haji, saya menyedari bahawa masjid bagi kaum gay merupakan suatu yang diperlukan bagi kaum muslim yang gay, yang ingin melakukan solat,” tambah lelaki yang telah pun berkahwin dengan pasangan gaynya, iaitu Qiyam al-Din yang berasal dari Afrika Selatan.

Zahed juga menceritakan serba sedikit pengalaman hidupnya kepada wartawan Daily Hurriyet . Zahed mengakui pada mulanya dia sengaja menekan perasaan homoseksualnya kerana Islam.
“Ketika saya berusia 12 tahun, saya mulai mempelajari Islam dan melakukan solat. Pertama, saya sangat terkesan oleh Salafist di Algeria, tetapi kemudian saya menjauhi mereka kerana serangan ganas yang mereka lakukan. Setelah malam pertama saya dengan lelaki, saya menyedari bahawa saya homoseksual. Saya menyedari bahawa saya menekan perasaan saya sendiri dengan bantuan Islam,” terangnya.
Zahed menambah, dalam masjid khas untuk kaum gay ini, baik wanita mahupun lelaki dibenarkan untuk solat bersama tanpa adanya pemisahan tempat.
Ketika ditanya apakah perkahwinan sejenis akan dilangsungkan di masjid itu, Zahed menjawab: “Kami akan mulai dengan solat-solat Jumat, namun kami akan menganjurkan majlis pernikahan setelah itu.”

sumber: billyinfo.blogspot.com



psst!!! nie macam  mengalakkan lagi  mereka melakukan perbuatan yg terkutukkan.... huhuhu...Dunia Sekarang....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Review Blog Saya by Eira

Author : Cik Rose Cute | 9:30 AM | 12Total Comments |
Tadi aku berblogwalking terjumpa pulak satu segmen nie....terus terasa mau join hihihi Sesiapa yg terasa mau blognya di review jom join bersama....

 
 
jom join sama-sama
 
Nak Join Klik Banner Di atas..



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Rahsia Zikir

Author : Cik Rose Cute | 9:14 AM | 13Total Comments |
Sumber : Fb Sham Kamikaze

Allahuakbar..
Google
Zikir yg boleh kita amalkan..Amalkan setiap hari selepas solat, ketika memandu, membuat kerja..
InsyAllah..Selamat beramal..kredit SINI
 
Pssstttt!!! malam nie hubby sampai Dari Penang....gembiranya rasa hati hihihihi..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tempahan Template By Adriana

Author : Cik Rose Cute | 5:14 PM | 24Total Comments |
Dah petang rupanya.....Tadi off kejap komputer....sebab kilat berdentum2...kecut perut aku....dahlah  hubby aku tak ada....kilat gan ribut dua2 aku takut huhuhu....kalau ribut cepat2 aku baca yasin....korang pulak buat apa? hihihi....

Seharian aku siapkan blog dari adriana....tema blognya hijau apple campur kuning lembut2 sikit.....akhirnya dah siap....

Gambar di atas adalah header gan footer....kalau korang nak tgk full klik SINI menuju ke blog Adriana...

Pssttt!!! pasni nak sambung lagi....edit blog orang...mungkin malam aku jenguk korang ya....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Happy Birthday Buat Waniey

Author : Cik Rose Cute | 8:08 AM | 31Total Comments |
Assalammualaikum...dan selamat pagi...

Hari ni adalah hari ulangtahun kelahiran salah seorang ahli GSF iaitu waniey..Selamat Hari Lahir akak ucapkan..semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan bahagia selalu di samping suami tercinta....dan anak2...




Birthday
Happy Birthday Cake Pictures, Images and Photos
Happy Birthday, Mama Qalief!
I hope you have a GREAT month!!

Kalau Korang Nak keblog waniey Klik SINI atau header waniey yg cute tue....

Pssttt pasni sambung edit blog yg menempah....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Referrals Blog Aku Siapakah?

Author : Cik Rose Cute | 9:44 PM | 32Total Comments |
Aku tgk kat nuffang  tadi....aku check kat bahagian referrals....Aku begitu teruja ingin tahu siapakah referrals untuk blog aku hihihi...pernah tak korang tgk kat bahagian nuffang tue? akhirnya ada 8 blog....Wow! tgk graf kat bawah....


Sayang You All ketat2...kerana korang...mereka yg lain singgah blog aku yg tidak seberapa nie.....

Psssttt!!! tak dapat tgk Adam Hawa malam nie....gara2 remote rosak...yg punya angkara anak aku yg sulong....masukkan remote dalam air ikan....Beyond punya memang susah kalau remote rosak...aku tak tahu nak klik tang mana....Tak mengapalah....boleh tgk online kat tenetkan....hihihi Sabarlah jerlah dengan ragam anak2 huhuhu....

Nielah sikakak yg mengerjakan remote kat rumah nie....waktu nie masih kurus lagi....Sekrg makin bam-bam tau....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Header Untuk Cma

Author : Cik Rose Cute | 3:53 PM | 20Total Comments |
Terlebih rajin....aku buat header untuk cma...Harap cma suka...

Cute tak? hihihi....Untuk cma...klik gambar header pastu save....Nak ke blog cma klik SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Ayunya Rossa Bertudung..

Author : Cik Rose Cute | 1:08 PM | 35Total Comments |
Penyanyi terkenal Indonesia, Rossa yang berazam untuk menutup aurat dengan memakai tudung selama 40 hari selepas pulang daripada mengerjakan ibadah haji berhasrat memanjangkan lagi niatnya itu.
Baguslah sebenarnya, kalau kekalkan imej bertudung sampai bila-bila okay jugak. Tapi tentunya memang tak dapat sebab Rossa terikat dengan kerja.
Budiey tengok, ramai pendapat yang mengatakan Rossa ni sangat manis dan ayu bila bertudung, korang setuju tak? Nampak comel je.
rossa bertudung berhijab
Rossa juga kini tengah sibuk menjadi juri untuk program X Factor Indonesia. Rossa menerusi Twitternya juga turut mengumumkan bahawa dia akan menanggalkan tudung apabila tiba masa kernaa tuntutan kerja.
Semalam, Rossa telah hadir di Pelancaran album Masterpiece di Jakarta Selatan dan turut ditanya tentang isu menanggalkan tudung ini.
Portal inilah.com melaporkan, Rossa yang selesai menunaikan haji pada 2 November lalu dan tempoh ‘niatnya’ itu tamat pada Selasa mahu memanjangkan azamnya sehingga akhir Disember ini.
“Hari ini (Selasa) sudah cukup 40 hari. Sampai Disember ini (memakai tudung) Insya-Allah.”
Bagaimanapun kata Rossa, disebabkan kontrak yang sudah ditandatangani sebelum ini membuatkan dia terpaksa membuka tudung bagi persembahan tertentu.
Tambahnya, selain bertudung, penampilan ketara lain yang dapat dilihat ialah daripada segi corak berpakaian.

Pssttt!!! artis nie kalau bertudung mesti cun...

Kredit BUDIEY


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Make Over 2 Blog Wan Echa

Author : Cik Rose Cute | 11:27 AM | 18Total Comments |
Hai! dah tengah hari dah.....Hari nie cik hubby aku tiada di rumah....dia out station kat Penang....urusan kerja....Cedih pulak cik hubby tak ada...walaupun 3 hari beliau kat Penang.Anak2 akulah yg paling merindui abahnya huhuhu....ibunya....emmmm rindu jugak kikiki

OKey aku malas nak meleret-leret story....straight to the point hihihi.....Aku baru jer selesai siapkan blog seseorang blogger nie....dia baru lagi dalam dunia blogger nie tau...

Blog di atas nie adalah blog personalnya.....Followers baru aku sorang yg follow hihihi....Hope korang support beliau ya....Warna kesukaannya merah + kelabu....Klik SINI untuk ke blog personal beliau...


Blog yang nie pulak...blog Online Shopping beliau....followers pun baru aku sorang....kalau korang nak shopping baju ke...bolehlah ke blog ELLETA FASHION ,cantik2 bajunya....

Psstt....pasni..aku nak terjah korang......busy sangat2....ada beberapa blog jer yg aku masuk.....aku rasa sekarang..aku terkejar2 mengejar waktu..yg begitu cepat berlalu...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Blogger Paling Santai 2012: Cenderahati Pertama Santai Leeza

Author : Cik Rose Cute | 10:16 AM | 13Total Comments |
Assalammualaikum....Aku terasa mau join segmen nie....Segmen nie aku terjumpa kat blog SHIDA Segmen nie juga di anjurkan oleh Blooger Santai Leeza  Di bawah ada syarat2nya....

Nak Join Klik Banner Cute Di atas!!
 
 
LANGKAH PENYERTAAN :
1. Buat ENTRY yang bertajuk "Blogger Paling Santai 2012: Cenderahati Pertama Santai Leeza"
2. Letak Banner kat atas ni dan link kan ke entri ni. (macam biasa tu)
3. Follow Blog Santai Leeza dot com
4. Like Fan Page Santai Leeza (SANTAI LEEZA PAGE) (tak wajib, tapi sangat digalakkan)
5. Semestinya WAJIB tinggalkan link/url entri anda pada ENTRI INI... 
6. Hanya terbuka untuk Blogger Malaysia. 
7. BERMULA 15 Disember dan TAMAT pada 30 Disember 2012, 11.59 malam.
PENILAIAN PEMENANG :  
1. Semakin anda aktif meninggalkan jejak di blog dan page santai leeza, semakin cerah peluang anda memenangi segmen ini.
CENDERAHATI YANG DIBERI ADALAH SEPERTI BERIKUT :  
  • Tempat pertama : Boarding Pass Santai Leeza dot com (ukuran lebih kurang 5' x 7') berserta frame, keychain, fridge magnet dan blog review oleh santai leeza.
  • Tempat kedua : Boarding Pass Santai Leeza dot com (ukuran lebih kurang 5' x 7') tanpa frame, keychain, fridge magnet dan blog review oleh santai leeza.
  • Tempat ketiga : Boarding Pass Santai Leeza dot com (ukuran lebih kurang 5' x 7') tanpa frame, keychain dan blog review oleh santai leeza.
  • Saguhati : Boarding Pass Santai Leeza dot com (ukuran lebih kurang 5' x 7') tanpa frame.
  • Jumlah penerima saguhati seramai 10 orang.
  • ** Boarding Pass Santai Leeza dot com hanyalah rekaan semata dan sebagai tanda kenangan serta penghargaan terhadap bloggger. 
Maklumat :
1. Senarai Peserta Contest (KLIK - kemaskini pada 16 Disember 2012)
2. Gambar Hadiah Ada kat Page Santai Leeza

TITIK SANTAI :: :: ::  
Leeza harap anda dapatlah promote segmen leeza ni. Tujuan leeza sekadar mahu meluaskan sayap dalam dunia blog. Terima kasih kepada mereka yang menyertai contest leeza ni.
 jom join segmen yang menarik ini!


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Katie Holmas

Author : Cik Rose Cute | 9:20 PM | 38Total Comments |


Bersempena hari Krismas, Katie Holmes bercadang untuk membelikan anaknya, Suri sebuah rumah permainan mewah yang bernilai hampir RM75,000. – Daily Mail
 
 
 
Psst!!!  Untung Suri....Permainan mewah tue mahalkan....huhuhu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Teknik Goreng Ayam

Author : Cik Rose Cute | 9:10 PM | 23Total Comments |
Bahan-Bahan :

Seekor ayam potong 8
6 cm halia ( kisar )
8 ulas bawang putih ( kisar )
10 cm lengkuas ( hiris )
1 sudu besar serbuk kunyit
1 sudu besar serbuk kari
1 biji telur
Garam

Cara menyediakan :

1 . Gaulkan ayam bersama halia , bawang putih , lengkuas , serbuk kunyit , serbuk kari dan garam . Kemudian perap selama 1 jam .
2 . Pecahkan telur dan gaulkan bersama ayam dan goreng .
3 . Makan ketika panas .
 
Pssst!!! memang sedap giler....Cubalah kalau tak caya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Tambah Follower Di Hujung Tahun

Author : Cik Rose Cute | 1:01 PM | 32Total Comments |
Kalau Korang Teringin Nak Join Klik Banner Di atas!!




Segmen nie dianjurkan oleh Miss Banu Ahli GSF...

Jumlah Followers Sekarang: 2257 target tak kisah berapa pun...Janji Happy Berblog kikiki




Tarikh tutup: 29 Disember 2012


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Full Template Blog Aety

Author : Cik Rose Cute | 12:48 PM | 10Total Comments |
Blog nie aku design pakai template 'picture window' sajer nak try jadik ke tidak....Akhirnya jadik jugak....hihihi

Aety nie minat kaler biru gan hijau....design camna pun dia tak kisah....janji simple....Lama jugak nak siapkan....sebab guna template picture window....kena bermain banyak coding....pening kepala kikiki...

Nak ke blog aety Klik SINI

Jap lagi terjah korang....pastu edit blog balik....Tq yg sudi komen blog aku nie....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Resepi Durian Crepe

Author : Cik Rose Cute | 7:59 PM | 23Total Comments |
! Assalamualaikum !
Tiba-tiba jer aku terasa mau google cara2 membuat durian crepe yg di sukai ramai....hihihi akhirnya terjumpa jugak resepi nie terus copy....mana tahu ada masa dan waktu ingin mencuba resepi nie....
resepi durian crepe
BAHAN - BAHAN
Kulit Pancake:
  1. 250 gm tepung gandum
  2. 3 biji telur
  3. 500ml santan
  4. ½ sudu teh garam
  5. 1 sudu teh asen vanila
  6. Pewarna hijau / kuning
Bahan Inti:
  1. Non-dairy Whipping cream + gula (manis ikut citarasa masing2)
  2. Isi durian 



CARA - CARA  

Kulit: 
  1. Blend semua bahan
  2. Tapiskan
  3. Buat dadar (Tidak perlu diterbalikkan)


Inti: 
  1. Pukul non-dairy Whipping Cream dan gula sehingga menjadi cream/kental
  2. Isi durian dilumat kasar
Pancake Durian: 
  1. Ambil sehelai kulit pancake, letakkan whipcream
  2. Kemudian letakkan isi durian diatasnya.
  3. Lipat dan simpan dalam peti sejuk 1-2 jam.

Pssttt!!! tengok resepi cam susah jer huhuhu...boleh ke aku buat.....entah2 tak jadi  kikiki ,baru sampai dari kampung....pukul 5.30pm...kat selangor hujan teruk sepanjang jalan tadi....Tempat korang hujan tak?


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen : Kenape mesti follow? by Paly

Author : Cik Rose Cute | 7:51 PM | 15Total Comments |
Kalau Korang nak join..klik banner di atas!!
Syarat2 Yang Di kenakan...


1. Follow blog aku ni dan twitter aku - Atas kemahuan sendiri sebab tak wajib pun
2. Bukak satu entri, letak tajuk "Segmen : Kenape mesti follow? by Paly"
3. Copy url banner tak seberape kat atas tu dan backlink ke entri sini.
4. Nyatakan pandangan korang tentang Blog Paly a.k.a KSGer iaitu blog aku ni
5. Jawab soalan ni " Kenape korang perlu follow Blog Paly?"
6. Jawab soalan ni " Kenape korang perlu follow blog aku ni?" - blog korang :)
7. Post link entri kat komen di bawah.
 
" Kenape korang perlu follow Blog Paly?"
Yang Pasti korang akan dapat kenalan baru....Lagi satu blog Paly nie...blognya loadingnya tidak lama....memang seronok bila klik link ke blog beliau..Blognya very2 simple dan kemas...kombinasi warna pun tidak menyakitkan mata....

" Kenape korang perlu follow blog aku ni?"
Aku dapat kenalan baru dan aku juga seorang yg peramah....tak rugi kalau korang follow blog aku...mana tahu....dapat edit blog free kikiki...



Pendapat Aku tentang blog Play....blognya very2 simple dan kemas..
Kalau korang ada masa Jom! join....


 Psst!!!....Penjaga Gol Malaysia tue Adik aku....Bukannya Etuza.....hihihi....Tidak boleh story lebih2...nanti jadi isu pulak....kikiki ada masa dan waktu baru story....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ