Khairul Fahmi Di solek Ala2 Jepun

Author : Cik Rose Cute | 10:19 PM | 9Total Comments |
Alamak!! ganas betul mukanya serius giler beb!! takut aku....


Sebuah lagi keluaran terbaru majalah online ENF benar-benar mengujakan gambar   penjaga gol terkenal, Khairul Fahmi Che Mat, atau lebih dikenali sebagai Apek telah di solek ala-ala  mirip dengan lagenda rock Jepun, X-Japan.

Ganas & garang, aku rasa  ramai awek  yang pengsan bila  menatap foto-foto mengiurkan dan ganas. Apa salahnya, Apek sekarang   dah single kan?






Mak Aii! ganas ke macho?aku no komen....hihihi  Jacket dia aku minatlah cantik...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Comel Lisa Surihani: Trailer Istanbul Aku Datang

Author : Cik Rose Cute | 3:05 PM | 19Total Comments |
Hari nie.....aku rajin pulak publish entry hihihi...mungkin mood tengah baik....Seriusly memang aku suka tengok "Trailer Istanbul Aku Datang" yg di lakonkan oleh Lisa Surihani,Beto dan Tomok...Boleh rasanya di’lupakan seketika fakta yang Lisa Surihani sudah pun berumahtangga kerana Lisa sangat- sangat comel dalam trailer terbaru filem Istanbul Aku Datang ini.

Grand Brilliance dan Red Films melancarkan trailer pertama filem arahan Bernard Chauly yang aku kira cukup buat untuk peminat Lisa Surihani teruja menantikan filem ini ke pawagam sekitar tahun ini.

Lisa Surihani membawakan watak seorang gadis yang terbang ke Istanbul, Turki untuk bersama kekasih hati namun menjalani pelbagai rintangan untuk meneruskan kehidupan beliau di’sana — termasuk adegan adegan comel bersama Beto Kusyairy.



 Sweet jer tengok Lisa Surihani dalam filem nie....Aku pun tak sabar nak tengok...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kesian Fasha Sandha

Author : Cik Rose Cute | 2:22 PM | 16Total Comments |
Siapa yang tidak sedih kalau berita kehamilan dipertikaikan oleh orang ramai.Korang pasti  memahami perasaan kecewa yang sedang dilalui oleh Fasha apabila mendapat reaksi negatif selepas berkongsi berita kehamilannya baru-baru ini. Sepatutnya kita turut sama-sama bergembira dan berdoa agar kandungan Fasha sihat sentiasa. Sayangnya ada banyak pihak yang mempertikaikan kehamilan tersebut.
fasha sandha
Ada pihak yang mendakwa bahawa Fasha dan Jejai sudah pun bernikah di luar negara sebelum berlangsungnya majlis pernikahan mereka di Kuala Lumpur baru-baru ini. Fasha yang sedih dengan dakwaan ini berkata:-
Tak mungkin kami nak membazir duit buat majlis sebesar itu. Habis tetamu yang hadir dan saksi majlis akad nikah itu siapa? Apa? Ingat kami suka-suka nak berlakon begitu? Cubalah fikir cara logik. Pernikahan bukan boleh dibuat main-main. Janganlah suka-suka nak buat cerita yang bukan-bukan. Mereka faham tak apa itu bunting pelamin? Saya tidak mahu memberi sebarang komen berkaitan dakwaan yang tidak masuk akal itu.
Diharap Fasha tabah menghadapi dugaan ini. Pedulikan apa kata orang. Yang penting anda dan Jejai sentiasa bahagia di sisi masing-masing. Doakan agar Fasha dapat melalui fasa kehamilan ini dengan tenang dan sihat sejahtera. Kredit info Utusan Malaysia.

P/S:Susah kalau ada PERASAAN  PHD nie....Tidak boleh melihat orang bahagia...Lagi satu..siapa yang tak tahu tentang bunting pelamin klik SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMENT: SERIOUS FOLLOW BACK

Author : Cik Rose Cute | 1:11 PM | 18Total Comments |
Nak Join Klik Banner Di atas
Segmen nie Di anjurkan Oleh Amer Corner
Tarikh tutup : 25.5.2012 11.59PM
 
Jom! Join tambah followers dan juga dapat hadiah Menarik..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Rita Rudaini Tiada Hati Kat Suami

Author : Cik Rose Cute | 8:00 AM | 20Total Comments |
Tadi aku terbaca dalam kosmo...tentang hati dan perasaan Rita Rudaini walaupun Rita dan suami tidak jadik bercerai....
 rita rudaini dan aidil zafuan, rita rudaini dan aidil zafuan bercerai, anak rita rudaini, anak aidil zafuan, anak rita rudaini aidil zafuan, rita aidil bercerai, artis bercerai


KUALA LUMPUR - "Saya sudah tak ada hati untuk dia."Demikian tegas aktres Rita Rudaini Mokhtar, 36, berhubung pembatalan cerai yang dibuat oleh suaminya, Aidil Zafuan Abd. Razak.
Menurut Rita Rudaini, dia mempunyai sebab untuk berasa curiga dengan pembatalan cerai tersebut kerana ini bukan kali pertama dia mahu diceraikan, sebaliknya sudah berlaku sebanyak dua kali.
"Sebelum ini, saya hampir diceraikan sebanyak dua kali dalam tempoh setahun.
"Jadi saya bimbang, jika kami kembali menjadi suami isteri, akan terjadi perkara yang sama (cerai) buat kali ketiga pula," ceritanya.


Kalau baca apa yang di luahkan oleh rita di atas tue...memang memeritkan....Kalaulah Aidil Zafuan lafazkan sekali lagi cerai....nak rujuk balik memang susahkan.... 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Panas !!! Ady Putra Bercerai!!!

Author : Cik Rose Cute | 3:01 PM | 23Total Comments |
Baru settle masalah Rita gan suaminya .....tup-tup timbul gosip tentang Ady putra ingin meceraikan Isterinya...
Jom! kita baca kisahnya...

Gambar bersama isteri semasa mengerjakan umrah bersama
Ini post yang ketiga ZoOM bercerita mengenai kisah perceraian dan bakal bercerai artis, terbaru yang ZooM baca dalam akhbar hari ini mengenai pelakon daripada seberang, Ady Putra,31 yang dikatakan memfailkan kes perceraian dimahkamah syariah pada 1 Mei lalu.
Ketika ditanya wartawan, Ady Putra tidak ingin bercerita lanjut mengenai perceraiannya itu, tetapi yang pasti tidak ada persefahaman diantara mereka.
Dan beliau menafikan isu tidak ada anak atau kehadiran orang ketiga, tetapi berpunca daripada masalah dalaman suami isteri.


Kredit: Zoom Artis


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar anak Dian Sastrowardoyo

Author : Cik Rose Cute | 2:39 PM | 8Total Comments |
Korang kenal ke artis dari Indonesia nie....Aku memang meminatinya sejak dia berlakon dalam filem "Ada Apa Dengan Cinta" tahun  berapa aku tak ingat tapi yang pasti filem nie memang meletop dekat Malaysia ataupun Indonesia...



Aku bukan nak cerita pasal filem nie,aku nak story heroin yg berlakon dalam filem nie.....sudah selamat melahirkan  seorang bayi lelaki...


Wajah ceria dan gembira Dian Sastrowardoyo di Hospital setelah melahirkan anak lelaki beliau. Menurut info dari seberang Dian dan suami memberi nama anak mereka Shailendra Naryama Sastraguna Sutowo yang dilahirkan secara normal.

Panjangnya anak Dian dan Maulana Indraguna ni, apa-apa pun semoga anak ini akan menjadi anak yang soleh.

Dan berikut jawapan beliau apabila ditanya oleh wartawan : 

  
"Kami sangat bersyukur atas anugerah yang diberikan oleh Allah SWT dan sangat bahagia atas kelahiran putera pertama kami.
"Alhamdulillah selama saya mengandung dan proses bersalin semuanya berjalan dengan lancar," tulisnya.
Tambah isteri kepada Maulana Indraguna Sutowo ini, kehadiran cahaya mata tersebut memberi semangat kepada dia dan suaminya, malah mereka berjanji akan mengutamakan keluarga biarpun sibuk dengan kerjaya masing-masing.
"Kami akan sentiasa menjadikan keluarga sebagai keutamaan biarpun kami sibuk dengan kerjaya kami, kami berjanji untuk menjadi orang tua yang baik untuk anak kami.
"Buat masa ini saya masih berehat dan pemulihan, maka tiada sesi bertemu media," tambahnya
.

Note: Panjang betul nama anak hehehehe


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Untuk Pengetahuan Wanita

Author : Cik Rose Cute | 9:08 PM | 22Total Comments |
Duhai wanita...

Tiada suami yang gemar mendengarkan isteri yang selalu membandingkan pendapatan suaminya atau kekurangan rumahtangganya dengan orang lain. suami akan merasa rendah diri dan tidak dihargai. sebaiknya, bersyukurlah dengan setiap pemberian suami kerana itu tandanya isteri bersyukur pada Penciptanya dikurniakan suami sebegini.

Hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah R.A katanya: Aku mendengar Rasulullah S.A.W bersbda : ''Kekayaan itu bukanlah kerana mempunyai banyak harta tetapi kekayaan yang sebenarnya adalah kekayaan jiwa.''


Buat Renungan kita bersama.... Korang Pernah tak?Bandingkan kerja suami gan orang lain hehehe


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Setengah Jam Melekat Di sejadah

Author : Cik Rose Cute | 8:10 AM | 24Total Comments |
Terkesima...sekejap bila aku terbaca kisah seorang artis nie....Sesungguhnya....dia seorang yang sangat bertuah...kerana Allah memilihnya.....Subhanallah!!!Sungguh besar kekuasaanMU Ya ALLAH!!! ...Untuk renungan kita bersama....

Pelakon Yatt Hamzah, 32 terkejut apabila kepalanya melekat lebih setengah jam pada sejadah ketika dia melakukan solat taubat baru-baru ini. Dalam sujud yang lama itu, Yatt berkata, dia nampak jelas setiap wanita mendedahkan aurat dipanggang api neraka yang amat dahsyat.

"Yatt menangis sambil menggigil ketakutan menyaksikan azab yang diterima wanita tidak menutup aurat."

Sebelum itu dia bersama rakan menghadiri usrah pada 5 April lalu. Usrah itu berjaya menimbulkan keinsafan dirinya kerana sering mangabaikan solat selain mendedahkan aurat semata-mata mengejar glamour sebagai artis popular.

"Setiba di rumah pada petang itu Yatt terus buat solat taubat."

Peliknya, kata Yatt, ketika dia melakukan sujud terakhir kepalanya tidak dapat diangkat. Mau tak mau, kata Yatt lagi, dia terus sujud memohon keampunan Allah sambil menangis.

Dalam sujud yang panjang itulah Yatt nampak jelas wanita yang mendedahkan aurat diseksa Allah di neraka.
Tangisan Yatt makin kuat melihat gambaran neraka yang amat mengerikan itu.

"Yatt nampak semua wanita itu digantung rambutnya pada api neraka."

"Semua wanita itu meraung minta Allah kembalikan mereka ke dunia untuk bertaubat dan memakai tudung."

Malam itu kata Yatt dia tertidur di atas sejadah yang dibaluti telekung hingga ke subuh.


P/S: Sekarang niekan...ramai betul artis yang bertaubat....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kucing Pun Tido Dalam Buaian

Author : Cik Rose Cute | 8:37 AM | 26Total Comments |
hehehe aku nak share gan korang aku tengok gambar nie terus tersenyum.....Bertuah betul kucing nie...Tuan yang membela siap tidokannya  dalam buaian .....cam baby pulak....

Tengok...betapa lenanya.....aku nak jadi kucinglah kalau layanan istimewa cam gini.....


Sweetkan....Kucing nie kucing kawan aku...aku panggilnya kak nor,kitaorang kenal time keja dulu...anaknya memang suka kucing.....

Syifa geli gan kucing tak tahu kenapa...kalau kucing gesel kat syifa,dia menangis...geli kot hehehe,yang haziq pulak memang suka kucing....Siap pesan kat abahnya beli kucing kat jusco....Mana ada jual kucing kat Jusco hehehehe Si kakak tak kisah...nak kata minat kucing pun tak,minat pun tak...biasa-biasa aje....Itulah ragam 3 orang anak aku hehehe membuatkan aku tersenyum....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Berita Gembira Fasha Hamil

Author : Cik Rose Cute | 8:02 PM | 13Total Comments |
Majlis perkahwinan dan honeymoon mereka masih panas lagi...tup-tup lagi berita gembira buat pasangan ini...
Fasha Sandha di sahkan hamil 2 minggu.Bunting pelaminlah nie ya....Tahniah!! buat pasangan ini...Semoga kandungan fasha Sandha selamat...

 
fasha

MH Online menerima berita gembira apabila mengetahui aktres jelita, Fasha Sandha yang baru sahaja pulang dari berbulan madu telah hamil dua minggu.

Berita gembira ini telah disahkan melalui pesanan BBM yang diterima daripada pengurus Fasha, Nik Yasmin.

"Akibat lewat datang bulan, Fasha telah melakukan pemeriksaan dan doktor mengesahkan bahawa Fasha kini hamil dua minggu. Doktor juga menasihati Fasha agar tidak melakukan kerja-kerja berat," ujarnya dalam nada gembira.

MH Online mendoakan agar Fasha dan kandungannya sentiasa berada dalam keadaan sihat hendaknya.

Kredit: Sini


Note:Semoga kandungan Fasha sihat2...awal lagi kandungannya takut apa2 yang berlaku...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Teknik Make-up Yg Memukau!!!

Author : Cik Rose Cute | 7:59 AM | 22Total Comments |
Pandai betul cara gadis di bawah nie make-up...Macam tak percaya teknik make-up boleh membuatkan muka gadis nie cun giler....

Wajah  gadis jepun  Sebelum make-up....nampak tak?cam ada jerawat di wajahnya.....








































Nota:Cantikkan....sekarang nie dah macam-macam teknik make-up yg membuatkan kita sentiasa cantik...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Shireen Sungkar Dan Tauke Wisnu

Author : Cik Rose Cute | 8:20 AM | 8Total Comments |

Korang ingat tak sinetron cinta fitri? Sinetron nie memang fames kat indon.Sinetron nie juga episodenya mencecah 777 episode...hehehe banyakkan episodenya....Hero dan heroin sinetron nie dah barcinta hampir satu tahun lebih.....Jom Kita baca gosipnya.....


Wisnu & Shireen (Rachman/Detikhot) Jakarta - Teuku Wisnu mengaku menyerahkan segala macam persoalan pernikahan kepada Shireen Sungkar. Hal itu dikarenakan Wisnu sangat percaya dengan sang kekasih.

"Kalau aku terserah sama Shireen saja maunya bagaimana," ujar Wisnu seraya melirik ke arah Shireen, saat ditemui di Studio Hanggar, Pancoran, Jakarta Selatan, Kamis (29/9/2011) malam.

Wisnu menambahkan ia akan segera melamar Shireen jika waktunya tiba. Kini yang dilakukannya adalah menyelasaikan pendidikannya.

"Kalau kita sudah selesai kuliah dan Shireen sudah siap untuk dilamar saya hayo saja kenapa tidak," katanya seraya tersenyum.

Wisnu sendiri sudah bertemu dengan kedua orangtua Shireen. Begitu pula Shireen yang sudah di boyong ke Aceh untuk bertemu dengan keluarga besar Wisnu.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ