Jom Follow Blogger Norulakma

Author : Cik Rose Cute | 8:03 PM | 53Total Comments |
Cewah!!! Jom! follow blogger nie...Aku baru jer lepas make over blog dia...Seperti biasalah...lepas aku make over blog seseorang tue pastu pasti aku review blog diakan....sebagai tanda terima kasih kerana order tempahan dengan aku kikiki...

Full template Si nurul nie tempah....memang dia mintak tema rama2 gan bunga...kaler pulak soft pink gan soft biru....Memang ramai betul blogger yg meminati pink gan blue niekan...termasuklah aku....
Kalau korang nak follow blog nurul nie klik SINI....Nurul baru lagi berblog....Jom! follow beliau...boleh dapat kawan baru..
                           


"Jangan lupa Klik Nuffang aku kikiki"


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa Main2

Author : Cik Rose Cute | 12:43 PM | 45Total Comments |
Hai! Selamat tengah hari...kejap lagi aku nak terjah blog korang...memandangkan aku tak busy sangat2...Hari nie nak story pasal syifa...dah lama tak story pasal budak pipi labuh niekan....Hari2 aku story nanti korang boring pulak kikiki

Ha....tengok....habis permainan dlm kotak dia keluarkan....dah rupa makcik jual kat pasar pulak...

Siapa mau beli permainan?murah2...2 ringgit satu barang kikiki....Kalau dapat main kusyuk betul...

Kotak coklat tuelah isi permainan....Tengok dia ambik kotak tue untuk isi balik permainnannya...

Dah bukak....katanya panas kikiki...Syifa nie sekrg dah pandai mintak nak main tab tau...kalau kita tak beri dia merajuk dan terus lari....kadang2 nak tergelak jugak aku tengok karenahnya...

                 P/s: Kalau korang nampak nuffang aku keluar iklan Ice Cream "Baskin BR Robbin" 
                       kat bawah nie.. Korang klik2lah...hihihi...Iklan tue baru keluar hari nie tau....Bila
                       korang dah klik jangan lupa info aku...Nanti aku klik korang punya iklan pulak...
                       Okey Muuaahhhh...Tikus aku dah baru....Semalam beli...(Cayang kat hubby ketat2)
                       kerana memahami diriku....


Dah siap design blog seseorang yg baru jer jadi blogger...followers pun tak ramai lagi...baru 3 orang tau...nanti aku review blog dia...korang jangan pulak tak follow tau....

                                    LOVE YOU ALL...LAGI2 GROUP GSF!!                           


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Make Over Blog 2 Blogger

Author : Cik Rose Cute | 10:02 AM | 53Total Comments |
Assalamualaikum....Ceria di pagi rabu...harap yg bekerja senyum dan ceria okey....Aku begitu teruja kerana mendapat banyak tempahan dari blogger yg ingin blognya di make over....Walaupun aku tak sekereatif mana tapi bolehlah sikit2 untuk korang melihat blog tue kelihatan kemas dan tersusun rapikan....hihihi Pada kebiasannya setelah di make over pasti aku review blog dorang...untuk korang follow blog dorang dan menjadi sahabat....Apa salahnya....semakin ramai sahabat,semakin seronok kita berblogkan....

Semalam aku edit blog Ariana's Story  Temanya dia tak kisah...janji ada pink...Korang perasan tak?headernya tue aku lupa letak 'C' mungkin aku nak cepat...sebab aku takut guruh dah berdentum-dentum....risau jugakkan...nanti tak pasal2 kena panah petir modem aku kikiki...(Akak nanti saya betulkan...baru sekejap tadi nak betulkan...tikus buat hal...)kalau korang nak ke blog akak nie Klik SINI
ya....


 Blog di atas pulak dari blog NURUL tema nurul nak kucing kikiki...memang cute kucingkan....aku rasa si nurul nie minat sangat kucing kot...tue yg tema blog dia kucing.....kaler pink jugak....Jom! ke blog NURUL


My Note:Sakit hati gan si tikus aku nie...dah buat hal...klik2 tak mau jugak dia mau....mungkin kena tukar baru...Tikus aku nie dah lama...tue yg buat hal.....camna aku nak terjah blog korang nie....Sakit jiwa betul....Please!! hubby beli lain....,kikiki...(minta tolong hubby belikan...Mesti hubby aku baca punya...Muuuaaahhh...) Korang ada tak hubby korang baca blog korang....Kalau blog aku...hari2 hubby aku baca...kadang2 tue dia komplen jugak apa yg aku taip di sini....kikiki...tapi aku buat bodoh jer....






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Adab Memakai Emas

Author : Cik Rose Cute | 10:48 AM | 56Total Comments |

♥ Wanita memang terkenal sebagai golongan yg suka berhias bukan sahaja di badan malah di setiap tempat . Disebabkan itu, kaum hawa ini lebih rajin berkemas di rumah dan mengutamakan kebersihan diri ♥    

1.TIDAK MEMBAZIR
tiada barang kemas asli yg dijual dengan harga murah . Senipis mana pun ia masih tetap dijual pada harga yg tinggi . jika anda berkemampuan , tidak salah untuk membeli sebanyak mana yg anda inginkan kerana ia juga merupakan satu pelaburan untk jangka masa panjang . lihat kemampuan diri sebelum membeli . Tidak perlu berlaku pembaziran jika anda tidak berkemampuan seperti membuat pinjaman

2.BANGGA DIRI
Islam langsung tidak menggalakkan umatnya untuk bersifat riak atau bangga diri kpd org lain . Sifat mazmunah ini adalah kesukaan syaitan yg suka menghasut umat Islam mengikut telunjunknya . Memakai barang kemas terlalu banyak di pegelangan tangan , leher dan juga jari adalah bukti anda suka menunjuk-menunjuk . Ia juga mendatangkan bahaya kerana mampu menarik perhatian perompak untuk mencuri barang kemas anda . Oleh itu , bersihkan hati dan cukuplah menyarungkan sebentuk cincin di jari manis .

3.GELANG BERLOCENG
Acap kali diperkatakan oleh alim ulama bahawa PEMAKAIAN GELANG BERLOCENG DILARANG SAMA SEKALI . ini kerana ia menarik perhatian org lain untuk memandang anda terutama golongan lelaki yg bukan mahram . 

4.BENTUK HIASAN
pelbagai bentuk cincin diukir bagi memenuhi kehendak pelanggan . pemilihan bentuk menyerupai binatang dan seakan-akan tanda salib memang tidak dibenarkan sama sekali . Selain itu , menyarung cincin dijari tengah ataupun telunjuk AMAT DILARANG kerana ia meniru kaum derhaka yg dilaknat oleh Allah SWT semasa zaman nabi Lut AS dahulu . Nabi muhammad SAW pernah berkata kpd Saidina Ali sesudah bernikah dngn Siti Fatimah berpesan jika memakai cincin , pakailah di jari manis dan kelingking ( anak jari ) 

sumber : Dara.com
 
My Note: Aku pakai jugak gelang kaki tapi tak ada loceng kikikiki
 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen : Follow Sampai Pening

Author : Cik Rose Cute | 8:43 AM | 25Total Comments |
Segmen : Follow Sampai Pening

Berblogwalking di blog mia terjumpa segmen nie terus terasa mau join kikiki...Sesiapa yg mau join jugak klik banner di atas
My followers baru mencecah 2152
           Tarikh tutupnya ialah pada 10 November 2012   


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gedik ke Neelofa

Author : Cik Rose Cute | 3:32 PM | 38Total Comments |
korang pernah tengok rancangan Meletop? sesiapa yg ada astro dapatlah tengok okey...Aku pernah jugak tengok rancangan tue....bagi pendapat aku...tak adalah neelofa tue mengedik...dah memang rancangan tue kena sentiasa ceria....dan happy...lagi2 pasangan neelofa dalam rancangan tue pulak nabil...Emmm lagilah meletop!!! kikikiki


gambar neelofa

4 November 2012

SELEPAS rancangan Nona, aktres cantik, Neelofa muncul pula sebagai pengacara program hiburan, MeleTOP bergandingan dengan Nabil.

Bersiaran sejak Selasa lalu, ada segelintir penonton tidak suka penyampaian Neelofa yang disifatkan sebagai gedik.

Menjawab isu itu, Neelofa dalam kenyataan kepada sebuah portal berkata, dia tidak menganggap dirinya gedik. Sebaliknya, dia lebih bersetuju sekiranya penonton melabelkannya lincah dan aktif.

Bagaimanapun, kata pelakon filem Azura 2012 ini, dia menerima kritikan dengan terbuka dan akan berusaha memberi yang lebih baik.

                           P/S:Kesian artis...asyik kena komen jerkan....Nasib baik aku tak jadi artis...kalau tak lagi meletop dari Neelofa kikikiki  Aku tak adalah minat sangat dengan neelofa...cuma aku nak beri pendapat aku tentang rancangan tue....tapikan..layan siaran tue memang best jugak...aku gan hubby nak tergelak tengok gelagat Nabil dengan neelofa nie...



Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Edit Blog (JOURNAL OF MY LIFE)

Author : Cik Rose Cute | 2:14 PM | 25Total Comments |
Cepat betul waktu berlalu....hari nie dah hari ahad...sesiapa yg kerja dah start besok....mesti boringkan....Okey aku malas nak type panjang2...korang tengok jerlah hasil kerja aku nie....

full template nie di tempah oleh NIK  beliau nak kaler purple...pastu dia beri contoh nak design camna...aku ikut jerlah....hihihi...kalau korang nak tengok lebih jelas klik SINI

                   P/S:Pasni aku nak terjah blog korang habis-habisan....terutama Ahli GSF tunggu
                          Oh Ya...Sebelum aku lupa...ada lagi satu blog aku edit belum review lagi...


Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00
                 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ