Andaian Kiamat 2012

Author : Cik Rose Cute | 11:21 AM | 14Total Comments |

Masih ingat andaian kiamat 2012 ?
Tahun ni kan??
JANGAN percaya lagi !!!!!
Sebab
Kiamat menurut Agama Islam
... ... ... ... ... ... ... ...
- Kemunculan Imam Mahdi
- Kemunculan Dajjal
- Keturunan Hazrat Isa (AS)
- Kemunculan Yakjuj Dan Makjuj
- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur
- Pintu pengampunan akan ditutup
- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya
- Kabus selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shj mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya
- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan,
- Pemusnahan Kabah,
- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap,
- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung & bangunan akan runtuh
- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka.. Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat di Syurga baginya pada hari penghakiman kelak."

Kita selalu kirim ribuan bende kat fb, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir-fikir.

Allah berfirman : "Jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar dekat denganKu maka Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari SyurgaKu"


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Filem Hafalan Shalat Delisa

Author : Cik Rose Cute | 8:22 AM | 16Total Comments |
Selamat pagi aku nak share satu filem  membuatkan korang sedih dan insaf tau....Korang dah tengok movie "Hafalan Shalat Delisa" memang best filem nie....lagi sedih dari  Filem "Ombak Rindu" ....Aku tengok filem Hafalan Shalat Delisa tak henti-henti airmata aku keluar tau.....huhuhu sedih yang amat-amat sangat.....
http://2.bp.blogspot.com/-B-gwkBIR85g/Tyfow2R5-eI/AAAAAAAABj4/l2sA3bjUfHE/s400/jvZmW.jpg


Berikut sedikit Sinopsis Film Hafalan Sholat Delisa :
Kisahnya bermula dari Sebuah desa kecil bernama lhok Nga di pantai Aceh hidup gadis kecil  yang periang Delisa (Chantiq Schagerl) namanya. Ia merupakan anak bungsu dari 4 bersaudara
3 kakaknya iaitu Fatimah (Ghina Salsabila), dan si kembar Aisyah (Reska Tania Apriadi) dan Zahra (Riska Tania Apriadi).Ibunya bernama Ummi (Nirina Zubir) Ayahnya bertugas di sebuah kapal tangki  perusahaan minyak Internasional.

26 Desember 2004, Delisa bersama Ummi sedang bersiap menuju ujian pratik  shalat.... ketika itu tiba-tiba terjadi gempa. Gempa yang cukup membuat ibu dan kakak-kakak Delisa ketakutan. Tiba-tiba tsunami melanda, menggulung desa kecil mereka, menggulung sekolah mereka, dan menggulung tubuh kecil Delisa serta ratusan ribu lainnya di Aceh serta berbagai pelosok pantai di Asia Tenggara

Alhamdulillah Delisa berhasil diselamatkan oleh seorang tentara bernama Smith, setelah berhari hari tidak sedarkan diri  di sebuah bukit. ia mengalami luka parah di bahagian kakinya akibat dari luka itu kaki sebelah kanannya harus di potong, Walaupun demikian dia tetap kuat, akhirnya Abi usman ayahnya  berhasil menemukanya, dan  delisa boleh bersama dengan ayahnya, tapi umminya belum tahu khabar beritanya, kemudian dia mendapat tahu  bahwa ke 3 kakaknya telah pergi dahulu meninggalkanya tapi dia tetap tabah dan sabar.

Dia bangkit dari kesedihan dan tidak mahu  kesedihan berpanjangan  karena kehilangan keluarganya, delisa tahu  ia tidak sendirian masih banyak warga aceh lain yang mengalami hal yang lebih sedih  darinya, dia (delisa) telah mejadi malaikat kecil yang mebawa tawa dan ceria di tengah kesedihan, walaupun terasa berat, delisa telah belajar merasakan kepedihan yang ia rasakan menjadi kekuatan dan semangat untuk tetap kuat. Ia berusaha ikhlas, mengajarkan sesuatu tanpa mengharapkan simpati, balasan dan belas kasihan terhadapnya....

"Delisa Malaikat Kecil yang selalu membawa tawa disetiap kehadirannya"

jom! tengok thriller di bawah...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen I Follow U by NanieyBarnieyLurviey

Author : Cik Rose Cute | 8:17 PM | 4Total Comments |

Aku join segmen lagi hehehe....besok aku tulis entry dan jejak korang habis-habisan okey....Segmen  Kali ini di anjurkan oleh adik Naniey. Tarikh tutup segmen ini ialah pada hujung bulan Februari. Kalau korang rasa nak tambah followers Jom join segmen yg menarik nie....Jom! tengok syarat2 dulu....

Syarat Penyertaan
  1. Peserta merupakan Blogger yg AKTIF
  2. Follow blog NBL. Kenapa plak? Sebab I will FOLLOW U back. (will check)
  3. Letak Banner yg tak seberapa tu dlm entri korang yg berbunyi Segmen I Follow U by NanieyBarnieyLurviey 
  4. Lepas dah follow tinggalkan komen korang iaitu entri segmen ni kat bawah utk diterjah dan difollow balik 
  5. Boleh tag jika mahu (rasa ramai yg tak nak tag)
p/s: Aku tag sesiapa yang singgah kat blog aku nie...ya ...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Review Blog Kami

Author : Cik Rose Cute | 8:24 PM | 1Total Comments |
Nak Join Klik Banner Di atas..

 Hai! Semua Jom! Join Segmen REVIEW BLOG KAMI...
Segmen nie di anjurkan oleh Herba Tihara  Sebelum tue korang baca syarat-syaratnya di bawah okey...


1. Follow blog TIHARA
2. Buat satu entry bertajuk "Segmen Review Blog Kami"
3. Letak banner di atas dan link back to this entry.
4. Tinggalkan link entry anda pada kotak komen..

Hadiah-hadiahnya :
Pemenang pertama, kedua dan ketiga (Dipilih menggunakan random org. )
-Review blog
-Sticky post untuk review entry- 24 jam

Pemenang keempat, kelima dan keenam (Dipilih menggunakan random org. )
- Blog pilihan entry- 1 entry setiap seorang

Top referral tertinggi untuk link entry ini-
-Hadiah cenderahati dari blog ini- 2 pemenang

Tarikh tutup: 14 Febuari 2012 (Selasa)-jam 6.00 petang


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMEN PENGOMEN TEGAR BY FYQA COMEL

Author : Cik Rose Cute | 2:08 PM | 5Total Comments |
Nak Join Klik Banner Di atas
 Cik Rose Tag sesiapa yang singgah Blog Cik Rose Cute ya...Sudi-sudilah join...
Syarat-syarat penyertaan

1. Korang copy banner tuu tak pun copy ja url banner tuu dan tepek dalam post korang. Jangan lupa tulis tajuk besau-besau SEGMEN PENGOMEN TEGAR BY FYQA COMEL. Okay Fyqa comel tuu abaikan. Kalau letak aku kembang semangkuk, bhahahah. Gelak terabur please :DD Mudah kan?
2. Korang link kan post segmen dekat komen blog Fyqa Comel nie ya.... Sertakan dengan link profile korang...
3. Tag kawan (Tidak Wajib)
4. Korang follow blog Fyqa Comel .Tiada paksaan...
5. Like fanpage Blog Fyqa Comel...
6. Date line segmen : 14Feb2011. 



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

jom join bloglist BELOG GILA!

Author : Cik Rose Cute | 4:06 PM | 3Total Comments |
Nak Join Klik Banner Di bawah Okey
5 blog terpilih dengan referral tertinggi BELOG GILA akan buat satu entry khas untuk promot blog korang disini. syarat-syaratnya:-
  1. follow BELOG GILA
  2. promotkan HEADER BELOG GILA
  3. hantarkan link di komen post ini.
  4. tarikh tutup untuk 5 blog terpilih ialah 20 februari 2012 jam 11.59 malam.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Mak Mertua Datang

Author : Cik Rose Cute | 2:17 PM | 18Total Comments |
Hai! selamat petang....hari nie mak mertua aku nak datang....petang nanti sampai ler....Sorry....dua tiga hari nie...memang sibuk...blog korang pun aku tak singgah....Blog aku pun  tak sempat up-date...Memang aku sibuk .....Sibuk nak deco rumah......yang paling malas bukak wallpaper kat dinding umah aku...tu la pasal dulu sibuk nak pasang wallpaper.....betul tak? Dinding umah aku nak cat lain....Dah boring asyik duk mengadap wallpaper kaler biru jer hehehe...Tahun nie nak tukar baru....Nanti aku citer lagi...pasal nak deco umah....
 Wallpaper nie la aku sibuk nak bukak...mata aku dah boring hehehe...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ