Segmen: Mari Tambah Kenalan

Author : Cik Rose Cute | 8:15 PM | 5Total Comments |


kalo korg nk join, klik je kat banner tu k?
tarikh tutup 26.11.2011
so jom cpt2..
kte join..

cik rose cute tag
fieda
intan
roslinda


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Jom join BLOGLIST nurulAuni tahun 2011

Author : Cik Rose Cute | 8:09 PM | 17Total Comments |
Cik Rose Cute join bloglist lg!!
 kalo korg nk join, klik je kat banner nie k??
jom la kte join reramai..

tarikh tutup sehingga 30/11/2011
so sempat lg nk join kan..

cik rose cute  tag semua kwn2 yang singgah sini okey....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen :OPPPSS TERJAH!!!Sampai Lebam

Author : Cik Rose Cute | 4:47 PM | 5Total Comments |
klik banner
jom join ramai-ramai


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Muzik Separuh Akhir

Author : Cik Rose Cute | 2:49 PM | 2Total Comments |
Selamat petang blogger cute...semalam tak buat n3....hihihi sangat2 busy...melayan karenah anak aku...yang sulong tolong dia susun puzzle barbie kesukaan dia....Tapi aku tak nak cerita pasal anak aku....Aku nak cerita pasal Muzik-muzik separuh akhir malam tadi.....Tension aku..sebab lagu Stacy tak masuk final kau.....Aku tak tahu kenapa...padahal lagu hit....Korang tahu ke lagu Balada stacy tue?? Aku taklah peminat stacy..tapi aku suka lagu balada dia.....

 Gambar di atas adalah gambar yang masuk ke final.....Kat bawah nie luahan dari penerbit muzik-muzik musim ke 26....

Lagu tersebut adalah Kisah Hati ciptaan sepenuhnya oleh Manusia Putih dan dinyanyikan oleh Alyah, Mata Hati (Audi Mok/ Nubhan), Beribu Sesalan (Kevin Chin/ Tinta/ 3 Suara), Awan Nano (M. Nasir/ Budi Hekayat/ Hafiz) dan Gadis Semasa (Yuna).

“Segala keputusan juri adalah muktamad dan kita mempertandingkan lagu dan bukannya penyanyi.

“Juri memilih lagu yang terbaik dan bukan yang popular. Misalnya lagu Kisah Dongeng nyanyian Stacy mendapat sorakan gemuruh, tetapi lagu itu tidak mempunyai rezeki untuk tersenarai dalam lima lagu mendapat markah tertinggi,” kata penerbit Muzik Muzik 26, Nurhul Huda Khalid selepas acara tersebut berakhir di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, di sini, Jumaat malam.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen : Saya Nak Doodle FizgraphicDotCom

Author : Cik Rose Cute | 3:19 PM | 6Total Comments |
Hello!!  blogger-blogger Cute.... Salam hari jumaat....
Korang mesti kenal Apit yang pandai buat doodle tue...mesti kenalkan....
  Si apit nie ada anjurkan  "segmen Saya Nak Doodle Fizgarphic" Siapa yang pernah join sebelum nie mesti dah dapat Doodle dari Si Apit niekan....So kali nie Apit buat lagi segmen tue...lagi tau mesti korang suka dengan hasil kreatif si apit nie....Jom! Join ramai-ramai
okay..sapa yang menang, apit hadiahkan doodle kat atas tue..
korang boleh pilih warna kesukaan korang okey.....Just Gi tahu Kat Apit
Sebelum tue tengok syarat-syarat dulu ya...
1. buat ENTRY yang bertajuk Saya Nak Doodle FizgraphicDotCom
2. Letak Banner doodle kat atas tue di entry korang..
3. Sila Like PAGE dan PAGE ini dulu..
4. Bagi 5 sebab kenapa anda suka doodle fizgraphic..
6. Pastekan URL entry di ruangan komen kat bawah..
7. Tag 3 membe blogger korang..(lebih pown takpa)
8. Tarikh Tutup : 19hb November 2011 tepat jam 11.59 malam

Cik Rose Tag
 Fieda
 Intan
Wanita Mutalib
5 sebab sebab aku suka sangat doodle fizgraphic
  1. doodlenya sangat2 cantik...
  2. doodle lain dari yang lain
  3. doodle hasil dari apit nie simple dan menarik
  4. doodlenya kemas
  5. keistimewaan doodle yang apit buat ada iras gan muka sesiapa yang suruh lukis...
  6. contoh....doodle untuk awek kat bawah nie.....hihihi sama kan....walaupun mata lain


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Pilih Calon Isteri Yang betul

Author : Cik Rose Cute | 6:25 PM | 7Total Comments |

Aku nak kongsi camna nak pilih calon isteri...nie untuk lelaki jer..... Sudahkah anda bersedia?? Jangan ingat entri ini khas untuk lelaki sahaja.... perempuan pun kene baca jugak untuk suka=suka lagipun.... inilah ciri-ciri yang patut ada pada anda.....he he. Sesape yang tak bace lagi entri pasal cam mane nak pilih calon suami...klik je SINI..


1) Buat-buat Tak Berharta..
 Ini khas untuk sesiape yang kaya-raya dan banyak duit..... tak payah nak menunjuk-nunjuk yang korang banyak duit... buat biase-biase jer.... makan ala kadar je time dating... sekali-sekala jer pegi tempat mahal... kalau si dia sanggup melekat lagi dengan korang... maknanya dia bukan nak kat korang sebab harta...:D


2) Test pegang tangan...
Sekali jer test tau!! Banyak kali tu korang yang bermasalah......:D Kalau si dia tak nak..maknanya bagus la si gadis tu... menjaga aurat dan maruah seorang perempuan.... Bila si dia dah menolak.... korang senyum je la.. jangan nak merajuk pulak... kang tak pasal-pasal iman si gadis tadi rebah sebab nak jaga hati korang... jangan rosakkan mereka yang baik-baik yer...:)


3) Tengok cara makan....
Ni pun penting jugak.... cuba perhatikan jugak cara makan si dia.. kalau baru kenal...biasenyer kene tengok si dia makan dengan membernya.. tapi kalau dah bertahun-tahun..time dating pun dah boleh dah.... kalau nampak bersepah sikit-sikit...atau makan cam biase...ok la tu.... kalau nampak control sesangat makan tu.... maknanya dia tu suka bersepah kat rumah dia!! Si gadis ni terbalik tau...he he he


4) Ajak solat...
Ni same dengan si bakal suami... tapi yang ni susah sikit... sebab depa ni ada lesen besar.... boleh guna alasan yang sama kalau malas nak solat.... Tapi kalau yang baik... dari mula dating dah jage air wudhuk dah.. tak bagi sentuh...hehehe cara-cara yang bagi selalu mengelat ialah... ajak dalam bulan puasa... he he he. Time boleh puasa tu..ajak pegi solat terawih kat masjid... tengok dia nak ke tak...Tapi kalau sepanjang bulan puasa tu asyik takleh puasa tu.... paham-paham je la ek....:D


5) Ajak mengumpat..
Hah! Yang ni selalu ramai yang terkantoi..he he he. Depa ni suka bergosip... kalau yang baik-baik...selalunya mengumpat ketika marah jer... dah tak tahan sangat.... tapi cuba korang test mengumpat pasal orang yang depa tak kenal.... Kalau melayan jugak tu... memang hobi dia la tu! Yang ni kadang-kadang boleh makan tuan nih....

6) Pegi jumpa famili..
Sama jugak macam si bakal suami tu... yang ni memang ujian akhir tahun la kot... tahap dia antara famili suka atau tak suka.... Tapi bukan itu yang korang nak test... test tengok macam mana reaksi si dia... Sebab seorang gadis yang baik akan malu-malu depan mak ayah dia kalau korang ade sekali... Untuk mula-mula je jadi tau...Bila dah lame....sifat malu tu dah takde dah....


7) Ajak datang rumah...bawak ke dapur..:D
Haaa...... kebanyakan gadis zaman sekarang....part ni la paling ditakuti..melebihi takut kepada hantu atau jembalang.... iaitu DAPUR! Yang mana si bakal suami yang inginkan si bakal isteri yang pandai masak... test la ni... Kalau setakat dia cakap pandai tu..pandai ni...jangan percaya sangat.... Tengok gelagat si dia di dapur... Kalau dah biase dengan dapur..dia tau apa nak buat..kalau tak... duduk saje sambil jalan menjinjing.. he he he...

8) Borak-borak pasal agama...
Ingat si bakal suami je ke kena test gini..he he... Si bakal suami pun ape salahnya kan.... test tengok si dia tu tau tak selok belok agama.... Tapi sila penuhkan agama di dada sendiri dulu la yea... Kalau tak...korang yang malu...he he. Perkara ni penting sebab... kalau korang yang kurang...boleh si dia jadi pembimbing... kalau tak...korang la pembimbing si dia nanti.... Kalau dua-dua kurang....rosak la si anak nanti...


9) Jangan bagi 100% kat si dia..
He he...kejam tak yang ni... Bukan aper... kalau time dating dah bagi seratus peratus..... Time dah kahwin? Apa bezanya? Banyak tafsiran korang boleh buat.... tapi maksud aku... jangan bagi semua apa yang si dia nak... Bagi time sudah kahwin jer.... Macam si dia nak itu...nak ini.. semua nak tunjuk jer... kononnya si dia ni perlu diberikan semuanya..baru dipanggil erti sayang... Nope! Salah sama sekali.... Bagi yang berpada-pada jer.. Biar si dia tidak meminta sesangat... Sayang datang dari hati..bukan dari duit..

Test-test di atas tu atas dasar dari pemerhatian aku... dari golongan kawan....adik-beradik...dan saudara mara...... Aku tengok zaman sekarang....nikmat kahwin sudah tiada maknanya lagi.... sumernyer seperti kapel tu dah sama maknanya dengan kahwin.... Jangan terikut budaya barat oi!! Sesape yang tak bersetuju tu.... itu hak korang okeh...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Cik Bunny:JOM Blockwalking

Author : Cik Rose Cute | 6:15 PM | 0Total Comments |
  Cik Rose Cute nak join satu lagi segmenn!!!


*klik banner kalau nak join!!


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Pendeknya Skirt Diana Danielle

Author : Cik Rose Cute | 8:44 AM | 15Total Comments |
Selamat Pagi blogger cute....Semalam aku tak bukak blog.....sibuk hihihi....blog korang pun aku tak terjahkan.....Biasala......takkan hari2 aku nak mengadap komputer...marah cik hubby aku.....Aku nak story sikit kalau cik hubby aku tak keja...ada kat umah...aku liat sikit nak bukak blog...takut dia bising....katanya "duk mengadap komputer jer ibu nie...." itulah kata-kata cik hubby aku....dia tak marah cuma....dia bosan tengok aku tak jemu-jemu mengadap blog hihihi.....Sebenarnya...aku nak nak story pasal pelakon nie....Seksikan....Minggu nie....aku tulis pasal pelakon malaysia hot-hot jer.....Korang kalau tengok gambar nie....ada rupa DIANA DANIELLE ke? mula2 tue cam tak percaya Diana Danielle...tengok mukanya cam lain jer ...bila di tenung lama-lama..memang muka dia....Mungkin make-up  ataupun dah kurus....kan....Tapi memang cantik!!!!....Sebelum nie minah nie tak ada pulak bergambar pakai seksi....Tapi gambar nie...memang seksikan...dengan skirt pendeknya.....Tak tahu la bagi korang tak seksi hihihihi....Layan jer lah....gambar DIANA DANIELLE  yang cun melecun nie....

Gambar Diana Danielle seksi berskirt pendek
Gambar Diana Danielle seksi berskirt pendek
Gambar Diana Danielle seksi berskirt pendek


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Seksinya Fasha Sanda

Author : Cik Rose Cute | 4:38 PM | 18Total Comments |
Selamat petang blogger cute......Wah...seksinya  Fasha Sandha....dalam satu majlis dalam pelancaran Majalah Lisa Versi Malaysia.....Cuba korang tengok baju Fasha Sandha yang seksi tue.........
Ramai jugak artis yang turut serta memeriahkan majlis ini  seperti Lisa Surihani, Nur Fazura, Liyana Jasmay, Awal Ashaari, Sazzy Falak, Shaheizy Sam & pastinya yang menjadi perhatian — Fasha Sandha.Korang tengok la....mesti mata tertumpu kepada Fasha Sandha kan.......Aku tak nak komen apa-apa...korang komen jerlah....seksi ke tak? hihihi

Tengoklah gaun Fasha....dari atas terdedah hingga ke pinggang....menampakkan kemontokkan bodynya.....hihihi...Aku tengok Fasha nie dah berisi sikit.....Betul tak?? Dari mata akulah...Mata korang camna? ada tak cam mata aku...?








Wah kau Fasha Sandha memang meletop betul la.....hihihi mesti ramai jejaka yang tergoda dengan kau ya Fasha.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Alam Sentral

Author : Cik Rose Cute | 12:55 PM | 7Total Comments |
 Gambar kat atas yang aku snap tue ...Sewaktu kitaorang ronda2 Alam Sentral....ramai betul orang kat situ....Masih ingat lagi 10 tahun yang lalu.....orang tidak begitu ramai seperti sekarang......Ya la...Shah Alam dah membangun.....Bangunan kat situ pun dah banyakkan....Artis pun kadang2 ada kat Alam Sentral betul tak??....Waktu bujang dulu....aku ingat lagi...masa tue...aku gan cik hubby aku sekadar teman biasa.....Lepas kerja gan member2 satu tempat kerja pegi melepak kat situ main bowling....Seronok...Cik hubby aku pun ada sekali.....Banyak tempat jugak la...Memori Daun pisang  kitaorang hihihi.....Layan.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa Raya Haji

Author : Cik Rose Cute | 10:07 AM | 17Total Comments |
Hai! blogger cute....Semalam tak sempat nak snap gambar Syifa beraya...Rasanya belum terlambat lagi kot....Korang tengok jerlah....gambar budak tembam nie....Sekarang nie...Nur Faqihah Syifa nie...dah masuk 8bulan....cepat betul masa berlalu Kan....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tahniah Yuna

Author : Cik Rose Cute | 7:04 PM | 4Total Comments |
Nuffnang Ads
Korang tengok tak AIM 18....Aku tengok kejap jer pastu keluar hihihi aku kredit kat sini 

YUNA MENANG BESAR DI AIM 18!!!

Baru je seleseai menonton AIM 18 tadi...fullamak...bestnyaaa... sebab suka dengar lagu2 kan..so, memang layanzz laa..lagi2 bila penyanyi feveret pilihan ayu menang..Pengacara pun tak membosankan...mmmm...gandingan AC & Zizan memang menjadi la..tak la boring pun nak tengok...hehe..ok, berikut adalah keputusan penuh AIM 18 malam ini...


KEPUTUSAN ANUGERAH INDUSTRI MUZIK (AIM 18) 2011


Artis Baru Terbaik : Najwa

Lagu Pop Terbaik : Sedetik Lebih – Edry Abdul Halim – Anuar Zain

Lagu Nasyid Terbaik : Pedoman VOU – Johan Nawawi – Nora feat VOU

Lagu Pop Etnik Terbaik : Joget Tak Senang Hati – Adibah Nor

Lagu Inggeris Tempatan Terbaik : Got To Go – Najwa – Najwa

Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu : Jaclyn Victor, Shila Amzah & Ning Baizura – Beribu Sesalan

Lagu Rock Terbaik : Pelita – Loque & API

Video Muzik Terbaik : Pengarah Ahmad Farish – Susun Silangkata oleh Aizat Amdan

Lagu Bahasa Melayu Terbaik Yang Dipersembahkanlah oleh Artis Luar Negara : Ku Menunggu – Rossa

Rakaman Album Terbaik Jururakam : Urusan Aizat Amdan – Aizat

Artis Mobile Terbaik Celcom : Sitxh Sense

Anugerah Kembara : YUNA

Anugerah Sri Wirama : Puan Beh Suat Peng

Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu Lelaki : Anuar Zain – Sedetik Lebih

Persembahan Vokal Terbaik Dalam Lagu Wanita : Yuna – Penakut

Album Terbaik : Produser - The Malaysian Philharmonic Orchestra Celebrate 25 Years of Sheila Majid

Lagu Terbaik : Penakut - YUNA


Persembahan plak....untuk pembukaan dimulakan oleh Najwa, memang best la suara dia.. then, persembahan2 yang lain pun memang best gak...masa persembahan lagu2 lama tu, betul2 imbas kenangan lama bila Ezad Exist, Rahmad Mega , Elly Axl's & Zamani Slam mendendangkan lagu2 lama diaorg...masa persembahan penutup plak, mesti la persembahan dari Hazama & MUH menjadi pilihan ayu dengan lagu POKOK...mmmmm...Malam ni memang malam untuk YUNA la......



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ