Segmen Sign Picture By Cik Kira

Author : Cik Rose Cute | 3:52 PM | 7Total Comments |

Hai! Selamat petang....tak ada idea nak tulis apa....aku join segmen....mesti korang komen kat blog aku..."cik rose nie rajin join segmen...betul tak??...hihihi tak kisah la..korang nak komen apa...janji komen ya dok....Kalau korang rajin cam aku..jemput2 lah join hihihi


Kalau korang rasa teringin nak join klik banner di bawah...







Segmen ini kenan letak gambar korang yang original tau hihihi terpaksalah aku letak gambar aku yang paling hensem.....Pastikan gambar anda ada nama Cik Kira okey...


Aku nak tag
Intan,Pu



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Wow!!! Rozita Che Wan Meletop kau....

Author : Cik Rose Cute | 11:21 AM | 9Total Comments |
Wah!!...cik ta...mengancam habis....nampak pehanya yang putih tue....Cik ta nie dah macam anak darakan....dengan gaya meletop tue....hihihi Jom! kita baca...apa kata Abang Nara Kita...

 Pelakon ini kelihatan semakin melaram sejak kebelakangan ini. Orang kata hati kena muda sentiasa gittteeww. Menurut Mangga Online, Rozita Che Wan telah tampil dengan apa yang kami panggil ‘gaya remaja’ di majlis ulangtahun kelahiran seorang pelakon bernama Ryzal Jaafar di sebuah kelab baru-baru ini. Sekali pandang tak ubah seperti pakaian anggota kumpulan wanita K-pop.


Sebenarnya riak wajah Cik Ta hampir sama saja di kebanyakan gambar. Masa dia mengacara pun riak wajahnya begitu juga. Mungkin atas sebab itu beliau sering tampil dengan gaya berbeza di kebanyakan acara kot? Tapi tak nampak pula kelibat Zain Saidin di majlis ini, mungkin ada tapi tiada di gambar atau mungkin dia sedang sibuk. Apa-apa pun gaun remaja Cik Ta memang cantik, kan? Kan? Kan?

P/S:Sekali pandang cam penyanyi k-pop yang budak remaja minat sekarang....kadang2 aku pun tengok jugak video klip k-pop nie....memang seksi dan menghairahkan tau hihihi....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Ayu Raudhah Sokong suami

Author : Cik Rose Cute | 9:14 PM | 8Total Comments |
korang mesti dah tahu perang twitter di antara artis wanita  gan pemain bola sepak tuekan....Aku suka gan Ayu Raudhah...tetap sokong  suaminya...hihihi kalau aku pun sokong suami aku....Walaupun isu yang di tulis tue menyentap hati....betul tak...? Jom baca apa kata Ayu raudhah nie.....


Ayu Raudhah: Rita Tak Puas Hati Dengan Saya
 
“Saya tak nak komen apa-apa. Mereka memang dah ada masalah sebelum saya masuk dalam keluarga itu lagi,” ujar Ayu saat diajukan mengenai perang Twitter antara Rita dan suaminya itu.
“Saya tahu tentang Twitter itu, tapi saya tak nak komen apa-apa. Bagi saya, sepatutnya perkara itu tak patut berlaku. Saya rasa lebih afdal jika hubungi mereka berdua saja kerana saya tak nak terlibat dengan hal ini.”
Apabila ditanya sama ada Ayu tahu apakah punca perbalahan mereka di Twitter petang semalam, Ayu memberitahu, “Saya rasa benda ini terjadi sebab Rita tak puas hati dengan jawapan saya di sebuah program hiburan. Wartawan tersebut tanya macam mana hubungan saya dengan Rita. Dari situ kononnya Rita anggap saya dah tak ada cerita lain kot sebab nak bercerita pasal dia. Saya hanya menjawab apa yang ditanyakan oleh wartawan tersebut saja.”
Menyentuh mengenai isu kononnya suaminya itu pernah menjalin hubungan dengan perempuan lain sehingga meminta perempuan tersebut menggugurkan kandungan, Ayu memberitahu, “Saya tak tahulah apa lagi yang akan keluar selepas ini.
“Saya tak tahu nak cakap apa sebab apapun, sudah tentu saya sebagai isteri akan berpihak pada suami saya. Mengenai isu itu, apa yang terjadi adalah dia pada waktu dulu, jadi saya tak kisah sebab saya kenal dia sekarang,” ujarnya sambil mengharap isu ini tidak dipanjang-panjangkan lagi.

artikel via gua.com.my

P/S: Aku Sebenarnya tak suka  cara Rita nie kalau ya pun bergaduh,jangan lepaskan perasaan dalam twitter begitu jugak gan suami Ayu Raudhah.....(OooopSSS! terlebih sudah ) Siapa sokong gan aku hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

"Jom Blogwalking By Ieyza Afieyna"

Author : Cik Rose Cute | 5:47 PM | 8Total Comments |

tag

Fieda,intan,Linda


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Anak My sepupu Comel

Author : Cik Rose Cute | 1:01 PM | 13Total Comments |
Aku nak share gan korang anak sepupu aku....Sajer jer...Baby nie sebaya syifa cuma bulan jer lain tahun sama....kiranya tua syifa 6 bulan kot.....
 Gambar kat atas nie Syifa...masa nie umur 2 bulan lebih.....tengok pipinya....hihihi kat bawah gambar anak sepupu aku tembam jugak....

Nama: ALMA MARISSA BT MOHD NAZRI

D.O.B: 22 OCTOBER 2011

TEMPAT LAHIR: HTAR

WEIGHT: 3.25KG
TIME:7.25 AM




hihi aku suka tang lesung pipitnya....syifa ada jugak lesung pipit tapi tak nampak sangat....Marissa nie lesung pipitnya dalam....

Kalau korang nak lebih detail tahu terjah blog sepupu aku   klik Sini

P/S:kalau tengok baby mesti nak baby lagikan....baby nie baunya best....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Apek Sambut Birthday Dengan Kekasih

Author : Cik Rose Cute | 9:50 PM | 14Total Comments |
Wah!! bestnya ada kekasih buat surprise party....korang hado....hihihi aku gan cik hubby aku... tak pernah buat surprise birthday pun....dari bercinta hingga sekarang dah anak 3 tak pernah buat birthday surprise.... Wish dengan beri hadiah adalah.....aku pun tak pernah buat surprise party untuk dia....Untung kau apek...ada orang buat birthday party surprise hihihi
 Video Kejutan hari lahir untuk penjaga gol Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat atau Apek yang ke-23. Romantik sungguh Apek dan Dahlia menyuapkan kek ke mulut masing-masing. Surprise Birthday Party ini telah diadakan oleh Dahlia dan rakan-rakan rapat Apek.  Selamat Hari Lahir Apek......


Romantiknya Dahlia & Apek 

Dahlia & Apek di Surprise Birthday Party   
Kredit Dari SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Korang Buncit Tak Perut?

Author : Cik Rose Cute | 9:19 AM | 35Total Comments |
nak share tip untuk kuruskan perut hihihi....perut aku pun buncit jugak...tengah berusaha nak kuruskan perut dan badan.....hari sabtu dan ahad aku jogging gan kawan jiran sebelah....malas nak telan pil diet...nanti gemuk balik...kalau tak amalkan ubat tue.....jom kita baca petuanya...


korang buncit cam aku jugak.... masalah buncit bukan pada orang gemuk saja tahu. orang kurus pun buncit jugak. kurus dah cantik dah, ada ke sapa yang kurus perutnya buncit hihihi..... terjejas reputasi apabila mahu dating dengan pakwe....

wohooo.. sangat scary bila lemak menggelebehhh


maka aku  gigihlah mencari tips atau petua yang boleh diamalkan. yelah, tak mampu nak pergi slimming program  yang kena banyak duit tue..... ada duit sekepuk boleh la.... orang dulu-dulu amalkan petua je sebab dulu belum canggih lagi macam sekarang boleh bakar lemak....ya dok...


so, paling mudah dan paling berkesan kalau kita amalkan hihihi

  • minum air masak sekerap mungkin.
  • duduk dalam posisi yang tegak.
  • makan perlahan-lahan.
  • kurang pengambilan garam dan lebihkan serat.  
  •  kurangkan buat entry menternak lemak

dengan tiadanya perut buncit. keyakinan diri akan melonjak dengan serta merta. lagi-lagi bila encik sayang  memuji  "Ayang nie slim la....perut tak buncit" hihihi korang mesti senyum banggakan, tak kembang kempis hidung kau?! hahaha.. nak pakai baju apa pun cantik je. ala-ala pakai corset gitu.

P/S:Aku pun tengah berusaha turunkan berat badan....bukan untuk cantik...untuk kesihatan...Marilah kita bersama-sama menjaga kesihatan....Smile Be Happy....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen : 'Blog , Learn And Grow Together'

Author : Cik Rose Cute | 5:17 PM | 5Total Comments |

Nak join klik banner di atas...

Followers Sekarang 
1019

Jumlah Followers Akhir January
1030 kot..


Tujuan segmen ini adalah untuk merapatkan hubungan sesama blogger..
di samping menambahkan follower..

senang je untuk sertai..jom..jom..:P

1.follow blog yang anjurkan segmen nie...Bukan Cik Rose Cute ok...
2.letak banner segmen di atas dan linkkan ke blog owner (mesti buat)
3.buat satu entri bertajuk 'BLOG,LEARN AND GROW TOGETHER'.(mesti buat)
4.beritahu jumlah follower anda sekarang dan anggaran jumlah follower pada akhir bulan Januari.
5.pastekan url entri anda di ruangan komen entri ini.(mesti buat)

itu sahaja..
 
{^◕‿◕^
Tarikh tutup: 12 Januari 2012 (new)
 
Yang kat bawah aku tag beberapa para blogger yg terpilih :)

Puan kutu,Intan,Fieda


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

segmen oshin : jom tambah follower !

Author : Cik Rose Cute | 4:48 PM | 5Total Comments |

click me to join ^_^
Contest by: Oshin
Closing date: 31 January 2012
Join Dan Tengok Syarat Okey: Jom Tambah Follower

 UPDATE : REFERRAL TERTINGGI AKAN DIBERI HADIAH MISTERI DARI OSHIN !

P/S: Abaikan aku yang suka join Segmen hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Artis Dan Pemain Bola Malaysia Bergaduh Di Twiiter

Author : Cik Rose Cute | 4:14 PM | 2Total Comments |
korang tahu ke...gosip tentang seorang artis bergaduh gan pemain bola....di twitter...?Mesti ramai dah tahukan.....Pendapat akulahkan....kalau hal peribadi tak payah melepaskan perasaan di alam maya...buat malu jer....Dah tue masing2 bergaduh keluarkan kenyataan yang bukan-bukan.....Nie kiranya membuka pekung di dada hal peribadi....orang lagi mengutuk terhadap kita....Siapa sokong dengan pendapat aku? hihihi....Lagi satu kalau bergaduh dekat Facebook pun tak bagus....macam2 komen nanti di tulis oleh orang yang tidak kita kenali.....lagi panas hati kita....betul tak??...Jom! baca gosip pasal bergaduh di twitter nie....


 http://i.imgur.com/6a2E2.png

 Nampak’nya semakin menjadi jadi perang Twitter antara Rita Rudaini & adik ipar’nya, Zaquan Adha.
Yang menarik, Rita Rudaini sudah mula mendedahkan kelakuan adik ipar beliau yang di’dakwa tidak bermoral & kejam.
Melalui salah satu kenyataan Rita Rudaini melalui Twitter hari ini, Zaquan Adha di’dakwa pernah menjalin hubungan luar nikah bersama seorang gadis bernama M sehingga mengandung.
Suami kepada Ayu Raudhah itu kemudian di’khabarkan meminta supaya M mengugurkan kandungan beliau — dan salah laku Zaquan Adha ini sampai ke pengetahuan Rita Rudaini setelah gadis M itu sendiri datang mengadu kepada Aidil Zafuan. 
Susah juga sebenarnya kalau kisah keluarga sudah di’bawa ke dunia maya dan menjadi tatapan peminat satu Malaysia. Tulisan dan dakwaan Rita Rudaini masih ada jika anda ingin baca di Twitter.
Zaquan Adha dalam kenyataan kepada mStar Online meminta supaya Rita Rudaini berhenti melemparkan fitnah jahat sebegini kepada beliau dan menganggap ini sebagai satu cubaan memalukan individu yang di’kenali seperti diri beliau.

P/S: Cerita nie...aku Ambik dari ROTIKAYA tau...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Donut Coklat Rice Hasil Dari Tanganku Sendiri

Author : Cik Rose Cute | 11:31 AM | 16Total Comments |
Semalam aku try buat donut Coklat tau hihihi...nasib baik menjadik.....lembut pun lembut....Anak aku yang sulong..si kakak tue memang hantu donut coklat...kadang2 tue kalau beli kat kedai kek tak cukup kalau beli dua.....untuk dia sorang....Terpaksalah ibunya belajar buat donut coklat hihihi...tak payah beli...nak makan buat sendiri...jimat!!!   walaupun rasanya...lain sikit janji donut coklat....betul tak....Aku pun hantu donut....
 Penat uli tepung nie....nak bagi sebati dan lembut....cam lembik jer hihihi

Abaikan bekas aku yang tak cantik tue....nie nak perap sekejap selama 2 jam....bagi kembang....Kembang ke....Emmmm tunggu jer la....


Hasilnya.....Donut yang dah di goreng....biarkan sejuk...aku nak letak coklat gan rice kat atas....tak bulat sangatlah....hihihi First time buat....Lantak la....janji sodap!!!...

Dah nak rosak dah tungku dapur aku hihihi abaikan....Coklat dah hancur....Bekas nie mak mertua kasi....comel jer....

Dah letak coklat....gan rice....bila tengok dalam picture cantik jugak donut coklat rice aku....meleleh tak air liur korang...hihihi..(perasan!!) biar coklat kering dulu baru sedap ngap!! betul tak??

P/S: Bila dah siap...anak-anak aku dah tak sabar nak ngap kau.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa Tumbuh gigi 2 batang

Author : Cik Rose Cute | 9:57 AM | 18Total Comments |
Pagi nie aku nak share gan korang pasal syifa tumbuh gigi....dah nampak giginya...2 batang kat bawah...kadang2 tue suka menggigit tau hihihi faham-fahamlah ya....Jom! layan gambar syifa nie yang terbaru...

 Nie tengah makan donat...nak pegang sendiri...ibu nak suap..tak nak hihihi...habis bersepah satu rumah...sambil makan sambil main....
Gigit sikat....dah tak ada benda nak gigit....

See giginya ada dua batang kat bawah....suka menggigit....huhuhu

Suka...dia tahu ibunya nak tangkap gambar dia...tue dia ketawa tue....

Tengah layan baby tv kat astro...suka sangat...bukak jer chanel baby tv...terus mengadap...dah tak kemana...sampai ibunya siap masak....Memang senang giler jaga syifa nie....Sekarang syifa 10 bulan...lagi dua bulan 1 tahun...kejap jer waktu berlalu....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Saya Tersenarai dalam 1,000 blog terhebat

Author : Cik Rose Cute | 2:50 PM | 8Total Comments |

Hari nie aku join segmen lagi....korang nak tahu cara mudah nak blogwalking
kalau nak tahu dengan lebih lanjut sila klik banner kat atas tue ya thanks!):


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Heroin Pelakon Sinetron Nada-nada Cinta berlakon teater dengan pengarah Ahmad Idham

Author : Cik Rose Cute | 1:45 PM | 2Total Comments |
 


Aku ada baca artikel nie...untuk di  kongsi bersama gan korang...Aku minat dengan mikha sejak dia berlakon dalam sinetron nada-nada cinta...Sebelum nie kita tengok Randy berlakon dalam Biar Mimpi Sampai Ke bintang...Best tengok Randy berlakon dalam cerita tue...tak kekok walaupun pelat indon hihihi....Sekarang nie Mikha pulak....Jom! baca story pasal Mikha nie...Korang kenal ke? mikha nie hihihi..cer...cerita....Dalam teater tue Mikha di gandingkan dengan Kamal Adli....
 Kami sahaja yang perasan atau  pun  anda juga boleh nampak yang dunia teater tempatan kini semakin hari semakin meriah.
Satu tajuk demi satu tajuk muncul ke Istana Budaya dan yang lebih penting semuanya mendapat tempat di’hati peminat hiburan.
Gerimis Mengundang merupakan teater terbaru yang akan bakal ke Istana Budaya bermula pada 27 Mac hingga 8 April 2012 ini.
Menariknya, selain menampilkan pelakon tempatan Kamal Adli sebagau teraju utama, teater ini juga akan membawa masuk seorang pelakon remaja popular Indonesia, Mikha Tambayong untuk beraksi di’atas pentas dalam teater yang di’terbitkan oleh Excellent Pictures ini.
Aktress remaja ini sedang popular dengan sinetron muzikal, Nada Cinta yang mana Mikha Tambayong membawakan watak Nada & Cinta.
Untuk pengetahuan anda, teater Gerimis Mengundang ini merupakan inspirasi dari filem dengan judul yang sama, juga arahan Ahmad Idham yang bakal ke pawagam sekitar 2012 juga.
KREDIT BY ROTIKAYA


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ