Design Blog Mama Aryan

Author : Cik Rose Cute | 3:50 PM | 54Total Comments |
Akhirnya siap jugak aku design blog Mama Aryan nie....tang header tue ada eror bila upload....terpaksa aku upload kat photobucket terus masuk kat url...baru tak ada eror....Mama aryan membuat tempahan dengan aku   semalam....dia send email...terus aku buat sebab nanti cuti raya haji....lama jugaklah aku menapak kat kampung mertua aku kat Kampung Gajah..harap2 mama Aryan suka design blognya...

Korang nak tengok full klik Mama Aryan kalau boleh followlah sekali ya....kikiki
Pasni...nak rest kejap...kunjungan korang belum ku balas lagi.....Harap korang sabar menanti....nanti akan kubalas jejak korang....Sesiapa yg follow blog nie terima kasih banyak2...nanti aku follow korang balik....




Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Mengenai Wanita Melalui Bulan

Author : Cik Rose Cute | 2:59 PM | 27Total Comments |
Jom Kita Tengok Apa korang punya....

WANITA TANAH
Taurus ( 21 April - 20Mei ) , Virgo ( 24 Ogos - 23 Sept ) dan Capricon ( 22 Dis - 20 Jan )
Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa


WANITA API 
 Aries ( 21 Mac - 20 April ) , Leo ( 24 Julai - 23 Ogos ) dan Sagittarius ( 23 Nov - 21 Dis ).

Dilahirkan sebagai pemimpin Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya. Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris. Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan. Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan


WANITA ANGIN  
Gemini ( 22 Mei - 21 Jun ) , Libra ( 24 Sept -23 Okt ) dan Aquarius ( 21 Jan - 19 Feb )

Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan. Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai. Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh. Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik. Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi. Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka. Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja


WANITA AIR  
 Cancer ( 22 Jun - 23 Julai ) , Scorpio ( 24 Okt - 22 Nov ) dan Pisces ( 20 Feb - 20 Mac )

Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju .Mereka ini dipandu oleh perasaan hati .Mempunyai sifat mudah bersimpati. Berdaya imaginatif sentimental Mempunyai perasaan yang berubah-ubah,berhati-hati ,tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri


P/S:Hari nie cuaca sungguh indah....
ha....korang yg mana hihihi...aku pisces kikiki





Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Review Edit Blog Mama QS

Author : Cik Rose Cute | 3:05 PM | 40Total Comments |
Hai! selamat petang...mungkin ada yg tido siang untuk relex mata jap ya...aku belum lagi...mungkin kejap lagi kot....komen korang pun aku balas lagi....tangan kanan nie cam sengal2 sikit....mungkin terlalu mengodek blog kikiki

Sebenarnya aku nak cerita yg aku edit blog untuk mama qs  sempena birthdaynya...cam aku kasi hadiahlah....kikiki...aku suka template mama qs nie....sebab kaler kuning...jarang tau.. blogger guna kaler di raja nie....

ceria jer kalernya.....kalau korang nak jenguk dan follow klik MAMA QS  untuk menuju ke blognya....

              p/s:Terima kasih mama kerana suka design tue....dan jugak aku nak ucap tahniah untuk ina dah selamat....





Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Misteri Hotel Genting Higlands

Author : Cik Rose Cute | 8:28 AM | 44Total Comments |
Aku nak story kisah seram....mungkin jugak ada yg sudah baca kisah seram yang dekat "Hotel Amber Court" niekan...yg belum tahu bolehlah baca....yg dah baca boleh baca lagi kikiki aku tak pernah menyewa dekat Genting Higlands so aku tiada pengalaman mengalami seram sejuk ne....ada tak sesiapa yg pernah menginap kat sana...bolehlah share kat sini....



Ini merupakan tempat yang paling menakutkan dan memang ramai orang cerita kena kacau kat sini. Dan yang paling penting, even mereka yang tinggal di First World Hotel serta menghadap ke Amber Court pun kena kacau. Terdapat juga satu bilik private seperti di Kasino di mana mereka menyimpan jin-jin mereka di Amber Court. Menurut sumber, management selalu bagitau untuk jangan kacau bilik ini atau buka bilik ini dan itu. Tapi kenapa? Apa sebabnya? Biliknya seperti di bawah ini:
.
Macam mana mereka yang tinggal sini dikacau: .
.
-Tv terpadam dan terbuka sendiri
-Orang bertukang malam-malam
-Perempuan mengilai
-Budak menangis
-Perempuan memanggil (panggil penginap kat situ la)
-Dengar tapak kasut dari luar
-Pintu diketuk
-Terasa diperhatikan
.
Ini kata seorang penghuni di sana:
.
“amber court ngan billion court mmg berhantu. member aku kene kacau ngan ju-on kat situ. dia cangkung masa member aku tgh mandi. staff genting pun cakap tempat tu mmg barhantu. kitorg mmg cadang nk stay sbb nk tgk hantu tp masa drive pegi sana mlm2 mmg agak spooky. tp xigt nape xjadi stay.”
“aku tidur, tetiba tingkap bilik kena ketuk bertalu2… aku punyalah takut… …..mula2 malu nak kecoh2, malu dgn roomate aku… lama2 hilang malu, takut punya pasal, aku nangis sampai member aku terjaga… bila sama2 takut, dua2 menjerit, “Woi… kitaorang ngantuk lah…nak tidur… pegi main jauh2.. kita orang tak der masa nak layan ko..”… aku dah stop jerit. member aku pulak pegi belasah tingkap tu dgn bantal, bantai tingkap tuh cukup2… pastu baru diam…” “aku nk citer pasal amber court ni…bulan lepas pukul 2 pagi memang ada lepak sana tapi lepak kt bawah jer lah…sunyi nyerr tempat tu sampai jer terus paking depan hotel tu ada tempat duduk bawah lampu tu…baru jer berapa minit lepak2 dgn member2 kat situ …hehehhh nak taw apa jadii…..kedengaran satu jeritannn dari bawah paking pastu ada bunyik melolong dari tingkat atass sekali….aku nk blah dahh masuk dlm kreta..cam bangsatt bunyikk tu..bunyik jerit sama macam dlm movie hantu…tapi member2 rilexs jer…kalau korang nk tahu lanjut korang boleh datang lepak kt bawah tu malam2 pastu sembang dagn pak guard kat situ…hahahhah macm2 dia citer…kat situ sebenarnya port bunuh diri…” 


My note:So sesiapa yg pernah menginap kat Genting hati2....perasaan seram pasti menyelubungi anda....


Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Review Menerima Tempahan

Author : Cik Rose Cute | 12:02 PM | 38Total Comments |
Menerima tempahan dari blog RosRed  korang tengok penuh dengan bunga rose....tuan punya nie memang meminati bunga rose...dan tema kalernya merah....kalau korang nak singgah blog di atas klik RosRed

ha....nie pulak dari group GSF...sesiapa yg ahli group gsf pasti mengenalinya....hihihi....pada mulanya si nurul nie nak tema ada lebah....sekali aku edit blog dia penuh dengan lebah kikikiki....pastu dia cakap nampak berserabut....nak design lain cam simple dan luas mata memandang contoh blog tue adalah blog waniey....itulah hasilnya....background cam blog sweety tapi kaler biru hihihi...kalau korang nak ke blog  mama comel nie klik Nurul Jangan marah ya nurul....

Akak nie tak kisah edit camna pun...janji sejuk mata memandang dan tak serabut...biar nampak kemas...nie lagi senang aku nak edit...sebab ikut citarasa aku kikiki...nasib baik akak nie suka...klik SINI nak terjah blog akak aziela.....

My Note:Tak lama lagi kita nak raya hajikan....korang balik mana?aku balik kampun gajah perak....ada sesiapa balik kampun gajah kikiki....Senyum2lah selalu awet muda tau...



Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Emma Maembong

Author : Cik Rose Cute | 3:04 PM | 40Total Comments |
Emma  Maembong antara artis baru yang cepat namanya melonjak naik, dia mulai dikenali dalam drama Kau Yang Terindah, dengan wajah yang cute (kacukan melayu Scottish) ramai yang nak tau siapa Emma Maembong. Lakonan dia yang banyak menangis dalam drama itu juga memperlihatkan Emma boleh pergi jauh dalam dunia senilakon. 
Bukan saja berbakat dalam lakonan namun dia berdarah seni, ayahnya seorang pelukis terkenal negara juga. Emma juga boleh melukis macam ayahnya.

Selepas gambar panas tu tersebar Emma mengakui dia tertekan dan menangis kerana tidak menyangka gambar lama itu telah disebarkan oleh pihak tertentu. Hanya dia dan rakan terdekat saja menyimpan gambar semasa dia berumur 16 tahun.

Apa kata Emma,
Gambar-gambar tersebut dirakam ketika percutian bersama keluarga dan teman-teman, termasuk teman lelakinya beberapa tahun dulu. Dan lelaki bercermin mata besar yang berpakaian merah sedondon dengannya ialah adik kandungnya.
“Sedih sgt dgn org2 skng. Lain yg emma ckp lain yg di tulis. Tp tak apa. Pasal gamba2 tu mmg la salah emma sbb ambik gamba mcm tu, tp tu masa budak2 bukannya ema ada otak sgt pon masa tu, dlm hidup kita masing2 ada kisah silam dan sejarah hidup pahit dan manis yg kita xblh padam tp ambik tu semua sebagai ajaran.
Masa zaman remaja apa kita buat semua xfikir guna otak asalkan kita puas hati dgn apa yg…kita buat xfikir pon pasal org lain. tp bila dah besar baru la kita mula berfikir mana salah mana betul. jadi ema mintak maaf pasal semua tu. semua manusia ada salah yg diorg buat xdpt di padam tp sama2 la kita kasi peluang dan tolong mereka berubah, bukan dgn cara mengata, mengutuk dan menghina.
ema manusia biasa sama je mcm korang semua. ema xpenah mengaku diri ema ni artis atau model atau apa2 pon. Bagi ema kita semua ni sama je level yg sama. sbb tu ema layan korang semua mcm kawan ema. Sapa nk kawn dgn ema,ema ok je sapa yg xsuka ema. Ema mintak maaf dan ampun kalau ada buat salah. May allah bless us. Salam :’)
sumber : gua.com.my
komen Emma di murai com.my
“Orang akan lihat saya seolah-oleh seperti perempuan sosial tetapi hakitkatnya saya hanya berpakaian seksi dengan memakai seluar pendek dan bercium serta berpeluk sahaja. Tiada apa yang perlu diperbesarkan.
“Malah saya berpeluk dan bercium dengan seorang lelaki yang sama iaitu kekasih saya sahaja. Saya dan kekasih saya sudah berkawan sejak dari sekolah lagi, namun kami sudah pun menjalinkan hubungan cinta yang serius sejak dua tahun yang lalu.
“Lagipun kini saya sudah berubah dan telah pun cuba berubah dengan tidak lagi memakai pakaian seksi serta tidak beraksi seperti di dalam foto itu lagi. Hukumlah diri saya sekarang, bukan hukum kisah silam saya,”
Nantikan pula drama lakonan Emma dalam Rindu Rania, dia berlakon dengan Karl Shafek, Erry Putra, tak lama lagi….

Kredit By Nurisz

My Note: Emma nie memang cantik....ingat pulak Sofea Jane masa muda kikiki ada iras2 sikitkan....



Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Sinopsis Dalam Hati Ada Taman

Author : Cik Rose Cute | 2:58 PM | 20Total Comments |
Aku tak sabar nak tengok "dalam hati ada taman"aku suka randy dan alfira loy berlakon...cam serasi jer....jom! baca sinopsis cerita nie..

Drama bersiri 13 episod Dalam Hati Ada Taman akan ditayangkan pada 29 Oktober di Astro Ria. Lama menanti drama yang menggandingkan Randy Pangalila dan Elfira Loy ni, tentu ada yang tak sabar sabar lagi, terutama peminat setia Randy kan.. :)
Antara pelakon dalam drama ni ialah Amy Mastura, Hanez Suraya dan Amar Asyraf .
Sinopsis :

Mengisahkan seorang ibu tunggal (Amy Mastura) yang bersendirian membesarkan anak perempuannya Bella(Elfira) di kota Paris. Dia sanggup lakukan apa sahaja kecuali menjual diri agar anaknya dapat dibesarkan dengan sempurna.  Bella bekerja di kedai pastri untuk menyara diri dan ibunya. Di kedai pastri, dia berkenalan dengan Randy yang turut sama bekerja di kedai pastri tersebut. Randy sudah pun mempunyai tunang yang seksi iaitu Sofea(Hanez Suraya).



Bella  dipaksa berkahwin dengan jejaka yang tidak dicintai iaitu Danial. Kerana terdesak dia meminta bantuan Randy (Randy Pangalila) menyamar sebagai tunangnya. Konflik demi konflik, dalam masa sama Randi dalam diam sebenarnya mencintai Bella, begitu juga dengan Bella.



 
 

My Note:Randy nie dah awek...namanya Michell Putri....okey....Kat sini hujanlah tempat korang hujan tak?


Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ