Lisa Surihani Sah Jadik Isteri Yusry KRU

Tahniah buat Lisa & Yusry...
Telah selamat diijabkabulkan malam semalam 23/02/2012

Tidak ketinggalan...aku nak buat jugak entry pasal lisa nie....malam tadi tengok kat astro dokumentari pasal Lisa gan Yusry....Sweet jer....Rupa-rupanya masa Anugerah tue diaorang dah couple....tapi diaorang diam2 jer hehehe....Ingat waktu aku gan my hubby....diam2 taknak orang tahu....4 bulan jugak la...member2 tak tahu yg kami berdua couple hehehe....Jom! layan gambar akad nikah Lisa Gan Yusry...

gambar lisa surihani dan yusry

gambar lisa surihani dan yusry

gambar lisa surihani dan yusry

gambar pernikahan lisa surihani dan yusry

gambar pernikahan lisa surihani dan yusry

gambar lisa surihani dan yusry

gambar lisa surihani dan yusry
Tengok muka yusry cam Happy sangat-sangat tau.....Untung Yusry dapat Lisa....Lisa nie...baik...perempuan tunggal dalam keluarga....Sebelum nie..banyak jugak pasal Yusry gan artiskan....Contoh Maya Karim,umi nazira....Last-last...Pilihan hati Yusry Lisa Surihani....
Semoga jodoh berpanjangan hingga ke akhir hayat...Cepat2 menimang cahayamata.....Amin...

P/S:Aku memang suka Lisa...first time tengok Lisa Surihani iklan kat tv 3 Lip-ice tue....memang sweet sangat-sangat....Yusry suka Lisa...dalam video klip Zahid...waktu Lisa pakai spek mata hitam....

Kredit Gambar : BeautifulNara.com

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Jom sertai bloglist Kertas Warna Merah

Nak Join Klik Banner Di atas..

Jom! join segmen "Sertai Bloglist Kertas Warna Merah"
 
Jom! tengok syarat2 di bawah terlebih dahulu..
 
Tampal Banner diatas di entry anda.
Buat satu entry khas mengenai entry ini.
Jangan lupa letak Pilihan kategory
Follow tidak wajib tetapi mesti letak link blog kertas warna merah ni pada entry anda.
sila hantar'comment' link penyertaan anda ya.!
mudah bukan.

 Akak join untuk kategeri "Blog Informasi Terbaik" terbaik ke blog aku nie? InsyaAllah....hehehe...tuah manusia mana kita tahu....
Tarikh Tutup :27.2.2012
SEMOGA BERJAYA.!!
 



♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Aku nak rak putih nie...

Hai!...mesti korang dah makan kan...aku nak citer sikit pasal deco umah aku yang tak siap-siap lagi....Sebenarnya mendeconya dah tak berusik hehehe....Aku nak cat cik hubby aku tak kasi....katanya tak cantik kalau aku cat.....Pastukan...aku tengok kat wall facebook area Ikea terus aku berkenan dengan rak putih yang lekat kat dinding memang cantik ....kat bawah nie ada gambar rak putih tue..

 Korang nampak tak rak putih bawah tv  dalam gambar nie...cantikkan....Dah lama aku berkenan dengan rak putih tue  tau.....Sekarang nie...aku tengah bodek my hubby....nak ajak my hubby pegi IKEA....My hubby tak kisah sebenarnya kalau ajak ke mana-mana...Cuma my hubby tak tahu IKEA tue kat mana...memang tahu IKEA kat  Damansara....Tapi Damansarakan besar....Kalau nak kesana  kitaorang kena carik tempatnya bukan main pergi jer.......hehehehe....(nak ke tidak laki aku nie ke sana huhuhu) moga2 terbukak pintu hati my hubby  nak carik tempat IKEA tue....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Comelnya Ana Raffali...

Comelkan.....ingat time aku kawin dulu hihihi....aku suka tengok kalau perempuan pakai baju pengantin nie....berseri-seri...Semoga Ana Raffali Bahagia bersama insan pilihan...

Hanya dengan sekali lafaz, juara Anugerah Juara Lagu 25, Ana Raffali sah bergelar isteri kepada Ahmad Aznaim Abdullah (Naim), tepat jam 11.55 pagi tadi, di Masjid Al Hidayah, Taman Melawati. Pasangan dinikahkan oleh bapa Ana Raffali, Mohd Raffali Mohd Nor dengan mas kahwin RM11,214. Dalam majlis itu, Ana menerima tujuh dulang hantaran daripada pihak lelaki dan dibalas dengan sembilan dulang oleh pihak permpuan.

 
 

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Vanilla Coklat Popularkan Aiman Hakim Ridza

Korang mesti tergila-gila dengan hero dalam Vanilla Coklat tue.....hihihi  gadis-gadis remaja di luar sana siapakah jejaka idaman mereka sekarang, jangan terkejut jika jawapannya bukan Aaron Aziz. Rata-rata gadis remaja hari ini menggilai Aiman Hakim Ridza, pelakon utama drama Vanilla Coklat yang sedang hangat di TV3 sekarang.
aiman hakim ridza
Sebelum bergelar pelakon, Aiman Hakim Ridza merupakan salah seorang protege program Mentor. Gurunya tak lain tak bukan ialah Rahim Maarof. Mungkin tiada rezeki di bidang nyanyian, Aiman terjun ke bidang lakonan dan terus meletup dengan drama pertamanya, Vanilla Coklat. Lakonan romantik Aiman bersama Izara di dalam tersebut ternyata meruntun jiwa para gadis.
vanilla coklat
Semoga Aiman Hakim Ridza terus maju jaya di dalam apa jua bidang yang diceburi. Sila LIKE Facebook Aiman Hakim Ridza tanda sokongan anda kepadanya. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Doodle Apit

Hai!...ada tak sesiapa join segmen apit ari tue.....? korang dah dapat ke doodle free tue hihihi....aku dah dapat dah semalam.....Aku lambat up-date kat sini....Sebabnya aku tak tahu nak masukkan doodle kat entry tue camna....Sebabnya apit bagi url jer hihihi Sekarang aku dah tahu....


Nielah doodle aku...Cute tak....Korang yg belum dapat lagi sabar ya.....Yang join segmen apit tue ramai....semuanya nak doodle free dari hasil tangan si apit tue....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Zuriatku...Zuriatmu..

Syifa Waktu Baby...
assalammualaikum......


Rezeki dan anugerah Allah bukan sahaja yang berbentuk emas permata dan wang yang bertimbun tetapi juga anak-anak yang ramai yang baik dan soleh. Bagi pasangan yang tidak diberikan anugerah anak atau zuriat keturunan walaupun sudah lama berkahwin maka mereka perlu bersabar, berusaha dan pasrah terhadap ketentuan Allah ke atas mereka.




Tentu ada hikmah di sebaliknya yang tidak kita ketahui. Pasangan yang tidak dikurniakan zuriat terkadang lebih baik kerana mereka sentiasa bergantung harap kepada Allah, sentiasa berdoa dan merintih rayu kepada Rab al-'Alamin agar dikurniakan zuriat. Rintihan, rayuan dan harapan kepada Allah itulah sebenarnya menjadikan Allah sayang dan kasih kepada mereka.




Janji Allah bahawa sesiapa sahaja yang berdoa, merayu merintih kepada Allah pasti Allah akan menyahut dan mengabulkan permohonannya cuma mungkin dalam keadaan yang dia sendiri tidak mengetahuinya.

Dalam hadis Rasullah S.A.W bersabda :




"Sesiapa yang berdoa mengharapkan sesuatu dari Allah nescaya Allah akan memberinya, sama ada diberikan segera atau disimpan untuk kebaikannya di akhirat atau dihindarkan kejahatan darinya".







Walaupun pasrah terhadap ketentuan Ilahi yang masih belum mengurniakan zuriat keturunan namun ia bukannya halangan untuk berusaha asalkan usaha yang dilakukan tidak melanggar ketetapan syariat.



Wallahualam



♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Bahagianya Lisa & Yusry

Wah!!...sekarang mesti sibuk pasal hari perkahwinan Yusry & Lisa kan....Tengok lisa pun berseri-seri muka dia....Jom! kita baca gosip terbaru...


 Setelah hampir lebih setahun menyulam cinta dan mengenali hati budi masing-masing, pasangan selebriti Yusry Abd Halim dan Lisa Surihani akhirnya mengambil keputusan memeterai hubungan kasih mereka dengan ikatan yang lebih sempurna.
Pasangan sama cantik dan sama padan ini, telah memilih tarikh 23 Februari 2012, sebagai hari bersejarah untuk mereka melangsungkan majlis pernikahan di Hotel Marriot Putrajaya selepas waktu Maghrib.
Majlis resepsi kedua-dua belah pihak pula akan menyusuli secara serentak pada 26 Februari di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) dalam majlis yang bakal dihadiri ahli keluarga, para tetamu kenamaan, rakan-rakan media dan selebriti tempatan.
Bersempena dengan majlis perkahwinan pasangan selebriti terkenal yang ditunggu-tunggu ini, Astro dengan bangganya membawa sebuah dokumentari eksklusif dalam 2 episod yang akan menjejaki kisah cinta mereka sejak awal perkenalan sehingga berakhir ke jinjang pelamin, hanya di Astro Ria.
Pengurus Kumpulan Saluran Premium Astro, Encik Nizam Sani berkata, “Kami di Astro khususnya Astro Ria amat berbesar hati untuk meraikan majlis perkahwinan aktres jelita Lisa Surihani dan pasangannya Yusri, seorang penyanyi, pelakon, pengarah dan penerbit muzik yang memegang testimonial pelbagai kejayaan dalam industri hiburan tanahair dengan memberikan paparan eksklusif majlis perkahwinan mereka.
Istimewanya dokumentari yang disiapkan khusus bagi meraikan pasangan pengantin ini ialah apabila ia bakal merungkai rahsia sepanjang percintaan mereka yang belum pernah dikongsi dengan mana-mana pihak sebelum ini.”
Di samping kisah romantik mereka, dokumentari ini juga akan memaparkan setiap detik persiapan perkahwinan, upacara akad nikah dan majlis persandingan.
Episod 1 yang akan disiarkan pada 25 Februari, pukul 10 malam akan meneliti profil pengantin lelaki dan perempuan, kisah cinta mereka daripada kaca mata mereka sendiri serta  kenalan dan ahli keluarga, serta persiapan perkahwinan.
Para peminat Yusri dan Lisa semestinya ingin mengetahui secara lebih lanjut tentang detik perkenalan awal mereka berdua. Siapakah yang memulakan langkah pertama dan bagaimanakah reaksi insan-insan yang seharusnya sentiasa rapat dalam kehidupan mereka berdua?
Antara kenalan mereka yang akan ditemubual  dalam dokumentari ini ialah seperti kedua beradik Yusry Norman dan Edry, teman-teman rapat, ibubapa termasuk temubual dari penerbit filem David Teo yang telah menggilap bakat Lisa hingga menjadi seorang bintang serta temu ramah bersama wartawan hiburan dan juga rakan artis seperti Liyana Jasmay & Erra Fazira.
Apakah pula perubahan ketara yang ditunjukkan oleh Yusri dan Lisa, apabila kedua-duanya dilamun cinta? Tahukah peminat bahawa temujanji pertama Yusry ialah bersama ibu Lisa, Puan Siti Amira dan bukan anak gadisnya Lisa? Semuanya akan didedahkan di episod pertama dalam dokumentari ini.
Di Episod 2 pula yang akan disiarkan pada 3 Mac 2012 pada pukul 10 malam, dokumentari ini bersambung di upacara akad nikah, persiapan terakhir majlis persandingan, liputan majlis persandingan dan pengakhiran sesi temubual bersama pengantin lelaki dan perempuan tentang perancangan dan harapan masa depan mereka.
Antara paparan  menarik yang akan dikongsikan bersama penonton ialah tentang konsep perkahwinan Yusry dan Lisa khususnya tema, makna di sebalik warna serta pakaian yang dipilih mereka. Di satu babak juga, Ibu Lisa akan bercerita tentang kerisauannya kerana Lisa dan Yusry sentiasa sibuk dan banyak perkara yang belum siap.
Untuk terus berkongsi kebahagiaan tentang kisah cinta Yusry dan Lisa, jangan ketinggalan untuk menonton kedua-dua episod dokumentari eksklusif ini hanya di Astro Ria saluran 104 pada 25 Februari dan 3 Mac 2012 pada pukul 10 malam.
P/S:Kita sebagai peminat...harapkan yang terbaik buat mereka berdua.....Amin...Cepat2 dapat baby....

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Penting Untuk Kaum Lelaki Tahu

entry untuk lelaki ambik tahu....macam kita kaum wanita pun perlu ambik tahu juga...untuk kita jadikan pedoman untuk anak-anak kita....

 P/s: Kalau korang nak baca lebih jelas lagi klik gambar di atas....Aku suka apa yang di kata oleh Ustaz Azhar Idrus nie....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Check-up Syifa...

Hari nie nak bawak syifa pegi klinik..check bulanan....untuk 11 bulan punyer....Risau jugak...takut beratnya turun.....Sekarang nie syifa kurang makan...kalau suap nasi ke mulutnya....dia luah balik pastu kutip balik nasi yg dia luahkan tadi...macam nak main-main...


Gambar di atas tue....gambar syifa baru beberapa hari....sajer aku snap balik....Sekarang Syifa dah nak masuk setahun.....Birthdaynya....4/3/2011...Kakaknya terjauh sikit 11/8/2006

Anak aku yang boy nie..birthdaynya....15/3/2008 tahun depan start nak hantar ke sekolah....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Puding Roti (Aku Copy Dari Blog Fieda)


Ni puding roti yg belum masak..baru nak masukkan dalam oven..

Tengok tu duk dalam oven bukan main lagi dia naik...macam kek pulak..masa ni saya dah tak sabar giler nak keluarkan...

Ok..dah masak ...tp bila keluarkan dari oven dah leper sikit jadinya...

Dah siap potong untuk dimakan...Tapi rasanya saya punya puding ni kurang garing sikit..nanti cubaan kedua kena garingkan lagi barulah lagi best...Ni pun best jugak...

Saya tepek resepi dari blog CIK PUANHADY

BAHAN-BAHAN
4 keping roti
2 biji telur ayam
1 sudu besar butter - cairkan
1/4 cawan gula (equals to 50gram)
235ml susu cair - nak guna fresh milk pon boleh 
1 sudu teh esen vanilla - takde pon takpe 
kismis ikut suka hati 


CARA-CARA
Toast roti ke dalam toaster sehingga garing. Carik-carikkan roti dan masukkan ke dalam acuan.
Tabur sedikit kismis di celah-celah dan di atas roti, kemudian tuang butter yang telah 
dicairkan tadi ke atas roti tersebut.
Pukul telur, susu, gula dan esen vanilla sehingga sebati dan tuang ke dalam acuan yang berisi roti tadi.
Tabur lebihan kismis dan biarkan adunan telur menyerap sebentar ke dalam roti.
Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan sehingga keperangan selama 
20-25 minit dengan suhu 180 C.
 
 
P/S:Puding nie bukan aku buat okey....Aku cuma copy paste...senang bila aku nak buat nanti hihihi
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Koleksi Gambar Syifa 1

Aku nak simpan kat blog nie...Supaya senang nak tengok balik hehehe....
 Banyak gambarnya...Nantilah aku update lagi....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Segmen : Saya Join, Pasti Dapat Doodle

Nak join klik Banner comel di atas..

Jom! Tengok Syarat-syarat Di bawah..

 
1. Tak Wajib Follow Blog  Si Apit (Nak follow takper)
2. Korang Kena LIKE page kat SINI
3. Buat Entry Bertajuk : Saya Join, Pasti Dapat Doodle
4. Tempekkan banner kat atas dalam ENTRY dan sila backlink Ke blog Apit
5. Dalam entry tue korang bagi detail kat bawah nie
Nama Panggilan Anda : 
URL belog :
Negeri Kelahiran :
Warna Kesukaan :
6. Diwajibkan Tag 3 rakan blogger untuk join
7. Bila Dah Siap, Publish then pastekan link entry td di komen Blog Apit
8. Korang akan dapat doodle kat atas tue beserta detail korang bagi....Best tak...
9. Tarikh tutup bila-bila masa saja..cepat!
10. Sapa saja yang join, pasti dapat doodle nie!

Kat Bawah nie My detail...

Nama Panggilan Anda :  Cik Rose Cute
Negeri Kelahiran : Setiu Terengganu

Warna Kesukaan : Pink


Tag:
fieda,intan, lya

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

BLOGGER INI SUNGGUH SPORTING!



 Segmen nie dari Mak Dara.....So,aku pun teringin nak join.....untuk menghargai sesiapa yang sudi meninggalkan komen di blog aku yang tak seberapa nie....
Kat bawah nie adalah senarai orang yg setia komen kat blog aku hari nie gan semalam...

Yang lain-lain jangan terasa tau hihihi...Mak dara nak max 10 sahaja....

P/S:Cik rose nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada top 10 komen...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

SEGMEN: Jom Blogwalking + Follow

Nak Join Klik Banner Di atas..

hehehe...Aku di tag oleh Nisa...Untuk  join Segmen ni...Segmen nie di anjurkan oleh  Sandra.....Kalau korang rasa berminat Jom sertai...

Saya nak tag
Kak tie,Ibu aqil,Lya..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Sama Tak?

Hari ini dalam sejarah, 12 Februari 1949. Imam As-Syahid Hassan al-Banna syahid dibunuh. 63 tahun beliau telah meninggal jasa dalam dunia dakwah sehingga orang tertarik dengan gerakan Islam. Ikhwan Muslimin yang diasasnya menjadi antara gerakan Islam terhebat dunia. Dikagumi lawan dan kawan. Jasamu yang besar pada Islam moga Allah membalasnya. Mujahid sepanjang zaman. Al-Fatihah

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Ragam Syifa Berjalan Pegang Dinding

Hai! Morning You All....Hari nie dah hari selasa...cepat betulkan....Malam nie dapat tengok drama "Vanilla Coklat" hihihi...Okey....Pagi nie..aku nak story pasal syifa..Syifa nie dah pandai berjalan pegang dinding....Dah satu rumah dia pusing...Jalan betul2 belum lagi tau...

 Nie dekat pintu rumah....Kat luar tue Abah dia...


Pegang Pintu pulak...Risau takut dia jatuh hihihi..

Puas panggil tak nak tengok camera....

Nie dah jatuh terlentang...Nasib baik Ibu sambut...kalau tak Waaaa...hihihi

Duduk balik nak berdiri tau...

Tengok nak berdiri balik....Memang lasak...tue belum dapat jalan betul2...Kalau dapat jalan betul2 tak tahu la....Mungkin Ibunya tak sempat nak berblog hihihi....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

B'Young Zhulian Sajer Cuba Test

hehehe....aku saje jer nak cerita pasal produk nie....Aku baru try hari nie....bukan beli satu kotak tue tau....(aku tak mampu beli satu kotak...mahal...) just untuk satu hari....Ada jiran offer rm 8.00 ringgi satu packet....
 yang untuk pagi....dah try minum pagi tadi lepas jogging...

nie untuk petang....belum try lagi...

Yang nie pulak untuk malam.....3 packet nie baru aku try....rasa airnya masam2 sikit.....kira aku boleh terima kat tekak aku....Korang ada tak beli sekotak....?Orang bekerja mesti mampukan....Jom! kita baca apa kelebihannya.....

B'Young    
        
B'Young Supreme Gold memberikan formulasi minuman berfungsi yang sungguh unik lagi luar biasa yang memberikan tubuh anda nutrien yang kaya, penting dan sangat diperlukan bagi imbangan pemakanan yang sihat setiap hari. B'Young Supreme Gold memberikan rangsangan berkuasa dengan formulasi berkhasiat yang direka secara saintifik bagi meningkatkan ketahanan tubuh, mengunjur kepada peningkatan kesihatan dan tenaga tubuh secara amnya. Formulasinya yang terbukti, tidak seperti suplemen kesihatan konvensional lain dan kombinasi keunikan ramuan semula jadinya menawarkan minuman berfungsi peningkat kesihatan yang menyeluruh dalam pasaran hari ini. Mulalah menikmati tenaga muda yang diperbaharui dan berikan tubuh anda rangsangan yang ia perlukan bagi merasai kemudaan semula! B'Young Supreme Gold adalah ideal diminum dalam jangka panjang bagi mendapatkan kebaikannya serta mengekalkan tahap tertinggi nilai-nilai khasiat. Kekal muda, kekal sihat dan nikmati semangat baru daripada formulasi berfungsi hebat ini!


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

 
This Template Was Made & Design With Love By Cik Rose Cute. All Right Reserved To Me.