Puding Roti (Aku Copy Dari Blog Fieda)


Ni puding roti yg belum masak..baru nak masukkan dalam oven..

Tengok tu duk dalam oven bukan main lagi dia naik...macam kek pulak..masa ni saya dah tak sabar giler nak keluarkan...

Ok..dah masak ...tp bila keluarkan dari oven dah leper sikit jadinya...

Dah siap potong untuk dimakan...Tapi rasanya saya punya puding ni kurang garing sikit..nanti cubaan kedua kena garingkan lagi barulah lagi best...Ni pun best jugak...

Saya tepek resepi dari blog CIK PUANHADY

BAHAN-BAHAN
4 keping roti
2 biji telur ayam
1 sudu besar butter - cairkan
1/4 cawan gula (equals to 50gram)
235ml susu cair - nak guna fresh milk pon boleh 
1 sudu teh esen vanilla - takde pon takpe 
kismis ikut suka hati 


CARA-CARA
Toast roti ke dalam toaster sehingga garing. Carik-carikkan roti dan masukkan ke dalam acuan.
Tabur sedikit kismis di celah-celah dan di atas roti, kemudian tuang butter yang telah 
dicairkan tadi ke atas roti tersebut.
Pukul telur, susu, gula dan esen vanilla sehingga sebati dan tuang ke dalam acuan yang berisi roti tadi.
Tabur lebihan kismis dan biarkan adunan telur menyerap sebentar ke dalam roti.
Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan sehingga keperangan selama 
20-25 minit dengan suhu 180 C.
 
 
P/S:Puding nie bukan aku buat okey....Aku cuma copy paste...senang bila aku nak buat nanti hihihi
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Koleksi Gambar Syifa 1

Aku nak simpan kat blog nie...Supaya senang nak tengok balik hehehe....
 Banyak gambarnya...Nantilah aku update lagi....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Segmen : Saya Join, Pasti Dapat Doodle

Nak join klik Banner comel di atas..

Jom! Tengok Syarat-syarat Di bawah..

 
1. Tak Wajib Follow Blog  Si Apit (Nak follow takper)
2. Korang Kena LIKE page kat SINI
3. Buat Entry Bertajuk : Saya Join, Pasti Dapat Doodle
4. Tempekkan banner kat atas dalam ENTRY dan sila backlink Ke blog Apit
5. Dalam entry tue korang bagi detail kat bawah nie
Nama Panggilan Anda : 
URL belog :
Negeri Kelahiran :
Warna Kesukaan :
6. Diwajibkan Tag 3 rakan blogger untuk join
7. Bila Dah Siap, Publish then pastekan link entry td di komen Blog Apit
8. Korang akan dapat doodle kat atas tue beserta detail korang bagi....Best tak...
9. Tarikh tutup bila-bila masa saja..cepat!
10. Sapa saja yang join, pasti dapat doodle nie!

Kat Bawah nie My detail...

Nama Panggilan Anda :  Cik Rose Cute
Negeri Kelahiran : Setiu Terengganu

Warna Kesukaan : Pink


Tag:
fieda,intan, lya

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

BLOGGER INI SUNGGUH SPORTING!



 Segmen nie dari Mak Dara.....So,aku pun teringin nak join.....untuk menghargai sesiapa yang sudi meninggalkan komen di blog aku yang tak seberapa nie....
Kat bawah nie adalah senarai orang yg setia komen kat blog aku hari nie gan semalam...

Yang lain-lain jangan terasa tau hihihi...Mak dara nak max 10 sahaja....

P/S:Cik rose nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada top 10 komen...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

SEGMEN: Jom Blogwalking + Follow

Nak Join Klik Banner Di atas..

hehehe...Aku di tag oleh Nisa...Untuk  join Segmen ni...Segmen nie di anjurkan oleh  Sandra.....Kalau korang rasa berminat Jom sertai...

Saya nak tag
Kak tie,Ibu aqil,Lya..

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Sama Tak?

Hari ini dalam sejarah, 12 Februari 1949. Imam As-Syahid Hassan al-Banna syahid dibunuh. 63 tahun beliau telah meninggal jasa dalam dunia dakwah sehingga orang tertarik dengan gerakan Islam. Ikhwan Muslimin yang diasasnya menjadi antara gerakan Islam terhebat dunia. Dikagumi lawan dan kawan. Jasamu yang besar pada Islam moga Allah membalasnya. Mujahid sepanjang zaman. Al-Fatihah

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Ragam Syifa Berjalan Pegang Dinding

Hai! Morning You All....Hari nie dah hari selasa...cepat betulkan....Malam nie dapat tengok drama "Vanilla Coklat" hihihi...Okey....Pagi nie..aku nak story pasal syifa..Syifa nie dah pandai berjalan pegang dinding....Dah satu rumah dia pusing...Jalan betul2 belum lagi tau...

 Nie dekat pintu rumah....Kat luar tue Abah dia...


Pegang Pintu pulak...Risau takut dia jatuh hihihi..

Puas panggil tak nak tengok camera....

Nie dah jatuh terlentang...Nasib baik Ibu sambut...kalau tak Waaaa...hihihi

Duduk balik nak berdiri tau...

Tengok nak berdiri balik....Memang lasak...tue belum dapat jalan betul2...Kalau dapat jalan betul2 tak tahu la....Mungkin Ibunya tak sempat nak berblog hihihi....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

B'Young Zhulian Sajer Cuba Test

hehehe....aku saje jer nak cerita pasal produk nie....Aku baru try hari nie....bukan beli satu kotak tue tau....(aku tak mampu beli satu kotak...mahal...) just untuk satu hari....Ada jiran offer rm 8.00 ringgi satu packet....
 yang untuk pagi....dah try minum pagi tadi lepas jogging...

nie untuk petang....belum try lagi...

Yang nie pulak untuk malam.....3 packet nie baru aku try....rasa airnya masam2 sikit.....kira aku boleh terima kat tekak aku....Korang ada tak beli sekotak....?Orang bekerja mesti mampukan....Jom! kita baca apa kelebihannya.....

B'Young    
        
B'Young Supreme Gold memberikan formulasi minuman berfungsi yang sungguh unik lagi luar biasa yang memberikan tubuh anda nutrien yang kaya, penting dan sangat diperlukan bagi imbangan pemakanan yang sihat setiap hari. B'Young Supreme Gold memberikan rangsangan berkuasa dengan formulasi berkhasiat yang direka secara saintifik bagi meningkatkan ketahanan tubuh, mengunjur kepada peningkatan kesihatan dan tenaga tubuh secara amnya. Formulasinya yang terbukti, tidak seperti suplemen kesihatan konvensional lain dan kombinasi keunikan ramuan semula jadinya menawarkan minuman berfungsi peningkat kesihatan yang menyeluruh dalam pasaran hari ini. Mulalah menikmati tenaga muda yang diperbaharui dan berikan tubuh anda rangsangan yang ia perlukan bagi merasai kemudaan semula! B'Young Supreme Gold adalah ideal diminum dalam jangka panjang bagi mendapatkan kebaikannya serta mengekalkan tahap tertinggi nilai-nilai khasiat. Kekal muda, kekal sihat dan nikmati semangat baru daripada formulasi berfungsi hebat ini!


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Korang Ada Blog Contest Tak?...

Hai! pagi you all....Pagi2 lagi dah tersirat darahku....Korang nak tahu kenapa...emmmm korang klik SINI  .....Dah baca...korang rasa macam mana.....darah korang tersirat tak cam aku? hihihi...Itu pendapat blogger tue....Pendapat yang suka join contest lain pulakkan.....Kat bawah nie aku copy dari blog ABAZILAH  Pendapat aku sama gan dia...Jom! kita baca..Aku rasa korang pun setuju dengan student UITM nie....hihihi





Rasa panas hati pun ada jugak bila baca post ni .

Aku adalah salah sorang blogger yang ada blog khas untuk join giveaway . Masa aku mula-mula join giveaway ni , aku banyak join dekat blog personal . But then , ada giveaway yang aku join ada meletakkan syarat untuk letak banner dekat sidebar la , listkan blog mereka dekat blog list ke . Mostly tempoh nak letak banner dekat sidebar tu take time , kena letak sampai due date .

So bila dah banyak sangat letak dekat sidebar , maka blog personal nampak serabut . That is why aku buat satu lagi blog khas untuk join giveaway dan contest . Lagi satu , bila blog personal kita balik-balik ada post giveaway , nanti orang bosan nak datang jengok blog balik asyik-asyik giveaway saja .

Semua benda ada reasons . Tak perlu nak "Apa kejadahnya , apa kejadahnya" .

"Bagi pendapat aku la, apa kejadahnya buat Blog Contest ni?? Orang nak blogging, sebarkan info dan ilmu, tapi ade jugak insan lain yang dok sibuk mengejar hadiah-hadiah yang ditawarkan"

Dipetik dari post tersebut .

Ada orang blogging siap sebar gambar-gambar tak elok , kenapa tak cakap dorang nak sebarkan gambar tak senonoh ?

Setiap orang ada reason mereka untuk berblogging . Bukan semua orang dalam dunia ni berblogging hanya sekadar nak sebarkan info dan ilmu saja . Ada yang berblogging untuk tujuan luahan hati sendiri , berbisnes , dan sebagainya lagi .

"Bagi mereka, kalo menang satu rezeki, kalo tak menang.. tak bagi efek pun sebab ade lagi beratus pertandingan yang dorang join tu."

Kau ada tanya eh setiap pemilik blog contest ni yang "Bagi mereka, kalo menang satu rezeki, kalo tak menang.. tak bagi efek pun sebab ade lagi beratus pertandingan yang dorang join tu" ? Kompem sangat eh macam tu yang kami rasa ? Aku tak rasa macam tu pun . Bukan semua giveaway yang aku post dekat blog giveaway aku tu semuanya aku join . Niat aku sekadar untuk sebarkan giveaway-giveaway yang ada tengah berlangsung pada siapa-siapa yang berminat . Memang lah kalau menang itu adalah rezeki , kalau bukan rezeki so jadi apa la ? 

Sampai ada link kat sidebar tepi menunjukkan contest dan giveaway mana derang dah join.. Nak bangga letteww?

OMG , letak link dekat sidebar tu bukan nak menunjuk or nak bangga ye . Kau pernah join giveaway tak ? Pernah tengok tak ada penganjur-penganjur yang meletakkan syarat kena letak link dekat sidebar ? Pernah ? Jangan cakap melulu saja . Its not a matter of nak berbangga .

Aduisshh, memang tak berhati perut betul aku tengok. Cuba la fikir orang lain juga, mereka buat contest dan giveaway ni pun bersebab, dan mereka nak kan sesuatu dari blogger lain.. bukan nak blog contest korang tu (minta maaf aku katakan).

Tak berhati perut ? "Mereka buat contest dan giveaway ni pun bersebab , dan mereka nak kan sesuatu dari blogger lain" . Nak apa ? Kami yang join giveaway ni ada yang sekadar suka-suka , ada yang memang suka join , ada yang memang nakkan hadiah . Aku bagi contoh , ada orang anjurkan giveaway untuk suruh orang lain like gambar dia dalam contest facebook yang dia join . Kalau bukan blog contest kami yang ramai dah orang follow , tak ke kami yang akan menarik orang yang follow kami tu untuk sama-sama join dan vote penganjur ? Kalau setakat blog personal , belum tentu semua yang follow blog personal tu berminat nak join giveaway . Kalau blog giveaway , dah tentu yang follow blog tersebut adalah di kalangan mereka yang suka join giveaway . Ada fikir tak ?

"Jadi sebab tu, giveaway tiket wayang oleh muazfaris 2012 tu aku tak bagi pada ‘mereka-mereka’ ni.. Walau hakikatnya sedih juga pada mulanya. Tapi nak buat camne.. memang apa kejadahnya hang pi buat tu."

Kenapa mesti nak cakap apa kami buat ni "apa kejadahnya" ? It sounds harsh and rude , for me . 

Tahu tak benefit selalu join giveaway ni ? Sebab kebanyakkan penganjur nak kita follow mereka . Sekarang aku rasa dah beratus-ratus blog aku follow . Yang best nya , setiap kali online , aku akan check dashboard , so dapat tengok latest post oleh mereka ni . Dari situ dah dapat isi masa lapang berblogwalking . Macam-macam ada , info , ilmu , bisnes , berita , dan sebagainya . Its not apa kejadahnya kami buat . Ada benefit okay !

Lastly mesti lah ada ayat , ini sekadar pandang aku la bla bla dan bla . Yes , bagi pandangan itu boleh , but aku just tak suka "apa kejadahnya" tu . Its like kami yang buat blog contest ni macam buat benda tak elok saja .

Btw , kenapa aku tengok yang banyak komen post tu adalah mereka-meraka yang ada blog contest , but why tak tunjuk pon komen-komen tu semua ? Nak jugak aku tengok apa komen mereka .
 
 
P/S:hahaha...betul tue...aku pun teringin jugak nak tengok  komen yg terdapat kat blog blogger tue tapi tak dapat tengok....semua yang komen kat situ ada blog contest hihihi "Smile Be Happy" 

Jangan marah Der...


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Segmen: "Tambah Follower Sampai Pengsan"


Jom! Join segmen yang di anjurkan di atas...Nak join klik Banner Doraemon 
 
Segmen nie di anjurkan untuk blogger baru yang follower x seberapa sangat....Segmen nie jugak sebagai platform untuk korang tambahkan Follower dan merapatkan ukhwah sesama blogger...
Best tak...Kalau korang rasa follower korang tak seberapa...Jom! join segmen nie...


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Siapa Kenal artis Steven Tyler

Hai!...Selamat hari sabtu....Tadi baru lepas berjogging...Dalam 8.30am masuk rumah...bereskan kerja.....Sekarang semua dah beres buat keja umah...Masak,mop lantai,menyapu,lipat kain dan basuh kain...itu adalah rutin harianku sebagai surirumah sepenuh masa....hihihi...betul tak suri2 semua.....Hari nie aku nak bergosip pasal artis luar Steven Tylor...yang ada masalah dengan Band kumpulannya.....Kalau sesiapa suka tengok American Idol...Steven Tylor pengkritik musim yg ke 11....Jom! baca kisahnya...

muka poyo jer mamat nie....


 



SEJAK tahun lalu, nama Steven Tyler kembali berada dalam radar hiburan dunia. Semuanya gara-gara kemunculannya sebagai juri program realiti paling terkenal, American Idol 10 (AI). Belum mahu berhenti daripada menjadi pengkritik, bersama rakan jurinya, Jennifer Lopez dan Randy Jackson, Tyler kembali duduk di kerusi American Idol musim ke-11.
Walaupun sebelum musim ke-11 bermula ada terdengar berita bahawa Jeniffer Lopez tidak akan menyambung kontraknya bersama AI, namun hal itu berlalu apabila dia kembali duduk beriringan dengan Randy dan Tyler untuk mencungkil satu lagi bajat baharu daripada AI.
Kembaranya daripada seorang vokalis band terkenal yang cukup fenomena sejak ia ditubuhkan sekitar tahun 70-an, Aerosmith kepada menjadi seorang pengkritik telah mendapat respons yang pelbagai. Banyak sisi baharu lelaki berusia 64 tahun itu dibongkar - ironi, dia yang membongkar sisi hidupnya satu persatu, termasuk tentang ketagihan dadah yang menghancurkan kariernya kurang 10 tahun Aerosmith sukses.
Tanpa berselindung, Tyler juga memberitahu, dia yang memaksa pengurus baharunya mendapatkan dia kerja selepas masalah dengan anggota Aerosmith masih belum menemui kata putus. Padahal dari sisi anggota Aerosmith pula mengaku yang mereka akhirnya terpaksa mengugut dia dengan pengumuman bahawa Tyler bukan lagi vokalis mereka selepas gagal dihubungi. Dia juga membuat banyak masalah kepada band tersebut sepanjang mereka membuat konsert jelajah dunia pada tahun 2009.

LEGENDA. Seorang vokalis band rock Aerosmith, Steven Tyler kini membina reputasi baharu yang lebih bersih dengan menjadi pengkritik American Idol untuk dua musim iaitu musim ke-10 dan ke-11 yang kini sedang hangat ditayangkan di 8TV pada setiap Jumaat dan Sabtu.


“Saya paksa dia cari kerja untuk saya. Saya suruh dia dapatkan saya posisi pengkritik di American Idol musim baharu. Pembabitan saya dengan AI bukan untuk membuktikan apa-apa kepada Aerosmith, tapi saya cuma nak mereka tahu bahawa mereka juga susah kalau tanpa saya kerana saya boleh berdiri sendiri jika saya mahu,” ujar Tyler mengenai pembabitannya sebagai pengkritik program tersebut sekitar penghujung tahun 2009 yang lalu.
Di dalam AI, pemilik autobiografi Does the Noise in My Head Bother You? Around itu terkesan menjadi seorang pengkritik yang penuh humor. Kritikan yang keluar daripada mulutnya jarang kedengaran kasar atau sakarstik, sebaliknya ia bersifat toleransi.
Akui pemilik nama sebenar Steven Victor Tallarico itu, dia sengaja berbuat demikian. “Saya ada pilihan untuk berkata ‘suara awak tak sedap. tolong cermin diri bila pulang nanti.’ Tapi saya memilih untuk tidak memberi kritikan yang kasar kerana saya mempunyai anak.
“Bagaimana perasaan seorang ibu atau bapa yang mendengar anaknya dikritik teruk dan dia barangkali tidak akan pernah menyanyi lagi untuk diri sendiri misalnya kerana menerima kritikan buruk daripada saya. Sebab itu saya memilih untuk bercakap dengan bahasa yang lebih baik,” katanya yang memilih untuk lebih kelihatan diplomatik.
Hal itu juga didorong kerana dia sendiri pernah menjadi bapa yang tidak prihatin terhadap dua anaknya, Liv Tyler dan Mia Tyler kerana kesibukan bersama Aerosmith selain pengaruh dadah yang selalu membuat dia berada di luar paras normal.
Ditanya tentang persepsinya mengenai para peserta yang hadir ke sesi uji bakat, Tyler memberitahu, sepanjang dua siri tempoh menilai bakat baharu, terdapat banyak anak muda yang mempunyai bakat menyanyi namun tidak dilengkapi karisma yang akan membuat mereka bertahan dengan sepak terajang dunia hiburan.
Dia juga memberitahu: “Ini bukan soal mencari siapa yang menyanyi lebih baik. Itu yang saya beritahu penerbit kerana di luar sana, banyak orang yang boleh menyanyi dengan lebih baik. Sebaliknya seseorang itu perlu ada karakter. Macam orang menilai saya atau J.LO atau Randy. Mereka menilai kami secara pakej, dan itu yang kami cari dalam diri peserta AI.”
Dadah
Tyler kemudian memutar memorinya ke belakang. Beberapa bulan sebelum menyertai AI, pelantun lagu-lagu hit seperti Dream On, Walk This Way dan I Don't Want To Miss A Thing itu, kehidupannya masih bercelaru dengan keluar masuk pusat pemulihan untuk membebaskan diri daripada dadah. Gagal berkali-kali untuk bebas daripada najis tersebut, sebenarnya ia terletak kepada kemahuan dirinya sendiri.
Beritahu Tyler, dia telah terjebak dengan dadah sejak awal lagi bersama Aerosmith. Ujarnya ia (dadah) adalah perkara normal yang berlaku di dalam hidup semua orang pada era 70-an.

AEROSMITH kini masih tergantung sama ada untuk berbaik semula atau bubar.


“Lebih-lebih lagi apabila anda berada di dalam band seperti Aerosmith. Dengan album yang terjual berjuta unit, lagu yang membuat banyak orang kecanduan, kehidupan yang dipuja semua orang, apa lagi yang lebih hebat daripada tidak menggunakan dadah?”
“Sementelah pada zaman kami, tiada MTV misalnya dan kami perlu selalu berkelana untuk memperdengarkan muzik kami kepada semua orang dan kami bermain di tiga persembahan dalam masa sehari, saya memerlukan sesuatu. Sesuatu itu adalah dadah,” katanya yang mengambil dadah jenis kokain tanpa berselindung.
Namun hari ini, seperti mana dia memberi imej yang lebih sopan di kaca televisyen menerusi AI biar masih ‘liar’ dengan imej rock n roll yang telah sebati dengan dirinya, Tyler mahu mengembalikan kehidupannya sebaik mungkin.
“Sebenarnya, saya patut bersyukur dengan keadaan hidup saya sekarang dan penglibatan saya bersama AI. Saya terasa menjadi seorang yang lebih baik dan terasa sedang berada di antara kelompok manusia terbaik di dunia,” katanya penuh bahagia.

Sumber kosmo
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Farah Asyikin Kini Bertudung

Al-hamdulillah....Farah Asyikin  sekarang menampilkan dengan penampilan baru iaitu bertudung...Jom! kita baca..apa kata Farah Asyikin tentang imej baru...




"Kata  Farah hati nya tergerak untuk berubah
dan ia bukan lah atas desakan mana2 pihak..
dia pun telah melakukan solat taubat nasuha.."
Semoga perubahan diri Farah Asyikin membawa seribu hikmat buat dirinya.... 
Kita doakan saja semoga Farah Asyikin menjadi insan yang mulia di sisi Allah..


P/s: Kita manusia tidak lepas dari melakukan kesilapan....betul tak...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Berangan Deco Bilik Anak (Boy)

Cepat betul hari berlalu....tup-tup hari nie..hari jumaat...penghulu segala hari...kiamat pun jatuh hari jumaat....Kat taman perumahan aku hari nie elok cuacanya....matahari menyinar dengan ceria hehehe...seronok...tengok matahari memancar waktu pagi....burung berbunyi tanda kegembiraan begitu juga kita.....Aku nak deco bilik anak (boy) aku....tapi tak tahu bila....anak perempuan aku yg sulong biliknya dah lama aku deco......Tengah pening nak kaler apa hehehe....Kat ruang tamu aku dah plan kaler hijau.....Takkan bilik anak nak kaler hijau jugak hehehe...Cantikkan kalau deco bilik anak cam nie...



Cantikkan kaler hijau di atas tue....Sedap mata memandang....


♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Dapat Teka Gambar Dari AsWifeAsMom

aku dapat meneka gambar yang berada di bawah hehehe...Hasil dari tekaan aku yang betul...AsWifeAsMom telah menganugerahkan Award yang cantik nie....







gambar di atas tuelah..yg aku dapat teka hehehe


 Memang betul orang tengah baring....Korang mest pernah tengok gambar niekan....Di sebalik gambar ada kisahnya....Aku pun tak ingat Kisahnya.....Terima kasih AsWifeAsMom....Cantik award tue...

P/S: Ada sesiapa tahu kisah gambar nie....boleh la share...aku suka pasal2 sejarah nie...
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Syifa Suka Main Bawah Meja

Hai!...Nak story pasal syifa lagi hehehe....syifa nie  sudah pandai berdiri...sambil berdiri dia berjalan sedikit demi sedikit...kadang2 tue...sampai masuk bawah meja....bila dia berada  bawah meja..dia gelak2...sambil mengintai kami kat luar....

 tue sambil makan biskut...mata tertumpu kat tv...nie baru keluar dari bawah meja...sebab ada biskut kat tangan...

sambil berdiri...mata tengok tv...tangannya tengah masukkan biskut ke dalam mulut..

dalam mulutnya ada biskut hehehe...nie dia perasan ibunya snap gambar dia...

kat bawah nielah...taman dia selalu main...sorang2...kalau jatuh terduduk mulalah menangis mintak orang bangunkan dia balik...

p/s: sorry gambar blurr..guna phone biasa hehehe...
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Deco Rumah tak siap lagi...

Morning You All...Hari tue aku ada sebut pasal deco umahkan....Ramai yang bertanya pasal deco tue...dah siap ke belum....Pasal deco rumah tak siap lagi....My hubby dengan anak yang no 2 haziq hanif demam tiba-tiba...Sebab tue la aktiviti mendeco terbantut sekejap...Tak per..ada masa lagi untuk deco rumah sebelum raya hehehe...

 Baru tanggal wallpaper sebelah sini....korang nampak tak kat atas tue...belum bersih...tinggi...aku tak sampai....

Memula masuk umah nie....kitaorang cat separuh jer dan letak wallpaper kat tengah...pastu anak dara aku koyak...sikit demi sedikit...last2 cabut pasang wallpaper biru dan cat kaler biru....kena koyak lagi oleh anak-anak aku hehehe....

Area sini belum tanggal lagi....tak tahu bila pulak nak deco nie....sakit mata tengoknya hehehe....Kalau korang datang pun aku segan....

P/S:aku jeles tengok rumah orang cantik...lagi2 umah tue deconya ala-ala inggeris hehehe
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Bloglist : Sahabat Puteri Kasih


Aku jumpa  segmen yang simple nie dari blog Mia terus terasa nak join hehehe..... Tarikh tutupnya ialah pada 21/2/2012. Sesiapa yang  singgah blog aku dan terasa ingin join klik banner di atas okey...

Faedah join bloglist Puteri Kasih

1) Dapat menjadi sahabat  kepada seorang tuan puteri yang sweet nie...
2) Hari-hari puteri Kasih  akan singgah ke blog korang baca entry korang okey....
3) Puteri Kasih akan selitkan blog korang di entri-entri yang puteri Kasih publish (bergilir2)
4) Puteri Kasih akan ping entri korang yang best-best ke dalam fanpage puterikasih.com (kalau rajin, silalah like Fanpage PUTERIKASIH.COM)

Tarikh tutup : 21/2/2012
p/s: Best tak segmen nie....kalau best cepat2 join ya...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Money Drop Di Astro Judi

Ha...jangan tak tahu...kita sedar tak sedar.....Sebelum nie...aku layan jugak kat Astro pasal permainan "Money Drop" nie....Yalah...seronokkan....Apa lagi pengacaranya Ac Mizal....Lagilah Aku suka tengok....hehehe...Rupa-rupanya permainan nie permainan judi....Kalau di fikirkan balik memang betul  apa yang dikatakan oleh Ustaz Azhar Idrus kat Facebook...


Sekarang nie macam-macam.....Contohnya...kalau kita dapat duit Money drop tue....takkan kita nak beli makanan hasil duit seperti itu.....betul tak?...Korang rasa macam mana.....Aku pun suka layan jugak  permainan nie dekat Astro.....hehehe...

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Jangan Sambut Valentine's Day....

Mesti pakwe makwe atau yang bercouple bengang dengan tajuk kat atas tue....Jangan marah ya adik-adikku...Kita sebagai Orang Islam tak payah sambut benda2 cam gitu.....Akak nak ingatkan saje...Ini adalah salah satu petanda kecil untuk kita mengingati sesama Islam....Faham-fahamlah ya...Cuba adik-adik baca kat bawah nie sebelum rasa marah kat akak hehehe....

Sebenarnya pada 2005 Majlis Fatwa Kebangsaan telah pun mengadakan sebuah muzakarah yang mana di dalamnya turut dibincangkan perihal Hari Valentine ini. Mereka sebulat suara memutuskan tiada amalan seperti ini di dalam ajaran Islam. Islam amat menerapkan konsep kasih sayang namun tidak sekali wujud akan amalan dan hari tertentu dalam meraikan kasih sayang ini. Amalan yang dilakukan oleh ramai orang Islam yang menyambut Hari Kekasih ini amat bercanggah kerana ia mempunyai unsur-unsur agama Kristian, aktiviti penuh maksiat dan bertentangan dengan syarak. Ia juga boleh memesongkan akidah orang Islam.
“Sesiapa yang menyerupai sesuatu kaum maka dia termasuk dalam kaum tersebut.”
Riwayat Abu Daud
Sabda Rasulullah s.a.w:
“Sesiapa yang mengamalkan perkara yang bukan dari pada amalan kami maka ia akan ditolak.”
Riwayat al-Bukhari dan Muslim
Ini tidak bermakna kita tidak boleh menyambut perayaan lain cuma ritual sesebuah agama lain itu jelas haram untuk kita ikuti.

Rujukan di Majlis Fatwa Kebangsaan.

P/S: Untuk Pesanan aku dan korang semua....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Lelaki Dan Wanita Mesti nak yang cantik...

Lelaki...kalau cari makwe mesti nak yang cantik,kurus dan gebu...betul tak?...Siapa sokong gan pendapat aku....Aku pun pelik...Perempuan pun begitu juga...ingin menpunyai pakwe yang berbadan tegap,muka macho dan ala-ala muka artis k-pop hehehe....Tak semestinya yang cantik dan macho tue dapat membahagiakan kita.......Bab kata Ustaz Azhar Idrus...."dok comel tak per...boleh tutup lampu" hehehe..


Betul Jugok ayat dia.....

♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

Kucing Buang Air Besar Di Dalam Tandas

HEHEHE...CUBA KORANG TENGOK GAMBAR KUCING KAT BAWAH.....PANDAI PULAK...KUCING TUE MEMBUANG NAJISNYA DALAM TANDAS....DULU KAT KAMPUNG ARWAH MAK AKU..ADA PELIHARA KUCING...KUCING TUE PUN SUKA BERAK DALAM TANDAS....ADA SATU MALAM TUE....AKU BALIK KAMPUNG GAN CIK HUBBY....TIME TUE  CUTI RAYA...KUCING TUE ASYIK BUNYI...DAN MELILAU KAT DAPUR PASTU MASUK TANDAS DAN KELUAR SEMULA...AKU TANYA MAK AKU...KENAPA KUCING TUE...BISING...MAK AKU CAKAP LA...MESTI PINTU TANDAS TERTUTUP,TERUS AKU TENGOK KAT TANDAS.....MEMANG BETUL PINTU TANDAS TERTUTUP...RUPA-RUPANYA KUCING TUE BISING PINTU TANDAS TERTUTUP...DIA NAK MELEPASKAN HAJATNYA TAK DAPAT-DAPAT HEHEHE....







 P/S: Binantang kalau di ajar...beginilah hasilnya.....tak payah kita nak hidu taiknya yang busuk tue....Belakang umah aku penuh taik kucing tau...busuk betul!!!...kalau tengah masak.....asyik hidu taik kucing jer huhuhu...Belakang umah korang ada tak?
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

 
This Template Was Made & Design With Love By Cik Rose Cute. All Right Reserved To Me.