Uv Minggu Lepas Dari Nuffan

Author : Cik Rose Cute | 12:56 PM | 27Total Comments |
Terima Kasih kat korang semua kerana sudi singgah My blog Yang tidak seberapa nie....Hari2 aku tengok uv aku kat nuffang ....minggu lepas memang memberangsangkan....Jenguk2lah selalunya hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Full Movie Istanbul Aku Datang

Author : Cik Rose Cute | 11:09 AM | 18Total Comments |
Korang nak tgk tak Full Movie "Istanbul Aku Datang" aku baru jer lepas tengok...Seronok giler wei!!!..Kalau Korang nak Tgk Klik SINI   Tgk ya Jangan tak tgk hihihi...Kat bawah gambar Cute Lisa Surihani...Klik SINI pun boleh jugak....macam2 ada koleksi cerita kat situ..



Aksi comel dan cute Lisa Surihani dalam Istanbul

Aksi comel dan cute Lisa Surihani dalam Istanbul

Aksi comel dan cute Lisa Surihani dalam Istanbul
Aksi comel dan cute Lisa Surihani dalam Istanbul
Aksi comel dan cute Lisa Surihani dalam Istanbul


Psttt....nak sambung edit blog orang pulak kikiki...Selamat menonton ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Happy Birthday Buat Ayuni

Author : Cik Rose Cute | 8:29 PM | 17Total Comments |
Sorry sangat2 sebab lambat wish birthday Ayuni...Saya seorang yang sibuk okey...kui..kui..kui...Mintak maaf banyak dekat big bos gan ayuni...





 ~ Allah Selamatkan Kamu ~
~ Allah Selamatkan Kamu ~
~ Allah Selamatkan Ayuni ~
~ Allah Selamatkan Kamu ~
 
Happy Birtday buat Ayuni semoga dirimu sentiasa di limpahi rahmat dan rezeki yang murah....serta sucess selalu...
 
 
 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Full Template Blog Kyrah

Author : Cik Rose Cute | 1:07 PM | 21Total Comments |
Hari nie...aku review lagi blog blogger yg aku dah siap design....Walaupun memang busy giler...nak siapkan edit blog lagi...nak menguruskan anak2 lagi....mengemas,memasak dan semua itu terpaksa aku buat kikiki...Kadang2 tue....siang pun tak dapat tido....Harap korang tidak merajuk dengan aku ya...sebab aku lambat balas jejak korang.....Atas tue header Blog Cik Keyrah...

gambar yg kedua...adalah footer very2 simple....Harap korang singgah ke bog kyrah dan follow beliau....Klik SINI  yg menunggu untuk aku design harap bersabar....

    "Kalau ada masa...aku jejak blog korang....memang rindu sangat2...nak baca entry korang..Pasni nak sambung edit blog...Sekarang dah pukul 1.00 lebih...kerana terlalu busy....mandi pun belum lagi tau hihihi..mandi dulu..sembahyang baru sambung..."


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kristen Stewart Hamil Anak Robert Pattinson

Author : Cik Rose Cute | 12:16 PM | 15Total Comments |
kini muncul gosip baru tentang pasangan ini....setelah mereka menjalin hubungan kembali....Khabarnya Kristen Stewart hamil anak Robert Pattinson...Betul ke tidak belum pasti.....

Muka depan majalah OK isu ini di perkatakan....Majalah tersebut menyatakan bahawa pasangan ini akan membesarkan anaknya di Inggeris.Khabarnya juga Kristen Stewart meminta Robert Pattinson mengahwininya sebelum baby mereka lahir...Ini adalah bukan isu pertama tentang gosip kehamilan Kristen...Pada tahun 2009 pun ada juga tentang gosip seperti ini..namun berita tersebut tidak  terbukti kehamilan Kristen Stewart..

Kredit SINI

"Elok jugak mereka berdua kawin....aku suka hihihi"


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Full Template Blog Atien

Author : Cik Rose Cute | 11:34 AM | 31Total Comments |
Cute tak orangnya....hihihi...atas nie header aten.....

Gambar bawah tue....footer untuk blognya....Kalau korang nak tengok full dan singgah blognya klik SINI

P/S:Takziah Kepada Nurul...Ats Pemergian Ayahnya....Yg pasti yg hidup Pasti mati....Harap Nurul jangan sedih2 ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Full Template Dari ESPIRANZA

Author : Cik Rose Cute | 4:10 PM | 28Total Comments |
Blog nie dah siap semalam...baru hari nie aku publish....banyak lagi blog yg belum aku publish....Kepenatan melanda diriku itu yang menyebabkan tak dapat nak taip entry dan publish...

Kalau korang nak ke blog adik nie...Klik SINI Temanya purple....doodle tue mama rina punya...cutekan...Blog Espiranza jugak menjadi reffrel kat blog aku thanks....

        "Aku nak rest kejap....dah rasa kebas punggung aku....kikiki"


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Topi Cute Rm 12.00

Author : Cik Rose Cute | 3:21 PM | 24Total Comments |
Aku sajer nak tempek gambar syifa pakai topi...Topi nie beli kat pekan Teluk Intan Perak...Jauh tau hihihi...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Jenis Perangai Melalui Tanah,Air,Api Dan Angin

Author : Cik Rose Cute | 4:28 PM | 30Total Comments |
Jom! tengok sekadar suka2 di petang yg cerah nie....Korang dlm kategori mana? jom! tengok2 betul ke tidak...

1) Tanah = anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
(2) Air = anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
(3) Api = anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
(4) Angin = anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas

♥ TANAH ♥
Sifat tanah dikaitkan sebagai jenis Deria. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Orang menghargai kebendaan, keras hati, sabar,disiplin
diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, cekap, percaya hanya perkara yang boleh dicapai oleh deria.
(JENIS PANCAINDERA : SYAHWAT, KERING)
Sedar mengenai hakikat diri, menilai material, sebar, tabah hati, disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, efisyen, percaya hanya pada apa yang boleh dicapai oleh pancaindera, muram atau sugul, diberatkan oleh keperluan. Kepala angin, bimbang, tegas, tenang, boleh putus harapan, pendiam, tidak peramah, senyap. Badannya kurus, kurangnya tidur, tidak sabar jima', selalu sihat, banyak kerja.

♥ AIR ♥
Sifat air dikaitkan jenis Perasa. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Lemah-lembut, dalam perasaannya, mengasihani, memaksa, penakut, kepala angin, imaginatif, lemah terhadap siksaan atau teguran, berahsia, memahami, tidak tamak, artistik.

(JENIS PERASA : FIKIRAN, BASAH)
Lemah lembut, perasaannya dalam, belas kasihan, penakut, ada angin, imaginatif, mudah terluka hatinya, berahsia, mudah memahami perasaan orang lain, tidak tamak, ada bakat seni, positif, berhati-hati, berfikiran panjang, aman hatinya, terkawal, boleh dipercayai, penyabar, tenteram. Tubuhnya tambun, banyak lemak, banyak tidur, sedikit malas, lambat dan agak kurang faham.

♥ API ♥
Sifat api dikaitkan sebagai jenis Intuisi (kebolehan mengetahui sesuatu melalui bisikan kalbu). Ia digolongkan sebagai sifat kelelakian. Pentingkan diri, megah, bersemangat tinggi, kompetitif, perlukan ruang, kebudakan atau kurang matang, keras hati, kecenderungan ke arah tidak peka terhadap sesuatu, sentiasa sedia untuk menempuh sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan masa depan.

(JENIS INTUITIF : CINTA, PANAS)
Pentingkan diri, megah, semangat tinggi, kompetatif, perlukan ruang, keanakan atau lurus, menaruh harapan, cenderung untuk tidak sensitif, sentiasa sedia untuk sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan baru, yang mana orang lain tidak terfikirkan. Perasa, gelisah, agresif, mudah teransang, mudah berusaha, pemaksa, optimis, aktif. Kerjanya segera, jalannya cepat, terang hati, panas tubuhnya, kurang tidurnya.

♥ANGIN ♥
Sifat angin dikaitkan dengan jenis Pemikir. la digolongkan sebagai sifat kelelakian (masculine). Lelaki ini berpegang kepada teori, tidak mudah terpengaruh oleh pendapat orang lain, objektif, rasional, menghadapi kesukaran untuk melibatkan emosi, menghargai kebolehan intelektual, mahukan kebebasan, mempunyai mentaliti ambil mudah, sukakan fakta dan figura.

(JENIS PEMIKIR : JIWA, SEJUK)
Orang teori, sukar dipengaruhi, objektif, rasional, sukar terlibat dalam hal emosi, menilai tinggi kebolehan intelektual, keperluan untuk bebas, mentaliti ambil mudah, suka pada fakta dan figura. Mudah bergaul, boros, banyak cakap, responsif, mudah berbincang, bersemangat, sikap tidak kesah, pemimpin. Tubuh nipis, kurang daging, banyak darah, kreatif, sederhana.

** Kenyataan di atas hanyalah kajian teori ahli falsafah


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kisahku dan pengalaman Bersalin..

Author : Cik Rose Cute | 2:03 PM | 29Total Comments |
Hari nie nak story pasal keluarga aku  dan pengalaman bersalin...setiap anak pasti berbeza-beza rasa sakit bersalinnya...Okey....buat pengetahuan you all...Aku sudah menpunyai tiga orang anak...Pengalaman bersalin memang berbeza-beza....kalau korang tak caya jom baca...

Nie cik hubby aku....macho tak? ada rupa Aaron Aziz atau gengster? tak....kikiki....(kalau cik hubby aku baca pasti marah....sorry ya dear...)

Anak aku yg pertama....Waktu nie memang kecik molek jer....sekarang dah tembam....tau....Lahir Kat Hospital Banting...Normal...Berat 2.9 Kg...Tarikh Lahir 11 Ogos 2008..Sekarang Umurnya 6 tahun....Tahun depan masuk darjah satu....Kalau belajar pulak....matematik okey...baca lambat sikit....Pengalaman bersalinkan si kakak...biasalah anak first...mungkin jalan keluar lambat sikit....banyak kali jugaklah aku  keluar masuk hospital tak bersalin-salin jugak kikiki...waktu sakitnya memang agak lama....ada kat seminggu kot...

Bayangkan dah rasa sakit seminggu tak mau jugak bersalin...waktu tue arwah mak aku masih ada...arwah mak aku merunggut jugaklah....dah rasa sakit tak jugak baby dlm perut mau keluar..pernah masuk hospital 2 hari pastu balik..sebab baru bukak 2cm...kikiki...tuepun aku mintak balik sebab asyik check jer kat bawah  sakit tau...check2 pun still masih 2 cm...bukan sakit nak bersalin tapi sakit kena check mana tahan terus mintak balik kikiki..hubby aku dah bising...kalau sakit betul2 baru masuk hospital runggut hubby aku...

2 hari aku kat rumah pastu petang tengok air ketuban campur lendir keluar....tapi aku tak cakap kat hubby aku malas nak cakap nanti dia bising lagi..waktu tue hubby aku kerja nak masuk malam tapi pergi pukul 6.00pm  lebih....Sebelum pergi memang hubby aku ada tanya...ada  rasa sakit ke apakan...aku ckp sakit sikit2 jer...padahal dah rasa sakit sangatlah tue tapi aku diamkan sajer...Hubby aku dah berangkat pergi kerja...

Tiba2 aku tak boleh duduk,berdiri semua tak kena...Arwah mak aku dah cuak...dia suruh aku telefon  hubby aku..aku telefon hubby akukan...dia baru jer sampai kat tempat kerjanya...terpaksa patah balik tau..Aku dah rasa sakit sangat tak boleh tahan...Terpaksalah  jiran sebelah hantar aku ke hospital Banting...takut terberanak kat rumah...aku tgh rejister... nampak kelibat hubby aku...cepat betul dia sampai....Bayangkan aku masuk hospital dlm pukul 7.00pm. Pukul 2.09am pagi baru babynya keluar lamakan....tuepun aku push 2 kali baru keluar....takut kena hantar kat  hospital Tengku Ampuan Rahimah.Pengalaman pertama aku proses  bersalin agak lama tau...

"Ibu harap kakak rajin2lah belajar...dan menjadi muslimah yg solehah dan berjaya suatu hari nanti..."



Nielah anak teruna aku sorang....buat masa nie...ada plan nak tambah lagi sorang....kalau ada rezeki...tunggu syifa besar sikit.....Lahir kat  Klinik Swasta Bersalin Sabariah Kat Shah Alam....Operate...

Kenapa Operate? Sebab tali pusat berbelit...kat leher dengan kaki....Waktu lahir 7.40pm selepas azan maghrib Tarikh Lahir 15 Mac 2009....Sekarang umur 4 tahun...tahun depan sekolah kat tempat kakaknya sekolah....Haziqlah paling mahal kos rawatan waktu bersalin...anggarannya cecah ribu....sebab aku operate kat swasta....

Saat melahirkan haziq walaupun dah bukak 5 cm  ke 10 cm aku tidak merasa sakitnya....memang aku bersyukur sangat2....Doktor pun hairan...sebab aku tidak merasa seperti orang nak bersalin....ada  rasa nak meneran baru sakit sangat2.......tuepun betul2 nak keluar.....tapi tak dapat keluar....kerna baby tersangkut...Yg boleh doktor tahu...tanda amaran yg ada  kat perut yg check jantung baby dah keluar loceng....

Nasib baik aku punya tut...tak kena koyak lagi....(Agaknya kalau bersalin hospital biasa..mungkin dah kena toreh kot....)..Alhamdulilah...selepas operate maka lahirlah budak sensitif nie...dengan berat 3.5 kg ko....hihihi  walaupun haziq anak kedua...dialah paling sensitif dan manja....

"Ibu harap haziq ..berjaya dalam hidup...dan menjadi anak yg soleh....Suatu hari nanti.."

 Syifa nie no 3...atau last aku pun tak tahu...kalau ada rezeki adalah...hihihi...Lahir Kat Hospital Tengku Ampuan Rahimah...Tarikh Lahir 4 Mac 2011 pukul 9.30 am....Kalau korang nak baca pengalaman aku bersalinkan Syifa Klik SINI  aku malas nak type hihihi....Syifa adalah penawar dan penyembuh....syifa suka buat lawak,suka merajuk dan senang di pujuk...

"Ibu doakan syifa semoga sucess dan berjaya serta menjadi anak yg solehah"

Panjang pulak entry aku hari nie...Harap korang enjoy...membacanya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

"Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com"

Author : Cik Rose Cute | 7:05 PM | 53Total Comments |
http://www.mialiana.com/2012/11/segmenfollowblogwalking.html
  Siapa mau join segmen yg di anjurkan oleh blogger MiaLiana...Jom! join....segmen nie boleh dapat kenalan dan juga tambah kenalan baru...kalau you all terasa mau join segmen yg menarik nie klik url link kaler pink  di atas....okey...Muuuahhh...


My Follower : 2195


Yang paling aku suka tentang blog mia adalah....banyak tip2 yg menarik...dan Mialiana juga seorang yg tidak sombong dan kedekut ilmu...




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Update Hadiah Dari Blogger

Author : Cik Rose Cute | 11:48 AM | 29Total Comments |
Siyes aku betul2 busy...sampaikan hadiah kawan yg kirim kat aku tak sempat nak update tau....Hari nie ada kesempatan terus update...nanti tertanya2 pulakkan si pengirim hihihi...

Nie Dari IZAN  Thanks izan....sedap jugak rasa air packet tue....fm bakul tue cute sangat2....dah letak kat peti ais...Hari tue sikakak yg sulong belek2 terus jatuh...tangkainya patah....cedih sangat2....tapi tetap jugak letak kat peti ais....hihihi....nak buat kenangan dari kawan alam maya....

Hadiah nie dari Akak Norziey  terima kasih banyak2 akak....Yang paling saya suka Kiswah tue...nanti saya nak frame....tapi tunggu duit ada hihihi....


P/S: Hadiah waniey dengan kak ieda dah sampai....tapi belum ambik gambar lagi....terima kasih ya....




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ