Nuffang Makin Bertambah

Author : Cik Rose Cute | 5:30 PM | 47Total Comments |
Syukur...bertambah jugak nuffang aku nie....tak mengapalah...sikit2 lama2 banyak jugakkan...bersyukur apa yg Allah beri....Terima kasih kat korang kerana klik nuffang aku..kerana jasa korang...tue yg nuffang aku bertambah....klik2lah lagi...kalau korang klik beritahu...senang sikit nak klik korang punya pulak....

Nampak tak?aku baru sebulan lebih letak iklan nuffang nie...Blogger lain mesti dah banyak dapat hasil berblogkan....Bilalah nak dapat banyak cam blogger lain kikiki....

Walaupun aku tak dapat BE...tapi cik nuffang nie baik hati jugak sedekahkan  campaign iklan untuk aku...jasa korang klik2 nuffang aku tue yg ada rm 15.25 sen tue...

My note: Kalau di fikirkan balik boleh ke duit nuffang  kita nak makan ya...konfius kikiki tolong jawab...



Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen: Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas

Author : Cik Rose Cute | 4:59 PM | 55Total Comments |



Nak join Klik banner di atas...

Aku ada waktu free terus join segmen dari shawal.. 

Jumlah follower setakat ni:
  2102

Sedang menanti follower bertuah:
 2222
Siapalah bertuah tue...


Tarikh tamat segmen: 30 Oktober 2012 (tertakluk kepada blogger nak ubah)




Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tempahan Edit Blog Rm 10.00

Author : Cik Rose Cute | 4:37 PM | 23Total Comments |
Ada sesiapa nak edit blog ke?kalau ada bolehlah add kat fb atau hantar email kat aku....kikiki....Tadi aku siapkan blog ADIK IMAN  pening jugak kepala aku...adik iman nie nak tema Islam...Korang tengoklah...tema Islam ke idak kikikiki

Kaler hijau lagi ya...dah memang iman nie mintak kaler nie...
Kalau korang nak buat tempahan...dibawah nie email dan Faceback

ccherosliza@yahoo.com
 Facebook

Okey...


Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tauchu Ikan Merah

Author : Cik Rose Cute | 3:42 PM | 45Total Comments |
Korang cuci mata dulu dengan masakan aku yg simple nie...hari2 aku suka masak benda simple kikiki...Amatlah jarang aku masak yg kari2...Lagipun dorang suka lauk yg simple jer...janji sodap...

Ikan merah dua ekor jer aku letak...cukuplah buat kami...ikan nie goreng garing2...

Bawang besar,bawang merah,bawang putih,halia dan lada kaler hijau...(jangan kaler lain tau..tak menarik) jangan lupa sedikit air asam jawa dan juga kicap..

Kalau masak tauchu perencah nie wajib ada...

Inilah hasilnya....Abaikan kuali berkarat aku tue...aku nak cepat..aku snap jer dalam kuali untuk korang mencuci mata...kikiki....ada sesiapa telan air liur tak?


My Note:Aku pasti korang semua tahu buat lauk niekan....Dulu aku tak teror masak nie...aku belajar dari mil aku....kerana incik hubby suka masak nie...terpaksalah aku belajar demi cinta hati tersayang...(orang ganu jarang masak gini kikiki)



Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kek Pisang Blended

Author : Cik Rose Cute | 7:47 PM | 48Total Comments |
2 cwn tepung gandum..1 cwn minyak masak..1 cwn gula..telur 3 bj..2 sdu bikabonat..pisang berangan 4 bj @ pisang emas 11 bj..masuk je dlm blender semua 2 tgk dh ok masuk dlm acuan cup cake .kukus lebih kurang 15 minit.....Terima kasih kepada member aku yg kongsi resepi nie kat Facebook.... 


My note:tengok gebu jerkan...korang cubalah resepi nie....sedapppp



Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Busy Edit Blog

Author : Cik Rose Cute | 4:39 PM | 33Total Comments |
Hari nie...baru nie kesempatan aku nak buat entry hihihi...aku busy...sibuk layan anak2 aku...dan juga sibuk mengedit blog kawan2 blogger....Aku nie tak ada kreatif sangat...tapi bolehlah sikit2....Jom! tengok hasil edit aku yg tak berapa kawai nie....

nak tengok lebih detail klik SINI

Nie pulak blog cik sweety...blog nie dah lama aku edit...tapi hari nie baru aku wat entry....gara2 komputer aku sakit masuk wad....Sekarang komputer nie laju giler tau....happy sangat2 aku...Nasib baik incik hubby aku memahami isterinya yang tercinta....uwekkk (korang jangan muntah ya kikiki)...Kalau korang nak tengok blog cik sweety yg cun melecun tue klik SINI


My Note: komputer nie guna window XP...korang guna window apa?memang best giler window XP nie tau...



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Biodata Mia Sara Nasuha

Author : Cik Rose Cute | 2:50 PM | 39Total Comments |

 Sedikit info mengenai Mia Sara Nasuha. (info dari forblogger.net)


Tarikh Lahir: 30 September 2005
Umur: 7 Tahun (2012)
Karier: Pelakon dan Model Kanak-kanak
Tempat Tinggal: Kota Damansara
Asal: Kuala Lumpur
Penampilan Pertama di Televisyen: 2008

Iklan TV Mia Sara:

  • Bank Islam
  • Celcom
  • Sustagen
  • Nokia
  • Astro Beyond
  • TM
  • Softland

Drama Lakonan Mia Sara:

  • Adamaya sebagai Amani (Lakonan bersama Sein & Lisa Surihani)
  • Epilog Syurga Cinta sebagai Mia (Lakonan bersama Zizan Nin & Fida Ibrahim)
  • Tiramisu sebagai Ayesha (Lakonan bersama Pierre Andre & Sharifah Amani)
  • Zoo The Series sebagai Shasha (Lakonan bersama Lisa Surihani, Bob Lokman & Cat Farish)
  • Telemovie Bidan Kampung
  • Cuak Astro Ceria

Filem Lakonan Mia Sara:

  • Nur Kasih The Movie
  • Sekali Lagi
  • Papa I Love You
My Note:Kecik2 dah pandai berlakon dan bergaya...beza setahun gan anak yg sulong...anak aku yg sulong tahun 2006 lahir...11 august 2006


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Lumut Perak

Author : Cik Rose Cute | 8:00 AM | 34Total Comments |
cerita nie dah basi....tapi aku nak story jugak kikiki...bulan lepas balik kampung gajah perak.....pastu 
hubby aku bawak ronda2 pergi lumut....kalau pergi sini seronok sebab banyak taman permainan .....lagi satu kat sini jugak ada ABC yg besar tue....aku beli satu shre gan hubby....kalau siapa duk perak mesti selalu pergi lumut nie....cer..cer..cer...cerita....boleh kongsi

nampak tak kapal besar kat belakang tue...
incik hubby dengan rokoknya...
haziq kalau bergambar pasti tutup muka...
buai  laju2....sampai hujung sana....apa dalam baju? syifa seronok main buai...
My Note:Siapa duk perak mesti pernah sampai sini...


Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00  



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tip Menarik Untuk Bermake-up

Author : Cik Rose Cute | 1:53 AM | 47Total Comments |

Sekadar gambar hiasan.
Bersolek atau bermekap memang mengambil masa yang panjang. Tetapi, bagaimana kalau anda hanya ada masa lima minit?
Tip berikut boleh membantu anda tampil menawan:
1. Pakai pelembap ke seluruh wajah. Selepas seminit, sapukan alas mekap (foundation) secara tipis dan ratakan dengan menggunakan span bersaiz besar.
2. Tidak perlu pakai bedak. Terus kenakan pemerah pipi, tetapi jangan gunakan yang berbentuk krim kerana jenis ini mengambil masa lebih panjang.
3. Untuk mata segar menawan, jangan lupa pakai maskara.
4. Pakai penggaris mata berona hitam atau coklat tua.
5. Akhir sekali pakai gincu bibir dengan bantuan berus kecil kerana cara ini boleh membuatkan warna gincu lebih tahan lama.
Kredit Rentak Artis

My Note:Bersolek lebih sederhana lagi menarik...

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00  


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Ikan Mirip Seekor Buaya

Author : Cik Rose Cute | 8:20 AM | 41Total Comments |

Subhanallah! Ikan Mirip Seekor Buaya | Kalau sekali imbas melihat gambar ikan pelik di bawah ni memang nampak seperti macam buaya.  Berbentuk fizikal  kepala yang leper, dan mempunyai gigi yang tajam. Tetapi bila tengok satu badan, macam mirip seekor ikan pula. Kalau anda hendak tahu, inilah diaCrocodile Fish-gelaran bagi ikan-ikan yang ada kepala leper macam buaya ni. Tapi ikan pelik yang ini rasanya crocodile fishyang paling seiras dengan buaya tu. Kalaulah ikan ni berenang dengan kepala timbul, sudah semestinya orang akan ingat buaya. Jom layan gambar ikan pelik mirip seekor buaya ini.kredit Melayu.Net

My Note:pelik tapi benarkan....aku tengok pun pelik...kalau jumpa kat sungai mau aku lari...kikiki...Itulah tanda kebesaran Allah...

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00  


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ