10 February 2012

Filem Hafalan Shalat Delisa

Selamat pagi aku nak share satu filem  membuatkan korang sedih dan insaf tau....Korang dah tengok movie "Hafalan Shalat Delisa" memang best filem nie....lagi sedih dari  Filem "Ombak Rindu" ....Aku tengok filem Hafalan Shalat Delisa tak henti-henti airmata aku keluar tau.....huhuhu sedih yang amat-amat sangat.....
http://2.bp.blogspot.com/-B-gwkBIR85g/Tyfow2R5-eI/AAAAAAAABj4/l2sA3bjUfHE/s400/jvZmW.jpg


Berikut sedikit Sinopsis Film Hafalan Sholat Delisa :
Kisahnya bermula dari Sebuah desa kecil bernama lhok Nga di pantai Aceh hidup gadis kecil  yang periang Delisa (Chantiq Schagerl) namanya. Ia merupakan anak bungsu dari 4 bersaudara
3 kakaknya iaitu Fatimah (Ghina Salsabila), dan si kembar Aisyah (Reska Tania Apriadi) dan Zahra (Riska Tania Apriadi).Ibunya bernama Ummi (Nirina Zubir) Ayahnya bertugas di sebuah kapal tangki  perusahaan minyak Internasional.

26 Desember 2004, Delisa bersama Ummi sedang bersiap menuju ujian pratik  shalat.... ketika itu tiba-tiba terjadi gempa. Gempa yang cukup membuat ibu dan kakak-kakak Delisa ketakutan. Tiba-tiba tsunami melanda, menggulung desa kecil mereka, menggulung sekolah mereka, dan menggulung tubuh kecil Delisa serta ratusan ribu lainnya di Aceh serta berbagai pelosok pantai di Asia Tenggara

Alhamdulillah Delisa berhasil diselamatkan oleh seorang tentara bernama Smith, setelah berhari hari tidak sedarkan diri  di sebuah bukit. ia mengalami luka parah di bahagian kakinya akibat dari luka itu kaki sebelah kanannya harus di potong, Walaupun demikian dia tetap kuat, akhirnya Abi usman ayahnya  berhasil menemukanya, dan  delisa boleh bersama dengan ayahnya, tapi umminya belum tahu khabar beritanya, kemudian dia mendapat tahu  bahwa ke 3 kakaknya telah pergi dahulu meninggalkanya tapi dia tetap tabah dan sabar.

Dia bangkit dari kesedihan dan tidak mahu  kesedihan berpanjangan  karena kehilangan keluarganya, delisa tahu  ia tidak sendirian masih banyak warga aceh lain yang mengalami hal yang lebih sedih  darinya, dia (delisa) telah mejadi malaikat kecil yang mebawa tawa dan ceria di tengah kesedihan, walaupun terasa berat, delisa telah belajar merasakan kepedihan yang ia rasakan menjadi kekuatan dan semangat untuk tetap kuat. Ia berusaha ikhlas, mengajarkan sesuatu tanpa mengharapkan simpati, balasan dan belas kasihan terhadapnya....

"Delisa Malaikat Kecil yang selalu membawa tawa disetiap kehadirannya"

jom! tengok thriller di bawah...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

09 February 2012

Segmen I Follow U by NanieyBarnieyLurviey


Aku join segmen lagi hehehe....besok aku tulis entry dan jejak korang habis-habisan okey....Segmen  Kali ini di anjurkan oleh adik Naniey. Tarikh tutup segmen ini ialah pada hujung bulan Februari. Kalau korang rasa nak tambah followers Jom join segmen yg menarik nie....Jom! tengok syarat2 dulu....

Syarat Penyertaan
  1. Peserta merupakan Blogger yg AKTIF
  2. Follow blog NBL. Kenapa plak? Sebab I will FOLLOW U back. (will check)
  3. Letak Banner yg tak seberapa tu dlm entri korang yg berbunyi Segmen I Follow U by NanieyBarnieyLurviey 
  4. Lepas dah follow tinggalkan komen korang iaitu entri segmen ni kat bawah utk diterjah dan difollow balik 
  5. Boleh tag jika mahu (rasa ramai yg tak nak tag)
p/s: Aku tag sesiapa yang singgah kat blog aku nie...ya ...

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

08 February 2012

Segmen Review Blog Kami

Nak Join Klik Banner Di atas..

 Hai! Semua Jom! Join Segmen REVIEW BLOG KAMI...
Segmen nie di anjurkan oleh Herba Tihara  Sebelum tue korang baca syarat-syaratnya di bawah okey...


1. Follow blog TIHARA
2. Buat satu entry bertajuk "Segmen Review Blog Kami"
3. Letak banner di atas dan link back to this entry.
4. Tinggalkan link entry anda pada kotak komen..

Hadiah-hadiahnya :
Pemenang pertama, kedua dan ketiga (Dipilih menggunakan random org. )
-Review blog
-Sticky post untuk review entry- 24 jam

Pemenang keempat, kelima dan keenam (Dipilih menggunakan random org. )
- Blog pilihan entry- 1 entry setiap seorang

Top referral tertinggi untuk link entry ini-
-Hadiah cenderahati dari blog ini- 2 pemenang

Tarikh tutup: 14 Febuari 2012 (Selasa)-jam 6.00 petang

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMEN PENGOMEN TEGAR BY FYQA COMEL

Nak Join Klik Banner Di atas
 Cik Rose Tag sesiapa yang singgah Blog Cik Rose Cute ya...Sudi-sudilah join...
Syarat-syarat penyertaan

1. Korang copy banner tuu tak pun copy ja url banner tuu dan tepek dalam post korang. Jangan lupa tulis tajuk besau-besau SEGMEN PENGOMEN TEGAR BY FYQA COMEL. Okay Fyqa comel tuu abaikan. Kalau letak aku kembang semangkuk, bhahahah. Gelak terabur please :DD Mudah kan?
2. Korang link kan post segmen dekat komen blog Fyqa Comel nie ya.... Sertakan dengan link profile korang...
3. Tag kawan (Tidak Wajib)
4. Korang follow blog Fyqa Comel .Tiada paksaan...
5. Like fanpage Blog Fyqa Comel...
6. Date line segmen : 14Feb2011. 



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

07 February 2012

jom join bloglist BELOG GILA!

Nak Join Klik Banner Di bawah Okey
5 blog terpilih dengan referral tertinggi BELOG GILA akan buat satu entry khas untuk promot blog korang disini. syarat-syaratnya:-
  1. follow BELOG GILA
  2. promotkan HEADER BELOG GILA
  3. hantarkan link di komen post ini.
  4. tarikh tutup untuk 5 blog terpilih ialah 20 februari 2012 jam 11.59 malam.

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

05 February 2012

Mak Mertua Datang

Hai! selamat petang....hari nie mak mertua aku nak datang....petang nanti sampai ler....Sorry....dua tiga hari nie...memang sibuk...blog korang pun aku tak singgah....Blog aku pun  tak sempat up-date...Memang aku sibuk .....Sibuk nak deco rumah......yang paling malas bukak wallpaper kat dinding umah aku...tu la pasal dulu sibuk nak pasang wallpaper.....betul tak? Dinding umah aku nak cat lain....Dah boring asyik duk mengadap wallpaper kaler biru jer hehehe...Tahun nie nak tukar baru....Nanti aku citer lagi...pasal nak deco umah....
 Wallpaper nie la aku sibuk nak bukak...mata aku dah boring hehehe...
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

04 February 2012

Segmen : Blogwalking + Follow By Hayati'



Selamat petang....Dua tiga hari nie...tak ada idea nak tulis...So aku join segmen la ya...hehehe
Ada sesiapa nak join klik banner di bawah...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

03 February 2012

SegMen SaLam PerKenaLan by Miss BaNu

 
 Tarikh Tutup
10 Februari 2012
 

Hari nie..aku tak der idea nak tulis apa...hehehe aku join segmen dari Miss Banu...untuk support adik nie...Dah petang baru dapat bukak blog tadi lektrik tak der....dari pukul 12.00pm sampai pukul 2.00 lebih baru ada....Kesian anak-anak kepanasan hehehe....

Kata-Kata Aluan Untuk Semua Pengunjung

Selamat datang ke blog Cik Rose Cute dengan trademark "Smile Be Happy"! Terima kasih kerana sudi singgah blog yang tak semegah mana....Di blog nie  Pelbagai isu  untuk di kongsi bersama sahabat alam maya...Kedatangan anda ke blog nie...membuatku terharu dan gembira....

 Semoga kalian Smile be happy bila membaca entri hasil dari tanganku atau copy paste.....(hehehe) Salam perkenalan daripada Cik Rose Cute... Kalau anda sudi follow blog nie...I Follow...bak kata Salleh Yacoob...

p/s:Kalau korang rasa atau tergerak hati nak join...Jangan malu2..klik Banner di atas okey....Muuuaahh..

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

02 February 2012

Syifa Dalam Kereta

Hari tue balik kampung perak...Dalam perjalanan tue....sempat jugak snap gambar Syifa sementara menunggu cik hubby aku pergi pejabat pos....
 Gambar yang last nie...kenapa nampak tembam sangat hehehe...mungkin snap dekat kot....Syifa nie sekarang dah nak masuk 11 bulan...4/2/2012  cukup 11 bulan....Sekarang dah pandai duduk sendiri,merangkak dan berdiri sikit-sikit.....Cepat betul masa ya....Perkataan pertama dia sebut "Mak".....Kalau kakak gan abangnya perkataan pertama "Babah" hehehe....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Wajah Ibu Lisa Surihani


Lisa Surihani sendiri telah berkongsi gambar ibunya ketika zaman muda dahulu di Facebook Lisa Surihani. Memang seiras betul wajah anak beranak ini. Benarlah kata orang, ke mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasik. Sekali tengok, memang wajah muda ibu Lisa Surihani sama dengan wajah Lisa Surihani sekarang.
gambar mak lisa surihani
Cantik kan? kemungkinan besar ibu Lisa Surihani semasa muda pernah menjadi model untuk majalah-majalah. Apa pun, memang like mother like daughter sungguh mereka berdua ini. Sama cantik dan sama manis. Tak gitu?

P.S: hehehe...samakan tak ada beza....

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

01 February 2012

Seronoknya Dapat Kembar 3



 
 
Seronoknya kalau aku di sahkan mengandung kembar 3....hehehe...itu hanya angan2 mat jenin jer.....Korang ada tak berangan cam aku?....hehehe mesti adakan.....Untung wanita nie berumur 23 tahun dapat baby kembar 3...dah la kembar 3 seiras pulak tue.....Yang paling best ketiga-tiganya perempuan....
http://4.bp.blogspot.com/-wtOxuXhdXV4/TyaEo2TPLDI/AAAAAAAAG1g/-TYwgXTO41w/s320/BAYI.jpg

 Comelnya...geram aku tengok....

Seorang ibu terkejut besar apabila dia melahirkan bayi kembar 3 seiras yang hanya berlaku sekali setiap 200 juta kelahiran...
Ketiga-tiga kembar perempuan seiras tersebut merupakan kelahiran luar biasa kerana mereka benar-benar mengagumkan berikutan menpunyai wajah yg benar2 seiras.


Ibu bayi berkenaan,Carmela Testa, 23 yang juga seorang bidan selalunya membantu melahirkan beberapa bayi,kali ini dia di bantu oleh beberapa rakannya di wad bersalin Peter Borough,london untuk melahirkan ketiga-tiga kembar  perempuannya itu.

"Saya tahu mereka seiras kerana hanya terdapat satu uri,jadi mereka dari telur yg sama" kata beliau.

Ketiga-tiga kembarnya itu selamat di lahirkan melalui kaedah pembedahan pada januari lalu kerana tidak cukup bulan.Kembar comel itu menpunyai berat antara 1.47  hingga 1.64 kilogram kemudian di masukkan ke dalam inkubator selama tiga minggu sehingga mereka cukup kuat untuk di bawa pulang.....

P/S: Seronoknya dapat baby kembarkan....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Drama Runtuhnya Sebuah Dosa Sempena Maulidur Rasul

Tak sabar aku nak tengok cerita nie...Gandingan mantap antara Remy Ishak Dengan Buah hatinya...Tiz Zaqyah Pada tarikh 5 Feb 2012 nanti....
 Tentu ada yang masih ingat lakonan Tiz dan Remy dalam Cerekarama Aduh Sayang yang lalukan.... Sweet sangat tengok lakonan mereka menjadi suami isteri dalam drama tersebut. Kini sekali lagi mereka ditemukan dalam drama sempena Maulidur Rasul. Kali ini drama bertajuk Runtuhnya Sebuah Dosa lebih berbentuk islamik dan penuh  dengan pengajaran.


Drama Runtuhnya Sebuah Dosa



Sinopsis Runtuhnya Sebuah Dosa
Tragedi tanah runtuh telah menjadi titik baru di dalam kehidupan dua keluarga yang menjalani kehidupan yang berbeza. Shahdan mengahwini Manisa dan mempunyai dua anak iaitu Emelda dan Daniel. Mereka menjalani kehidupan yang sosial manakala Mansur berkahwin dengan Cempaka dan dikurniakan dua anak iaitu Rashidi dan Amira.

Cempaka begitu tabah menghadapi kematian Mansur akibat tragedi itu namun Manisa tidak dapat menghadapi kematian Shahdan. Setelah terjaga dari koma Emelda menginsafi segala perbuatannya dan dia mula rapat dengan Rashidi yang membantunya ke jalan yang benar. Namun Danial tidak dapat menerima perubahan dalam diri Emelda tetapi segalanya berubah setelah dia mendapat bayangan arwah bapanya.

Antara pelakon hebat yang membintangi telefilem arahan Erma Fatima ini antaranya Tiz Zaqyah, Puteri Fatin, Beto Kusyairy, Remy Ishak, Aziz Singah, Azizah Mahzan, Datuk Rahim Razali, Liza Zain.


Runtuhnya Sebuah Dosa bakal ditayangkan pada 5 Februari 2012 pukul 10.00 malam di TV3.
P/S: Mesti best cerita nie...pelakonnya semua mantap-mantap...

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Bloglist Monster RAWR



  Segmen nie dari Kiera Zainal Cik Rose Cute Tag Ibu Aqil Dengan Cik purple. Kalau korang nak join klik banner di atas. Tarikh tutup 1st February 2012 pukul 12malam nie....




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ