Menang 3rd Birthday Giveaway

Author : Cik Rose Cute | 9:39 PM | 29Total Comments |
Rezeki lagi....Alhamdulillah...



Pemenang Tempat Ketiga :



Itulah dialog yg aku buat kikiki

Kalau korang nak tengok yg lain menang Klik SINI



Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Surprise Vector By Mama Arina

Author : Cik Rose Cute | 5:59 PM | 28Total Comments |
Gembira hati bukan kepalang lagi....Dah lama aku teringin orang hasilkan vector gambar muka aku...Akhirnya aku dapat surprise dari mama yg sangat2 cute tue....Terima kasih mama...hasil senimu amat ku hargai dear....

Nie gambar aku yg tak berapa nak cun kikiki....

Vector hasil seni tangan MAMA ARINA ada sama tak hihihihi....Kalau korang nak surprise cam aku nie...selalulah jenguk blog mama arina dan komen okey...Hati berbunga2 cam blognya mama arina kikiki


Click HERE to earn extra money!

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Cinta Retak

Author : Cik Rose Cute | 5:52 PM | 8Total Comments |

cinta akan retak jikalau kesetiaan,kejujuran dan kasih sayang yang kurang di semai dalam buku buku hati insan yang bercinta.Cinta sememangya manis,namun cinta juga boleh menjadi pahit bila cinta tidak dihargai.

My Note:Cinta Pada Allah Lebih kekal Sampai bila2....Cinta Kepada Suami Kekal hingga Ke syurga...

Click HERE to earn extra money!

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Diana Amir Tunang Senyap2

Author : Cik Rose Cute | 9:38 AM | 16Total Comments |
Assalamualaikum buat para pembaca....kikiki (ayat power pembuka kata) hari nie hari sabtu..mungkin korang tak berapa online sangat sebab hari niekan cuti...betul tak?

Malas nak type panjang2...Malam tadi aku tengok GALAKSI..pastu ada sesi terjah tuekan aku fikir siapalah yg kena terjah......rupa2nya Diana Amir....Korag mesti nak tahu kenapa Diana Amir Kena terjah...Korang baca kat bawah...

Diana Amir Sah Bertunang, Dengan UstazKalau sudah namanya selebriti, perkara baik sebegini walau pun tidak mahu di’hebahkan pasti akan sampai juga ke telinga peminat dan terima kasih buat Galaksi.
Dalam program hiburan di TV9 itu, Diana Amir hari ini telah mengesahkan status beliau yang kini sudah bergelar tunangan orang & lelaki bertuah itu bergelar seorang ustaz.
Melalui laporan eksklusif Galaksi, terpapar gambar Diana Amir & tunang beliau seorang ustaz yang pada kami cukup tampan sedang memotong kek bersama. Ah romantis.
Namun laporan tidak menyebut nama tunang Diana Amir mahu pun tempoh pertunangan mereka sebelum pasangan ini bakal di’satukan dengan ikatan perkahwinan sah.
Diana Amir turut memberitahu yang majlis tunang ini sengaja beliau senyapkan & akan memberitahu kepada umum apabila mereka mempunyai tarikh untuk berkahwin nanti.
Tahniah buat Diana Amir & pasangan. Semoga jejaka tampan ini merupakan imam yang di’cari Diana Amir selama ini. Kahwin, sila jemput kami di’sini. Heh.Kredit Rotikaya

My Note: Diana Amir  tak nak hebohkan isu pertunangannya....mungkin keluarga pihak lelaki tak nak perkara nie di hebohkan...Yalah buat apa nak heboh betul tak? Sibuk jer dorang nie nak tahu kikiki....dah memang Diana Amir selebriti mesti peminatnya nak tahu....Eh..eh... Cuba korang tengok gambar kat tepi sebelah kiri...anjing ke kucing huhuhu(gambar nie ambik kat FB)


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Shila Amzah Juara Asian Wave

Author : Cik Rose Cute | 3:43 PM | 22Total Comments |

Tahniah diucapkan kepada penyanyi lagu Patah Seribu, iaitu Shila Amzah yang  memenangi hati hakim-hakim dan seterusnya muncul juara Pertandingan Asian Wave 2012 di Shanghai, China malam tadi.
Bila tengok video kat bawah meremang juga la bulu roma dengar dia nyanyi lagu mandarin. Jom tontonvideo kemenangan Shila di bawah….

Korang layan jerlah komen2 juri di atas....Aku memang suka suara shila nie...Lagi2 sekarang dia pakai tudung lagi aku suka...kredit ZieFauzi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Doa Duduk Antara Sujud/Panduan Watu Solat

Author : Cik Rose Cute | 2:13 PM | 12Total Comments |
TAHUKAH KAMU.....

Doa duduk antara Sujud yang kita selalu baca laju2..
tahukah maksudnya??
Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)
Warhamni (sayangi aku)
Wajburnii (Tutuplah aib-aibku)
Warfa’nii (Angkatlah darjatku)
Warzuqnii (Berilah aku rezeki)
Wahdinii (Berilah aku petunjuk)
Wa’Aafinii (Sihatkan aku)
Wa’fuannii (Maafkan aku)


Sebarkan dengan menekan perkataan "SHARE" Kepada rakan rakan yang lain.:) Mudah mudahan diberkati dan dikurniakan Pahala oleh Allah s.w.t
INSYAALLAH :)






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

INFO : PEMBONGKARAN HUBUNGAN ANTARA KIBLAT, KAABAH DAN HARI KIAMAT

Author : Cik Rose Cute | 2:05 PM | 12Total Comments |
Sesungguhnya rumah yang pertama dibangunkan untuk manusia beribadah adalah yang di Bakkah (Makkah) yang diberkati dan menjadi petunjuk manusia. (QS.Ali Imran. 96 )

Kita mungkin pernah bertanya kenapa harus solat mengadap Kiblat, dan juga kenapa harus ada Ibadah Tawaf?

Ini juga sering menjadi tanda tanya manusia, seperti ini:

1. Masa sekolah dulu anda ada belajar Teori Kaedah Tangan Kanan kan, dimana putaran tenaga kalu bergerak berlawanan dengan arah jam, maka arah tenaga akan naik keatas.

2. Dengan pole ibadah tawaf dimana bergerak dengan jalan berputar berlawanan jam di kaabah, ini menimbulkan pertanyaan, kenapa tidak boleh terbalikkan arah tersebut, searah dengan arah jam misalnya?

3. Kenapa solat yang dijalankan harus mengadap Kiblat?
Dan juga berdoa dan pengekebumian menghadap kepada Kiblat?

4. Kenapa Sembahyang di Masjidil Haram menurut Hadis nilainya 100.000 kali dari di tempat sendiri?

5. Singgasana Tuhan ada di Langit Tertinggi??

Pembongkarannya…

1. Tenaga Solat dan Doa dari individu atau jemaah seluruh dunia terkumpul di Kaabah pada SETIAP SAAT, kerana Bumi berputar sehingga solat dari seluruh dunia tidak terhenti dalam masa 24 jam,

Misal orang di Sabah solat zohor, beberapa minit selepas itu orang Johor pulak, beberapa minit kemudian bahagian utara Malaysia pulak dan seterusnya.

Sebelum selesai zohor di India Pakistan di Malaysia sudah mulai Asar dan seterusnya.

Pada saat Zohor di Malaysia London solat Subuh dan seterusnya 24 jam setiap hari, minggu, bulan, tahun dan seterusnya.

2. Tenaga yang terkumpul, berlapis dan bertumpu akan diputarkan, dimana ini dilakukan oleh orang-orang yang bertawaf dimana berputar secara berlawanan arah jam yang dilakukan oleh Jemaah Mekah sekitarnya dan Jemaah Haji.

3. Maka menurut dari aplikasi Teori Kaedah Tangan Kanan bahawa tenaga yang terkumpul akan diputarkan dengan tawaf dan Hasilnya kumpulan tenaga tadi akan MENUJU ke LANGIT!!!

Maka sedikit terjawab bahawa tenaga itu tidak berhenti di Kaabah namun semuanya naik ke langit.

Sebagai satu cerobong yang dimulai dari Kaabah.

Menuju Langit yang mana ke mana disampaikan tu wallahu a’lam.

Yang jelas pasti ALLAH telah membuat saluran agar solat dan doa dalam bentuk tenaga agar sampai ke Hadirat Nya.

Jadi selama 24 Jam sehari terpancar cerobong tenaga yang terfokus naik ke atas Langit.

Selamanya sehinggakan tidak ada manusia yang solah dan tawaf (Kiamat?)








My Note:Korang pasti sudah bacakan....Aku ambik nie pun untuk pengetahuan aku saja...manalah tahu...aku nie mudah lupa...boleh baca balik nanti...






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Renung-renungkanlah

Author : Cik Rose Cute | 1:55 PM | 8Total Comments |

9 Mimpi Nabi Muhammad SAW

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata, Nabi Muhammad saw bersabda:

"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi yang menakjubkan pada malam aku sebelum di Israqkan........"

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya,maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA.

2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyiksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.

4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikut Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya,ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil ke kumpulanku seraya duduk disebelahku.

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang-benderang.

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidak pun membalas bicaranya,maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya,lalu berbicara mereka dengannya.

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya, maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.


BERSABDA RASULULLAH SAW: "SAMPAIKANLAH PESANANKU KEPADA UMATKU
YANG LAIN WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT"





My Note: Baru settle basuh kain dan sidai...Sesiapa yg tgh kerja jangan gantuk2 ya...aku tahu time cam gini mesti mata nak pejam jer kikiki....Korang dah teror ke guna dashbord yg baru nie? Aku okey jer.....siap edit blog lagi...kalau korang perasan...blog nie dah lain...perasan tak? kalau tak perasan memang rabunlah tue kikiki....Oklah...aku nak terjah blog korang pulak...






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Google Or Mozilla

Author : Cik Rose Cute | 12:51 PM | 33Total Comments |
Sajer jer...nak tanya korang pakai yg mana? aku sekarang nie dua2 aku guna...kikikiki...kalau aku bukak mozilla,pastu aku tengok loading lembab mengalahkan siput...aku tutup aku masuk guna google pulak...So sekarang nie taklah aku sakit hati hihihi..

Sekarang nie..cik mozilla suka buat hal tak tahu kenapa..Korang perasan tak?Siapa yg guna mozilla pasti tahu...kadang2 tue keuar eror yg bukan2 jer...sakit hati...Dulu tak ada cam gitu pelik betul...

Google pulak sekarang nie lajulah sikit dan tak ada eror...Sebelum nie aku tak boleh masuk pakai google ada eror...Sekrg sejak komputer hantar repair dah tak ada.....

My Note: Mungkin lambat sikit aku terjah blog korang...tunggu ya...

Click HERE to earn extra money!

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Sinopsis Adam Dan Hawa

Author : Cik Rose Cute | 9:19 AM | 25Total Comments |


Sekarang niekan semua duk sibuk mengikuti kisah drama niekan....Akulah salah sorangnya....kikiki

Sinopsis Adam dan Hawa

Mengisahkan Ain Hawani seorang remaja lepasan SPM, bekerja di sebuah tadikan milik kakak Adam Muhkriz kerana menggantikan guru yang bersalin. Ain hanya bekerja sementara saja, kerana dia ingin menyambung pelajaran di peringkat lebih tinggi.


Semasa Ain bekerja di tadika tu lah Ain telah bertemu dengan Adam dan ada juga perasaan sukakan Adam (kiranya macam cinta pandang pertama jugak la). Adam pula seorang pilot syarikat MAS, seorang yang kacak dan berperangai ala playboy sikit.

Cita-cita Ain Hawani bagaikan terhenti di tengah jalan apabila berlaku peristiwa hitam dalam hidupnya, Ain telah ditangkap basah kerana dituduh berkhalwat dengan Adam. Ain telah dipaksa berkahwin dengan Adam bagi membersihkan nama baik keluarga walaupun Ain tidak rela.

Timbullah perasaan benci Ain terhadap Adam kerana sikap Adam yang mendiamkan diri seolah benar mereka berkhalwat sedangkan mereka rupanya difitnah oleh bekas teman wanita Adam yang cemburukan Adam dan Ain Hawani.


Mereka berkahwin jugak, tetapi tidak seperti suami isteri yang lain, Ain masih membenci Adam dan tak boleh menerima Adam sebagai suami. (mcm gemersik kalbu pulak).

Ain Hawani kemudian melanjutkan pelajaran ke luar negeri dan dia dan Adam berpisah selama 8 tahun. Adam masih menganggap Ain sebagai isterinya yang sah namun tidak bagi Ain.


Akhirnya mereka telah bertemu kembali di depan pintu Masjidilharam di mekah. Adam mengharapkan Ain kembali kepadanya tetapi Ain masih lagi ego tak mau terima Adam.

Apabila mereka pulang ke Malaysia, Ain dan Adam kerap jugak keluar bersama dan cinta mereka kembali bertaut.


Kesudahan dalam novel Ain dan Adam bersatu jugak akhirnya setelah sekian lama terpisah, dan mereka dapat anak perempuan.

Adam memang untuk Hawa..itulah yang seperti ibu Ain ucapkan pada Ain.

"Walaupun ramai orang tidak berpuas hati tentang heroin dalam drama nie...Nadiya Nissa yg tidak cantik dan kenapa watak tue tidak di beri kepada pelakon lain bagi menjayakan watak Ain Hawani"

Pendapat akulahkan bukan rupa menjadi ukuran tapi mutu lakonan tue yg penting...Dari episod pertama hingga episod 16...aku tengok Nadiya Nissa nie memang sesuai pegang watak Ain Hawani.
Mungkin disebabkan tubuh badan Nadia yang macam remaja dan muka yang comel tu bertepatan dengan watak Ain Hawani yang cepat melatah, kebudak-budakan. Dalam novel Ain Hawani memang remaja lepasan SPM yang dipaksa kahwin.  :)
Kalau ambil pelakon macam Rita Rudaini atau Ayu Raudhah jadi remaja 17 tahun tak logik jugak kan, nak ambil Siti Saleha atau maya karim , mungkin wajah mcm omputih sangat tak ada muka ala2 kampung....kikiki 

Pengambaran dibuat di  Mekah dan Perth, Australia.

Gambar Nadia Nissa dengan penulis novel Adam dan Hawa, Aisya Sofea.


Memang tepat pilihan penulis novel Adam Dan Hawa memilih Nadia memegang watak heroin  tue...
Aku suka Nadia berlakon betul2 menghayati...Memang nampak jauh beza antara Aaron gan Nadia...Yalah Aaron dalam drama tue umurnya 27 so...mestilah nampak matang sikit...Pastu pulak Nadia dalam drama tue baru lepasan SPM mesti nampak remaja dan kebudak-budakkan...betul tak?kikiki...tak sabar nak tunggu malam nie next episod...Kita tengok sampai habis barulah boleh komen...Jangan tengok rupa tau...tengok mutu lakonan okey!!!




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Rezeki Lagi.... GiveAway : Saya Mau Novel dari Onenie

Author : Cik Rose Cute | 12:56 PM | 28Total Comments |

(ini bukan saya..harap maklum.. hehehe)



 ~ PEMENANG NOVEL ~

http://dairisally.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html


~ PEMENANG PERFUME~

http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

~ PEMENANG PASHMINA 2TONES ~

       
http://izzatipunyerblog.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html
http://hairulizacontestga.blogspot.com/2012/09/giveawaysaya-mau-novel-dari-onenie.html



TAHNIAH kepada yang menang..
sila emelkan saya di atun_wanie91@yahoo.com NAMA, ALAMAT, NOFON, DAN ANDA MENANG APE.. (jgn kate anda menang moto)

yang kalah jangan nanges... jangan hempas lappy anda...
nantikan GIVEAWAY KE2 pada 21 SEPTEMBER 2012..
HADIAH untuk 20 ORANG PEMENANG..
wink2...
sekian....
thanks tolong saya and follow saya...
i will follow u bebeh...  :)


My Note:Tiba2 rezeki datang dengan tiba2....tanpa kita jangkakan....Terima kasih dekat Adik Nisa  kerana memberi link kemenanganku....
Aku tidak pernah pakai tudung Pashmina dan tidak pernah beli kikiki

hadiah yg bakal dapat tudung PASHMINA kaler 2 tone...
Tahniah jugak kepada yg menang....Nasib baik tak dapat novel....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Aper jawapan nyer ekkkkkk......??????

Author : Cik Rose Cute | 12:17 PM | 17Total Comments |
Sajer suka2 nak tahu korang jawab apa? kikiki...nie aku copy dari FB kawan aku....

Click HERE to earn extra money!

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Menang Giveaway Dari Brother Eqbal Zack

Author : Cik Rose Cute | 11:18 PM | 28Total Comments |
Pukul 10.00 lebih bukak blog contest ada berita gembira yg tidak di sangka2....Aku salah seorang pemenang Giveaway dari blog Brother Eqbal Zack  Hadiah yg aku dapat adalah Tengok Di bawah


THE WINNERS!!!
To all winners please submit your details via CONTACT FORM within this site or CLICK HERE.
   If I do not hear from you within 48 hours, a new name will be drawn. Thank you.

PRIZE x 5

Winners will receive book "Curi-Curi Suka" by Liyana Zahim + EZ Fridge Magnet (Limited Edition)
**Books will be signed by the author. Thank you Liyana Zahim

 Panda Comel

 Nur Afirah

 Asrul Harfan

 Remy Hazza

Cik Rose Cute



PRIZE x 10
Title: Curi-Curi Suka
Author: Liyana Zahim
Genre: Love
Reviews:
For me this book sounds lovely, "Dalam diam, dia curi-curi suka pada seseorang. Entah siapalah yang telah mencuri hatinya. Alangkah indahnya perasaan apabila yang dicintai itu juga mencintai."

Eqbal Zack (EZ) Limited Editon Fridge Magnet


 Eqbal Zack (EZ) Limited Editon Button

hihihi...Korang rasa aku dapat hadiah apa....Tahniah Kepada yg lain juga...
 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen : Jom Tingkatkan Follower Sampai Lebam

Author : Cik Rose Cute | 7:14 PM | 51Total Comments |






Nak join klik banner di atas

Syarat2 tengok di bawah okey

* Buat satu entry " Jom tingkatkan followers sampai lebam "
-letak banner kat entry
* Letak jumlah followers korang * yang sekarang *
- terpulang nak printscreen ke hape ke.
* Letak link entry yang korang buat kat dalam kotak komen di bawah entri .
* Last , follow blog penganjur segmen - semua peserta akan difollow back .



My Followers:




Dah siap memenuhi syarat...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ