28 March 2012

Casing Samsung Galaxy Tab

Author : Cik Rose Cute | 8:58 AM | 25Total Comments |

Assalamualaikum....dan selamat pagi...sebelum tue..aku nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kerana korang sudi menjenguk blogku....

 
Cantik tak gambar  casing kat atas?tue aku curik gambar kat google...Aku punya gambar casing   kat bawah dan aku punya casing dah macam kuda belang hihihi janji ada jugak kaler pink...Semalam pergi teman cik hubby aku main bowling kat Banting...Korang yang duk Banting..pernah  tak main bowling kat Banting? Mahal la main kat sana...kasut bowling pun kena caj....Kalau main kat summit ke,sunway piramid atau di mana-mana tak ada pulak kena caj bab kasut....Tak tahulah kalau polisi sekarang cam gitu....Aku dan cik hubby aku udah lama tak main bowling....Siapa yg suka main bowling mesti tahu....tentang hal nie..."pernah tak korang main bowling kena caj kasut? hihihi (sekarang nie semua benda kena caj......emmmm)
Sekali tengok dah macam diari hihihi...Yang tak tahan ada gambar kereta....
Ada tak kaler pink? hihihi adalah jugak...Ada satu casing tue...memang cantik kaler pink sepenuhnya..tapi mahal sangat-sangat...mencecah rm 148.00...huhuhu tak payah beli....membazir duit...(Tunggu birthday yang akan datang pulak hihihihi)
 Bahagian kat dalam casing very simple...Casing nie cik hubby aku yang beli...aku tak ikut  dia masuk kedai...aku tunggu dalam kereta...(malas...lagipun syifa tengah menyusu)
P/S:apa pendapat korang  casing samsung galaxy tab aku kat atas tue? jawab dengan ikhlas...hihihi bagi aku not bad la.. aku bukan jenis cerewet  dan lagi satu aku mesti hargai pemberian suami aku...harganya mahal jugak mencecah rm 48.00 ringgit...mahal tak?(Thanks cayang...sanggup pusing banting carik casing nie..)

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

26 March 2012

Rumah Mawi Di Rompak!!!

Author : Cik Rose Cute | 4:35 PM | 23Total Comments |
Sekarang nie...macam-macamkan...pencuri semakin berani buat kerja...nasib baik aku tak semewah yang kena rompak hihihi...Syukur alhamdulillah  keluarga mawi selamat dan juga anaknya...


“Tiga daripada empat perompak itu memakai topeng dan salah seorang daripada mereka bersenjatakan pedang samurai sambil memaksa semua penghuni rumah menyerahkan barang berharga,” katanya ketika dihubungi mStar Online di sini, Isnin.
Tambah Eein, perompak turut melarikan dompet milik Mawi dan Fatimah, telefon bimbit serta beberapa barang berharga lain yang dianggarkan bernilai RM10,000.
Een berkata, dia bersyukur kerana dalam kejadian itu tiada sesiapa yang cedera.
Sementara itu Mawi tidak dapat dihubungi kerana telefon bimbitnya dan isteri turut dikebas perompak terbabit. - mStar Online
p/s:Siapalah merompak tuekan....rasa-rasanya orang malaysia ke?huhhuhu Sekarang korang kena hati-hati tau...Cik hubby aku selalu pesan...pintu belakang selalu kunci...Sebab sekarang siang2 pun  diaorang mencuri....

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Penyakit Kulit Ekzima (Cream ECONAZINE)

Author : Cik Rose Cute | 4:09 PM | 9Total Comments |

 Anak korang ada tak kena penyakit kulit nie...?Syifa anak aku memang ada..waktu umurnya 3 bulan @ 4 bulan ...penyakit kulit nie timbul kat kakinya......kesian syifa benda tuekan  gatal...dia garu dengan kukunya   dah berjangkit kat pipinya.......kalau korang lihat gambar kat bawah ada sebelah pipi kanan memang ada bulat jer bentuknya...dalam gambar tak berapa jelas sangat...
 
pastu aku guna cream nie sapu kat muka dengan kakinya...dah kering sekarang..yang kat muka dah hilang tau...cepat betul cream nie berkesan...
 
 kalau korang perasan jenis cream nie ada dua kaler  hijau gan biru....Kalau warna biru..tak berkesan sangat..warna hijau elok...kalau anak korang celah peha gatal-gatal ke...boleh guna cream nie...


INFO: Rawatan konvensional untuk ekzema
 Mandi setiap hari dengan produk mandian yang lembut dan merawat kulit kering



  • Gunakan pelembap pada kulit




  • Sapu ubat sapu yang mengandungi steroid atau ubat sapu penghalang calcineurin




  • Sapu antibiotik




  • Penggunaan sedatif antihistamin

    Bagaimana untuk mengurangkan kitaran gatal-garu?




  • Pastikan kuku pesakit sentiasa pendek




  • Gunakan balutan tuala basah untuk anak kecil




  • Sedatif antihistamin




  • Sapuan dengan krim emolien




  • Gunakan tuala sejuk untuk mengelak daripada menggaru




  • Sokongan psikologi




  • Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    Comotnya Syifa

    Author : Cik Rose Cute | 9:28 AM | 21Total Comments |
    Selamat pagi you all...hari nie adalah hari isnin...Sewaktu aku kerja dulu...hari isninlah hari yang paling malas...nak tahu kenapa? hari isnin adalah hari first kerja hihihi...Korang yang kerja hari nie mesti liat nak bangun pagi? betul tak....
    nie syifa baru lepas makan comot betul...Syifa sekarang dah pandai minum air masak sendiri tau.....dan memang sangat-sangattttt suka minum air masak,kalau separuh letak dalam bekas yg dia pegang dalam gambar tue pasti habis hihihi...korang mesti suka jugak kalau anak korang suka minum air masakkan...air memang elok untuk kita... (abaikan kat  kerusi yang kena conteng oleh si kakak hihihi)

    KEBAIKAN MINUM AIR MASAK SELEPAS BANGUN DARIPADA TIDUR.

    Kajian para saintis mendapati amalan minum air sebaik bangun dari tidur setiap pagi mempunyai banyak manfaat. Japanese Medical Society misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu, amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.

    Diantara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan perubatan di negara matahari terbit itu ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, sistem jantung, artritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, lemak berlebihan, bronkitis, tibi, meningitis, buah pinggang dan jangkitan pada air kencing.

    Bagaimanapun amalan minum air kosong sebaik jaga dari tidur ini perlu mengikut beberapa peraturan untuk memastikan keberkesanannya. Minum empat gelas air (160 ml) sebaik jaga dari tidur setiap pagi dan sebelum memberus gigi.

    Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan atau minum apa-apa untuk 45 minit. Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa. Selepas 15 minit mengambil sarapan, makan tengahari dan makan malam jangan makan atau minum untuk tempoh dua jam.

    Bagi pesakit yang lanjut usia dan tidak larat minum empat gelas air sekali gus diperingkat permulaan, mereka boleh memulakan kaedah rawatan ini dengan meminum air secara berperingkat sehingga mampu mencapai empat gelas sehari.

    Kaedah rawatan dipercayai mampu merawat pelbagai penyakit dalam tempoh tertentu:
    Tekanan darah tinggi – 30 hari
    Gastrik – 10 hari
    Diabetes – 30 hari
    Sembelit – 10 hari
    Kanser – 180 hari
    Tibi – 90 hari.

    Pesakit artritis hanya perlu mengikuti rawatan tersebut untuk tiga hari. Rawatan ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan kecuali diperingkat awal pesakit mungkin kerap buang air kecil.

     tengok kat hidungnya pun ada nasi hihihi...Kadang-kadang tue...kalau kita suap nasi ke mulut dia..pasti dia akan keluarkan nasi tersebut dan suapkan ke mulut kita balik....kikiki...


    Nota Kaki: Semoga ceria di pagi isnin yang indah "smile Be Happy" kerja rajin2 ya...yang surirumah masak apa hari nie?




    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    25 March 2012

    Jawapan Contest Tersebut

    Author : Cik Rose Cute | 5:05 PM | 18Total Comments |
    Hai!...Selamat petang....hadiah yang aku dapat sempena birthday aku walaupun dah beberapa hari dah lepas adalah.....

    Sebelum tue korang tengok gambar gedik anak dara aku terlebih dahulu hihihi...Jom! tengok apa hadiah yang aku dapat...
























     Samsung Galaxy Tab...(Aku memang happy betul...angan-anganku jadik kenyataan)
    Sayang nak bukak....bukak slow2 tau takut jatuh...(benda mahal....)
    Udah keluar dari kotak...cantik giler....Aku cakap kat hubby aku tak ada warna pin ke...Hubby aku cakap tak ada...Cuma ada dua kaler putih @ hitam...(nampak sangat aku tak tahu benda alah nie hihihi) Cik hubby aku berkenan warna putih tue yang warna putih ....hihihi (tak kisahlah janji dapat benda nie... cayang cik hubby aku kuat2)
    Waktu nie..cik hubby aku tengah godek-godek nak masukkan gmail aku...of course la..aku ada gmailkan hihihi (akukan ada blog hihihi)
    nie chager untuk tab tue...tak dapat pun aksesori lain...cedih sangat-sangat...
    Sebelum nie..aku pakai telefon nielah...Sony...Dekat 10 tahun aku pakai telefon nie tau...Cik hubby aku telefonnnya jenis samsung jugak....


    Okey...orang yang pertama memberi jawapan betul adalah....Herba Tihara Mungkin sebelum nie...dia teringat aku ada buat entry pasal Samsung Galaxy Tab kot...

     Ada jugak yang jawab telefon...tapi tak bagi tahu telefon jenis apa hihihi...Yang paling aku suka gan jawapan fieda...(jangan marah fieda ya...gurau jer..) jawapan bui dan selepas bui betul tapi lambat...Aku nak orang pertama bagi jawapan yg betul dan tepat....

    P/S: Tihara nanti bagi no telefon dan pakai prepaid apa ya.......senang nanti cik rose nak masukkan topup....27 haribulan nanti....Good Lucky kepada semua yang bagi jawapan.Akhir kata dari Cik Rose "Smile Be Happy"
    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    Dah Ada Yang Meneka Betul

    Author : Cik Rose Cute | 9:31 AM | 8Total Comments |
    Hai!...Selamat pagi...nampaknya contest yg aku buat tue...dah ada yg dapat meneka....Petang nie..aku bagi jawapan dan siapa yg menang okey.....pasal hadiah topup tue pulak tunggu 27 hari bulan baru aku topup untuk yang meneka dengan betul...




    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    24 March 2012

    Tiada Siapa Jawab dengan tepat

    Author : Cik Rose Cute | 8:35 PM | 10Total Comments |
    Hai! Selamat malam......Cepatlah teka apa hadiah yang aku dapat sempena birthday aku....Korang tak nak ke topup rm 5.00 tue....Kalau ada sesiapa yang tidak tahu pasal contest tue klik   SINI  baru beberapa orang yang meneka...hihihi kalau tak nak topup tue lagi aku suka hihihi...

    Smile

    P/S: harap-harap ada yang meneka dengan betul....

    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    Milky Pudding Dari Blog Anies & You

    Author : Cik Rose Cute | 2:19 PM | 11Total Comments |
    Aku tengok resepi nie cam sedap dan senang cara untuk membuatnya...terus aku copy....kalau ada masa senang nanti nak buat hihihi boleh ya anies cik rose copy resepi...


    bahan-bahan:
    telur
    susu pekat manis
    susu cair
    susu full krim (kotak)
    esen vanilla
    kismis
    coklat cip

    cara membuat:
    pukul telur hingga kembang.
    masukkan susu pekat, susu cair, esen vanilla dan susu full krim dan pukul hingga kembang.
    kalau nak manis, lebihkan susu pekat dan begitu juga sebaliknya.
    kismis ditabur di atas loyang (sebagai based)
    tuangkan adunan ke dalam loyang.
    kukus puding selama 1/2 jam.
    sejukkan puding terlebih dahulu sebelum coklat cip ditabur.
    simpan dalam peti ais.
    kalau tak de kismis, anda boleh ganti dengan hirisan prune, coklat rice, ceri merah or apa2 yang dirasakan sesuai.
    (nak letak kulit durian? boleh je...)



    Siap dengan gambar sekali aku copy...aku memang hantu puding hihihi 

    P/S:Aku latak kat label "resepi Puding" supaya mudah aku nak bukak resepi bila ada time aku nak buat nanti...
    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    Teka aku dapat hadiah apa,dapat topup rm 5.00

    Author : Cik Rose Cute | 1:00 PM | 19Total Comments |
    Hai! hari nie...aku sangat-sangat happy tau....tadi cik hubby aku sms..barang dah ada....aku rasa nak melompat dan terbang macam burung.......Rasa nak peluk dan cayang cik hubby aku kuat-kuat....hihihi nasib baik dia sekarang tengah kerja...terpaksalah aku tunggu,aku dah tak sabar nak tengok benda comel tue.....cer..cer...teka barang apa yang akan aku dapat tersebut? hihihi kalau betul korang teka...yang pasti orang pertama yang meneka aku bagi topup rm 5.00 hihihi....Selama aku berblog belum pernah lagi aku anjurkan contest sebegini..siap  nak kasi hadiah lagi.....siapa orang pertama teka betul dan tepat  dapat  topup rm 5.00.....mungkin happy2 sangat-sangat...



    Peraturannya senang jer..korang cuma meneka dan bagi jawapan dekat komen....Besok atau lusa aku bagi jawapan dan pemenangnya....Contest nie kejap jer hihihi

    P/s: Sorry ya...aku tengah senyum sorang-sorang nie...dah jadik sewel kejap...

    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    23 March 2012

    SEGMEN AYU : JOOM TAMBAH FOLLOWER

    Author : Cik Rose Cute | 10:42 PM | 4Total Comments |


      BILANGAN FOLLOWER SEKARANG?
    1428 orang

        BILANGAN FOLLOWER YANG DIIMPIKAN?
    infinity (tak kisah berapa pun)

        KATA-KATA ALUAN SELAMAT DATANG KE BLOG"SMILE BE HAPPY"

    segmen ni..tarikh tutupnyer pada tarikh 25/03/2012....jam 11.00 malam...
     
    apalagi korang jom! join cepat-cepat!!..

    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    Segmen Cik Purple | Jom Kasi Gempak!

    Author : Cik Rose Cute | 8:51 PM | 7Total Comments |
     
    Kalau korang nak join klik yang kaler merah tue ya....
     
    1. Buat Entri Bertajuk : Segmen Cik Purple | Jom Kasi Gempak!
    2. Copy banner di bawah dan letakkan dalam Entri tersebut
     
    3. dalam entri tuh korang bagitau cp apa yang menarik kat blog korang.. contohnya blog korang tuh satu dalam seribu ka, kot korang ada bloshop ka, ataupun ada petua / tutorial menarik yg boleh dikongsi bersama ka.. hehehe.. tak perlu banyak banyak.. satu pun cukup.. 
    4. dah siap? hantarkan URL entri korang tuh kat kotak komen di bawah.. INGAT! hanya hantar kat komen ENTRI INI sahaja.. Okeh? ade pahem? Heee..
     Tarikh tutup belum ditentukan.. nanti cp umumkan bila rasa nak tutup oke? ^^,
    BTW, cp akan senaraikan dan blogwalking kat kesemua blog yang dah join !..
     
    Jom Join!!
     
    Apa yang special blog aku ya....emmm...akak pun tak tahu apa yg special...Mungkin akak nie suka singgah blog diaorang..tue yang diaorang suka datang blog nie....hihihi

    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    Korang Kenal Tak Blogger Nie..

    Author : Cik Rose Cute | 4:19 PM | 15Total Comments |

    Blogger nie cantikkan...Dia seorang cikgu dan berasal dari Terengganu jugak cam aku hihihi Kalau korang nak terjah blog Cik Suraya kita nie...klik header di bawah...

     Dia sekarang tengah cedih tau....kesian dia...tak per ler sue...mungkin ada hikmah di sebalik apa yang berlaku....Semoga sue ceria dan sucees mengajar  murid di sek 7 ya....walaupun kita tidak pernah bersua...tapi akak memahami situasimu....
    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    Selamat Hari Jumaat

    Author : Cik Rose Cute | 11:09 AM | 7Total Comments |
    Assalmualaikum...

    Salam Hari Jumaat buat semua pengunjung blog "smile Be Happy serta rakan2 yang tidak jemu2 singgah ke blog aku... Semoga hari yang mulia ini kita semua akan dirahmati dan di berkati...Gambar2 kat bawah aku carik kat google...







    SubhanAllah...
    Hatiku  benar-benar tersentuh bila melihat  gambar di atas...
    Seorang lelaki yang tidak menpunyai  kedua-dua belah kaki....
    Masih mampu untuk mengerjakan seruan Allah!
    Apatah lagi kita yang sempurna fizikal?
    SubhanAllah...

    Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a katanya: Nabi s.a.w bersabda:

    Sesungguhnya Allah s.w.t Yang Maha Memberkati lagi Maha Tinggi memiliki

    para Malaikat yang mempunyai kelebihan yang diberikan oleh Allah s.w.t.

    Para Malaikat selalu mengelilingi bumi. 
    Para Malaikat sentiasa memerhati majlis-majlis zikir. 
    Apabila mereka dapati ada satu majlisyang dipenuhi dengan zikir, 
    mereka turut mengikuti majlis tersebut dimana mereka akan
    melingkunginya dengan sayap-sayap mereka sehinggalah
    memenuhi ruangan antara orang yang menghadiri majlis zikir tersebut danlangit. 
    Apabila orang ramai yang hadir dalam majlis tersebut beredar,
    para malikat naik ke langit.



    Allah s.w.t bertanya para malaikat meskipun Allah mengetahui pergerakan mereka:
    “Dari mana kamu datang?”
    Malaikat menjawab:“Kami datang dari tempat hamba-hambaMu di dunia.
    Mereka bertasbih, bertakbir, bertahlil, bertahmid serta berdoa memohon dari-Mu.”
    Allah s.w.t berfirman:“Apakah yang mereka pohonkan.?”
    Para Malaikat menjawab:“Mereka memohon Syurga dari-Mu.”
    Allah berfirman:“Apakah mereka pernah melihat Syurga-Ku?”
    Para Malaikat menjawab:“Belum, wahai Tuhan.”
    Allah berfirman:
    “Bagaimanakah agarnya akan terjadi seandainya mereka dapat melihat Syurga-Ku?”
    Malaikat berkata lagi:“Mereka juga memohon daripada-Mu perlindungan.
    Allah berfirman:“Mereka pohon perlindungan-Ku dari apa?”
    Malaikat menjawab:“Dari Neraka-Mu, wahai tuhan.”
    Allah berfirman:“Apakah mereka pernah melihat Neraka-Ku?”
    Malaikat menjawab:“Belum.
    Allah berfirman:
    “Bagaimanakah agarnya akan terjadi seandainya mereka dapat melihat Neraka-Ku.”
    Malaikat terus berkata:“Mereka juga memohon keampunan-Mu.”
    Allah berfirman:

    “Aku sudah mengampuni mereka. Aku telah kurniakan kepada mereka 
    apa yang mereka pohon dan Aku telah berikan ganjaran pahala
    kepada mereka sebagaimana yang mereka pohonkan.”
    Malaikat berkata lagi:

    “Wahai tuhan kami, di antara mereka terdapat seorang hamba-Mu. 
    Dia penuh dengan dosa, sebenarnya dia tidak berniat untuk
    menghadiri majlis tersebut, tetapi setelah dia melaluinya dia terasa
    ingin menyertainya lalu duduk bersama-sama orang ramai yang berada di majlis itu.”
    Allah berfirman:

    “Aku juga telah mengampuninya. Mereka adalah kaum yang tidak 
    dicelakakan dengan majlis yang mereka adakan. 



    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    22 March 2012

    Berangan Nak pakai Samsung Galaksi Tab

    Author : Cik Rose Cute | 4:55 PM | 34Total Comments |

    Kuat betul aku berangan nak pakai benda alah nie....huhuhu dah lama aku mengidam...(cam pregnant pulak)Korang ada tak pasang angan-angan cam aku?

     galaxy-tab-10.1-110214-02.jpg

    Kalau dapat nie....bestnya...boleh gadap benda nie dalam bilik lepas tidokan syifa....hihihi...

     P/S: Tolong doakan ya...mudah-mudahan angan-angan mat jenin aku..dapat benda kat dalam gambar kat atas tue...Mesti korang nak jugakkan....


    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    Miera Liyana Dengan Pakwenya dah renggang

    Author : Cik Rose Cute | 8:31 AM | 14Total Comments |

    Nie lagi story yang aku tak suka....Aku rasa diaorang nie couple baru lagi....tup-tup dah kecoh pasal hubungan diaorang  ada orang ketiga....Hish!! biasalahkan...dua2 muda lagi....Cinta monyet katakan....


    Miera Liyana & Shah Jaszle


    Pasangan paling bahagia dunia hiburan kini sedang mengalami keretakan. Hampir seminggu isu mereka berlegar-legar, namun sengaja kami buat tak tahu kerana cuti Hari Raya Cina.
    Hari ini, mStar Online telah membuat kejutan apabila kenyataan Shahrizal atau popular dengan panggilan Shahz Jaszle disiarkan. Dia yang baru saja kembali dari Australia amat terkejut dengan gosip yang melanda dirinya dan juga Miera Leyana.
    Sebelum ini kecoh di dunia Twitter apabila Shahrizal cuba memujuk kekasihnya, Miera Liyana namun tidak diendahkan dan sehingga kini hubungan mereka semakin retak. Antara punca utama hubungan mereka mula retak disebabkan fitnah yang disebarkan bekas pembantu peribadi Shahrizal.
    Difahamkan bekas pembantu peribadi Shahrizal adalah bekas banduan dan setelah dipecat kerana sikapnya yang malas, bekas pembantu itu mengaku dia yang telah menyebarkan fitnah mengenai Shahrizal kepada Miera Leyana.
    “Hubungan saya dan Miera sebelum ini dalam keadaan baik malah kami merancang untuk berkahwin tetapi masalah timbul apabila saya memecat bekas pembantu peribadi kerana tidak tahan dengan sikapnya yang malas bekerja.”
    “Kerana tidak berpuas hati dengan tindakan saya itu, dia telah menfitnah saya dengan pelbagai dakwaan sehingga menyebabkan Miera termakan dengan kata-katanya.” – dipetik dari mStar Online.
    Dalam pada itu, Miera Leyana sendiri sudah tawar hati dengan pujuk rayu Shahrizal yang dikatakan tidak bersungguh-sungguh. Namun bagi kami, Miera Leyana masih terlalu muda untuk bercinta dan mudah termakan hasutan dan khabar angin. Sepatutnya dia lebih memahami Shahrizal dan tidak sewenang-wenangnya menuduh.
    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    Shahrizal Jazsle Sukar bangun Pagi..

    Author : Cik Rose Cute | 8:24 AM | 6Total Comments |

    Sekarang nie....macam2 gosip mengenai seorang pelakon niekan....Aku pun tak tahu entah betul ke tidak tentang isu nie....mengatakan Jaszle banyak menimbulkan masalah kat lokasi kerana lewat bangun pagi....



    " Pelbagai khabar angin bertiup mengenai masalah disiplin yang selalu ditimbulkan oleh Shahrizal Jazsle ketika berada di set penggambaran. Itu belum kira lagi dengan kontroversi hubungannya sebelum ini dengan beberapa pelakon wanita tempatan.
    Namun begitu, kita lupakan sebentar dan mari dengar pula penjelasan dari mulut Shahrizal sendiri. Ya, OHBULAN! tahu ramai yang tidak sukakan Shahrizal Jazsle, biasalah kan, artis baru tapi semua di’kaut’nya.
    Ketika sesi sidang akhbar pelancaran drama dari slot Lestary yang berjudul “3 Janji” telah memberikan kami peluang untuk mendapatkan penjelasan menyeluruh mengenai masalah yang menimpa pelakon filem “Azura 2012″ ini.
    “Sejak akhir-akhir ini, saya ada masalah bangun lambat. Saya sendiri pun tak tau kenapa saya bangun lambat,” ujar Shahrizal memulakan perbualan.
    Shahrizal menjelaskan walaupun dia sudah menyediakan loceng jam untuk bangun pagi, namun dirinya masih tetap sukar untuk bangun tidur. Masalah ini dikatakan berpunca dari Shahrizal sendiri yang mengaku bahawa dia sukar untuk tidur awal. Disebabkan itu, Shahrizal mengambil nasihat kakaknya yang juga seorang doktor.
    “Kakak saya ada memberikan saya pil supaya senang tidur, namun setelah memakannya, hampir 2 hari pula saya tidur,” jelas Shahrizal lagi.
    Shahrizal ketika ditanya adakah dia ada mengambil jalan untuk menyelesaikan masalah yang menimpa dirinya ini, jelasnya, dia akan cuba mengatasi masalah ini sendiri. Dia turut menjelaskan bahawa isu putus cintanya dengan Miera Liyana juga bukan punca dia bangun lambat.
    Dalam pada itu, Shahrizal telah diberi kepercayaan oleh pengarah drama “3 Janji”, Heykal Hanafiah, untuk membawa watak Kursyi dan digandingkan bersama Liyana Jasmay untuk drama bersiri 13 episod ini."

    Ps: Sekarang nie aku duk sibuk melayan 3 janji pulak hihihi hari tue aku tengok episod pertama macam best jer.....tak sabar nak tunggu episod seterusnya...


    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    Iklan KFC Versi Lagu Balik Kampung..

    Author : Cik Rose Cute | 12:16 AM | 4Total Comments |
    Selamat malam...malam2 baru aku nak publish entry.....Tadi kat tv 3 aku tengok iklan KFC yg terbaru....Korang perasan tak iklan KFC kat tv 3 tue....Macam kelakar pun ada   tapi menarik jugak...
     

                                 "Balik Makan....ooo balik makan...."

    KFC Malaysia memperkenalkan slogan baru ‘So Good’, yang menggantikan slogan popularnya sebelum ini, iaitu ‘Finger Lickin’ Good’ dan memperuntukkan RM3.5 juta bagi kempen promosi serta pengiklanan.
    Pengarah Kewangan KFC Holdings (Malaysia) Bhd, Mohammad Alwi, berkata kumpulan itu bercadang membelanjakan RM2 juta bagi mempromosikan slogan baru itu, dan RM1.5 juta bagi sajian kegemaran popular yang diperkenalkan semula, OR Chicken Chop.
    “Tagline ‘Finger Lickin’ Good’ sangat baik dan sudah banyak memberi manfaat kepada kami selama ini, namun tagline baru, iaitu ‘So Good’ membolehkan kami menyampaikan dengan efektif mesej dan jenama kami kepada sasaran yang lebih besar,” katanya kepada media selepas melancarkan slogan itu serta pengenalan semula sajian chicken chop di Kuala Lumpur, semalam.
    Katanya, penukaran slogan itu dibuat dan akan digunakan di 14,000 restoran KFC di seluruh dunia.
    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ