Comelnya Isteri Dr Sheikh Muzaphar Shukor

Author : Cik Rose Cute | 8:26 PM | 30Total Comments |
Gambar Dr Sheikh Muzaphar Shukor dan keluarga

tak lama lagi bertambah lah lagi ahli keluarga angkasawan negara kan

Artikel lain : Dr Halina hamil anak kedua
nurizspace

Nota Ibu Pink:Nampak bahagia dorangkan....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Blog Review di blog sop.name.my

Author : Cik Rose Cute | 6:45 AM | 41Total Comments |
 Salam.
 
 
 Mau join?
Klik sini!  http://www.sop.name.my/2012/08/blog-review-1-hari-1-blog.html
 
Click HERE to earn extra money!


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Hari Nie Birthday Anak Aku Yang Sulong

Author : Cik Rose Cute | 6:36 AM | 15Total Comments |
Hari nie birthday anak aku Nur Fatin Sahira,malam tadi seronok betul kakak bila tahu birthdaynya hari nie....siap buat pesanan nak kek yg ada barbie....Nie bulan puasalah nak...camna nak beli kek hihihi...kalau di fikirkan kelakar pulak tengok  ragam anak-anakkan...tak ikut rasa kesianlah pulak....


Nota Ibu Pink:Bulan puasa nie...aku asyik mengantuk jer tau....malam berjaga...lepas sahur aku tak tidur..dalam pukul 8.00 lebih baru aku tido...tue kadang2 lambat terjah korang...Korang gantuk tak bulan puasa nie?


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Perut Ular Sawa Ada Manusia

Author : Cik Rose Cute | 4:01 PM | 45Total Comments |
Menyeramkan aku tengok gambar di bawah.....Cuba korang bayangkan  betapa seksanya dia menanggung kesakitan sebelum ditelan. Ular sawa akan membelit mangsanya telebih dahulu sebelum menelannya.Aku tak dapat nak bayangkan....pasti tulang belulang kita patah renyukkan....






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Aku tidak Memerlukan Fibox Lagi

Author : Cik Rose Cute | 11:53 PM | 30Total Comments |
Kalau korang perasan...aku punyer shout dah tak adakan....aku dah puas fikir nak letak shout apa hihihi....hari tue fibox buat hal..terus aku buang jauh2 kat lautan....Merajuk kau...

Fibox! Aku dah reject kau? 
Sebelum nie kita selalu berkongsi info..
Puas aku menghias mu dengan gambar hello kitty...
Tapi apa balasan kau padaku?
Mengapa? Mengapa begini?
Sesudah Shoutmix banyak berjasa kepadaku...sekarang kau pulak buat kacau..
Adakah ini sebuah petanda?
Petanda supaya aku melepaskan mu...Selamat tinggal fibox...jangan pulak kau merinduiku...
 
 
hahahahahaha, Fibox..Fibox..
hurmm,samada kena tukar shoutbox lain..or tak payah guna dah apa2 shoutbox pun
Luahan perasaan.... Jangan emo lebih2...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Rindu Tak?(Deko Rumah)

Author : Cik Rose Cute | 4:43 PM | 28Total Comments |
Tajuk yg membuatkan korang meluat gan akukan....hihihi tak kisahlah yg penting aku rindu kat korang tau....Baru dua hari aku tak berblog rasa windu giler wei!!!...Sampai termimpi-mimpi...Minggu nie memang busy...banyak kerja...bukan busy buat biskut raya okey.....tahun nie malas aku nak buat biskut raya walaupun oven baru hihihi budget dah lari ke lain....jawabnya biskut raya beli jer...Korang layan gambar2 kat bawah nie...pasti korang tahu...kenapa aku tak berblog..



Aku sibuk menanggalkan wallpaper yang tinggal saki baki yg belum habis aku tanggalkan....Hubby aku arahkan aku menanggalkan wall nie...dia gi tahu dia malas nak tanggalkan...terpaksa aku mengalah dan aku yg tanggalkan...Kalau di fikirkan memang logiklah aku yg kena buang wallpaper tue...takkan hubby aku pulak...turn hubby aku cat rumah kalau dua2 dia kena buat penatlah....betul tak? sama2 buat kerja hihihi


Nasib baik hubby aku mau cat...puas pujuk hihihi...Jangan terkejut kaler hijau....niat di hati  nak cat kaler pink...di sebabkan jiran sebelah dah kaler pink...terus terbantut..nanti sama ler pulak....terus aku terfikir nak kaler hijau apple...tapi kaler tue dah habis stok malas nak tunggu ambik hijau lumut...memang menyerlah....berseri-seri rumah aku...hubby pun cakap cantik...kena pulak gan langsir aku...tak payah beli lagi langsir hihihi

Dekat sebelah nie...aku nak letak cermin tiga yg jenis panjang...,bingkainya kaler putih...yg korang tengok sekrg nie bukan tau...sajer letak buat sementara....

bingkai gan pintu aku nak cat kaler putih...belum beli lagi...cat tue guna cat kayu...baru menyerlah...hijau gan putih...


ruang nie ruang makan...belum terfikir lagi nak letak apa...cermin tue...memang tetap di situ...


barang2 perhiasan semua aku gan hubby cat kaler putih untuk menyerlah kaler hijau tersebut...gambar kat atas sebagai contoh...

Nota Ibu Pink: Penat giler wei!! kalau menghias rumah...dah lama tak menghias tau...kalau korang nak datang beraya datang ler hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Emas Pertama Harapan Malaysia Olimpik London 2012

Author : Cik Rose Cute | 8:52 PM | 36Total Comments |
Sumber gambar : Facebook

Semua rakyat Malaysia memang meletakkan harapan yang tinggi kepada Dato Lee Chong Wei untuk memenangi pingat emas yang pertama untuk kontinjen Malaysia selepas pasukan beregu negara kita Koo Kien Kiat dan Tan Bon Heong gagal untuk memenangi pingat gangsa yang tewas 21-23, 10-21 di tangan Jae Sung Chung dan Yong Dae Lee dari pasukan Korea Selatan...



Men's Singles (FINAL) 

Dato Lee Chong Wei (Malaysia) VS Lin Dan (China)
TV1 - 8.00 pm waktu Malaysia

UPDATE !



Keputusan perlawanan 
set 1 : Datuk Lee Chong Wei  21-15
Set 2 : Lin Dan 21-10
Set 3 : Lin Dan 21-19




NOTA IBU PINK:

Kalau Malaysia menang malam ni...kita semua dapat aiskrim Baskin Robbins percuma pada 8 Ogos, 8.00 pm - 10.00 pm di semua 61 outlets di seluruh Malaysia...wahhh ! Go Malaysia ! Go Dato Lee Chong Wei...Let Bring Our First Gold Medal Olympics London 2012 !

Kredit:Sini


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Berbuka Bufet

Author : Cik Rose Cute | 8:45 PM | 27Total Comments |
Entry nie dua hari lepas....baru hari nie aku publish.Dua hari lepas cik hubby aku ajak berbuka ala bufet dekat hotel impian kat Morib.Satu kepala rm 40.00....Makanan taklah semegah mana....biasa2 ajer....

gambar kat atas tempat ambik makanan...pilih jer...makanan not badlah...lagipun harga satu kepala rm 40.00...Lainlah satu kepala rm 80.00 hingga seratus lebih mesti best makanannya kan...Gambar makanan aku lupa nak snap...sibuk melayan anak2 aku santap hihihi

Syifa gan abah...Sementara menunggu berbuka...snap gambar kejap..

 

Nie haziq anak teruna aku sorang buat masa nie....Suka main game lepas makan...

 
 Haziq nie suka buat mimik muka yg bukan2...kalau ambik gambar dia...


 Si kakak bergambar gedik kejap...

Syifa...

Aku pun tak pasti syifa tengok apa...

Saya sudah selesai makan....Sorry gambar Ibu saya tak ada...Ibu saya sibuk jadik cameragirl hihihi

Selamat Berpuasa Untuk Semua...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Jom Masuk Bloglist Ogos Santai Leeza

Author : Cik Rose Cute | 2:48 PM | 14Total Comments |
Sesiapa nak join klk banner di atas

Jom! Join...Memeriahkan lagi segmen nie..

Tarikh tutup 11.59 malam... 14.08.12 ...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Salman Khan

Author : Cik Rose Cute | 1:28 PM | 13Total Comments |


Hehehe hari ini aku sajer nak wat entry pasal Salman Khan.Korang mesti minat jugak artis bollywood yg masih bujang nie.Salman Khan antara pelakon yang paling terkenal di Bollywood.Aku pun peminat Salman Khan tau...


          Abdul Rashid Salim Salman Khan 

 Dilahirkan di: Madhya Pradesh, India.
Tarikh lahir: 27 Desember 1965
Umur: 47 tahun

Filem yg aku suka yg baru "Bodyguard (2011) lagunya pun best...Pada aku jalan cerita Bodyguard menarik dan menyentuh hati,korang ada tengok tak?

Hehehe jom! kita tengok sample tulisan Salman Khan pulak? 

  
Interpretasi: Daripada sample di atas beberapa contradiction antara personaliti sebenar (tulisan) Salman dengan personal yang dimainkan Salman di layar filem(tandatangan).

Tandatangan menunjukkan imej yang dipakai oleh seseorang individu itu dimata dunia dimana ianya melambangkan persona yang dimainkan dengan menunjukkan sikap yang positif dan terbaik di dalam seseorang individu tesebut. Daripada tandatangan beliau,banyak memberi fokus kepada zon bawah yang menjurus kepada kemahuan fizikal. Disini kita boleh katakan bahawa Salman Khan amat menitik beratkan kesihatan tubuh badan dengan penjagaan yang cukup rapi. Jadi tidak hairanlah sekiranya badan Salman ni cukuplah berketaq2 dan ini merupakan sumber keyakinan dirinya dalam melakonkan wataknya dengan baik.

Namun begitu, apabila meneliti pula tulisannya (yang menunjukkan personaliti beliau yang sebenar), Salman Khan pula memberi fokus kepada zon atas tulisan tersebut yang menunjukkan bahawa Salman amat menyukai perkara2 ilmiah dan mendalami konsep2 abstrak. Jadi janganla ada yang kata dia ni harapkan badan aje besar, tapi otak tu kosong! Memang silap besar la..!

Daripada huruf 'crossed-t' di dalam tulisannya pula menunjukkan bahawa Salman Khan ini seorang dreamer. Ini menunjukkan bahawa Salman mempunyai memilik daya imaginasi yang tinggi. Ini adalah potensi/bakat yang bagus dan bersesuaian dengan profesion beliau sebagai seorang aktor dan amat penting bagi membantu beliau di dalam penulisan skrip and perhaps menjadi seorang director suatu hari nanti :)

Kredit By : Sini

Nota Ibu Pink:Itu sekadar kajian di atas tulisannya...Okey..Semalam aku tak dapat publish entry kerana sibuk membuang wallpaper kat dinding rumah aku.Pagi besok start mengecat rumah...Mungkin lambat aku terjah blog korang...Biasalah nak raya hehehe...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ