MYRAVEA : Segmen Warna Pilihan Untuk Blogku

Author : Cik Rose Cute | 2:19 PM | 5Total Comments |

Bila tengok blog aku...
Korang mesti dah tahu apa warna pilihan kesukaan akukan....hihihi...
Aku memilih warna pink  dan  warna putih...
ada lagi warna yang aku suka....warna purple pun aku suka jugak.....Tapi tema kat blog aku...aku suka kaler pink....
Jawapannya mudah jer....
pink memang warna kesukaanku.....Aku rasa pink membuatkan aku rasa cantik....hihihi(perasan!!)

***Masa aku kahwin pun..tema pink ala2 purple hihihi....Aku rasa ramai wanita menyukai pinkkan.....***

Segmen di tutup pada 5 JANUARI 2012

Nak Join : KLIK BANNER


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Fasha Sanda Sambut Tahun Baru Gan Jejai

Author : Cik Rose Cute | 10:35 AM | 12Total Comments |
Amboi! malam tahun baru korang mesti sambutkan....aku tak duk umah jer.....Bukan main mesra lagi Fasha Sanda gan kekasihnya Jejai sambut Tahun baru.....Memang sah la...diaorang nie couple balik hihihi...jom! baca cerita diaorang masa sambut tahun baru hari tue.....Fasal Jejai upload gambarnya dengan Fasha Sanda di twitter...(Kalau memang jodoh diaorang kuat kot) hihihi


Nampaknya dunia twitter untuk tahun 2012 bakal dimeriahkan dengan kehadiran Jejai, kekasih Fasha Sandha. Bermula semalam, Jejai kelihatan semakin aktif bertweet di mana dia telah pun mengupload gambar sambutan tahun baru 2012 bersama kekasih hatinya menerusi Twitter. Dan pada hari yang sama juga, Fasha Sandha telah mengupload beberapa keping gambar mereka bersama di malam tersebut menerusi Facebook We Love Fasha Sandha.
gambar fasha sandha dan jejai
Walaupun ada suara-suara yang menyatakan akaun Twitter Jejai adalah palsu, namun Jejai menafikan perkara tersebut. Apa yang menariknya, profile Twitter Jejai sangat-sangat romantik. Confirm cair Fasha Sandha.
gambar fasha sandha dan jejaiMalah Jejai juga telah menghadiahkan sesuatu sempena tahun baru kepada Fasha Sandha. (seperti yang telah ditulis oleh FS di Facebooknya)
gambar fasha sandha dan jejai
Abang Nara doakan semoga Jejai dan Fasha cepat-cepat mendirikan rumah tangga di tahun baru 2012 ini. Anda boleh follow Twitter Jejai di sini dan Like Facebook We Love Fasha Sandha untuk mengikuti perkembangan dua pasangan yang sedang hangat bercinta ini. Lagi beberapa keping gambar sambutan tahun baru Jejai dan Fasha Sandha di The Rootz dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook We Love Fasha Sandha.

gambar fasha sandha dan jejai



gambar fasha sandha dan jejai


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa serta abang gan kakak tak sihat

Author : Cik Rose Cute | 8:20 PM | 3Total Comments |
baru dapat up-date my blog.....Anak-anak aku semua tak berapa sihat.Mula2 batuk,selsema pastu demam....semalam seharian syifa nangis....mungkin dia tak sedap badan....hari nie dah okey sikit....Sebabnya malam tadi cik hubby aku bawak gi klinik...Sorry la...kalau ada blog yang aku tak balas kunjungan mereka ke blog aku.....Terima kasih kepada yang sudi singgah ke blog aku nie.....Sekarang dah masuk tahun baru.....Cepat betul waktu berlalukan.....Takutnya...kita tidak tahu malapetaka yang akan berlaku di tahun baru......Hanya Allah sahaja yang Maha mengetahuinya.....Kita doakan semoga orang2 Islam selamat dan tidak di tindas oleh orang2 kafir.....ya.....Smile Be Happy

 P/S: aku selalu berdoa untuk kebahagiaan my family serta anak-anakku....Ibu cayang korang Muuuaahh....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen | Jom Terjah and Follow

Author : Cik Rose Cute | 6:28 PM | 15Total Comments |

Nak join Klik Banner Di atas Okey...

Azam Tahun 2012
Cik Rose nak jadi seorang ibu yang lebih baik dari tahun 2011 ^^ Pastu nak ajar anak buat kerja sekolah...masuk tahun baru dah 6 tahun anak yang pertama.....Kena ajar betul2 nanti masuk darjah satu dah pandai hihi hi betul tak?')


 tarikh tutup : 15 Jan 2012


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Boleh Caya ke?Gosip Pasal Erra Gan Engku Emran Nie?

Author : Cik Rose Cute | 9:48 AM | 10Total Comments |
Pagi2 lagi aku dah buka blog sensasi ROTIKAYA  untuk mengetahui isu terkini artis....Tapi aku tak puas hati pasal isu Erra gan suaminya......Takkan isu rumah tangga Erra nak canang kat peminat-peminatnya...betul tak?? Itukan hal peribadi Erra...takkan nak cerita kat public....Apa pendapat korang tentang isu nie....Kalau aku pun tak suka canang tentang rumah tangga aku kat orang lain....lagi2 yang rapat gan kita maksudnya kawan karib.......Hal nie berlaku pada Erra.....biasanya kita cerita kat kawan karib kita sikit jer....Kawan karib kita pulak buat cerita lebih2....Ha....kan kes naya tue.....hihihihi



 Minggu ini boleh di’katakan yang beberapa saluran media berjaya membawa kembali gossip yang melibatkan rumahtangga Erra Fazira & Engku Emran.


Mengambil faktor ketidakhadiran Engku Emran menemani aktiviti Erra Fazira sepanjang 2011, si isteri sekali lagi berhadapan dengan soalan panas wartawan.Hai! Takkan nak berkepit 24 jam....

Erra Fazira bagaimanapun sekali lagi menafikan yang rumahtangga beliau kini sedang mengalami masalah seperti yang di’dakwa.Mestilah  nak cover hal rumah tangga....takkan nak selak kain sendiri hihihi

Seorang teman rapat Erra Fazira yang juga orang kuat industri seni ada menghubungi kami petang semalam membawa sedikit gambaran tentang keadaan sebenar hubungan Erra Fazira dan Engku Emran.
Menurut individu ini, hubungan mereka berdua ketika ini memang tidak stabil tetapi tidak dapat mengesahkan dakwaan yang Engku Emran kini tinggal berasingan daripada Erra Fazira dan anak.
Dakwaan ini turut datang dari beberapa orang penggiat forum hiburan yang berkata mereka beberapa kali terserempak dengan kereta milik Engku Emran di’rumah ibu bapa beliau berhari hari lama’nya.
Engku Emran kini sedang mencari pekerjaan baru selepas kontrak bersama Bernama TV tamat Oktober 2011 yang lalu dan ini juga mungkin salah satu punca Engku Emran enggan kelihatan di’mata umum.
Teman rapat Erra Fazira juga ada menyebut yang beliau pernah menjadi tempat meluah perasaan aktress popular itu sejak kebelakangan ini apabila pertengkaran terjadi antara mereka berdua.

Bohong apa yang di’katakan sumber kami ini, maka bohong juga’lah seluruh entri ini. Tetapi jika benar, apa sebenarnya yang mahu Erra Fazira sorok dari pandangan peminat? Hmm.

P/S: Pada pendapat aku...memang wajarlah Erra Sorokkan.....itu hal peribadi dia.....Kita sebagai peminat...Doakan saja Erra dan suaminya bahagia.....hihihi.....Smile Be Happy..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tv Baru LED Samsung

Author : Cik Rose Cute | 10:51 AM | 18Total Comments |
Semalam aku tak bukak blog.....Sibuk sikit.......Pagi lebih kurang pukul 10.00 lebih  antar syifa gi klinik sebabnya....untuk check bulanan....Baby kalau belum setahun cam tuelahkan.....kena check....Lepas bawak syifa gi klinik aku gan cik hubby tak balik terus kitaorang ronda2 sambil usha harga tv  .....Tv yang lama tue dah rosak.....Kitaorang budget dalam rm 1300 jer....kalau lebih daripada tue tak payah beli hihihi......Save budget tak lama lagi nak bukak sekolah.....

 Usha punyer usha dapatlah harga murah dalam rm 1325.....okey tak harga tue.....Tv samsung LED 32 inci.....nipis dan ringgan tau comel jer....Harga sebenar 1399....Cik hubby aku tambah 25 ringgit jer....Gambar memang cantik...boleh tengok Movie kat tv nie cucuk jer kat lubangnya.....Memang seronoklah dapat harga tue.....Pendapat korang murah tak ?? hihihi Smile Be Happy...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Apa Kata Erra,Yusry Nak menamat zaman Dudanya....

Author : Cik Rose Cute | 10:34 AM | 17Total Comments |
Aku suka dengan Erra Fazira....Orangnya cantik....baik hati,cakapnya lemah lembut hihihi....Kalau dah suka semua okey ya....Jom Kita baca apa kata Erra tentang isu Yusry nak kawin gan Lisa Surihani....
 
Baru-baru ini, pasangan Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani telah mengumumkan majlis pernikahan mereka yang akan berlangsung pada 23 Februari 2012 di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya. Sidang akhbar yang diadakan di Marriot Putrajaya Resort & Spa, Sabtu lalu turut mengumumkan majlis resepsi Yusry dan Lisa yang akan berlangsung pada 26 Februari 2012 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

GUA pasti ramai yang ingin tahu apa reaksi bekas isteri Yusry, Erra Fazira mengenai berita perkahwinan ini. Erra yang ditemui selepas konsert akhir Vokal Bukan Sekadar Rupa, mengakui berasa gembira dengan berita perkahwinan bekas suami yang dinikahinya pada 15 Jun 2003 itu.

“Alhamdulillah, saya sangat gembira dengan berita itu. Akhirnya masa Yusry untuk mendirikan perkahwinan buat kali kedua sudah tiba. Saya sudahpun mengucapkan tahniah kepada Yusry di Twitter miliknya. Nampaknya dia sudah menemui kriteria wanita yang diidam-idamkannya selama ini,” ujar Erra tersenyum manis.



“Saya pernah berkahwin dengan Yusry, jadi saya tahu apa yang dia suka. Masa mereka berpacaran lagi saya dah terdetik mereka ini tentu akan kahwin sebab saya memang kenal Yusry macam mana. Bila hubungan mereka dah menjadi, Alhamdulillah.”

Ditanya mengenai pemilihan Lisa sebagai calon isteri bekas suaminya itu, Erra memberitahu, “Lisa seorang gadis yang baik. Saya respek dia kerana dalam pada usia dia masih muda dan namanya sedang kemuncak, dia berani mengambil komitmen untuk mendirikan rumahtangga dalam waktu ini.

“Apapun, tahniah kepada mereka berdua dan semoga selepas ini Yusry cepat-cepat buat anak. Saya harap mereka akan menghargai diri masing-masing,” ujar Erra mengakhiri perbualan.

P/S: Kredit Dari Ping Busuk


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Cerita Seram Tentang Uri

Author : Cik Rose Cute | 10:26 AM | 9Total Comments |
Aku pernah dengar waktu kecik2 dulu.....Orang tua2 berpesan kalau ada wanita bersalin cepat2 tanam uri tersebut sebelum apa2 berlaku...Korang percaya atau tidak terpulang....Kat bawah nie ada kisah seram tentang uri wanita bersalin....Seram pulak aku membacanya....Ada tak sesiapa yang pernah mengalimi benda pelik cam gini....













Kami sekeluarga tinggal di kawasan timur singapura. Ketika berlaku kejadian yang ingin aku ceritakan ini, kakak iparku baru sahaja bersalin dua hari yang lepas. Walaupun dia masih lagi ditahan dihospital, uri bayinya telah dibawa pulang dahulu untuk ditanam. Malangnya uri itu tidak dapat ditanam pada hari ia di bawa balik dari hospital kerana hari sudah senja. Uri itu kami letakkan dalam botol di atas meja dapur. Lampu dapur pula di nyalakan kerana menurut orang tua tua, uri bayi yang baru hendaklah di letakkan dekat cahaya supaya tidak diganggu hantu dan syaitan. Jam di dinding berdenting menandakan 12.45 tengah malam. Penghuni penghuni lain dirumah sudah nyenyak dibuai mimpi. Aku pula, entahlah. Perasaanku berlainan malam itu. Selalunya tidak begitu. Mata ini belum lagi terasa mengantuk, sebaliknya perut pulak terasa lapar. Aku terus melangkah menuju ke dapur untuk mencari makanan. Kaki ku baru selangkah menjejak ruang lantai dapur apabila ku lihat lembaga putih ditingkap dapur-berjalan diudara. Mimpikah aku? Tak kan ada orang berjalan atas angin, jawab hatiku sendiri. Lagi pun, rumah kami ditingkat lima. Aku terus beristighfar. Lembaga itu melintas lagi ditingkap dapur. Tiba tiba ia berhenti, lalu memandang kearahku dan menunjuk ke arah botol yang terletak diatas meja. Matanya merah, bagaikan bebola api. Lendir dicelah celah mulutnya yang keluar sangat menjijikan. Barulah aku sedar yang lembaga itu adalah pontianak. Dengan kuasa Allah, mulutku mula membaca ayat Al Quran. Pontianak itu tiba tiba berlalu, menghilangkan diri. aku kira semuanya sudah selesai, tapi aku tersalah duga. Sejurus kemudian, aku terlihat lembaga itu ditingkap ruangan tamu pula. Ia cuba mencakar cakar dinding ruangan tamu. Aku hairang kenapa ibu ayah tidak sedikitpun mendengar kejadian ini. Mingkin ini suatu ujian untukku. Alhamdulilah, surah yassin telah diletakkan di setiap penjuru dan tingkap dirumahku. Oleh sebab itulah pontianak itu tudak boleh masuk. Aku de dapur lalu mengambil segelas air lalu kubacakan ayat Qursi. Sesudah itu, aku renjiskan keseluruh penjuru rumah dan disemua tingkap. Akhirnya pontianak itu pergi jga dengan hilaian yang sangat menggerunkan. Esok pagi pagi lagi aku mengajak abangku perfi menanam uri anaknya. Waktu melawat kakak iparku dihospital kemudian, diakatakan bahawa anaknya semalaman menangis tak henti henti. Mujur ayahku telah membekalkan surah surah untuk menjadi pendinding. Aku hanya terdiam disitu mendengar cerita mereka. Kejadian malam itu tidak keberitahu sesiapapun.-

P/S: Cerita di atas kredit By  Putri Roh 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Scha Gan Awal Nak Kawin Jugak!!!

Author : Cik Rose Cute | 8:12 AM | 3Total Comments |
Tahun depan ramai betul artis nak kawin ya....Selepas isu Yusry Gan Lisa nak kawin...Ada pulak artis nie nak kawin jugak....Jom! tengok siapa artis tue.....hihihi

Awal Ashaari


KUALA LUMPUR – Selepas pasangan Yusri KRU – Lisa Surihani mengumumkan tarikh pernikahan mereka di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) Februari tahun depan, satu lagi pasangan selebriti terkenal, Scha Al-Yahya – Awal Ashaari, mengumumkan akan menamatkan zaman solo mereka.

Dalam kenyataannya kepada media baru-baru ini, Scha memberitahu bahawa perkahwinannya dengan Awal yang berkonsepkan Melayu kontemporari akan dilangsungkan seawal-awalnya pada Mac dan selewat-lewatnya Jun tahun depan.

“Time frame yang kami berikan kepada PICC adalah sepanjang Mac hingga Jun depan.

“Justeru, saya tak berani mengesahkan tarikh sebenar bila kami nak kahwin, kena tunggu tarikh yang betul-betul sesuai, terutama musim cuti persekolahan atau cuti umum sepanjang Mac hingga Jun ini,” katanya yang dipetik dari akhbar sisipan Berita Minggu, Bpop, di sini hari ini.

Menurut Scha lagi, pada mulanya pasangan itu memang merancang untuk memilih Februari tahun depan untuk melangsungkan perkahwinan.

Namun ia terpaksa ditunda akibat jadual dan komitmen penggambaran dua filem, Darah Daging dan KL Meroyan, ditambah pula dengan drama bersiri Mimi Mencari Cinta 2, mereka terpaksa menunda hasrat mendirikan ‘masjid’ pada Februari ini.

Selain itu, Scha juga dimaklumkan oleh PICC bahawa mereka tidak dapat menyediakan tempat sepanjang Februari memandangkan dewan penuh dengan tempahan lebih awal.

Scha juga menjelaskan bahawa pihak Astro ada ‘melamar’ untuk hak penyiaran eksklusif majlis Raja Sehari mereka, namun beliau belum lagi membuat keputusan mengenai tawaran tersebut.

“Saya tak pernah tanda tangan sebarang kontrak akan beri hak penyiaran eksklusif perkahwinan kami kepada Astro. Memang mereka (Astro) ada beri idea, tapi perancangan itu tidak dapat direalisasikan sebab belum ada hitam dan putih

“Desas-desus yang mengatakan Astro akan mendapat hak penyiaran eksklusif perkahwinan kami menjelang Februari depan, itu tidak benar.

“Mungkin akan ada pasangan artis lain yang berkahwin Februari depan dan Astro bakal menyiarkan majlis persandingan mereka, itu saya tidak tahu. Tapi saya dan Awal tak mungkin, PICC belum beri tarikh, katering tak ada lagi, kursus kahwin pun tak pergi dan baju kahwin pin tak tempah lagi,” ujarnya panjang lebar.

Scha turut menafikan gosip sebelum ini yang mengatakan seorang pereka fesyen telah ‘pecah lubang’ kononnya pasangan itu benar-benar akan melansungkan perkahwinan mereka pada Februari depan dan menegaskan mereka belum menempas sebarang busana untuk majlis gemilang mereka itu.

“Kononnya ada sumber daripada pereka fesyen pakaian pengantin dah pecah lubang memaklumkan saya dan Awal memang bercadang memilih Februari untuk bernikah, tolonglah panggil pereka fesyen itu, siapa yang beritahu!

“Saya hanya akan buat baju sekiranya dah dapat tarikh yang sesuai dari PICC,” jelasnya.

Scha Al-Yahya pernah dikaitkan bercinta dengan rakan pengacaranya dalam rancangan Sehati Berdansa, Fahrin Ahmad, manakala Awal Ashaari mengaku pernah hidup solo selama tiga tahun selepas putus cinta pada tahun 2006. 
 
P/S: Semoga perancangan kawin diaorang di mudahkan oleh Allah....Amin!!!...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ