Apex Dah Putus Dengan Dahlia Teck

Author : Cik Rose Cute | 2:06 PM | 12Total Comments |
Korang mesti tahukan gosip terbaru apek gan seseorang....Aku malas nak komen banyak2....Lagipun apek nie muda lagi...macam-macam godaan....orang glamour dan duit banyak cam gitulah....Dan gosip terbaru yang aku baca kat SINI menyatakan apek sudah tiada hubungan lagi dengan Dahlia Teck aweknya...

Apex mengesahkan kepada majalah URTV  yang dia sudah berpisah dengan Dahlia Teck.

"Saya dah tak ada awek.Saya sekarang sudah single.Dalam keadaan sekarang,saya nak tumpukan perhatian kepada kerjaya dan keluarga saya dulu.Malas nak bercerita tentang cinta yang sudah tidak berpanjangan",katanya dalam majalah urtv.


Kata Apex lagi " Apa sebenarnya tentang kami ,cukuplah saya dan dia yang tahu.Tidak ada punca orang ketiga.Saya lebih  senang bersendiri dulu kalau nak memikirkan soa cinta,"...Baguslah tue apek....

P/S; Apex nie ramai betul gosip dengan awek2....sesiapa yang rasa ingin nak jadi awek apex...tahap kesabaran mesti kena tinggi dan kuat...almaklumlah apex muda lagi dan mudah tergoda oleh awek2 cun...hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa bawak Beg

Author : Cik Rose Cute | 8:52 AM | 10Total Comments |

Besar betul beg syifa....beg nie dapat saguhati beli pampers...

Padahal beg nie berat...si kakak dah isi barang kat dalamnya...tetap jugak dia bawak....

Sentiasa tersenyum ceria....walaupun kadang2 bebanan tidak dapat di tanggung hihihi

dah penat bawak...duduklah pulak....

Nie kenapa pulak nie....mungkin sedih..si kakak tak nak melayan karenahnya....Sekarang syifa asyik merenggek jer dan air liur selalu keluar...mungkin nak tumbuh gigi lagi....Kesian pulak tengok keadaannya cam gitu....Anak korang kalau nak tumbuh gigi merenggek tak?


P/S: Ada tak sesiapa layan cerita korea kat tv 8 setiap malam jumaat? hihihi cerita tue best jugak...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Bersua Di Hari Jumaat Nan Indah

Author : Cik Rose Cute | 11:12 AM | 12Total Comments |
P/S: Semoga Kita dapat renungkan bersama Di pagi Jumaat yang indah.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Alhamdulillah...Tenet Dah Okey Dan Hadiah Fieda Dah Sampai

Author : Cik Rose Cute | 8:59 AM | 32Total Comments |
Selamat Pagi Semua....Hari nie baru aku dapat bersua kembali gan korang....Gara-gara kilat yang kuat hari tue...aku punyer modem tenet kena sambar petir....Padahal aku dah tutup cuma flat modem tue aku tak cabut....Nasib baik komputer okey.....

Modem tue terpaksa kena tukar.....Sebelum nie aku pakai modem kaler putih...sekarang kaler hitam.....Nasib baik tak kena bayar....sebab kitaorang dalam granty lagi.....Selamat duit hihihi


 
Fm di atas tue tanda ucapan Terima Kasih  dari fieda....kerana aku top 5 pengomen terhebat di blognya....Terima kasih fieda...cik rose dah letak dekat peti...Sorry lambat...sebabnya nak publish tak boleh...hadiah fieda sampai...hari tue jugaklah tenet kena sambar petir...

P/S: Kalau kilat...ada tak sesiapa yang on komputer atau laytop?...Bahaya....Aku kalau kilat tak pernah on...takut....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Strawberi Cameron Higlands

Author : Cik Rose Cute | 10:29 AM | 44Total Comments |
Aku baru selesai masak,syifa dah tido...inilah time aku nak berblog pulak hihihi...Sekarang nak berblog susah sikit Kalau syifa ada...dia datang dekat aku menyibuk jejari keciknya  nak menekan keybord.Semalam aku online kejap jer...aku jenguk blog korang melalui tab aku...Kalau salah type atau salah eja harap maaf..hihihi...hari nie aku nak story pasal buah strawberi yang jiran sebelah umah aku kasi.Dorang pergi bercuti Cameron Higlands....Jeles pulak aku...(jahatnya...)


Jiran aku bagi satu kotak ..aku sorang jer yg melantak....cik hubby aku tak suka...begitu juga dengan anak-anak aku....kata dorang masam...Aku tibai jer...benda free...Kalau beli kat pasaraya  pasti mahal...

Note: Selamat Hari Isnin....Cepat betul waktu berlalu...Dah ganti Puasa semua?Aku belum ganti lagi...Kalau nak diet atau kurus bolehlah kita amalkan berpuasa...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Siapa Suka Makan Sayur Taugeh

Author : Cik Rose Cute | 9:56 AM | 28Total Comments |
Aku terkejut jugak bila baca isu sayur taugeh nie dekat FB....Aku rasa ramai jugak yang suka taugeh....Kalau dalam nasi kerabu dengan char kuey teow  mesti ada taugehkan.....Emmm kalau di fikirkan macam2 sekarangkan....




Mesti ramai suka makan taugeh. nak pulak campur dlm char kuey teow.
hmmm rangup... tapi nak beli taugeh tu kene buat eksperimen dulu la.

beli sket, jgn makan dulu sebaliknya simpan dulu utk 3 hari. pastu cuba bau taugeh tu lepas 3 hari camane. dan kalau boleh jgn beli taugeh yg kaler putih berseri tu.

kepututsan yg mungkin boleh didapati...
lepas 3 hari bau taugeh tu hanching semacam.
bermakna taugeh tu disiram dgn urine aka air kencing.
dan air urine tu la jugak menyebabkan kaler putih berseri.
kalau nak tau taugeh keluaran bumiputera senang aje.
kaler dia mcm kekuningan sket dan cepat layu serta kurang rangup, sebabnya
langsung tak guna urine sebagai baja.

ni info dari pegawai opis aku yg pernah buat lawatan ke pusat2 penanaman
taugeh dibeberapa negeri tertentu yg diusahakan oleh cha ya nun alip.
siap terjumpa satu bilik khas simpan air kencing utk disiram pada pokok2
taugeh tu.

dan kenapa taugeh jadik mangsa?
sebabnya taugeh ni jenis pokok menyimpan air siraman bulat2 terus dlm
batangnya.
tak spt sayuran lain iaitu sayuran2 berdaun hijau yg mengalami fotosintesis
semasa proses
penyerapan baja atau dgn erti kata lainnya air siraman masuk ke tanah dulu
barulah akar menyerap dan proses fotosintesis berjalan utk penyerapan zat2
dari baja.

tak mcm taugeh dia serap terus ape yg kita siram sebab pertumbuhan
tumbesaran bukan secara fotosintesis.
tu sbbnya kalau simpan dlm masa 3 hari bau dia wangiiiiiii semacham...

so bagitau la kat sedara mara, kengkawan pasal nak mengenal taugeh2
hanching
dgn taugeh2 bumiputera.

Wahai, sahabat-sahabatku & saudara-saudaraku... baca dan hayatilah.. kongsi dan sebarkanlah... semoga kita mendapat keberkatan dariNYA bersama2.. insyallah..
My Note: Sebelum beli sayur kena tengok peniaga dulu cina atau india.Kalau pergi Pasar...pernah nampak sayur  taugeh yang kaler putih berseri memang cantik segar jer.....(Nasib baik aku tak makan taugeh Korang makan tak?)


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ