Punca Safee Sali Bercerai

Author : Cik Rose Cute | 9:59 AM | 22Total Comments |
Assalamualaikum kepada pengunjung "blog Smile Be Happy"harap korang dah siap makan pagi.... tak pun belum bangun pada yg bujang hihihihi....Em em...aku nak bergosip nie....aku terbaca tentang punca safee sali bercerai...di satu blog Nie  aku terkejut jugaklah....(korang jangan caya ini sekadar gosip sahaja..) Jom! kita baca gosip tersebut...


Peminat-peminat bola sepak negara dikejutkan dengan berita perceraian penyerang kebangsaan, Safee Sali, 28, dengan isterinya Sabarina Yusof apabila Safee dengan sah melafazkan cerai talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah.

Berita perceraian itu seterusnya menamatkan spekulasi berhubung dengan cerita-cerita gosip yang didengar mengenai masalah rumah tangga penyerang bola sepak kelab Pelita Jaya itu.

Namun, terdengar desas-desus cerita yang kurang enak mengenai punca perceraian Safee dan isterinya apabila ada pihak mendakwa kemusnahan rumah tangga jejaka tersebut berpunca dari munculnya pihak ketiga yang cuba merampas Safee dari Sabarina.

Menurut sumber tersebut, pihak ketiga itu adalah gadis Indonesia yang Safee kenali sepanjang dia berkhidmat di Pelita Jaya di Indonesia.

Gadis tersebut masih lagi berstatus bujang dan begitu mengagumi diri Safee yang sentiasa komited dalam khidmatnya sebagai pemain bola sepak dan setia memberikan sokongan kepada Safee yang berjauhan dari isterinya.

Selain itu, sumber tersebut juga memberitahu, gadis Indonesia itu mempunyai rupa paras yang menarik dan mirip-mirip seperti penyanyi wanita Indonesia popular, Kris Dayanti.

Dek kerana Safee berjauhan dengan isterinya, dikatakan perkenalan dengan gadis tersebut memberikan peluang kepada gadis Indonesia itu menjaga dan mengambil berat tentang diri Safee.

Sering kali dilihat di padang sewaktu Safee menjalani sesi latihan, gadis tersebut akan hadir memberikan sokongan padu kepada Safee.

Namun, walaupun perasaan sayang dan sikap mengambil berat yang ditunjukkan oleh gadis tersebut terhadap dirinya, Safee sedikit pun tidak menaruh hati dan perasaan untuk membalas cinta yang dihulurkan oleh gadis itu.

Dikatakan juga Safee tidak mahu memberikan cintanya yang setia terhadap isterinya kepada gadis atau wanita lain.

Dalam perkembangan lain, Safee enggan mengulas lanjut berhubung isu perceraiannya manakala, bekas isterinya sahaja yang memberikan komen dan mengesahkan perceraian antara mereka berdua.

Kredit: MyNewsHub

Nota Kaki:Bukan Kris Dayanti Okey.....Cuma  raut wajah wanita yg di gosipkan itu seiras Kris Dayanti...Memang Cantiklahkan Emmm....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa Suka Main Laci

Author : Cik Rose Cute | 3:06 PM | 24Total Comments |
Syifa nie.....suka sangat main laci gan pintu tau....Aku risau nanti tersepit tangan menjerit....Kadan-kadang tue...jari dia tersepit sikit mulalah mengelabah panggil orang minta tolong he he he....
tengok...apa yang dia cari kat dalam tue? sekarang nie...kalau aku nak update blog..kena tunggu si syifa nie tido dulu....kalau tak dia datang kacau...
Sedapnya roti....kat tangan mesti ada makanan...
Nie bilik si kakak....Abaikan pintu almari dah tinggal satu....Gara2 budak-budak kat umah nie....hihihi
Ala-ala...ciannya anak ibu.....hihihi ......sebab tangannya dah tersepit bila dia tolak laci masuk ke dalam....


Nota Kaki: Sorry...aku publish pasal syifa lagi....(kejap lagi...aku terjah blog korang ya....)


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa (Penawar Hati)

Author : Cik Rose Cute | 3:07 PM | 19Total Comments |

Hari Ahad lepas aku gan hubby ronda2...singgah rumah abang ipar kejap...balik dari rumah abang ipar singgah pasar malam beli barang dapur untuk masak...ternampak MCD terus singgah...Syifa tengah ronda2 kat dalam MCD...


Seronok betul si syifa nie...almaklumlah baru dapat kaki hihihi...baju syifa yang kaler biru tue cantik...aku suka tengok budak pakai dah puas carik nak beli untuk si kakak ,yang syifa punyer baju aku beli dari LYA....


Dah puas ronda MCD..makan kentang gan bubur pulak..."syifa tengok abah ya..."

Kat mana nak carik baju cam syifa tue?puas carik kat pasar raya...jumpa tapi jenis jeans...aku tak berapa berkenan...kalau boleh nak kain cam syifa lembut jer kain dia....

Nota kaki Cik Rose Cute: "kena carik jugak..si kakak nie dengki dengan adiknya hihihi" apa yg adiknya pakai cantik..dia pun nak pakai jugak...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Bestlah Pakai Pelembab Malam Safi Rania Gold

Author : Cik Rose Cute | 9:43 AM | 24Total Comments |
Hai! Selamat Pagi...Dah sarapan ke? mesti dah sarapankan...yg kerja...jangan mengular sangat,entah-entah tengah bukak blog bukan buat kertas kerja hahaha....Aku rasa ramai yang pakai pelembab malam safi rania gold niekan....Aku baru jer try bulan nie....tue pun ada offer....terus beli...Aku ada jugak terbaca kat blog  seorang blogger nie Lya  yang mengatakan pelembab malam safi rania gold nie best...membuatkan muka kita lembab sentiasa....Memang betul....
 Yang sebelah kiri untuk bawah mata,yang tengah pelembab malam,yang kanan pencuci muka....kira murah jugak time offer....

Pencuci muka yang nie macam gel...sebelum nie..aku try yg biasa...aku rasa aku lagi suka yg jenis gel kerana banyak buih hihihi bila cuci muka....

Yang bawah mata...jarang2  jer aku sapu hihihi


Nota Kaki: Kalau Pendapat aku  tentang  produk kecantikkan...tengok atas kulit muka seseorang tue sesuai atau tidak...ada orang tak sesuai pakai produk nie....betul tak?Aku pernah jugak pakai olay memang tak sesuai gan kulit muka aku..dua tiga hari aku pakai keluar jerawat hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

TUTORIAL BUNGGA TISU (Dari Blog Perjalanan Umi & Abah)

Author : Cik Rose Cute | 3:07 PM | 25Total Comments |
Ada sesiapa meminati bunga tak? hihihi aku nak share gan korang buat bunga dari tisu dan jugak untuk aku rujuk balik bila senang nanti...itu sebab aku copy tutorial buat bunga dari blog dia(hihihi) Sebab aku terfikir kalau buat bunga nie..letak kat ruang tamu mesti cantik....Korang rasa camna? Ke...tak cantik? Jom tengok tuto kat bawah....aku rasa cam senang jer (berlagaknya...)Nak kat Blog Umi (Klik Sini )



 Bahan-bahannya
Kertas Tisu .. Pisau .. Gunting dan Dawai Bungga

 4 Helai Warna BIRU
4 Helai Warna HITAM

 Kita selang-selikan kertas berwarna itu tadi

 Seterusnya kita lipat KIPAS
Bucunya kita potong bentuk BULAT atau MUNCUNG
Ikut citarasa masing-masing (^_^)

 Ditengahnya kita ikat dengan DAWAI BUNGGA

 Kemudian taarik satu demi satu KEATAS
Perlahan2 agar kertas tidak TERKOYAK

Tadaa .. Siap sudah

Yang ni pulak KOMBINASI 3 warna

Tapikan 1 warna lebih MEYERLAH
Kawan2 rasa?

Cantik tak? Serius!!! memang cantik....kalau buat banyak2 letak kat ruang tamu memang berseri ruang tamu...Tapi kena rajin membuatnya...hihihi

Nota Kaki: Bunga nie untuk umi buat persiapan  kawin dia nanti....suka2 jer aku nak buat letak kat ruang tamu.....hihihi.. Sesuai ke?


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Alahai...Safee Sali

Author : Cik Rose Cute | 11:42 AM | 29Total Comments |
Terkejut jugak aku baca kat metro pasal pemain bola sepak Malaysia  kita...Kalau di fikirkan balik Jodoh,pertemuan dan kematian semua di tangan Allah.....So tidak boleh nak di pertikaikan lagi...


image
“ Pemain bola sepak kebangsaan, Safee Sali atau nama sebenarnya, Mohd Safee Mohd Sali, 28, sah bercerai dengan isterinya, Sabarina Yusof, selepas melafazkan talak satu dalam prosiding tertutup di Mahkamah Tinggi Syariah, di sini, semalam. Peguam syarie yang mewakili Sabarina, 30, Ezura Nashuha Abdul Hadi, ketika ditemui selepas prosiding, berkata lafaz cerai itu dibuat selepas kedua-dua pihak mencapai persetujuan bersama untuk bercerai secara baik. “ – Hmetro

Semoga safee sali banyak-banyak bersabar di dalam menempuh ujian Allah...Mungkin ada hikmah di sebalik apa yang berlaku...mana kita tahukan....

Nota Kaki: Hari nie cik hubby cuti....So aku tak boleh sangat2 mengadap blog hihihi nanti dia perli..."kerja office tak siap lagi ke?"


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Sabar Itu Perlu

Author : Cik Rose Cute | 2:03 PM | 25Total Comments |
Korang sabar tak?...Setiap kesabaran ada hadnya....Contoh..anak kita sepah barang...Dialog antara anak dan ibu..

Ibu;"kakak tolong kemas barang2 nie letak dalam kotak balik"
Si anak; "Bukan kakak main adik yang main...kenapa kakak pulak kena kemas.." Dalam hati seorang ibu sabar jerlah...sambil mengutip barang2 masukkan ke dalam kotak...Tak sampai 30 minit sepah balik.

Ibu;"Siapa yg sepahkan barang2 nie?tolong kemas..."
Si anak;"Ala..ibulah kemas....kami dah penat..."sambil duduk atas kerusi goyang kaki.


Kalau dalam sehari  4 @ 5 kali bersepah...tahap kesabaran seorang ibu mesti stree giler!!!! Mulalah tangan gatal nak kasi pengajaran sikit..betul tak? hihihi  kadang2 tue cik hubby balik dari kerja bising.."ayang nie..tak kemas rumah ke?asyik bersepah jer...."Angin tak korang? cik hubby tuduh tak  buat kerja rumah...Memang sakit hati tau hihihi....

Nota Kaki: Memang penat jadik seorang surirumah sepenuh masa nie...huhuhu...tahap kesabaran kena tinggi...Kalau tak nanti di tuduh mendera anak hihihi



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Aksi Syifa Tatih

Author : Cik Rose Cute | 10:10 AM | 17Total Comments |
Syifa dah boleh jalan sikit-sikit tak la laju sangat...Dia risau takut jatuh...dah banyak kali jatuh tu slow jer jalannya...

Tengok muka dia semimik jer...


Barang apa tah dia pandang...suka kutip barang..

Dah terpandang camera...terus nak terpa camera hihihi...


Syifa nie sajer buat-buat muka sengih dia...apa yang dia suka sangat tak tahulah...hihihi


Dah makin dekat nak capai camera hihihi

Dah stopppp....nanti marah pulak si syifa nie...nak camera tak dapat...dah dekat...besar pulak gambarnya...
huhuhu baru nak belajar berjalan...memang lambat sikit la..si syifa nie nak berjalan...kalau mulut dia memang bising....Abang gan Kakak  memang cepat jalan...mulut berat sikit...

Nota Kaki: Selamat Bekerja Untuk Yang Bekerja...Yang Surirumah Mesti sibuk mengemas dan memasak hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen blogwalking & tambah follower by Lisa

Author : Cik Rose Cute | 9:37 AM | 8Total Comments |

Click banner untuk join?

Tarikh tamat segmen nie 18. Mei.2012 . Jom! Join ramai-ramai...untuk tambahkan followers Anda hihihi...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Mentor Bahagian B

Author : Cik Rose Cute | 8:05 PM | 5Total Comments |
 


Malam nie layan mentor kumpulan B pulak...Minggu lepas Kumpulan A...aku layan jugak...tengok protege Faizal Tahir buat persembahan...Memang terbaik beb!!!...I LIKE Protege Faizal Tahir hihihi (walaupun rambutnya aku tak berkenan hihihi)
Bagi pendapat aku Anas Ridzuan ni harus diberikan perhatian kerana beliau juga seorang yang berbakat besar dan amat gigih dalam meneruskan minat beliau dalam industri kreatif tanah air.

Beliau bukan sahaja seorang yang pandai berlakon, tetapi bakat nyanyian yang beliau ada amatlah bagus.

Antara teater yang telah dilakonkan oleh Anas Ridzuan ialah Teater Juta-Juta arahan pengarah muda Fasyali Fadzli, dan juga Teater yang mendapat sambutan terhangat di Stor Teater Dewan Bahasa dan Pustaka, iaitu Teater 1 Plastik Hitam arahan Syahrul Fithri Musa.

Aku harap kita ramai-ramai memberikan sokongan padu untuk Anas Ridzuan  untuk Mentor musim ke 6.(Wah!!! Promote kau!!!)


Kumpulan B aku belum tahu lagi siapa yang terbest! hihihi...Kita tengok jerlah nanti...Kumpulan B Mentornya  Ogy,Ella,Adam....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ