15 December 2011

Segmen : Jom Join Bloglist Atiey 2011/2012

Author : Cik Rose Cute | 8:28 PM | 9Total Comments |


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Help! Me Help! Me...Eror benda nie?? -bX-l4u1mh-

Author : Cik Rose Cute | 5:28 PM | 10Total Comments |
Aduh!! kenapa dekat page Element keluar gambar camni erk?...Ada sesiapa tahu....nie Cik blogger buat hal....Tolong....Boleh gi tahu...Aku dok fahang setarang benda nie...dari semalam lagi....


Korang nampak tak kat atas tue.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Betul ke Fasha Sanda Nak kawin!!!

Author : Cik Rose Cute | 3:57 PM | 10Total Comments |
Betul ke  Fasha Sandha nak kawin nie.....Aku rasa dah banyak kali gosip Fasha Sandha gan jejai nie....merancang nak kawin....tup-tup tak jadi....Baru jer hari tue gosip Fasha Sandha gan Botak hehehe.....Gosip dunia macam-macamkan....Artis biasalah...kalau tak ada gosip tak glamour la pulak ya dok...
Pasangan yang dah berapa kali plan nak kawin nie....Tapi tak jadi-jadi jugak....Kita tunggu tahun depan...Semoga jodoh diaorang sampai....Tak sabar nak tengok Fasha Sanda kawin.Hari tue Fasha Sandha ada cakap...Ibunya tak  bagi dia kawin gan jejai.....Korang bacalah kat bawah nie...


Bagai tidak sah jika satu tahun berlalu tanpa ada khabar angin mengatakan aktress sensasi Malaysia, Fasha Sandha bakal menamatkan zaman bujang.

Fasha Sandha yang semakin hari semakin mengecap populariti menerusi barisan drama bersiri dan yang baru habis tayangan, Cinta Elysa akan muncul dengan Dari Kerna Mata tidak lama lagi.
Awal hari ini, kami menerima satu kiriman gambar dari seorang kenalan yang rapat dengan Fasha Sandha berserta informasi yang di’dakwa sebagai sahih.

Bukan gambar di’sebelah ini, tetapi gambar Fasha Sandha yang di’katakan sedang mencuba persalinan pengantin beliau selepas ini. Mungkinkah ini salah satu gaun pengantin yang bakal di’kenakan Fasha Sandha nanti?

Sumber kami yang kini sedang terlibat secara langsung dengan persiapan perkahwinan Fasha Sandha berkata aktress ini sedang bahagia untuk bergelar isteri kepada Rizal Ashram (Jejai) tahun hadapan.

Perkahwinan Fasha Sandha & Rizal Ashram di’khabarkan bakal berlangsung sekitar tarikh jatuh’nya ulangtahun kelahiran si gadis iaitu 28 Mac 2012 — tetapi ia’nya jatuh pada hari Rabu.

Mungkin di’bawa ke hujung minggu seperti mana majlis perkahwinan biasa yang lain. Common sense. Jika benar seperti di’dakwa oleh sumber kami, tahniah terlebih awal buat Fasha Sandha & Rizal Ashram.
P/S: Birthday Fasha Sandha bulan mac jugak..Sama ler gan birthday aku hehehe...Sempena Birthday aku nanti nak anjurkan Contest la.... Ada ke orang nak join??? Akukan tak sepopular Lyssa Fauzureen....hehehe


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

14 December 2011

Toyol!!!

Author : Cik Rose Cute | 2:29 PM | 17Total Comments |
Ha...aku nak share cerita seram gan korang...dah lama tak tulis cerita seram hehehe..kali nie cerita seram pasal toyol......Toyol niekan suka curi duit....Jom! kita baca kisahnya....

Entah mengapa, lain macam benar perasaannya malam itu.Bukan dia tidak biasa tinggal sendirian di rumah. Lagipun umurnya sudah masuk 25 tahun, tidak perlu bimbang kalau tinggal seorang diri di rumah....

"kata ibu, nenek moyang aku dulu ada membela saka.Hish!!, kenapa aku fikir  yang bukan-bukan ni. Astagfirullah...." Asnira cuba menepis pemikirannya yang negatif.

Belum pun sempat dia meletakkan novel yang di baca di atas meja, kedengaran jelas bunyi tapak kaki    orang berjalan dari bilik yang sengaja di biarkan kosong oleh ahli keluarganya itu.Bilik itu dekat dengan ruang tamu rumahnya.

"Siapa pulak yang berjalan-jalan dalam rumah aku ni," keluh Asnira dalam hati.Tidak lama kemudian, dia memberanikan diri berjalan  kearah bilik itu.Dari lubang kecil dia mengintai melihat keadaan bilik kosong itu.

"Siapa pula yang buka lampu bilik ini?" Seingat aku cuma ruang tamu rumah sahaja yang terpasang lampunya,' bisik  hati Asnira.Jantungnya semakin berdegup kencang.Bagai tuda percaya dengan apa yang dilihatnya.Seekor makhluk kecil sedang bermain-main kacang hijau di antara katil dan almari yang ada di dalam bilik berkenaan.Terasa lututnya lemah dan mindanya melayang-layang ke udara.Asnira cuba gagahkan diri untuk berundur menjauhi bilik kosong itu.Malangnya kakinya semakin lemah longlai.Mulutnya tak henti-henti membaca setiap doa ringkas yang diketahuinya.Malangnya setiap surah2 yang di baca tidak dapat di habiskannya.

Kelihatan makhluk itu begitu tekun bermain biji kekacang tanpa menyedari asnira memerhatikan setiap pergerakannya.

"Ya Allah , makhluk apakah itu? kenapa ada di rumah aku? Kata-kata Asnira sebaik sahaja berjaya keluar dari rumahnya.Dia terlalu takut sehingga terlupa yang dirinya telah berjalan kaki ke rumah jirannya tanpa memakai selipar.

"Kak piah....buka pintu kak piah," laung Asnira lemah. "Kenapa dengan kau nie As,macam ternampak hantu saja?" tanya kak piah pelik sebaik sahaja membuka pintu rumahnya.Asnira mengangguk berkali-kali.

"Memang saya nampak hantu kat rumah saya kak.Dia main biji kekacang.Dari mana datang biji kacang itu pun saya tak tahu.Kak panggil abang Seman kak, diakan tahu sikit ilmu menangkap hantu polong ni.." Rayu Asnira sambil mengesat airmata dek ketakutan yang teramat.

"Ada orang nak aniaya keluarga kamu ni As.Mak ayah kamu ada simpan duit dalam rumah ke?"tanya abang seman inginkan kepastian.

"Kalau tak silap saya dua hari sudah, ibu ada ke bank.Dia kata nak keluarkan duit.Nak bayar duit  tanah yang baru dia cadang hendak beli dari Pak Kadir," Asnira cuba mengingat kejadian sebelum nie.

"Ada orang nak curi duit ibu kamu.Tapi dengan cara halus.Dia hantar makhluk suruhannya.Yang kamu nampak tadi itu adalah toyol.Abang dah masukkan dia dalam botol ini. Abang akan buangnya kelaut nanti," Kata Abang Seman sambil menunjukkan botol lutsinar yang kosong.

P/S: Sebenarnya Ibu Asnira telah meletakkan biji kekacang hijau dekat tempat simpanan duit tersebut.Sebabnya makhluk itu akan terleka  kalau dah jumpa biji kekacang hijau... Aku ingat lagi kata orang tua-tua...kalau taknak toyol curi duit kita..letak biji kekacang hijau ....Betul ke tidak aku pun tak tahu....Tapi menerut firasat aku...betul kot......~Smile Be Happy~ Panjang pulak ya....hehehe...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

13 December 2011

Hari Selasa Yang Ceria

Author : Cik Rose Cute | 12:09 PM | 10Total Comments |
Lucu tak gambar keluarga kat bawah hehehe.....Anak aku memang suka giler tengok  Mr Bean tau...Anak korang suka tak?? ~Smile Be Happy~ Muuaahhhh..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Shoutmix Kena Bayar! You All Dah Tahu ke??

Author : Cik Rose Cute | 12:24 AM | 18Total Comments |
Hai! nampaknya...aku kena tukar lain la..lepas nie hehehe.....Shoutmix sekarang kena bayar....Kalau tak caya baca kat bawah...aku pun dok fahang setarang orang putih...hehehe....Aku buat2 faham.....
Muka Tension....atau sedih hehehe...

Free service has to stop


Thanks for using ShoutMix for all these year. I have been providing free shoutboxes on the World Wide Web for over 7 years now. It wasn't long before I realized being 100% free is not sustainable. Just before ShoutMix's first birthday, it almost had to be closed.
ShoutMix has tried to --> Continue Reading ....

Kalau korang tak nak bayar guna jer yang baru kat bawah nie...free jugak hehehe...pilih jer nak yg mana...Tak pun tak nyah guna....


Copy this from : LySSA


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

12 December 2011

Lelaki Merajuk Apa sebabnya....

Author : Cik Rose Cute | 2:47 PM | 16Total Comments |
Wah!!..tajuk kat atas tue....buat perempuan geram jerkan..hehehe...Ha..korang tahu ke..kenapa lelaki merajuk Ada tak...pakwe ke...@ suami korang yang suka merajuk??.....Sikap suka merajuk dan sensitif sinonim dengan diri wanita.Jarangla...pulak kita melihat lelaki bersikap sedemikian.Tapi hakikatnya ada lelaki yang mudah merajuk dan sensitif.Jika sikap itu ada dalam diri seseorang lelaki,apakah penyebabnya....Hilang sifat 'macho' lelaki itu...ke...


  1. Emosi Lembut~ Mungkin lelaki sebegini punya emosi yang lembut.Lelaki juga ada "soft spot' mereka.Ini bermakna apabila berlaku sesuatu kejadian atau mereka mengalami perkara yang menyentuh hati,mereka cepat sensitif....Takpun "mungkin ada lelaki yang kuat merajuk tetapi di sebabkan ego yang tinggi, dia tidak menunjukkannya di hadapan orang lain.Ada juga yang sebaliknya,kerana mahu di pujuk dan di beri perhatian".
  2. Mungkin jugak "lelaki merajuk kerana ingin belaian daripada pasangan mereka atau orang yang mereka yang sayangi.Tapi jika lelaki itu mudah merajuk dan sensitif  tidak bermakna hilang macho dia....hehehe...Lelaki pun ada perasaan soft jugakkan....."Oleh itu bukanlah perkara luar biasa jika ada lelaki yang memiliki emosi dan mudah merajuk dan sensitif.Korang jangan pulak hairan hehehe....Apa perlu buat adalah mencari sebab kenapa lelaki merajuk...(contoh cik suami kitalahkan...)
P?s: Ada benar dan ada tidaknya....fakta di atas selalunya lelaki akan menunjukkan sikap suka merajuk dan sensitif ini apabila mereka dalam perhubungan.Jika mereka ada masalah dan tidak setuju dengan apa yang di lakukan akan merajuk....Contohnya teman wanita @ isteri sibuk bekerja dan tidak meluangkan masa dengan mereka,lelaki juga boleh merajuk....Kalau nak pujuk lelaki banyak caranya...boleh guna kata-kata ataupun beri hadiah.(Wah!! naik lemaklah lelaki ya...hehehe) Llaki yang merajuk tidak bermakna hilang sifat macho mereka.Anggaplah lelaki merajuk itu hanya untuk bermanja-manja.Takkkanlah kita wanita sahaja yang boleh merajuk dan sensitif......Panjang pulak aku membebel....."Smile Be Happy"


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Ular Sawa Makan Rusa

Author : Cik Rose Cute | 11:30 AM | 12Total Comments |
Hai! Smile Be Happy okey.....Besar betul ular sawa nie...boleh telan rusa....Kejadian nie berlaku dekat Selatan Florida......Orang kat sana berjaya menangkap Ular sawa betina sepanjang 5 meter kau.....dengan kita-kita pun boleh ular sawa nie telan....Eeee!! seramnya....Lebih memeranjatkan lagi  di dalam perut ular sawa tue ada pulak seekor rusa dewasa yang masih baik....Ular sawa main telan jerkan....betul2 seram....(Aku cuba bayangkan bila ular sawa belit aku dan telan aku....Eeeeii....menyeramkan....) Ular aku paling alergik......

 
Penemuan Seekor Rusa Dalam Perut Ular Sawa

Penemuan Seekor Rusa Dalam Perut Ular Sawa


Penemuan Seekor Rusa Dalam Perut Ular Sawa

Penemuan Seekor Rusa Dalam Perut Ular Sawa

Penemuan Seekor Rusa Dalam Perut Ular Sawa

Penemuan Seekor Rusa Dalam Perut Ular Sawa

Penemuan Seekor Rusa Dalam Perut Ular Sawa

Penemuan Seekor Rusa Dalam Perut Ular Sawa

Kredit Gambar By :Mamat


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

11 December 2011

Aku Nak Bagi Miss Lyzeer Sentap

Author : Cik Rose Cute | 3:30 PM | 4Total Comments |

*kalau nak join,klik ja banner atas ni no*


Contest ni senang je..
-x payah follow blog ni ( kalu nk follow sebab ikhlas ye....x de paksaan sama sekali, peace)
-x payah tag sesiapa (miss tau, korang pun bukan rajin sgt nak tag2 orang..kui2)
-x payah like my fan page (miss x de official fb pun LOL)
-x payah tempek banner kat side bar (bg semak korang punya side bar yg sedia semak tu dah..haha, peace lagi sekali )

senang ja contest ni,kita cuma bagi tuan blog ni sentap dengan mengkritik blog beliau..aku bab-bab mengkritik nie susah sikit hehehe...yalah...Blog aku pun bukan cantik sangat...
*
*
*
*
*
*

1) Header okey simple tapi cantik...

2)Tema hitam cantik jugak....tak rasa mata gelap ke....

3)sidebar pulak..."komen-komen panas" tu tak payah letak pun tak per....

4)Kat bawah header tue...ada perkataan "home" tapi tak nampak...bila mouse pegi situ baru nampak...kenapa tak tukar kaler lain....

Itu sahaja pendapat saya....Blog saya pun tak cantik jugak....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gerhana Bulan tanda Kiamat

Author : Cik Rose Cute | 10:29 AM | 14Total Comments |
Biasa kita kalau gerhana bulan mesti kita semua nak tengokkan.....kadang2 tue siap snap gambar lagi...nak simpan dalam blog untuk tatapan orang.........Tapi tidak kepada Rasul kita iaitu Nabi Muhammad S.A.W.....Aku nak share gan korang satu cerita yg boleh kita renung bersama-sama....



Setiap kali bila tibanya gerhana maka akan mundar-mandirlah Rasulullah saw dalam keadaan khuatir yang amat sangat kerana kerisauan baginda saw terhadap fenomena yg berlaku. tergambar kerisauan di wajah baginda terutama kepada para umatnya..baginda risau dengan persoalan adakah umatnya tahu bahawa gerhana itu salah satu petanda berlakunya kiamat. Setiap kali tibanya gerhana Rasulullah saw akan cepat-cepat mendirikan solat gerhana agar gerhana itu cepat berlalu kerana jika Allah SWT mengkehendaki menahan / melanjutkan tempoh gerhana itu sehingga ke tempoh yg Dia tetapkan kemudian Dia arahkan ia (bumi/matahari/bulan) bergerak setentang dgn kebiasaan maka huru haralah umat manusia kerana tertutupnya pintu taubat...itulah petanda berlakunya kiamat dan ia juga merupakan petanda kiamat besar...kerana itulah Rasulullah saw melakukan solat sunat dan menggalakkan kita melakukan solat sunat gerhana kerana biar ia cepat berlalu jangan sampai kita berjumpa dgn hari tersebut walaupun kita pasti akan melaluinya. jika org yg meninggal pada hari lain ada orang talqinkan atau orang bimbing kita tetapi tidak pada hari tersebut...kerana itulah ia juga digelar hari yg penuh huru hara...jadi jangan lupa melakukan solat sunat gerhana dan mohon agar ia berlalu dengan cepat. Tak salah menghayati kecantikkannya tetapi jangan sampai kita terleka kerana alim ulama cukup bimbang akan fenomena ini..


Jadi sama-samalah kita renungkannya. Bukan sekadar keluar rumah dan tengok bulan, tapi hayatilah apa yang tersurat dan tersirat rahsia Allah itu. Semoga kita semua dirahmati Allah dan dimatikan dalam keadaan yang baik.

P/S: Info nie aku petik dari blog INNANIE ARIFFIN kalau korang nak terjah blog dia klik jer nama tue....aku suka baca blog dia....kerana banyak info-info yang menarik.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ