07 May 2012

Comelnya Datuk Siti Kita Bertudung Litup..

Aku suka betul tengok Siti bertudung macam kat gambar kat bawah.Walaupun lehernya nampak sikit tapi terserlah keayuaan dan kecomelan wajahnya....Siti nie kalau bertudung stail Diana Amir mesti cantik...Itu  pendapat aku sahaja....

simplysiti star search
simplysiti star search
simplysiti star search
simplysiti star search
simplysiti star search
simplysiti star search
simplysiti star search
simplysiti star search
simplysiti star search
simplysiti star search
simplysiti star search

Gambar nie sewaktu dorang Ke KB Mall..... Pengunjung KB Mall pastinya teruja dengan kehadiran Siti Nurhaliza, David Teo, Khairul Fahmi dan Leuniey yang turun untuk uji bakat SimplySiti Star Search.
 " Dato’ Siti agak kecewa dengan mutu gadis-gadis Kelantan yang menghadiri ujibakat tersebut. Gadis-gadis yang ujibakat hadir memakai pakaian yang terlalu menjolok mata, rambut berkarat dan kelihatan gedik terlampau semasa ujibakat. Kemungkinan besar mereka teruja dapat berjumpa dengan Siti Nurhaliza.

Kredit:Abang Nara

Memo:Aku pernah cuba pakai tudung stail Diana Amir...tapi kenapa nampak cam tak sesuai gan aku hehehe......
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tabiat anak suka koyak kertas

Anak korang ada tak tabiat suka  koyak kertas? si kakak gan syifa memang suka koyak kertas..pantang nampak kertas mesti koyak dan sepahkan satu rumah....Hari tue aku ada baca satu kes yang berlaku dekat Ipoh.Aku baca pun terkejut...mesti korang dah bacakan...





IPOH – Gara-gara mengoyak buku tanda protes kerana dihalang menghubungi ibunya, seorang murid sebuah sekolah agama swasta di Taiping terpaksa menahan azab kepedasan apabila didenda makan cili padi tanpa diberi setitik air.

Akibat denda itu, Ainul Aiman Hafiz Ainul Azizul Rahman, 10, dimasukkan ke Hospital Columbia Asia Taiping dan disahkan mengalami Acute Gastritis (gastrik) dan trauma terhadap makanan bercili.

Ibunya, Siti Erna Izura Abd Jamil, 32, berkata, niat untuk memberikan pendidikan agama kepada anaknya itu telah menjadi igauan ngeri kepada mereka sekeluarga.

Menurutnya, guru-guru di sekolah itu juga tidak memaklumkan keadaan anaknya yang mengalami asma selepas memakan cili itu kepadanya.

“Lebih memilukan, saya tidak dimaklumkan keadaan anaknya yang terlantar dua hari tanpa rawatan dan dibiarkan terbaring di katil asrama sambil menahan kesakitan.

“Keadaan itu diceritakan oleh bapa salah seorang pelajar yang kebetulan melihat Ainul Aiman Hafiz terbaring sambil menekan perut ketika mengambil anaknya di asrama itu,” katanya kepada Sinar Harian, di sini, semalam.

Siti Erna berkata, Ainul Aiman Hafiz juga enggan kembali ke sekolah berkenaan kerana masih trauma dan dia merasakan hukuman itu tidak sesuai bagi kanak-kanak kecil.

“Ketika lawatan guru-guru sekolah itu ke hospital ini, mereka mengaku ada memberikan cili padi dan menerangkan bahawa hukuman itu adalah biasa di sekolah berkenaan.

“Mereka maklumkan bahawa Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) memberi kebenaran mengenakan hukuman tersebut dan mereka mengaku tersalah bagi hukuman kepada anak saya,” katanya.

Katanya, dia kecewa dengan sikap lepas tangan guru-guru sekolah berkenaan yang lambat memaklumkan kejadian itu kepadanya.

“Saya tergerak hati untuk menelefon sekolah, barulah mereka beritahu keadaan anak saya tidak mahu makan menyebabkan saya pergi mengambilnya dan barulah perkara ini terbongkar.

“Anak saya diwadkan selama empat hari bermula 15 April lalu. Laporan polis telah dibuat berhubung kejadian ini dan saya dinasihatkan oleh Kementerian Pelajaran Negeri untuk bertemu dengan Jabatan Agama Islam Perak (Jaipk) bagi mengadu perkara ini.

“Saya telah pergi ke Pejabat Pelajaran untuk tukarkan anak saya ke sekolah lain. Difahamkan ramai lagi murid dipaksa makan cili kerana ia telah menjadi hukuman biasa bagi sekolah itu,” katanya.

Memo:Tak patut buat camtukan...kesian kanak-kanak...nanti dorang takut nak belajar atau ke sekolah....

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

06 May 2012

Doktor Blogger "Dalam Nasi Lemak Kopi O"

Hai! Morning selamat berhari minggu untuk semua....Aku tak tahu pun yang blogger fames tue masuk tv 9 hari nie....Lepas lipat kain dan settle semua kerja rumah terus bukak tv 9....Sebelum tue pengacara 3 orang tue sembang-sembang tentang ada tetamu dari seorang blogger...Aku pun terus teruja ingin mengetahui siapakah gerangannya....Blogger Yang bergelar "Doktor Blogger" Sebelum Blogger Fames tue masuk Lagu Astrid di dendangkan terlebih dahulu...Si fizo sempat lagi buat tuju lagu untuk blogger tue....Aku rasa kelakar la pulak hihihi..

Lagu nie memang mencuit hati "Tentang Rasa"

Korang mesti kenalkan.....Best tengok gaya si fatin Liyana yang bersahaja melayan karenah 3 pengacara tersebut.Yang paling kelakar buat aku tergelak sakan Si Fizo...Soalan yang sama di anjurkan untuk FL yang membuatkan aku tergelak sampai cik hubby aku menegur....Siap tanya aku kenal ke? Aku jawab kenal....Dia seorang blogger yang fames dan memenangi award....dan bakal doktor....Bertuahkan siapa yang berjaya memiliki hati FL....



Biodata Fizo Omar
Fizo Omar.....Hensem kan.....

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

05 May 2012

Dira Tidak Dapat Promosi Filem Pertamanya

Kesian pulak dekat Dira...Kerana Kes hari tue....dia di larang oleh pihak produksi PrimeWorks telah memutuskan bahawa Dira Abu Zahar tidak dibenarkan terlibat untuk promosi filem Chow Kit yang bakal di tayangkan pada tanggal 3 mei...Dira juga berasa sedih kerana tidak mempromosikan filem pertamanya..

"Ini Adalah Filem pertama saya tetapi malangnya saya tidak terlibat dalam rangka promosi atas keputusan pengurusan studio berkenaan..."


Sinopsis Filem Chow Kit


Chow Kit mengisahkan sekumpulan kanak-kanak jalanan yang terbiar harus mengharungi kehidupan yang penuh dugaan di Chow Kit. Tetapi apabila Tika dirogol, mereka perlu bersatu untuk mencari keadilan dan jalan penyelesaian jikalau tidak, banyak lagi nyawa yang akan terkorban.

Sementara itu, seorang bekas ahli kongsi Chow Kit yang baru dibebaskan dari penjara berazam untuk memulakan kehidupan yang baru. Namun dia terjebak semula ke dalam kehidupan silamnya dan bersetuju untuk menjalankan satu tugasan terakhir.


Tetapi apabila tugasan tersebut menjadi huru-hara, dia mesti berusaha untuk memperbetulkan keadaan jikalau tidak, kebebasan yang baru dikecapi akan hilang begitu sahaja.







Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Dalam Persahabatan

Renung-renungkanlah untuk kita menilai dalam erti sahabat


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

04 May 2012

Amalkan Membaca Surah Al-Waqiah

Malam tadi aku tengok Semanis Kurma...Ustazah ada bagitahu kalau amalkan surah Al Waqiah boleh murah rezeki....Aku pun godek2 kat google dan terjumpa ayat tersebut..Sebelum tue korang pastikan Solat 5 waktu,amalkan solat sunat dhuha,amalkan membaca surah Al waqiah setiap malam,sentiasa beristighfar ,berzikir dan selawat banyak2..kasihani dan hormati ibubapa....kalau semua tue boleh di laksanakan Insya Allah...kita semua  di murahkan rezeki oleh Allah....





Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Mak Mertua Fasha Sandha Tidak Restui

Terkejut jugak aku baca kat M Star Online...Tentang fasha yang ibunya  jejai  tidak merestui  perkahwinan mereka....Macam dalam drama pulak hihihi
Kalau korang perasan ibunya Jejai tiada dalam majlis pernikahan anaknya tempoh hari, jom kita baca apa komen Fasha Sandha tentang hal itu....
Fasha Sandha & Rizal @ Jejai di majlis pernikahan mereka
 Fasha dan Jejai selamat bernikah dalam satu majlis sederhana pada 27 April lalu di Hotel Crowne Plaza Mutiara yang lalu.

Pada upacara akad nikah yang dihadiri kira-kira 250 tetamu itu, wakil keluarga Jejai yang kelihatan hanyalah bapanya sahaja sebaliknya ibu beliau iaitu Puan Sri Raja Noora Ashikin Raja Abdullah tidak berada pada majlis tersebut.

Situasi tersebut menimbulkan spekulasi kononnya keluarga lelaki tidak merestui perkahwinan berkenaan.
Pelakon Fasha Sandha yang baru mendirikan rumah tangga dengan Rizal Ashram Ramli (Jejai) enggan mengulas dakwaan kononnya perkahwinan beliau dengan anak bekas Menteri Besar Perak Tan Sri Ramli Ngah Talib itu tidak mendapat restu.

Fasha berkata, dia kini bahagia selepas seminggu bergelar isteri dan bersyukur kepada Allah kerana telah memberikannya seorang suami yang baik.

"Maaf saya tidak mahu mengulas mengenai perkara itu," ujarnya ringkas kepada mStar Online ketika ditemui di Sri Pentas semasa pelancaran drama bersiri Seindah Sakura di sini pada Khamis.
Fasha Sandha bersalaman dengan Tan Sri Ramli Ngah Talib( bapa mertua) mendapat restunya
 Dalam pada itu, bercakap mengenai kehidupannya sebagai isteri, Fasha berkata, dia masih belajar bagaimana ingin menjadi seorang isteri yang baik namun memberitahu sedang meniti hari bahagia.

Tambah Fasha, tidak sukar untuk menambat hati Jejai kerana suaminya itu adalah seorang yang ringkas dan tidak cerewet.

"Mungkin kami telah berkawan lama sebelum berkahwin jadi senang untuk memahami sikap dan kehendaknya. Bagaimanapun saya masih belajar untuk menjadi seorang isteri," ujarnya.

Sementara itu, Fasha berkata dia dan Jejai akan berangkat ke Pulau Redang, Terengganu pada minggu hadapan bagi meraikan bulan madu.
50+ Album Gambar Perkahwinan Fasha Sandha & Jejai


Note: Semoga Ibu jejai lembut hati menerima Fasha....Susah kalau ibu mertua tidak suka....lagi2 bila time raya takpun balik kampung....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

03 May 2012

BEN ASHAARI : MAY 2012


Nak join klik jer banner kat atas tu..
 
Bloglist nie.... di anjurkan oleh blogger Fames kita "Ben Ashaari"
Dibuka sehingga jam 5 petang ni....

Saya nak berada dalam bloglist Ben Ashaari sebab saya suka entry anda...walaupun jarang komen...saya selalu jenguk blog anda...
Blog Ben ok tapi simple sangat..

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Bulan Madu Awal Dengan Scha

Tadi aku terbaca dalam kosmo....Destinasi bulan madu awal gan scha kat New York....Bestnya dorangkan...

Pasangan popular Ahmad Awaluddin Ashaari, 31, atau lebih dikenali sebagai Awal Ashaari dan Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Al-Yahya, 29, atau Scha telah memilih New York, Amerika Syarikat sebagai destinasi percutian bulan madu mereka.
Awal dan Scha bulan madu di New York
Awal Ashaari ketika mendedahkan perkara itu berkata, dia dan Scha sepakat untuk memilih New York kerana merasakan terdapat banyak lokasi menarik yang boleh dilawati di sana dan akan berbulan madu selama 10 hari.

“Pada mulanya kami mahu berbulan madu di Eropah dengan melawat beberapa buah negara di sana, namun disebabkan tempoh bulan madu kami agak singkat maka kami akhirnya sepakat untuk berbulan madu di New York sahaja.

“Perancangan untuk berbulan madu ke Eropah tidak dibatalkan dan mungkin kami hanya akan ke sana pada bulan Disember ini selama dua atau tiga minggu,” katanya ketika ditemui sewaktu melihat sebahagian kelengkapan perkahwinan mereka di Butik Atikah’s Songket di Taman Tun Dr. Ismail di sini semalam.

Setelah tiga bulan tertangguh, pasangan tersebut bakal bergelar suami isteri apabila diijabkabulkan dalam satu majlis yang akan berlangsung di Hotel Pullman, Putrajaya pada malam esok.
Awal dan Scha mencuba baju pengantin

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

01 May 2012

Terharunya Aku

Memang aku terharu membaca satu kisah seorang kristian memeluk Islam....Itu semua kehendak Allah...kepada hamba-hambanya....

Muallaf Pun Pandai Tutup Aurat Dengan Sempurna... Mereka Peluk Islam Sebab Nak Jadi Penganut Islam Sejati Sedangkan Kita Yang Nyata-Nyata Islam Tak Menghargai Ajaran Yang Dibawa Oleh Nabi Kita... Sama-Sama Kita Renungkan Kisah Ini...


Loo Jo Yee (sebelah kanan). Ada kisah menarik mengenai beliau. Mari kita kongsi cerita beliau.

Beliau tiada nama Islam kerana sekarang seseorang muallaf sudah tak perlukan tukar nama dengan nama Islam, dan hanya perlu ber 'binti' kan kepada Abdullah serta tak perlu tukar bangsa, maka namanya kekal Loo Jo Yee binti Abdullah.

Beliau telah masuk Islam ketika masih berusia 17 tahun, disebabkan di Malaysia mempunyai undang-undang untuk memeluk agama Islam bermula 18 tahun sahaja. Jadi, beliau terpaksa menangguhkan dulu permohonan.

Keluarga Jo Yee merupakan pengikut agama kristian yang kuat. Dan beliau bakal menjadi seorang paderi di sebuah gereja. Disebabkan itu, keluarga beliau sangat bantah hingga menganggap masuk Islam adalah sangat menghinakan bagi keluarganya.

Loo Jo Yee mendapat hidayah melalui dua peristiwa yang menarik.

Yang pertama adalah, beliau mempunyai ramai rakan-rakan yang beragama Islam. Oleh itu, mereka telah berdebat tentang agama masing-masing. Ketika itu, beliau bermatlamat untuk membawa rakan-rakan Islam untuk masuk agama Kristian.

Namun untuk berdebat dengan rakan-rakan, beliau telah mengkaji al-quran, membaca kisah Nabi Muhammad s.a.w dan mengkaji kemunculan Islam untuk mencari kelemahan Islam.

Semakin beliau mengkaji, semakin lama beliau mula tertarik dengan ajaran Islam. Beliau sendiri mengaku bahawa di dalam Bible banyak perkara yang telah diolah hingga menyimpang dari perkara sebenar.

Oleh itu, Jo Yee mengkaji Islam dengan lebih mendalam untuk mencari perkara yang sebenar. Dengan itu, beliau telah mendapat ketenangan jiwa ketika membaca al-quran. Itu adalah hidayah pertama Loo Jo Yee.

Peristiwa kedua yang membawa hidayah kedua beliau adalah ketika beliau menghidap mendapat penyakit thyroid di bahagian leher. Doktor mengesahkan 90% besar kemungkinan adalah penyakit tersebut. Beliau merasakan ini adalah penamat bagi kehidupan beliau walaupun masih muda.

Rakan-rakan Islam Jo Yee telah banyak 'encourage' beliau untuk cuba berdoa kepada Allah taala. Beliau cuba dengan menadah tangan, menangis dan hanya berserah kepada Allah.

Keesokan harinya, ketika beliau menjalani medical check-up, doktor mengesahkan penyakit itu bukan kanser. Disebabkan itu, beliau yakin dengan kuasa Allah taala dan pada waktu itu juga la beliau mengucap 2 kalimah syahadah. Subhanallah.. Allahuakhbar!

Loo Jo Yee berasa hiba kerana beliau berasa telah dipilih Allah untuk mendapat hidayah ketika berumur 17 tahun sedangkan remaja yang seusia beliau sibuk bersuka-ria hingga tersasar di jalan Allah.

Banyak dugaan yang beliau terima selepas bergelar muallaf, hingga dipulaukan rakan-rakan sendiri dan keluarga tercinta. Beliau sangat bersyukur kerana mendapat keluarga angkat di Ipoh yang mengambil berat terhadap beliau. Jo Yee berharap selepas ini dia berpeluang untuk berdakwah kepada remaja-rakan yang seusia dengan cara tersendiri.

Download Video : http://hotfile.com/dl/142475124/8f765fc/

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

30 April 2012

Wordless Monday

Smile Be Happy!!! Besok Cuti Buruh....Selamat bercuti!!!

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

29 April 2012

segmen by Cik Buaya : follow rakan blog sambil menang topup

Klik banner untuk join.

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

26 April 2012

Tip Hilangkan Mengantuk

Ada tak sesiapa yang pernah rasa mengantuk di pejabat atau time belajar tak pun mengadap komputer? Lagi-lagi kalau waktu malam sebelum tu  tengok bola atau kerja terlalu banyak menyebabkan kita lewat tidur... Nak ke korang tidur di tempat kerja atau time belajar?nanti  terkantoi ngan bos atau cikgu malu pulakkan.....Kat bawah nie ada tip hilangkan mengantuk hihihi...Semoga korang tak mengantuk di tempat kerja atau time belajar....


67120 wanita mengantuk thumb 300 225 Tips : Cara Hilangkan Rasa Mengantuk Di Tempat Kerja/Belajar



  1. Hampiri kawasan bercahaya 
    Sekiranya terlalu mengantuk korang boleh la mencari tempat yang terang contohnya pergilah ambil cahaya matahari dekat tepi tingkap.  Dapatlah menyegarkan mata kita yang mengantuk tu. 
  2. Basuh muka
    Selalunya ini lah perkara pertama yang terlintas bila korang mengantuk kan? Tapi orang pompuan mesti pikir 2-3 kali nak cuci muka. Biasa la kalau g ofis mesti make up kan, takkan la nak basuh make up camtu je tapi cara ini sangat berkesan.
  3. Wangian aromaterapiMinyak wangi atau wangian aromaterapi juga dapat menguragkan rasa mengantuk. Bau-bauan yang segar dipercayai dapat meransang deria bau sekaligus mengurangkan rasa mengantuk anda. Antara bauan yang sesuai adalah ‘mint’ dan lemon.
  4. Dengar muzik/radio
    Muzik juga boleh menghilangkan rasa mengantuk . Ada beberapa jenis bunyian ataupun muzik dikatakan meransangkan dan meningkatkan kewaspadaan serta ketajaman minda. Jangan lah pulak korang dengar muzik yang buatkan korang terlena pulak. So, tak salahlah kalau korang bekerja sambil dengar muzik/radio asalkan tak buat korang leka sampai tak buat kerja. Tapi ni tak sesuai buat korang yang masih belajar, takkan lah cikgu mengajar di depan korang nak dengar muzik pulak kan.
  5. Senaman ringan
    Cara ni paling berkesan rasanya, senaman ringan maksudnya korang gerakkan anggota badan cam kaki dan tangan. Cara paling mudah turun naik tangga, sure hilangkan rasa mengantuk.

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

25 April 2012

Hari Nie Baru Dapat Online

Hai!...rindunya dekat korang semua....dua hari aku tak dapat bukak tenet gara2 tenet problem kat pencawangnya....aku tak tahu pulak pencawang yang mana...mungkin kelana jaya ke aku tak pasti....huhuhu memang rindu betul gan korang....Korang mesti  rindu jugak kat aku (perasan!!!).....hihihi...Cik hubby aku pulak asyik perli jer....sebab aku tak dapat bukak blog....(Dalam hati sabar jer....)

  Aku sajer letak pic gedik aku....


Besok aku mungkin kejap kot aku online....Dalam pukul  12.00 hubby aku ajak balik kampung kat Perak....Ibu mertua aku bising dah lama tak balik kampung.....Mungkin kejap lagi aku terjah blog korang okey.....

Note: Kalau dah jadik blogger nie...dua hari tak dapat bukak blog pun rasa tak senang duduk hihihi....Yalah...aku tidak dapat tahu isu-isu terkini....dan peristiwa yang  berlaku di sekeliling kita....Korang pun rasa cam aku jugak ke?






 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

23 April 2012

Telatah Syifa Di dalam Kereta

Hari nie lambat aku publish entry....sorry ya kawan-kawan...blog korang pun aku tak terjah hihihihi....sibuk melayan telatah syifa yang makin cerdik dan lasak...Aku bukak blog pun kejap-kejap....di sebabkan syifa pun ingin mengetuk keybord dengan jejarinya...

Jom! layan gambar syifa di dalam kereta semasa kitaorang keluar hari ahad hari tue...

Sibuk si syifa nie nak pegang stereng kereta...waktu nie...abahnya membeli barang...sementara menunggu...syifa lepak kat stereng kereta jap...

Bila besar boleh belajar kereta...bawak abah dan ibu...

Senyum seorang anak membuatkan hati seorang ibu sejuk...



Akhirnya senyum menunjukkan giginya yang baru nak tumbuh hihihi


Mood: Hari nie aku memang malas tak tahu kenapa hihihi....Biasalah perempuan...mesti ada time moodykan....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

22 April 2012

" segmen : tambah follower tambah kawan "


Due-30 ApRiL 2012
JoM JoiN Ramai2..
SaLaM PerkenaLan Dan sesiapa rasa ingin menambah followers anda joinlah sekali

tag

Izan,Ibu aqil

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tasha Shila Di Taja Oleh Datuk

Gosip menyatakan  seorang artis di taja oleh datuk J adalah Tasha Shila. Datuk J memberikan sejumlah wang kepada Tasha untuk membeli akhbar Berita Harian sehingga satu lori banyaknya, manakala ahli kelab peminat pelakon itu seramai 40 orang membantu untuk menguruskan undian buatnya.Tasha jugak di katakan menempah bas untuk peminatnya menyaksikan detik gemilang itu di Arena Of Stars, Genting Higlands bersama bilik penginapan.

Wow! bertuah betul peminat  ahli kelab Tashakan.....

 
Tasha Shila dikatakan ada hubungan dengan Datuk J

 Jom! Kita tengok apa kata Tasha Shila

“Bagi saya, kemenangan ini adalah rezeki. Sekali pun benar saya ditaja untuk membeli undi, tetapi sekiranya takdir tertulis bukan rezeki saya, pasti malam itu saya tidak akan menang.

“Banyak sangat nama Datuk yang dikaitkan dengan saya sebelum ini. Ada Datuk T, Datuk K dan sekarang Datuk J. Apa pula kaitannya Datuk hendak menaja saya. Itu semua tidak benar. Saya tidak ada hubungan dengan mana-mana Datuk dan inilah kenyataan sebenar.

“Tidak dinafikan, saya mengenali Datuk J yang dimaksudkan. Masalahnya, kami hanya kenalan biasa dan saya mengenalinya menerusi rakan artis juga. Kami pernah bertemu tetapi turut ditemani teman artis lain. Kami berbual dan bercakap seperti rakan lain. Tidak lebih daripada itu dan tidak pernah wujud perasaan cinta antara kami,” katanya.

 “Saya bersyukur apabila dicalonkan dalam lima kategori popular dan hargai usaha dilakukan Berita Harian dalam menghargai insan seni baru seperti saya. Apabila sudah disenaraikan, pasti saya turut berusaha meraih undi dan TS Team turut melakukan ‘gerak gempur’ dengan mengundi saya. Saya rasa teman artis lain juga melakukan perkara sama.

“Selain itu, saya mengikuti hampir semua jelajah promosi yang diadakan ABPBH2011 dan ia saya gunakan sebagai medan untuk meraih undi peminat. Keluarga juga saudara mara turut membantu. Kebetulan ibu punya restoran dan mereka turut membantu mempromosikan nama saya kepada pengunjung supaya mengundi.

“Lebih daripada itu, saya tidak nafikan sewaktu bekerja sebagai promoter di Butik Prada, Pavillion, Bukit Bintang saya ada ramai kenalan dari orang biasa hinggalah yang berpangkat dan punya kedudukan.

“Mereka menjadi kenalan saya hingga sekarang. Pastinya apabila berhubung, saya meminta mereka menyokong kerjaya seni saya dengan me­ngundi saya,” katanya.

Mengenai bas dan bilik yang ditempah itu, kata Tasha, ia atas usaha kelab peminatnya dan sangat menghargai usaha mereka. Itu sebabnya Tasha mengambil peluang ke Genting Highlands menaiki bas bersama mereka serta meluangkan masa menghadiri jamuan ringkas TS Team selepas kemenangannya.

“Mengenai pengawal peribadi, perkara itu berlaku kerana salah anggap.

Sebenarnya, lelaki yang menjaga kawasan bilik di mana saya menginap itu bukan pengawal peribadi tetapi pemandu bas yang membawa rombongan saya ke Genting Highlands.

“Dia berasa terharu dengan layanan baik diberikan TS Team terhadapnya, apatah lagi dia seronok sepanjang bersama kami. Sebaik sampai, saya dan pembantu memintanya berehat di bilik tetapi dia secara sukarela mahu menjaga kami semua.

“Mungkin disebabkan itu, ada yang salah faham dengan menganggapnya pengawal peribadi saya.

Dia juga sa­ngat terharu kerana dapat memegang trofi yang saya menangi,” katanya.
 
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

21 April 2012

Apex Dah Putus Dengan Dahlia Teck

Korang mesti tahukan gosip terbaru apek gan seseorang....Aku malas nak komen banyak2....Lagipun apek nie muda lagi...macam-macam godaan....orang glamour dan duit banyak cam gitulah....Dan gosip terbaru yang aku baca kat SINI menyatakan apek sudah tiada hubungan lagi dengan Dahlia Teck aweknya...

Apex mengesahkan kepada majalah URTV  yang dia sudah berpisah dengan Dahlia Teck.

"Saya dah tak ada awek.Saya sekarang sudah single.Dalam keadaan sekarang,saya nak tumpukan perhatian kepada kerjaya dan keluarga saya dulu.Malas nak bercerita tentang cinta yang sudah tidak berpanjangan",katanya dalam majalah urtv.


Kata Apex lagi " Apa sebenarnya tentang kami ,cukuplah saya dan dia yang tahu.Tidak ada punca orang ketiga.Saya lebih  senang bersendiri dulu kalau nak memikirkan soa cinta,"...Baguslah tue apek....

P/S; Apex nie ramai betul gosip dengan awek2....sesiapa yang rasa ingin nak jadi awek apex...tahap kesabaran mesti kena tinggi dan kuat...almaklumlah apex muda lagi dan mudah tergoda oleh awek2 cun...hihihi
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa bawak Beg


Besar betul beg syifa....beg nie dapat saguhati beli pampers...

Padahal beg nie berat...si kakak dah isi barang kat dalamnya...tetap jugak dia bawak....

Sentiasa tersenyum ceria....walaupun kadang2 bebanan tidak dapat di tanggung hihihi

dah penat bawak...duduklah pulak....

Nie kenapa pulak nie....mungkin sedih..si kakak tak nak melayan karenahnya....Sekarang syifa asyik merenggek jer dan air liur selalu keluar...mungkin nak tumbuh gigi lagi....Kesian pulak tengok keadaannya cam gitu....Anak korang kalau nak tumbuh gigi merenggek tak?


P/S: Ada tak sesiapa layan cerita korea kat tv 8 setiap malam jumaat? hihihi cerita tue best jugak...
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

20 April 2012

Bersua Di Hari Jumaat Nan Indah

P/S: Semoga Kita dapat renungkan bersama Di pagi Jumaat yang indah.....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

19 April 2012

Alhamdulillah...Tenet Dah Okey Dan Hadiah Fieda Dah Sampai

Selamat Pagi Semua....Hari nie baru aku dapat bersua kembali gan korang....Gara-gara kilat yang kuat hari tue...aku punyer modem tenet kena sambar petir....Padahal aku dah tutup cuma flat modem tue aku tak cabut....Nasib baik komputer okey.....

Modem tue terpaksa kena tukar.....Sebelum nie aku pakai modem kaler putih...sekarang kaler hitam.....Nasib baik tak kena bayar....sebab kitaorang dalam granty lagi.....Selamat duit hihihi


 
Fm di atas tue tanda ucapan Terima Kasih  dari fieda....kerana aku top 5 pengomen terhebat di blognya....Terima kasih fieda...cik rose dah letak dekat peti...Sorry lambat...sebabnya nak publish tak boleh...hadiah fieda sampai...hari tue jugaklah tenet kena sambar petir...

P/S: Kalau kilat...ada tak sesiapa yang on komputer atau laytop?...Bahaya....Aku kalau kilat tak pernah on...takut....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

16 April 2012

Strawberi Cameron Higlands

Aku baru selesai masak,syifa dah tido...inilah time aku nak berblog pulak hihihi...Sekarang nak berblog susah sikit Kalau syifa ada...dia datang dekat aku menyibuk jejari keciknya  nak menekan keybord.Semalam aku online kejap jer...aku jenguk blog korang melalui tab aku...Kalau salah type atau salah eja harap maaf..hihihi...hari nie aku nak story pasal buah strawberi yang jiran sebelah umah aku kasi.Dorang pergi bercuti Cameron Higlands....Jeles pulak aku...(jahatnya...)


Jiran aku bagi satu kotak ..aku sorang jer yg melantak....cik hubby aku tak suka...begitu juga dengan anak-anak aku....kata dorang masam...Aku tibai jer...benda free...Kalau beli kat pasaraya  pasti mahal...

Note: Selamat Hari Isnin....Cepat betul waktu berlalu...Dah ganti Puasa semua?Aku belum ganti lagi...Kalau nak diet atau kurus bolehlah kita amalkan berpuasa...
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

15 April 2012

Siapa Suka Makan Sayur Taugeh

Aku terkejut jugak bila baca isu sayur taugeh nie dekat FB....Aku rasa ramai jugak yang suka taugeh....Kalau dalam nasi kerabu dengan char kuey teow  mesti ada taugehkan.....Emmm kalau di fikirkan macam2 sekarangkan....




Mesti ramai suka makan taugeh. nak pulak campur dlm char kuey teow.
hmmm rangup... tapi nak beli taugeh tu kene buat eksperimen dulu la.

beli sket, jgn makan dulu sebaliknya simpan dulu utk 3 hari. pastu cuba bau taugeh tu lepas 3 hari camane. dan kalau boleh jgn beli taugeh yg kaler putih berseri tu.

kepututsan yg mungkin boleh didapati...
lepas 3 hari bau taugeh tu hanching semacam.
bermakna taugeh tu disiram dgn urine aka air kencing.
dan air urine tu la jugak menyebabkan kaler putih berseri.
kalau nak tau taugeh keluaran bumiputera senang aje.
kaler dia mcm kekuningan sket dan cepat layu serta kurang rangup, sebabnya
langsung tak guna urine sebagai baja.

ni info dari pegawai opis aku yg pernah buat lawatan ke pusat2 penanaman
taugeh dibeberapa negeri tertentu yg diusahakan oleh cha ya nun alip.
siap terjumpa satu bilik khas simpan air kencing utk disiram pada pokok2
taugeh tu.

dan kenapa taugeh jadik mangsa?
sebabnya taugeh ni jenis pokok menyimpan air siraman bulat2 terus dlm
batangnya.
tak spt sayuran lain iaitu sayuran2 berdaun hijau yg mengalami fotosintesis
semasa proses
penyerapan baja atau dgn erti kata lainnya air siraman masuk ke tanah dulu
barulah akar menyerap dan proses fotosintesis berjalan utk penyerapan zat2
dari baja.

tak mcm taugeh dia serap terus ape yg kita siram sebab pertumbuhan
tumbesaran bukan secara fotosintesis.
tu sbbnya kalau simpan dlm masa 3 hari bau dia wangiiiiiii semacham...

so bagitau la kat sedara mara, kengkawan pasal nak mengenal taugeh2
hanching
dgn taugeh2 bumiputera.

Wahai, sahabat-sahabatku & saudara-saudaraku... baca dan hayatilah.. kongsi dan sebarkanlah... semoga kita mendapat keberkatan dariNYA bersama2.. insyallah..
My Note: Sebelum beli sayur kena tengok peniaga dulu cina atau india.Kalau pergi Pasar...pernah nampak sayur  taugeh yang kaler putih berseri memang cantik segar jer.....(Nasib baik aku tak makan taugeh Korang makan tak?)

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

14 April 2012

Emmm Sedapnya Mempelam

Sila jamu mata dengan mempelam..Ada yang terliur tak?hihihi Kalau terliur cepat2 beli kat pasar atau pasaraya okey....Tadi berjogging....lepas berjogging makan mempelam...sedap manis lenting kata orang ganu hihihi...

Sebelum di kopek kulitnya...Ada dalam 5 biji cik hubby aku beli 2 biji aku dah melantak hihihi

Dah tinggal separuh baru teringat nak snap gambar....kuningkan isinya....

Pagi2 lagi aku dah melantak mempelam...Syif join sekali...

Khasiat Buah mangga ialah ia turut membuatkan pengaliran darah dalam tubuh berjalan lancar dan keadaan itu amat baik untuk lelaki ketika melakukan hubungan seksual, sekali gus membentuk gaya hidup seks yang lebih sihat.


Note: Kat sini langit mendung dari pagi hingga sekrg....hujan belum lagi...Tempat Korang Pulak?
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ