10 January 2012

Donut Coklat Rice Hasil Dari Tanganku Sendiri

Semalam aku try buat donut Coklat tau hihihi...nasib baik menjadik.....lembut pun lembut....Anak aku yang sulong..si kakak tue memang hantu donut coklat...kadang2 tue kalau beli kat kedai kek tak cukup kalau beli dua.....untuk dia sorang....Terpaksalah ibunya belajar buat donut coklat hihihi...tak payah beli...nak makan buat sendiri...jimat!!!   walaupun rasanya...lain sikit janji donut coklat....betul tak....Aku pun hantu donut....
 Penat uli tepung nie....nak bagi sebati dan lembut....cam lembik jer hihihi

Abaikan bekas aku yang tak cantik tue....nie nak perap sekejap selama 2 jam....bagi kembang....Kembang ke....Emmmm tunggu jer la....


Hasilnya.....Donut yang dah di goreng....biarkan sejuk...aku nak letak coklat gan rice kat atas....tak bulat sangatlah....hihihi First time buat....Lantak la....janji sodap!!!...

Dah nak rosak dah tungku dapur aku hihihi abaikan....Coklat dah hancur....Bekas nie mak mertua kasi....comel jer....

Dah letak coklat....gan rice....bila tengok dalam picture cantik jugak donut coklat rice aku....meleleh tak air liur korang...hihihi..(perasan!!) biar coklat kering dulu baru sedap ngap!! betul tak??

P/S: Bila dah siap...anak-anak aku dah tak sabar nak ngap kau.....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

09 January 2012

Syifa Tumbuh gigi 2 batang

Pagi nie aku nak share gan korang pasal syifa tumbuh gigi....dah nampak giginya...2 batang kat bawah...kadang2 tue suka menggigit tau hihihi faham-fahamlah ya....Jom! layan gambar syifa nie yang terbaru...

 Nie tengah makan donat...nak pegang sendiri...ibu nak suap..tak nak hihihi...habis bersepah satu rumah...sambil makan sambil main....
Gigit sikat....dah tak ada benda nak gigit....

See giginya ada dua batang kat bawah....suka menggigit....huhuhu

Suka...dia tahu ibunya nak tangkap gambar dia...tue dia ketawa tue....

Tengah layan baby tv kat astro...suka sangat...bukak jer chanel baby tv...terus mengadap...dah tak kemana...sampai ibunya siap masak....Memang senang giler jaga syifa nie....Sekarang syifa 10 bulan...lagi dua bulan 1 tahun...kejap jer waktu berlalu....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

08 January 2012

Saya Tersenarai dalam 1,000 blog terhebat


Hari nie aku join segmen lagi....korang nak tahu cara mudah nak blogwalking
kalau nak tahu dengan lebih lanjut sila klik banner kat atas tue ya thanks!):

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Heroin Pelakon Sinetron Nada-nada Cinta berlakon teater dengan pengarah Ahmad Idham

 


Aku ada baca artikel nie...untuk di  kongsi bersama gan korang...Aku minat dengan mikha sejak dia berlakon dalam sinetron nada-nada cinta...Sebelum nie kita tengok Randy berlakon dalam Biar Mimpi Sampai Ke bintang...Best tengok Randy berlakon dalam cerita tue...tak kekok walaupun pelat indon hihihi....Sekarang nie Mikha pulak....Jom! baca story pasal Mikha nie...Korang kenal ke? mikha nie hihihi..cer...cerita....Dalam teater tue Mikha di gandingkan dengan Kamal Adli....
 Kami sahaja yang perasan atau  pun  anda juga boleh nampak yang dunia teater tempatan kini semakin hari semakin meriah.
Satu tajuk demi satu tajuk muncul ke Istana Budaya dan yang lebih penting semuanya mendapat tempat di’hati peminat hiburan.
Gerimis Mengundang merupakan teater terbaru yang akan bakal ke Istana Budaya bermula pada 27 Mac hingga 8 April 2012 ini.
Menariknya, selain menampilkan pelakon tempatan Kamal Adli sebagau teraju utama, teater ini juga akan membawa masuk seorang pelakon remaja popular Indonesia, Mikha Tambayong untuk beraksi di’atas pentas dalam teater yang di’terbitkan oleh Excellent Pictures ini.
Aktress remaja ini sedang popular dengan sinetron muzikal, Nada Cinta yang mana Mikha Tambayong membawakan watak Nada & Cinta.
Untuk pengetahuan anda, teater Gerimis Mengundang ini merupakan inspirasi dari filem dengan judul yang sama, juga arahan Ahmad Idham yang bakal ke pawagam sekitar 2012 juga.
KREDIT BY ROTIKAYA

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

07 January 2012

Seramnya...Ular telan Buaya

 http://cdn1.arkive.org/media/11/117A4A27-C2EC-473E-AC58-08D7EDB651E2/Presentation.Large/African-rock-python-suffocating-crocodile.jpg

Dah tengok gambar di atas? seram tak?...Mula2 aku tengok pun seram.....Macam tak percaya ular telan buaya...tapi akhirnya....badan ular tersebut terkoyak....Aku gan ular nie memang geli...ingat cerita sepasang remaja kena belit ular sawa  ketika berzina....
Moral gambar ini ialah: ukurlah baju di badan sendiri. Jika dah tau tak boleh makan, janganlah cuba gagahkan diri....

Kredit Dari MRS JR  Kalau korang nak terjah blog beliau klik jer MRS JR...blog dia best...ada isu2 best tau....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMEN : JOM SERTAI SENARAI BLOG TERHEBAT 2012 !


Hari nie tak tahu nak up-date apa...aku join segmen....hihihi lantakla...korang nak cakap apa hihihi....janji blog aku selalu up-date....tak gitu..

Aku nak tag:
Fieda,intan,kak tie

Harap-harap korang join ya....

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

06 January 2012

"Segmen Pencarian 10 Orang Follower by Ratu Zuleyqha"

Jom! join "Segmen Pencarian 10 orang Follower By Ratu Zuleyha" Nak join Klik header di bawah okey....

SYARAT SYARAT
  • Buat entry bertajuk "Segmen Pencarian 10 Orang Follower by Ratu Zuleyqha"
  • Tepekkan header lama eqha kat atas tu dan linkkan URL ke blog eqha
  • MESTI follow eqha
  • LIKE fanpage eqha ( kalau tak nak pon tak mengapeee )
  • Tekan iklan churp churp eqha ( tak wajib )
  • Tak perlu tag kawan kawan ( eqha tau macam mana peritnya nak tag orang )
  • Tinggalkan URL entry korang di kotak komen eqha kat bawah ni

 Senang jer kan ? Jom! join and support eqha

SEGMEN NI TAK ADA TARIKH TUTUP DAN SESIAPA YANG JOIN SEGMEN NI , AKAN EQHA MUATKAN DALAM SENARAI BLOGLIST EQHA

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Seterika Baru Seronoknya!!!

Tengah hari semalam....Cik hubby aku ajak pegi beli seterika baru hihihihi....gara2 baju sekolah kakak kena seterika....Sesiapa yang dah baca entry sebelum nie...mesti tahu hihihi
 Tadika Pintar Islam Bestari nie....tak payah pakai kasut pun tak per....masuk bukak kasut atau selipar...jimat tak payah beli kasut ya dok....Tahun depan mesti beli kasut....Sebab kakak darjah satu hihihi

Nie iron yang gigit baju sekolah kakak hihihi nampak tak kesan pink tue....dan kesan2 lain gara2 iron mahal nie.....Tengok jer  bikin aku sakit hati geram!!!!

Nie dari tepi.....mahal iron jenis nie rm seratus lebih...ada iklan dalam tv...terasa nak beli tak sampai tahun dah gigit kain huhuhu ada tak sesiapa pakai iron nie....

Jeng! jeng! jeng!!!....iron baru....sukanya.....cayang banyak kat cik hubby aku hihihi...dah puas membebel kat aku terus beli baru kau....Takut baju kesayangannya pulak di gigit iron hihihi...

Dah keluarkan dari kotak.....iron nie memang berat sikit...tapi tak mengapa...yang penting kualiti....Sebelum nie aku pakai iron jenis nie....tapi dah antar rumah mak mertua....rumahnya bukan tak ada iron tapi iron rumahnya tak best jugak gigit kain huhuhu....Tue yang aku tinggal satu kat rumah mak mertua aku.....Lagipun time raya susah pulak aku nak iron baju hihihi...Iron kat atas tue tak la mahal dalam rm 50 lebih cam gitu la....aku dah tak ingat harganya.....

P/S: Mesti ramai yang pakai iron jenis niekan.....Sharelah korang pakai iron jenis apa hihihi....Smile Be Happy..

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

05 January 2012

Khairul Fahmi Bakal Berkahwin

KOTA BHARU: Tanpa menyebut siapa bakal permaisuri hidupnya, penjaga gol skuad Harimau Malaya, Khairul Fahmi Che Mat, 22, mengakui dia kini bersedia menamatkan zaman bujangnya seawal-awalnya pada tahun ini.

Jika tidak berkahwin pada tahun ini, Khairul yang lebih mesra dengan panggilan Apek berkata, dia mungkin mendirikan rumah tangga pada tahun depan. Menurutnya, hasrat itu bakal menjadi kenyataan jika dia bertemu wanita pilihan hatinya, namun tumpuannya kini hanya mahu memajukan lagi kariernya sebagai pemain bola sepak.

“Kalau ada rezeki (ada jodoh), insya-Allah kahwin tahun ini atau tahun depan,” katanya tanpa mahu menyebut siapa wanita yang berjaya mencuri hatinya.

Tahniah KFCM. (sumber gambar: blog pakatan)
Khairul Fahmi yang akan menyambut ulang tahun kelahirannya ke-23 pada 7 Januari ini ditemui selepas menerima kunci banglo daripada Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebagai hadiah kerajaan negeri di Taman Kurnia Jaya, Pengkalan Chepa, semalam.


Turut hadir, Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Belia, Sukan dan NGO negeri, Datuk Abdul Fattah Mahmood; Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah negeri, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah; Setiausaha Kerajaan negeri, Datuk Dr Zainuddin Ibrahim; Naib Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa), Datuk Ismail Md Noor serta ibu bapa Khairul Fahmi, Che Mat Hussin, 60, dan Bidah Ibrahim, 56.


Banglo dianggarkan bernilai RM200,000 itu dibina syarikat Binaraya Sdn Bhd, anak syarikat Perbadanan Kemajuan Iktisad Negeri Kelantan (PKINK) dan dihadiahkan kerajaan negeri selepas Khairul Fahmi berjaya membantu Malaysia menjuarai Piala AFF Suzuki pada 2010. Terdahulu, Nik Abdul Aziz ketika berucap pada majlis berkenaan berharap Khairul Fahmi segera mendirikan rumah tangga kerana itu lebih sempurna kehidupan dan terhindar daripada perkara tidak diingini.
(Sumber: hmetro)
 
P/S: Siapakah pilihan dia...adakah Dahlia Teck....Kita tunggu jer la.....

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

350 Followers Giveaway : Mostly Reviews


Simply click banner to join .

End : 17 January

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

04 January 2012

Dil To Pagal Hai....


Aku layan cerita hindi malam nie....kat tv 2....Waktu aku bujang dulu...cerita nie aku paling suka layan hihihi...Sanggup masuk panggung sorang2...semata-mata nak tengok "Dil To Pagal Hai" Aku suka tengok Shah Rukh Khan berlakon...lagi2 dengan Madhuri Dixit...romantik jer....Kadang2 tue..bila tengok sorang2 feling jer hihihi....Kalau bab sedih...menangis tersedu-sedu kau hihihi....Kalau Shah Rukh Khan dengan Kajol pun aku suka....Ada ke pakwe layan Hindustan.....hihihi....Aku pernah gan Cik hubby aku tengok wayang cerita hindi jugak....waktu tue pelakonnya Shah Rukh Khan jugak..heroinnya sepupu kajol....lupa pulak namanya....suara dia serak2 sikit....aku ingatkan cik hubby aku layan cerita hindi nie cam aku tak sampai setengah jam dia buat taik mata Zzzzz siap bunyi lagi...orang sebelah tengok jer....hihihi Kalau korang nak layan jugak...bukak TV 2 pukul 10.00pm hihihi....

P/S: orang sekarang layan K-pop...aku layan hindi.....Ada aku kisah Yang penting Smile Be Happy....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa Asyik ke Dapur jer...

Si syifa nie...kalau ibunya masak...mesti dia datang....bukak pintu kabinet dapur...kalau laci dapur tue tak payah cakap mesti tarik-tutup....seronok betul...habis barang2 kat dalam laci dia keluarkan.....aku tengah masak tengok jer la....Kadang2 tue..tengah goreng ikan pun dia datang....aku risau takut terkena minyak....Ya la...kadang2 ikan yag kita goreng tak boleh percaya....terpecit jugakkkan....Korang tahu ke "terpecit" tue hihihihi terpecit tue maksudnya air minyak terpelanting sikit....kalau orang ganu mesti tahu ayat tue....hihihi
 Korang tengok tue...siap bukak pintu kabinet dapur...ada plastik tuekan....budak debab nie la main....kat atas tue tempat aku masak....Nasib baik tak pernah kena minyak lagi hihihi nie...dia tahu ibunya nak ambik pic dia...tue yang dia senyum sambil keluarkan lidahnya....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Baju sekolah baru kena Seterika....

Pagi tadi bangkit awal sikit....semangat nak seterika baju kakak nak ke sekolah....Tengah2 seterika....habis lengan baju kena seterika...tak boleh pakai langsung tau....Marah betul suami aku....upah dah la mahal...kain tak der le mahal sangat.....sakit hati betul tengok baju sekolah kakak kena seterika panas....Aku rasa seterika tue tak ler aku pasang kuat sangat...mungkin bekas tudung aku sebelum nie yang pernah rosak sadis betul......korang pernah mengalami cam aku....Smile Be Happy....
 Besar tak koyaknya.....Memang tidak boleh pakai langsung!!! hihihi semalam baru ambik kat tukang jahit..pagi tadi dah koyak.....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

03 January 2012

MYRAVEA : Segmen Warna Pilihan Untuk Blogku


Bila tengok blog aku...
Korang mesti dah tahu apa warna pilihan kesukaan akukan....hihihi...
Aku memilih warna pink  dan  warna putih...
ada lagi warna yang aku suka....warna purple pun aku suka jugak.....Tapi tema kat blog aku...aku suka kaler pink....
Jawapannya mudah jer....
pink memang warna kesukaanku.....Aku rasa pink membuatkan aku rasa cantik....hihihi(perasan!!)

***Masa aku kahwin pun..tema pink ala2 purple hihihi....Aku rasa ramai wanita menyukai pinkkan.....***

Segmen di tutup pada 5 JANUARI 2012

Nak Join : KLIK BANNER

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

02 January 2012

Fasha Sanda Sambut Tahun Baru Gan Jejai

Amboi! malam tahun baru korang mesti sambutkan....aku tak duk umah jer.....Bukan main mesra lagi Fasha Sanda gan kekasihnya Jejai sambut Tahun baru.....Memang sah la...diaorang nie couple balik hihihi...jom! baca cerita diaorang masa sambut tahun baru hari tue.....Fasal Jejai upload gambarnya dengan Fasha Sanda di twitter...(Kalau memang jodoh diaorang kuat kot) hihihi


Nampaknya dunia twitter untuk tahun 2012 bakal dimeriahkan dengan kehadiran Jejai, kekasih Fasha Sandha. Bermula semalam, Jejai kelihatan semakin aktif bertweet di mana dia telah pun mengupload gambar sambutan tahun baru 2012 bersama kekasih hatinya menerusi Twitter. Dan pada hari yang sama juga, Fasha Sandha telah mengupload beberapa keping gambar mereka bersama di malam tersebut menerusi Facebook We Love Fasha Sandha.
gambar fasha sandha dan jejai
Walaupun ada suara-suara yang menyatakan akaun Twitter Jejai adalah palsu, namun Jejai menafikan perkara tersebut. Apa yang menariknya, profile Twitter Jejai sangat-sangat romantik. Confirm cair Fasha Sandha.
gambar fasha sandha dan jejaiMalah Jejai juga telah menghadiahkan sesuatu sempena tahun baru kepada Fasha Sandha. (seperti yang telah ditulis oleh FS di Facebooknya)
gambar fasha sandha dan jejai
Abang Nara doakan semoga Jejai dan Fasha cepat-cepat mendirikan rumah tangga di tahun baru 2012 ini. Anda boleh follow Twitter Jejai di sini dan Like Facebook We Love Fasha Sandha untuk mengikuti perkembangan dua pasangan yang sedang hangat bercinta ini. Lagi beberapa keping gambar sambutan tahun baru Jejai dan Fasha Sandha di The Rootz dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook We Love Fasha Sandha.

gambar fasha sandha dan jejai



gambar fasha sandha dan jejai
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

01 January 2012

Syifa serta abang gan kakak tak sihat

baru dapat up-date my blog.....Anak-anak aku semua tak berapa sihat.Mula2 batuk,selsema pastu demam....semalam seharian syifa nangis....mungkin dia tak sedap badan....hari nie dah okey sikit....Sebabnya malam tadi cik hubby aku bawak gi klinik...Sorry la...kalau ada blog yang aku tak balas kunjungan mereka ke blog aku.....Terima kasih kepada yang sudi singgah ke blog aku nie.....Sekarang dah masuk tahun baru.....Cepat betul waktu berlalukan.....Takutnya...kita tidak tahu malapetaka yang akan berlaku di tahun baru......Hanya Allah sahaja yang Maha mengetahuinya.....Kita doakan semoga orang2 Islam selamat dan tidak di tindas oleh orang2 kafir.....ya.....Smile Be Happy

 P/S: aku selalu berdoa untuk kebahagiaan my family serta anak-anakku....Ibu cayang korang Muuuaahh....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

31 December 2011

Segmen | Jom Terjah and Follow


Nak join Klik Banner Di atas Okey...

Azam Tahun 2012
Cik Rose nak jadi seorang ibu yang lebih baik dari tahun 2011 ^^ Pastu nak ajar anak buat kerja sekolah...masuk tahun baru dah 6 tahun anak yang pertama.....Kena ajar betul2 nanti masuk darjah satu dah pandai hihi hi betul tak?')


 tarikh tutup : 15 Jan 2012

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Boleh Caya ke?Gosip Pasal Erra Gan Engku Emran Nie?

Pagi2 lagi aku dah buka blog sensasi ROTIKAYA  untuk mengetahui isu terkini artis....Tapi aku tak puas hati pasal isu Erra gan suaminya......Takkan isu rumah tangga Erra nak canang kat peminat-peminatnya...betul tak?? Itukan hal peribadi Erra...takkan nak cerita kat public....Apa pendapat korang tentang isu nie....Kalau aku pun tak suka canang tentang rumah tangga aku kat orang lain....lagi2 yang rapat gan kita maksudnya kawan karib.......Hal nie berlaku pada Erra.....biasanya kita cerita kat kawan karib kita sikit jer....Kawan karib kita pulak buat cerita lebih2....Ha....kan kes naya tue.....hihihihi



 Minggu ini boleh di’katakan yang beberapa saluran media berjaya membawa kembali gossip yang melibatkan rumahtangga Erra Fazira & Engku Emran.


Mengambil faktor ketidakhadiran Engku Emran menemani aktiviti Erra Fazira sepanjang 2011, si isteri sekali lagi berhadapan dengan soalan panas wartawan.Hai! Takkan nak berkepit 24 jam....

Erra Fazira bagaimanapun sekali lagi menafikan yang rumahtangga beliau kini sedang mengalami masalah seperti yang di’dakwa.Mestilah  nak cover hal rumah tangga....takkan nak selak kain sendiri hihihi

Seorang teman rapat Erra Fazira yang juga orang kuat industri seni ada menghubungi kami petang semalam membawa sedikit gambaran tentang keadaan sebenar hubungan Erra Fazira dan Engku Emran.
Menurut individu ini, hubungan mereka berdua ketika ini memang tidak stabil tetapi tidak dapat mengesahkan dakwaan yang Engku Emran kini tinggal berasingan daripada Erra Fazira dan anak.
Dakwaan ini turut datang dari beberapa orang penggiat forum hiburan yang berkata mereka beberapa kali terserempak dengan kereta milik Engku Emran di’rumah ibu bapa beliau berhari hari lama’nya.
Engku Emran kini sedang mencari pekerjaan baru selepas kontrak bersama Bernama TV tamat Oktober 2011 yang lalu dan ini juga mungkin salah satu punca Engku Emran enggan kelihatan di’mata umum.
Teman rapat Erra Fazira juga ada menyebut yang beliau pernah menjadi tempat meluah perasaan aktress popular itu sejak kebelakangan ini apabila pertengkaran terjadi antara mereka berdua.

Bohong apa yang di’katakan sumber kami ini, maka bohong juga’lah seluruh entri ini. Tetapi jika benar, apa sebenarnya yang mahu Erra Fazira sorok dari pandangan peminat? Hmm.

P/S: Pada pendapat aku...memang wajarlah Erra Sorokkan.....itu hal peribadi dia.....Kita sebagai peminat...Doakan saja Erra dan suaminya bahagia.....hihihi.....Smile Be Happy..
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

30 December 2011

Tv Baru LED Samsung

Semalam aku tak bukak blog.....Sibuk sikit.......Pagi lebih kurang pukul 10.00 lebih  antar syifa gi klinik sebabnya....untuk check bulanan....Baby kalau belum setahun cam tuelahkan.....kena check....Lepas bawak syifa gi klinik aku gan cik hubby tak balik terus kitaorang ronda2 sambil usha harga tv  .....Tv yang lama tue dah rosak.....Kitaorang budget dalam rm 1300 jer....kalau lebih daripada tue tak payah beli hihihi......Save budget tak lama lagi nak bukak sekolah.....

 Usha punyer usha dapatlah harga murah dalam rm 1325.....okey tak harga tue.....Tv samsung LED 32 inci.....nipis dan ringgan tau comel jer....Harga sebenar 1399....Cik hubby aku tambah 25 ringgit jer....Gambar memang cantik...boleh tengok Movie kat tv nie cucuk jer kat lubangnya.....Memang seronoklah dapat harga tue.....Pendapat korang murah tak ?? hihihi Smile Be Happy...
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

28 December 2011

Apa Kata Erra,Yusry Nak menamat zaman Dudanya....

Aku suka dengan Erra Fazira....Orangnya cantik....baik hati,cakapnya lemah lembut hihihi....Kalau dah suka semua okey ya....Jom Kita baca apa kata Erra tentang isu Yusry nak kawin gan Lisa Surihani....
 
Baru-baru ini, pasangan Yusry Abdul Halim dan Lisa Surihani telah mengumumkan majlis pernikahan mereka yang akan berlangsung pada 23 Februari 2012 di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya. Sidang akhbar yang diadakan di Marriot Putrajaya Resort & Spa, Sabtu lalu turut mengumumkan majlis resepsi Yusry dan Lisa yang akan berlangsung pada 26 Februari 2012 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

GUA pasti ramai yang ingin tahu apa reaksi bekas isteri Yusry, Erra Fazira mengenai berita perkahwinan ini. Erra yang ditemui selepas konsert akhir Vokal Bukan Sekadar Rupa, mengakui berasa gembira dengan berita perkahwinan bekas suami yang dinikahinya pada 15 Jun 2003 itu.

“Alhamdulillah, saya sangat gembira dengan berita itu. Akhirnya masa Yusry untuk mendirikan perkahwinan buat kali kedua sudah tiba. Saya sudahpun mengucapkan tahniah kepada Yusry di Twitter miliknya. Nampaknya dia sudah menemui kriteria wanita yang diidam-idamkannya selama ini,” ujar Erra tersenyum manis.



“Saya pernah berkahwin dengan Yusry, jadi saya tahu apa yang dia suka. Masa mereka berpacaran lagi saya dah terdetik mereka ini tentu akan kahwin sebab saya memang kenal Yusry macam mana. Bila hubungan mereka dah menjadi, Alhamdulillah.”

Ditanya mengenai pemilihan Lisa sebagai calon isteri bekas suaminya itu, Erra memberitahu, “Lisa seorang gadis yang baik. Saya respek dia kerana dalam pada usia dia masih muda dan namanya sedang kemuncak, dia berani mengambil komitmen untuk mendirikan rumahtangga dalam waktu ini.

“Apapun, tahniah kepada mereka berdua dan semoga selepas ini Yusry cepat-cepat buat anak. Saya harap mereka akan menghargai diri masing-masing,” ujar Erra mengakhiri perbualan.

P/S: Kredit Dari Ping Busuk
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Cerita Seram Tentang Uri

Aku pernah dengar waktu kecik2 dulu.....Orang tua2 berpesan kalau ada wanita bersalin cepat2 tanam uri tersebut sebelum apa2 berlaku...Korang percaya atau tidak terpulang....Kat bawah nie ada kisah seram tentang uri wanita bersalin....Seram pulak aku membacanya....Ada tak sesiapa yang pernah mengalimi benda pelik cam gini....













Kami sekeluarga tinggal di kawasan timur singapura. Ketika berlaku kejadian yang ingin aku ceritakan ini, kakak iparku baru sahaja bersalin dua hari yang lepas. Walaupun dia masih lagi ditahan dihospital, uri bayinya telah dibawa pulang dahulu untuk ditanam. Malangnya uri itu tidak dapat ditanam pada hari ia di bawa balik dari hospital kerana hari sudah senja. Uri itu kami letakkan dalam botol di atas meja dapur. Lampu dapur pula di nyalakan kerana menurut orang tua tua, uri bayi yang baru hendaklah di letakkan dekat cahaya supaya tidak diganggu hantu dan syaitan. Jam di dinding berdenting menandakan 12.45 tengah malam. Penghuni penghuni lain dirumah sudah nyenyak dibuai mimpi. Aku pula, entahlah. Perasaanku berlainan malam itu. Selalunya tidak begitu. Mata ini belum lagi terasa mengantuk, sebaliknya perut pulak terasa lapar. Aku terus melangkah menuju ke dapur untuk mencari makanan. Kaki ku baru selangkah menjejak ruang lantai dapur apabila ku lihat lembaga putih ditingkap dapur-berjalan diudara. Mimpikah aku? Tak kan ada orang berjalan atas angin, jawab hatiku sendiri. Lagi pun, rumah kami ditingkat lima. Aku terus beristighfar. Lembaga itu melintas lagi ditingkap dapur. Tiba tiba ia berhenti, lalu memandang kearahku dan menunjuk ke arah botol yang terletak diatas meja. Matanya merah, bagaikan bebola api. Lendir dicelah celah mulutnya yang keluar sangat menjijikan. Barulah aku sedar yang lembaga itu adalah pontianak. Dengan kuasa Allah, mulutku mula membaca ayat Al Quran. Pontianak itu tiba tiba berlalu, menghilangkan diri. aku kira semuanya sudah selesai, tapi aku tersalah duga. Sejurus kemudian, aku terlihat lembaga itu ditingkap ruangan tamu pula. Ia cuba mencakar cakar dinding ruangan tamu. Aku hairang kenapa ibu ayah tidak sedikitpun mendengar kejadian ini. Mingkin ini suatu ujian untukku. Alhamdulilah, surah yassin telah diletakkan di setiap penjuru dan tingkap dirumahku. Oleh sebab itulah pontianak itu tudak boleh masuk. Aku de dapur lalu mengambil segelas air lalu kubacakan ayat Qursi. Sesudah itu, aku renjiskan keseluruh penjuru rumah dan disemua tingkap. Akhirnya pontianak itu pergi jga dengan hilaian yang sangat menggerunkan. Esok pagi pagi lagi aku mengajak abangku perfi menanam uri anaknya. Waktu melawat kakak iparku dihospital kemudian, diakatakan bahawa anaknya semalaman menangis tak henti henti. Mujur ayahku telah membekalkan surah surah untuk menjadi pendinding. Aku hanya terdiam disitu mendengar cerita mereka. Kejadian malam itu tidak keberitahu sesiapapun.-

P/S: Cerita di atas kredit By  Putri Roh 
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Scha Gan Awal Nak Kawin Jugak!!!

Tahun depan ramai betul artis nak kawin ya....Selepas isu Yusry Gan Lisa nak kawin...Ada pulak artis nie nak kawin jugak....Jom! tengok siapa artis tue.....hihihi

Awal Ashaari


KUALA LUMPUR – Selepas pasangan Yusri KRU – Lisa Surihani mengumumkan tarikh pernikahan mereka di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) Februari tahun depan, satu lagi pasangan selebriti terkenal, Scha Al-Yahya – Awal Ashaari, mengumumkan akan menamatkan zaman solo mereka.

Dalam kenyataannya kepada media baru-baru ini, Scha memberitahu bahawa perkahwinannya dengan Awal yang berkonsepkan Melayu kontemporari akan dilangsungkan seawal-awalnya pada Mac dan selewat-lewatnya Jun tahun depan.

“Time frame yang kami berikan kepada PICC adalah sepanjang Mac hingga Jun depan.

“Justeru, saya tak berani mengesahkan tarikh sebenar bila kami nak kahwin, kena tunggu tarikh yang betul-betul sesuai, terutama musim cuti persekolahan atau cuti umum sepanjang Mac hingga Jun ini,” katanya yang dipetik dari akhbar sisipan Berita Minggu, Bpop, di sini hari ini.

Menurut Scha lagi, pada mulanya pasangan itu memang merancang untuk memilih Februari tahun depan untuk melangsungkan perkahwinan.

Namun ia terpaksa ditunda akibat jadual dan komitmen penggambaran dua filem, Darah Daging dan KL Meroyan, ditambah pula dengan drama bersiri Mimi Mencari Cinta 2, mereka terpaksa menunda hasrat mendirikan ‘masjid’ pada Februari ini.

Selain itu, Scha juga dimaklumkan oleh PICC bahawa mereka tidak dapat menyediakan tempat sepanjang Februari memandangkan dewan penuh dengan tempahan lebih awal.

Scha juga menjelaskan bahawa pihak Astro ada ‘melamar’ untuk hak penyiaran eksklusif majlis Raja Sehari mereka, namun beliau belum lagi membuat keputusan mengenai tawaran tersebut.

“Saya tak pernah tanda tangan sebarang kontrak akan beri hak penyiaran eksklusif perkahwinan kami kepada Astro. Memang mereka (Astro) ada beri idea, tapi perancangan itu tidak dapat direalisasikan sebab belum ada hitam dan putih

“Desas-desus yang mengatakan Astro akan mendapat hak penyiaran eksklusif perkahwinan kami menjelang Februari depan, itu tidak benar.

“Mungkin akan ada pasangan artis lain yang berkahwin Februari depan dan Astro bakal menyiarkan majlis persandingan mereka, itu saya tidak tahu. Tapi saya dan Awal tak mungkin, PICC belum beri tarikh, katering tak ada lagi, kursus kahwin pun tak pergi dan baju kahwin pin tak tempah lagi,” ujarnya panjang lebar.

Scha turut menafikan gosip sebelum ini yang mengatakan seorang pereka fesyen telah ‘pecah lubang’ kononnya pasangan itu benar-benar akan melansungkan perkahwinan mereka pada Februari depan dan menegaskan mereka belum menempas sebarang busana untuk majlis gemilang mereka itu.

“Kononnya ada sumber daripada pereka fesyen pakaian pengantin dah pecah lubang memaklumkan saya dan Awal memang bercadang memilih Februari untuk bernikah, tolonglah panggil pereka fesyen itu, siapa yang beritahu!

“Saya hanya akan buat baju sekiranya dah dapat tarikh yang sesuai dari PICC,” jelasnya.

Scha Al-Yahya pernah dikaitkan bercinta dengan rakan pengacaranya dalam rancangan Sehati Berdansa, Fahrin Ahmad, manakala Awal Ashaari mengaku pernah hidup solo selama tiga tahun selepas putus cinta pada tahun 2006. 
 
P/S: Semoga perancangan kawin diaorang di mudahkan oleh Allah....Amin!!!...

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

26 December 2011

Randy Pangalila Takut Jarum rupanya...

Siapa tak kenal hero hensem niekan.....Macho2 dia takut jugak dengan jarum suntikan hihihi....aku baca pun dah nak tergelak tau....Jom! Baca kalau tak caya..



Orangnya berbadan sasa, kalau pengsan di sisinya, bisa saja kita digendong terus ke rumah sakit (hospital), namun di sebalik lagak gaya macho-nya, siapa sangka pelakon sinetron ‘Nada Cinta ‘ dan ‘Melody’, Randy Pangalila ini sebenarnya takut dengan jarum suntikan.

“Walaupun bentuknya kecil dan halus, tetapi menyeramkan. Ianya terus mengingatkan saya tentang jarum suntikan yang mampu menjadi penyebaran penyakit AIDS, “ujar pelakon muda berusia 21 tahun ini lewat detik hot.

Tambahnya lagi, walaupun fobia pada jarum suntikan, namun tidak bermakna dirinya menolak daripada disuntik. Malah dia pernah melalui pengalaman yang kurang menyenangkan ketika berhadapan dengan fobianya ini.

Menurutnya,  dia pernah trauma semasa hendak menderma darah semasa berada di sekolah menengah.

“Saya pernah berasa sangat sakit selepas menderma darah. Mujur perasaan itu reda selepas saya makan tiga pinggan mee,” ujar pelakon yang turut berlakon disamping Elfira Loy menerusi telefilem ‘Biar Mimpi Sampai Ke Bintang’.

hahaha...korang dah baca dah....Masa sunat tue...camna agaknya erk??....hihihi Smile Be Happy

Kredit By Oh Bulan

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Pencarian Blogger Aktif Oleh Mialiana.com.

Pencarian Blogger Aktif
Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com
25/12/2011 hingga 31/12/2011



korang click je link kat atas ni.Kalau korang nak join....Sebelum tue kita tengok syarat-syaratnya terlebih dahulu....



Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger.
  2. Buat entri bertajuk Pencarian Blogger Aktif Oleh Mialiana.com
  3. Sila copy banner dan letak dalam entry anda okey.... Dan War-warkan tentang penyertaan anda kepada pengunjung-pengunjung blog anda .....Blog anda wajib ada shoutbox a.k.a kotak menjerit supaya senang nak tinggalkan jejak.Anda mestilah seorang yang selalu update blog dan yang rajin blogwalking.Setelah siap, letakkan URL entri tadi ke dalam ruangan komen entri    www.maliana.com
     
    Senang tak syarat-syaratnya....Tak perlu tag kawan-kawan....Jom! Join....Sebelum terlambat...

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

25 December 2011

Siapa kekasih Fieda selepas Mamat Sepah

hihihi siapa agak nya ya....Pedih hati mamat bila baca isu nie....mesti frust menonggengkan....Mari kita baca apa kata Fieda tentang hubungannya dengan Jejaka 'S'...






" Kalau diikutkan saya sudah mengenali ‘S’ sebelum berkawan dengan Mamat lagi. Namun, hubungan kami sebelum ini terjalin atas dasar rakan niaga sahaja. ‘S’ muncul dan kami menjadi rapat selepas hubungan saya berakhir dengan Mamat,” katanya yang ditemui baru-baru ini.


Saya tertarik kepada ‘S’ kerana kematangan dan cara pemikirannya yang banyak memberikan dorongan tentang dunia perniagaan dan kehidupan pada masa hadapan. Apa yang menarik tentang ‘S’ adalah kematangannya dalam membuat keputusan dan dia banyak mengajar saya untuk memikirkan tentang perancangan masa depan dan dunia perniagaan.


Namun hubungan kami masih terlalu baru, tidak sampai enam bulan pun, jadi berilah ruang dan masa untuk kami lebih saling mengenali. "


P/S: Semoga fieda bahagianya bersama "s" Cik rose tak suka sangat fieda gan mamat sepah tue....(jangan marah Mamat sepah hihihihi)
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Cerekarama | Ajaibnya cinta Best Tengok Botak!!

Seronok betul tadi aku layan citer nie.....Lucu pun ada......Yang paling best lagu hindi dalam cerita nie....Cinta itu tidak mengenal usia atau sesiapa...Cinta itu buta.....Aku tengok Johan dalam cerita nie kelakar la....hihihihi kelakar tapi comel gitu....ada ke orang sokong dengan pendapat aku.... dalam kandang kambing pun sempat lagi mengayat hihihi.....Sesuaikan tajuk Ajaibnya Cinta......Umie aida pun best...
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

24 December 2011

Biar Mimpi Sampai Ke Bintang


saper ada  tgk citer  kat atas  nie? Best jugak tengok cerita nie tau....Apalagi heronya hensem....Aku memang suka tengok Randy Panggalila nie mukanya ala2 selamba tapi hensem hihihi.....Aku mula minat Randy sejak aku tengok sinetron "Nada-nada Cinta kat Astro.....SEbelum nie randy dah banyak berlakon sinetron..tapi tak layan sangat hihihi Boleh di katakan best jugak cerita nie....Aku tengok Randy tak kekok berlakon dengan pelakon kita kat Malaysia nie....

 Aku suka dengan kinah yang sengal tu..nak cakap omputih  tapi entah apa2 di sebutnya.......present dia sebut presten...macam tak logik la kan tapi sengal2 kinah dia kaya dalam cerita tue....Kinah nie bukan heroin tau  kinah nie kawan baik gan  heroin dalam cerita nie....Korang tahukan siapa heroinnya.....syok jugak tengok muka ... slenger macam tu...Boleh dia tak suka iPad sebab ipad tu tak ada  keyboard cam komputer  hihihi lawakkan.......Ada ke orang kaya perangai cam gitu erk??

Waktu aku tengok cerita nie...memang aku layan betul2...Romantik jer aku tengok Randy..... Cik hubby aku bengang jer dengan aku....Sebab kusyuk melayan movie nie.....

p/s: Ada sesiapa tengok ke? kalau tengok cerita nie...apa pendapat korang best ke tidak?? "Smile Be Happy"
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ