08 December 2011

Nak Tulis Tak Fikir Dulu...

Aku tak sukalah...orang duk kutuk2 pemain bola sepak negara....Sebelum tulis tue...cermin diri sendiri dulu....Baru boleh kutuk orang lain okey.....Jom! kita baca kat bawah nie...Apa yang Blogger hensem nie tulis hehehe....


Nazmi? Fenomena TsuNazmi? Gila ke apa?

kesian budak cute nie....




Akhir-akhir ini, negara telah dilanda semacam fenomena yang dipanggil TsuNazmi. Walaupun aku rasa sebenarnya takdelah gelombang mana pun. Biasa je. Apalagi kalau bukan gelombang yang dicetuskan manusia bernama Nazmi Faiz Mansur.

Umur baru 17 tahun tapi dah tunjuk belang kat abang-abang senior dia. Kalau kat asrama mahu kena orientate dengan senior sebab melebih-lebih.

Gol ke-7 tercantik dunia? Apa gila si analisis bola tu? Tak masuk website FIFA pun? Cuma masuk website bangang yang banyak sebar berita bangang.

Kemudian dia nak dibeli skuad ATM dengan bayaran gaji RM20,000 sebulan. ATM ni pun satu, punyalah budak lagi. Takkan nak diletakkan training ganas-ganas? Buat rugi je beli budak ni.

Tapi budak ni pun satu bangang. RM20,000 sebulan. Siapa nak bagi? Dahlah SPM tak ambik lagi. Orang lain degree hempas-pulas, takdenya dapat gaji macam tu sebulan. Bangang. Lepas tu sombong pulak cakap nak tunggu tawaran luar negara. Nak tunggu sapa beli? Barcelona? Baik mimpi jelah.

Yang menambah pelik, bila ada orang samakan si Nazmi ni macam Kaka. Janganlah jadi bangang wahai orang Malaysia. Park Ji Sung dah main berapa lama kat Eropah pun takde siapa kata dia macam Kaka. Ni kan lagi orang Malaysia yang tak tahu main bola. Main telur powerlah.

Sekarang semua orang, lebih-lebih lagi perempuan sibuk letak profil picture gambar budak tak mummayiz ni. Heh. Dasar perempuan. Bukan reti tengok bola. Tapi tahu nya tengok telur si pemain bola. Apesal tak letak gambar Tami Arasu?

Pada aku, Nazmi tak power mana. Sama bangang dengan player Malaysia yang lain. Cuma budak ni level bangangnya tak sama dengan Fakri. Lagi satu pada aku, budak ni satu lagi produk yang bakal gagal bila dah jumpa perempuan. Sama macam Zaquan, Zafuan, dan yang terbaru, si abang muka Jepun Kerol Fami.

Tak percaya? Tengoklah nanti kalau ada artis seksi maut nak ajak kapel. Ptuih!!!....
P/S: hehehe semua pasukan bolasepak kena tempias....Hang ingat senang ke nak kejar bola....gugur semua bulu2 kat badan.....Penat Whoa!!!...Cakap boleh la....Try lu pulak main bola kat padang....Kite semua nak tengok...dapat ke tak sumbat bola...hehehe....Kalau korang nak baca Klik SINI

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Aksi Syifa Tengok Tv

hari nie aku nak kongsi gan korang aksi syifa bila tengok tv....Syifa nie memang suka tengok tv....kalau tak caya tengok gambar  kat bawah...aku sajer ambik....waktu nie memang kusyuk betul si syifa nie...

 ha...kan...kusyuk betul dia layan cerita kartun kat Astro  "Baby Tv"....Siaran tue...memang siaran kegemaran dia....Aku kalau nak masak...bukak jer siaran tue....dia mesti diam depan Tv hehehehe.....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

05 December 2011

Adik Khairul Fahmi Che Mat (Apek) Meninggal Dunia

Isu Kontravesi Panas tak habis lagi....Sekarang berita kesedihan adik Apek meninggal dunia.....Sabar ya Dik....Mungkin Allah ingin mengujimu....
We're Allah's and to Him we return. Takziah buat penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat kerana kehilangan adik lelaki yang baru sahaja meninggal dunia pada pagi tadi.




Adik lelaki Khairul Fahmi atau Apex Mohd Amirul Izzat bin Che Mat,16, menghembuskan nafas yang terakhir 11.30 pagi tadi kerana denggi dan demam panas.





KFCM sama-sama mengiringi Allahyarham sebagai tanda penghormatan.


Kepada Khairul Fahmi Che Mat dan sekeluarga, semoga tabah menghadapi ujian dari Allah SWT. Sesungguhnya kematian itu satu proses yang akan dihadapi oleh semua insan yang bergelar manusia. Bersabar atas ujian ini


buat Allahyarham adik Mohd Amirul Izzat,semoga rohmu tenang di sana dalam kalangan orang yang beriman dan soleh.Amin.


notakakipakcekbiola : Al-Fatihah.

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Penjaga Gol Skuad Negara Ingin Bersara Awal

Aku sedih bila baca satu berita pasal adikku nie Khairul Fahmi Che Mat......nak berenti awal Menjadi penjaga gol skuad Negara.......Mungkinkah  kerana kontravesi yang melanda dirinya.....baru2 nie... gosip  tentang  dia  dengan si Shida Harmi
 Dikatakan gambar mereka berdua telah tersebar meluas di ruang maya 
Kesiankan hmm.....Akak harap kau banyak-banyak  bersabar dik........
Biasalah kan bila dah jadik terkenal kita buat apa pun...... mula lah 
Jadi perhatian satu Malaysia.....



Malaysia akan betul2 akan merasa kehilangan permata buat negara yg sangat berharga.
Dia pemain berbakat dan mampu menjadi pengganti bekas penjaga gol negara sebelum ini seperti Datuk R Arumugam (mendiang) dan Rashid Hassan,” kata Kim Swee.
Semua ini adalah angkara kontroversi melampau yg tak sudah2 melanda diri
Khairul fahmi Che Mat niekan.....sedih pulak aku tengok gambar kat bawah....nie....



Sumber Dari Oh Bulan...
Hidup sebagai selebriti benar-benar memberikan tekanan hebat kepada Khairul Fahmi Che Mat atau mesra dipanggil Apek oleh peminat-peminatnya. Dihimpit dengan pelbagai kontroversi semenjak putus tunang dengan Elia, kemudian tersebarnya gambar Apek dan Dahlia Teck bercuti bersama di Singapura. Selepas itu, tersebar pula gambar Apek menyambut harijadi Dahlia Teck di Changkat dengan gambar yang mempunyai minuman keras. Tidak habis disitu, baru-baru ini timbul pula beberapa keping gambar mesra Apek dan Shida Harmi di beberapa buah laman hiburan tempatan yang semuanya terjadi sebelum Apek menghadapi perlawanan bolasepak penting.
Dikhabarkan dari sebuah blog tempatan, semua ini adalah konspirasi untuk menjatuhkan Khairul Fahmi yang cemerlang di peringkat antarabangsa dan banyak kali mengharumkan nama negara di mata dunia.
Disebabkan kontroversi yang melanda, Khairul Fahmi telah membuat kenyataan kepada sebuah akhbar online tempatan, HMetro, mengenai situasinya yang pernah terfikir untuk bersara awal dari arena bolasepak walaupun baru berumur 22 tahun.
“Apabila berdepan kontroversi seperti itu, saya terfikir (untuk bersara awal). Saya sedih sebab cerita-cerita peribadi yang tidak elok disebarkan menyebabkan maruah keluarga saya terjejas.
“Saya sayangkan keluarga. Setakat ini keluarga masih memberi kepercayaan dan memberi sokongan, tapi kalau perkara sebegini berterusan susahlah,” ujar Apek ketika ditemui.
Dia yang ditemui di majlis Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2011 turut menjadi hero apabila berjaya menyelamatkan satu jaringan penalti ketika bertemu Indonesia di Sukan Sea Indonesia dan memberikan pingat emas buat kali kedua berturut-turut untuk Malaysia.
Untuk pengetahuan, Khairul Fahmi Che Mat juga berjaya merangkul Anugerah Penjaga Gol Terbaik buat kali kedua selepas membantu Kelantan memenangi Liga Super pada musim lepas.

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

04 December 2011

Ular Sawa Terbesar


Ini adalah gambar yang benar-benar mengejutkan iaitu seekor ular sawa dikatakan jenis boa telah ditemui di Wilayah Jiangxi bagi membesarkan jalan ke Guping City.

Ular ini dikatakan telah terkena hujung jentolak semasa membuat penggalian dalam kerja-kerja tersebut.


Apa yang lebih mengejutkan lagi adalah pemandu jentolahktersebut telah mengalami trauma yang agak teruk dan membawa kepada serangan sakit jantung dan tidak berapa lama kemudian telah meninggal dunia.

Ular sawa yang mati itu dikatakan bersaiz 55 kaki panjang seberat 300kg dan dianggar berusia 140 tahun.

(dipetik daripada The Peoples Daily, China)

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Pelakon Geofrey Perrin Wiliams Memeluk Islam


Alhamdulillah.....terbukak jugak pelakon Australia nie memeluk Islam.....Korang perasan tak?pemuda  nie selalu berlakon tau....pandai jugak cakap melayu...mesti korang perasan kan......Kalau nak tahu cerita...baca di bawah okey..

Baca seterusnya di sini:


Rayyan melafazkan dua kalimah syahadah di sebuah masjid di Kampung Jijan berdekatan Sepang pada minggu lalu.

PETALING JAYA: Pelakon baru berketurunan Australia, Geofrey Perrin Williams atau nama Islamnya Jufri Rayyan Williams, 27, berasa lebih bertanggungjawab selepas memeluk Islam pada bulan lepas. Dia pernah muncul dalam beberapa buah drama tempatan seperti Habil dan Qabil, Cikgu Kemisah Kirby, Jangan Bunuh Matahariku, Jodoh Oh Jodoh, Durja Ningsun, Ar Rayyan dan Lilin Cinta.

Menurut pelakon yang selesa menggunakan nama Islamnya, Rayyan, tanggungjawabnya lebih besar memandangkan banyak perkara yang perlu diambil berat agar semua perkara yang dilakukan diterima oleh Allah.

“Saya sudah buka pintu yang tak pernah buka sebelum ini. Sebaik saya melangkah sekaki ke depan, saya rasa seperti sudah masuk ke dunia baru.


“Saya bersyukur kerana mendapat hidayah untuk memeluk Islam dan merasa tenang walaupun tanggungjawab saya menjadi lebih besar selepas ini. Saya bimbang jika ada yang akan gelakkan saya kerana saya masih kekok untuk membaca al-Quran melainkan hanya tahu mengucap dua kalimah syahadan dan membaca Al-Fatihah,” katanya kepada mStar Online.

Bagaimanapun dia tidak malu untuk mendapat tunjuk ajar daripada abangnya, Nordin Abdullah yang telah lama memeluk Islam pada tahun 1992 dan bapa kepada kekasihnya, pramugari Air Asia X, Juiza.

“Saya masih belajar untuk solat melalui abang dan ayah kekasih saya. Selain itu, saya ada merujuk buku-buku agama seperti buku panduan solat untuk mualaf yang diberikan oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi). Saya memeluk Islam kerana banyak sebab. Pertama, saya menjadikan abang saya, Nordin yang telah lama memeluk Islam sebagai contoh. Walaupun saya mempunyai kekasih berketurunan Melayu dan beragama Islam, tetapi saya memeluk Islam bukan kerana dia.

“Setiap kali berlakon, saya selalu melakonkan watak mualaf dan semua itu membuatkan saya perlu membuat kajian untuk menghayati watak itu dan menimbulkan rasa ingin tahu tentang Islam".

Rayyan melafaz dua khalimah syahadah di sebuah masjid di Kampung Jijan berdekatan Sepang seminggu sebelum mendaftar dan sekali lagi melafaz dua kalimah syahadah di pejabat Jawi pada 30 November lalu.

(Sumber: mStar)

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Shuib Sepah Dah Jadik Bapa...

Tahniah!!! aku ucapkan untuk pasangan ini....sudah menjadi seorang ibu dan ayah.....kerana Siti Sarah selamat  melahirkan  baby pertama mereka.....
 


Tiada gossip yang melampau sensasi sifatnya dan dunia hiburan menerima kehadiran orang baru menerusi pasangan Siti Sarah & Shuib Sepahtu.
Kurang 60 minit yang lalu, Siti Sarah selamat melahirkan bayi lelaki yang merupakan anak pertama pasangan ini di’sebuah hospital swasta di Kuala Lumpur.
Shuib Sepahtu atau nama sebenar Shahmira Mohamed & Siti Sarah Raisuddin berkahwin sekitar Februari 2011 yang lalu dan mengumumkan kandungan hampir dua bulan sekitar April 2011.
Tahniah buat pasangan Siti Sarah & Shuib Sepahtu dan anda boleh saksikan gambar pertama bayi lelaki yang masih belum bernama selepas ini.




P/S: Semoga kedatangan baby baru akan berkekalan hingga ke akhir hayat......untuk Siti sarah gan Shuib.....Jangan jadik cam seorang artis tue...dapat seorang anak..kucar-kacir rumah tangga....Anak menjadi mangsa kesiankan....

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

03 December 2011

Lyssa Faizureen Follow sini

hari nie aku rasa happy sangat2....aku bukak blog jer aku tengok....kat followers aku ada gambar Lyssa...hihihi...dah lama dah aku tunggu si lyssa nie follow aku tau.....Thanks Lyssa kerana follow akak.....

 korang nampak tak...muka lyssa yang comel tue hihihi...bukan follow jer...komen pun ada jugak.....tengok kat bawah....
ha...nanti korang tak caya pulak hihihi....Okeylah aku nak tengok tv pulak....Selamat Malam...
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Suamiku Nak Kahwin lagi satu

“Sayang, Abang minta izin untuk nikah sorang lagi,” Aliyah yang sedang melipat kain, terdiam seketika.
Mungkin terkedu. Adakah pendengarannya kian kabur lantaran usianya yang kian beranjak.
Adakah dialog tadi hanya dilafazkan di dalam TV, sementelah TV juga dipasang.
Tapi, ahh bukanlah. TV sedang menayangkan iklan Sunsilk, mustahil sudah ada siri baru iklan Sunsilk?
Dia menghela nafas panjang.
Dia memandang sekali imbas wajah Asraf Mukmin, kemudian tersenyum.
Meletakkan kain yang telah siap dilipat di tepi, bangun lantas menuju ke dapur. Langkahnya diatur tenang.
Segelas air sejuk diteguk perlahan. Kemudian dia ke bilik Balqis, Sumayyah, Fatimah. Rutin hariannya, mencium puteri-puterinya sebelum dia masuk tidur.
Buat Lelaki, tanamkan sifat belas dan kasihan kepada wanita yang lemah
Dahulu, semasa puterinya kecil lagi, rutin itu dilakukan dengan suaminya.
Kini, anak-anak kian beranjak remaja dan kemudian, dia menjenguk bilik putera bujangnya yang berdua, si kembar, Solehin dan Farihin, lalu pengabisannya dia kembali kepada suaminya.
Asraf Mukmin hanya diam, membatu diri. Dia amat mengenali isterinya. Jodoh yang diatur keluarga hampir 16 tahun yang lepas menghadiahkan dia sebuah keluarga yang bahagia, Aliyah adalah ikon isteri solehah.
Namun, kehadiran Qistina, gadis genit yang menjawat jawatan pembantu tadbir kesetiausahaan di jabatannya benar-benar membuatkan dia lemah.
Kau mampu Asraf, dengan gaji kau, aku rasa kau mampu untuk beri makan 2 keluarga,” sokongan Hanif, teman sepejabat menguatkan lagi hujah apabila dia berdepan dengan Aliyah.
Abang Asraf, Qis tak kisah. Qis sanggup bermadu jika itu yang ditakdirkan. Bimbinglah Qis, Qis perlukan seseorang yang mampu memimpin Qis,” masih terngiang-ngiang bicara lunak Qis.
Akhir-akhir ini, panas rasanya punggung dia di rumah.
Pagi-pagi, selesai solat subuh, cepat-cepat dia bersiap untuk ke pejabat.
Tidak seperti kelaziman, dia akan bersarapan berjemaah bersama isteri dan anak- anak.
Aduhai, penangan Qis gadis kelahiran Bumi Kenyalang benar-benar menjerat hatinya.
Abang , Aliyah setuju dengan permintaan Abang. Tapi, Aliyah nak berjumpa dengan wanita tu,” Lembut dan tenang sayup-sayup suara isterinya.
Dia tahu, Aliyah bukan seorang yang panas baran.
Aliyah terlalu sempurna, baik tetapi ahh hatinya kini sedang mengilai wanita yang jauh lebih muda.
Bawa dia ke sini, tinggalkan dia bersama Aliyah selama 1 hari saja, boleh?” pelik benar permintaan isterinya.
Hendak dipengapakan apakah buah hatinya itu? Namun, tanpa sedar dia menganguk, tanda setuju.
Sebab, dia yakin isterinya tidak akan melakukan perkara yang bukan-bukan.
Dan hakikatnya dia seharusnya bersyukur. Terlalu bersyukur.
Kalaulah isterinya itu wanita lain, alamatnya perang dunia meletus lah jawabnya. Melayanglah periuk belanga.
Ehhh, itu zaman dulu-dulu. Zaman sekarang ni, isteri-isteri lebih bijak.
Buat Wanita, belajarlah untuk setia kepada hanya seorang manusia iaitu suami
Teringat dia kisah seorang tentera yang disimbah dengan asid, gara-gara menyuarakan keinginan untuk menambah cawangan lagi satu.
Kecacatan seumur hidup diterima sebagai hadiah sebuah perkahwinan yang tidak sempat dilangsungkan. Dan dia, hanya senyuman daripada Aliyah.
Apa, nak suruh Qis jumpa dengan isteri Abang,” terjegil bulat mata Qis yang berwarna hijau. “Kak Aliyah yang minta,” masih lembut dia memujuk Qis.
Biar betul, apa dia nak buat dengan Qis?” “Takutlah Qis, silap haribulan dia bunuh Qis!” terkejut Asraf Mukmin.
Percayalah Qis, Aliyah bukan macam tu orangnya. Abang dah lama hidup dengannya. Abang faham,” Qistina mengalih pandangannya.
Mahu apakah bakal madunya berjumpa dengannya? Dia sering disogokkan dengan pelbagai cerita isteri pertama membuli isteri kedua.
Heh, ini Qistina lah, jangan haraplah jika nak membuli aku.. Desis hati kecil Qistina.
Hari ini genap seminggu Qistina bercuti seminggu.
Seminggu jugalah dia merindu. Puas dicuba untuk menghubungi Qistina, namun tidak berjaya.
Rakan serumah menyatakan mereka sendiri tidak mengetahui ke mana Qistina pergi. Genap seminggu juga peristiwa dia menghantar Qistina untuk ditemuduga oleh Aliyah.
Sedangkan dia diminta oleh Aliyah bermunajat di Masjid Putra.
Di masjid itu, hatinya benar-benar terusik. Sekian lamanya dia tidak menyibukkan dirinya dengan aktiviti keagamaan di Masjid Putra.
Dulu, sebelum dia mengenali Qistina, saban malam dia akan bersama dengan Aliyah serta anak-anaknya, berjemaah dengan kariah masjid dan kemudiannya menghadiri majlis kuliah agama.
Membaca Al-Quran secara bertaranum itu adalah kesukaannya.
Namun, lenggok Qistina melalaikannya. Haruman Qistina memudarkan bacaan taranumnya. Hatinya benar-benar sunyi. Sunyi dengan tasbih, tasmid yang sering dilagukan.
Seharian di Masjid Putra, dia cuba mencari dirinya, Asraf Mukmin yang dulu. Asraf Mukmin anak Imam Kampung Seputih. Asraf Mukmin yang asyik dengan berzanji.
Menitis air matanya. Hatinya masih tertanya-tanya, apakah yang telah terjadi pada hari itu.
Aliyah menunaikan tanggungjawabnya seperti biasa. Tiada kurangnya layanan Aliyah.
Mulutnya seolah-olah terkunci untuk bertanya hal calon madu Aliyah.
Tit.. tit… sms menjengah masuk ke kantung inbox hensetnya. “Qis minta maaf. Qis bukan pilihan terbaik utk Abang jadikan isteri. Qis tidak sehebat Kak Aliyah. Qis perlu jadikan diri Qis sehebatnya untuk bersama Abang.”
Dibawah hensetnya, ada sekeping sampul besar.
Kepada: Asraf Mukmin, Suami yang tersayang…
Asraf Mukmin diburu kehairanan. Sampul berwarna cokelat yang hampir saiz dengan A4 itu dibuka perlahan.
“Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani.
Salam sejahtera buat suami yang tercinta, moga redhaNya sentiasa mengiringi jejak langkahmu. Abang yang dikasihi, genap seminggu sesi temuduga yang Aliyah jalankan pada Qistina.
Terima kasih kerana Abang membawakan Aliyah seorang calon madu yang begitu cantik. Di sini Aliyah kemukakan penilaian Aliyah.
01.Dengan ukuran badan ala-ala model, dia memang mengalahkan Aliyah yang sudah tidak nampak bentuk badan. Baju- bajunya memang mengikut peredaran zaman. Tapi, Aliyah sayangkan Abang. Aliyah tak sanggup Abang diheret ke neraka kerana menanggung dosa. Sedangkan dosa Abang sendiri pun, masih belum termampu untuk dijawab di akhirat sana , apatah lagi Abang nak menggalas dosa org lain. Aliyah sayangkan Abang…
02.Aliyah ada mengajak dia memasak. Memang pandai dia masak, apatah lagi western food. Tapi, Aliyah sayangkan Abang. Aliyah tahu selera Abang hanya pada lauk pauk kampung. Tapi tak tahulah pula Aliyah kalau-kalau selera Abang sudah berubah. Tapi, Aliyah masih ingat lagi, masa kita sekeluarga singgah di sebuah restoran western food, Abang muntahkan semua makanan western food tu. Lagi satu, anak-anak kita semuanya ikut selera ayah mereka. Kesian nanti, tak makan la pula anak-anak kita. Aliyah sayangkan Abang…
03.Aliyah ada mengajak dia solat berjemaah. Kelam kabut dibuatnya. Aliyah minta dia jadi Imam. Yelah, nanti dia akan menjadi ibu pada zuriat Abang yang lahir, jadinya Aliyah harapkan dia mampu untuk mengajar anak-anak Abang untuk menjadi imam dan imamah yang beriman. Tapi, kalau dia sendiri pun kelam kabut memakai telekung… Aliyah sayangkan Abang…
Abang yang disayangi, cukuplah rasanya penilaian Aliyah. Kalau diungkap satu persatu, Aliyah tak terdaya. Abg lebih memahaminya. Ini penilaian selama 1 hari, Abang mungkin dapat membuat penilaian yang jauh lebih baik memandangkan Abang mengenalinya lebih dari Aliyah mengenalinya.
Abang yang dicintai, di dalam sampul ini ada borang keizinan berpoligami. Telah siap Aliyah tandatangan. Juga sekeping tiket penerbangan MAS ke Sarawak.
Jika munajat Abang di Masjid Putra mengiayakan tindakan Abang ini, ambillah borang ini, isi dan pergilah kepada Qistina.
Oh ya, lupa nak cakap, Qistina telah berada di Sawarak. Menunggu Abang… Aliyah sayangkan Abg…
Tetapi jika Abg merasakan Qistina masih belum cukup hebat untuk dijadikan isteri Abang, pergilah cari wanita yang setanding dengan Aliyah… Aliyah sayangkan Abg.
Tetapi, jika Abg merasakan Aliyah adalah isteri yang hebat untuk Abang.. tolonglah bukakan pintu bilik ni. Aliyah bawakan sarapan kegemaran Abang, roti canai.. air tangan Aliyah.”
Salam sayang, Aliyah Najihah binti Mohd Hazery.

P/s: Agak-agak korang bagi tak suami korang kahwin lagi satu? Hati korang semulia hati Aliyah tak?? Muuuaahhh

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

02 December 2011

GARLIC BREAD WITH MUSHROOM SOUP

Ha...aku copy resepi dari  Ratu Siput...Nampak cam sedap jer roti tue cicah gan soup....aku nak try buat hihihi Korang terliur tak....Waktu aku singgah blog Ratu siput terus aku teringin nak buat roti nie...




GARLIC BREAD WITH MUSHROOM SOUP
by izan

BAHAN UNTUK ROTI : 

4/5 keping roti potong gardenia
1 sudu kecik serbuk italian herbs
3 sudu besar butter/planta
2 biji bawang putih

CARA : 

1. rebus bawang putih hingga lembut kemudian tumbuk sederhana lumat.
2. campurkan/sebatikan bersama butter.masukkan serbuk italian herbs dan gaul sebati.
3. sapu pada roti.kemudian roti dipotong tiga bahagian (pakai kitchen scissor tu je).bakar selama 10-12 minit dengan kepanasan oven 180-200 darjah celcius (sebelum tu panaskanlah dulu oven tu ye cik kiah).

BAHAN UNTUK SUP CENDAWAN : 

2 peket sup cendawan campbells
400 ml air
1 sudu kecik lada sulah

CARA :

1. campurkan serbuk sup bersama air dan masak di dalam periuk.masukkan lada sulah.
2. kacau sehingga pekat dan mendidih.sedia untuk dimakan panas2 bersama roti bawang putih.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Lainnya Rozita Che Wan Dulu Gan Sekarang

Hai! aku nak kongsi gan korang gambar seorang artis nie,,,dulu gan sekarang...cuba korang perhatikan.....lain tak?...adakah kerana "safi Rania Gold" hihihi.....Apa pendapat korang.....nie mesti cara make-up tue yg muka Rozita Che Wan lain dulu gan sekarang...Betul Tak??




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

11 Jenis Manusia Didoa Malaikat



PERCAYA kepada malaikat adalah antara rukun iman. Ada malaikat yang ditugaskan berdoa kepada makhluk manusia dan sudah tentu seseorang yang didoakan malaikat mendapat keistimewaan.
Dalam hidup, kita sangat memerlukan bantuan rohani dalam menghadapi ujian yang kian mencabar. Bantuan dan sokongan malaikat sangat diperlukan. Ketika kita menghadapi masalah, kerumitan, keperluan dan bimbingan, bukan saja kita perlukan kekuatan doa dari lidah, tetapi juga sokongan malaikat. Antara orang yang mendapat doa malaikat ialah:
1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci. Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
“Sesiapa yang tidur dalam keadaan suci, malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa: “Ya Allah, ampunilah hamba-Mu si fulan kerana tidur dalam keadaan suci.”

2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat. Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya:
“Tidaklah salah seorang antara kalian yang duduk menunggu solat, selama ia berada dalam keadaan suci, kecuali kalangan malaikat akan mendoakannya: ‘Ya Allah, ampunilah ia. Ya Allah sayangilah ia.’”

3. Orang yang berada di saf depan solat berjemaah. Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
“Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat ke atas (orang) yang berada pada saf depan.”
4. Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah:Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
“Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat selalu berselawat kepada orang yang menyambung saf.”
5. Kalangan malaikat mengucapkan ‘amin’ ketika seorang imam selesai membaca Al-Fatihah. Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya:
“Jika seorang imam membaca…(ayat terakhir al-Fatihah sehingga selesai), ucapkanlah oleh kamu ‘aamiin’ kerana sesiapa yang ucapannya itu bertepatan dengan ucapan malaikat, dia akan diampuni dosanya yang lalu.”
6. Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat. Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
“Kalangan malaikat akan selalu berselawat kepada satu antara kalian selama ia ada di dalam tempat solat, di mana ia melakukan solat.”
7. Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah. Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya:
“Kalangan malaikat berkumpul pada saat solat Subuh lalu malaikat (yang menyertai hamba) pada malam hari (yang sudah bertugas malam hari hingga Subuh) naik (ke langit) dan malaikat pada siang hari tetap tinggal. “Kemudian mereka berkumpul lagi pada waktu solat Asar dan malaikat yang ditugaskan pada siang hari (hingga solat Asar) naik (ke langit) sedangkan malaikat yang bertugas pada malam hari tetap tinggal lalu Allah bertanya kepada mereka: “Bagaimana kalian meninggalkan hamba-Ku?” Mereka menjawab: ‘Kami datang sedangkan mereka sedang melakukan solat dan kami tinggalkan mereka sedangkan mereka sedang melakukan solat, ampunilah mereka pada hari kiamat.’ “
8. Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan. Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
“Doa seorang Muslim untuk saudaranya yang dilakukan tanpa pengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang akan dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menjadi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, malaikat itu berkata ‘aamiin dan engkau pun mendapatkan apa yang ia dapatkan.’”
9. Orang yang membelanjakan harta (infak). Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
“Tidak satu hari pun di mana pagi harinya seorang hamba ada padanya kecuali dua malaikat turun kepadanya, satu antara kedua-duanya berkata: ‘Ya Allah, berikanlah ganti bagi orang yang berinfak…’”
10. Orang yang sedang makan sahur. Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya:
“Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat kepada orang yang sedang makan sahur.”
11. Orang yang sedang melawat orang sakit. Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:
“Tidaklah seorang mukmin menjenguk saudaranya kecuali Allah akan mengutus 70,000 malaikat untuknya yang akan berselawat kepadanya di waktu siang hingga petang dan di waktu malam hingga Subuh.”

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tsunami 2012

Assalamualaikum...buat tatapan blogger cute.....
semalam aku mimpi tsunami
dahsyat!!

erm dalam tahun ni jer dah 4 kali mimpi tsunami atau  lebih kepada Ombak besar....Dalam mimpi tue semua manusia tidak dapat lari dari ombak besar tersebut.....panjat bukit pun tak dapat...masing2 dalam ketakutan...termasuklah keluarga aku.....Yang paling penting dalam mimpi tue...aku tercari-cari suami aku dan anak-anak aku....untuk memastikan mereka selamat.....korang pernah ke mimpi cam aku nie....??



errrrrr apakah maksudnye erk??

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

01 December 2011

SEGMEN | 1st Anniversary Blog Lyssasecret

Assalamualaikum !

Kalau nak tahu....Hari ni , 1st Anniversary blog Lyssa Faizureen......Mest korang kenalkan....awek cun dan comel nie.....Cik Rose Cute Ucapkan Tahniah ! Dah genap setahun pun erk ? :) Waaa Akak  respect gan Adik Lyssa walaupun belum setahun folowers dah banyak  giler lebih 30 000 orang follow.... , Tahniah!! Akak Ucapkan Buat Lyssa ! Baru satu tahun , blog dah meletop!!  kalau dua tiga tahun....mengalahkan artis nie hihihi>.<


So , hari ni , Akak join segmen Lyssa nie..... :)


Nak Join Klik Banner comel nie...

Pendapat Akak tentang blog Lyssa....

First.. Blog Lyssa ni memang berguna untuk blogger baru...... sebabnya kat blog Lyssa ada  tutorial yang senang nak follow okey...:)
 
Second : Blog lyssa kemas dan loading tidak lama.....tue yang penting

third : Lyssa seorang yg peramah  dan suka tolong orang...Walaupun Lyssa seorang blogger yg glamour....

Itu saja pendapat akak okey....Untuk blogger yg singgah sini...Jom! join Segmen Lyssa nie...Tarikh tutup hari nie sebelum pukul 6.00pm....

Bye ^_^

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tiada masalah melakonkan babak ranjang kata Aaron dan Maya Karim

Pelakon Ombak Rindu mengaku berdebar jayakan babak ranjang

SESUNGGUHNYA, tidak mudah melakukan adegan ranjang. Lebih-lebih lagi apabila pasangan gandingan sudah bergelar suami mahupun isteri orang.
Namun kerana tanggungjawab pada kerja, semua perasaan segan dan gementar dibuang jauh-jauh demi menghidupkan watak diberikan. Itulah yang terpaksa dihadapi Maya Karin apabila perlu beraksi intim dengan jejaka pujaan ramai, Aaron Aziz dalam filem Ombak Rindu, yang mula ditayangkan 1 Disember.Mungkin kerana mereka sangat komited terhadap tanggungjawab yang tergalas di bahu juga, babak aksi ranjang dilakukan sekali saja tanpa perlu diulang. Biarpun perasaan malu menerjah diri, dia dan Aaron sangat serius ketika menjayakan babak berkenaan.

“Sebelum melakukan penggambaran untuk babak itu, saya mengaku ada semacam perasaan pelik terbit dalam hati. Satu jam sebelum penggambaran pula, saya akui berdebar-debar bercampur takut kerana tidak pernah menjayakan adegan sedemikian rupa.

“Ketika penggambaran, saya membuat permintaan hanya mereka yang berkenaan saja dibenarkan masuk. Kami tak ambil masa yang lama pun untuk melakukan babak itu kerana kami masing-masing bersikap profesional dan faham, babak itu hanya untuk tujuan kerja,” kata Maya yang berjaya membawakan watak Izza dengan berkesan.

Tambahnya, Ellie Suriaty nyata banyak menolongnya menghayati watak Izza yang perlu bermain dengan perasaan dalaman. Watak Izza dalam filem arahan Osman Ali itu juga sememangnya menjadi idamannya. 
Dek penghayatan meyakinkan ditonjolkan dirinya dalam filem yang diangkat daripada novel tulisan Fauziah Ashari itu, Maya dilihat mempunyai peluang besar untuk menggondol anugerah pada tahun depan. Namun dengan rasa rendah diri, wanita ini tidak mengharapkan semua itu.

“Filem ini memecah rekod lakonan saya selama ini kerana banyak membabitkan adegan air mata. Memang tak dinafikan ia sedikit memenatkan kerana saya perlu menangis hampir setiap masa dan perlu mengekalkan mood yang sama. Tapi bantuan Ellie Suriaty sebagai penasihat lakonan banyak membantu saya dari segi teknikal.

“Dia sering mengingatkan saya jangan sesekali terlepas mood, kerana sekali terlepas lakonan saya akan goyang. Tetapi saya seronok kerana saya memang mengidamkan watak Izza.

“Bagi memastikan mood tidak lari, saya sering terbawa-bawa watak Izza sehingga keluar set. Waktu sarapan pagi, atau makan tengahari, karakter Izza terus melekat dalam diri kerana saya ingat pesanan Ellie. Saya juga beruntung kerana Aaron memahami saya. Dia tidak pernah kacau kerana dia tahu saya berada dalam karakter,” katanya yang terpaksa mendengar muzik tradisional Terengganu dan berkunjung ke tempat tumpuan ramai wanita Melayu bertudung semata-mata untuk menghayati watak berkenaan.

'Tiada masalah babak ranjang' - Aaron

WATAK Hariz lakonan Aaron Aziz pasti membuai perasaan ramai peminat apabila filem itu mula diputarkan kepada umum. Hariz, lelaki yang sukar diduga dan pada mulanya membenci Izza, tetapi lama-kelamaan mula jatuh cinta pada wanita itu juga berjaya ditangani dengan baik oleh pelakon kelahiran Singapura ini.

Kata Aaron, isterinya cukup memahami kerjayanya sebagai pelakon. Wanita yang amat dicintainya itu juga tahu dia bakal melakukan babak ranjang, tetapi Diana Halik ternyata seorang yang cukup terbuka. 

Malah dia turut membaca skrip filem lakonan si suami.

“Saya tidak risau melakonkan babak ranjang kerana saya yakin pengarah tahu batas-batas yang perlu dijaga. Isteri pun tiada masalah, dia tahu saya berkerja malah dia sendiri berada di set penggambaran.

“Sebenarnya watak seperti seperti Hariz bukan kali pertama saya lakonkan. Dalam Badai Semalam, saya memegang watak Karim dan bagi saya watak itu tidak jauh bezanya dengan Hariz. Cuma sebagai Hariz, saya perlu lebih banyak bermain dengan emosi, sehingga saya sendiri tidak sedar yang saya mudah mengalirkan air mata dalam filem ini,” kata Aaron.

Tidak kisah walaupun tidak berpeluang bersaing dalam Festival Filem Malaysia untuk merebut gelaran pelakon terbaik, bapa kepada tiga cahaya mata ini sebaliknya lebih mementingkan kepuasan peminat. 

Sekiranya peminat berpuas hati dengan lakonannya, ia sudah memadai dan dianggap sebagai anugerah yang tidak ternilai.

“Walaupun tidak layak untuk dicalonkan, ia langsung tidak mematahkan semangat saya untuk memberikan lakonan yang berkesan. Bagi saya kepuasan peminat lebih penting buat diri saya. Jika peminat suka lakonan saya dan memberikan pujian, itu sudah buat saya rasa sangat puas hati,” katanya. 


sumber : berita harian


P/S: Kat sini aku respek gan Isteri Aaron Aziz Diana Halik....Kerana memahami Suaminya Bekerja sebagai Pelakon.....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

30 November 2011

Shida Harmi Yg Di Gosipkan Gan Apek Dah Bertunang

Baru-baru nie  aku ada tulis isu pasal Apek gan Shida Harmi tuekan......Tup-tup hari nie...ada pulak gambar Shida Harmi bertunang...aku jumpa kat Oh! Bulan....Jom! kita baca bawah nie...Story panas tentang Apek tue saje jer nak melemahkan Apek beraksi dalam mempertahankan bola dari masuk gol.....Panas!!! macam goreng pisang....Apalah motif diaorang hantar gambar Apek gan Shida kat Mediakan.....
 

Berkaitan dengan penyebaran foto Khairul Fahmi Che Mat bersama Shida Harmi, satu lagi sumber menyatakan bahawa wanita berkenaan telah pun melangsungkan majlis pertunangan pada Jun lalu dan merancang akan berkahwin pada bulan Disember ini.
Sumber turut mengirimkan 3 keping foto pertunangan Shida Harmi bersama jejaka yang dikenali sebagai Danial. Kata sumber lagi, kedua-dua pasangan ini mempunyai hubungan percintaan yang agak panjang, sekitar 7 tahun.

Nama Shida Harmi mula meniti di bibir orang ramai apabila dia dilibatkan sebagai salah seorang skandal Khairul Fahmi Che Mat, penjaga gol Malaysia dalam penyebaran foto-foto peribadi, baru-baru ini. Apa yang menjadi cetusan ramai adalah screenshot kandungan mesej Blackberry Messenger (BBM) yang berbunyi, “U nak I tunjuk bukti yang penah tidur dengan u?”
OHBULAN! cuba menghubungi wanita berkenaan demi mendapatkan kesahihan screenshot yang disebarkan di beberapa laman blog, namun masih gagal sehingga ke hari ini.

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Wang Bantuan Rm 500

Assalamualaikum Buat semua pembaca blogger.....Korang nak duit tak? Besok Kerajaan akan salurkan duit bantuan di bawah pendapatan rm 3000 sebanyak rm 500 setiap rumah kepada rakyat jelata...Kalau nak tahu lebih lanjut baca di bawah okey...



Mengikut pembentangan Bajet 2012 yang lepas, wang bantuan RM500 akan disalurkan kepada isi rumah yang  berpendapatan rendah kurang dari RM3000.

Pihak LHDN (Lembaga Hasil Dalam Negeri) dikatakan akan mengedarkan borang bantuan kewangan tersebut bermula 1 Disember 2011.

Bagi sesiapa yang ingin memohon bantuan tersebut, anda diminta untuk mengisi borang tersebut dan menghantarnya kepada pejabat LHDN yang terdekat. Kemudian anda hanya perlu menunggu untuk mendapatkan jawapan dari pihak LHDN sama ada anda layak atau tidak menerima bantuan tersebut.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi pejabat LHDN atau pergi ke laman LHDN di bawah okey....

www.hasil.org.my

p/s : Pastikan anda mendapatkan borang tersebut dari LHDN dan menghantarnya kepada LHDN...^.^

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

28 November 2011

Jawapan Apek Tentang Shida Harmi

Hai! Blogger Cute....Isu pasal Si Apek nie...tak habis-habiskan...kesian adikku nie....Ya la...orang tengah glamour sekarang.....Macam2 isu timbul...Sabar ya dik......apa yang terjadik pasti ada hikmahnya....kita perlu banyak bersabar dan berdoa okey.....Akak doakan semoga Apek Sucess dalam menempuh hidup yang penuh kontrovesi nie.....Pedulikan apa orang fikir dan mengata tentang  orang  yang cuba menjatuhkan Apek.....Bila kita susah...kita tak ada duit.....takkan timbul isu cam gini....Betul tak??  Itu lumrah Manusia.....Fikir-fikir....Jom! kita layan Jawapan Apek tentang Shida Harmi yang di hebohkan nie.....








“Saya memang mengenali Shida Harmi. Dia bukannya skandal seperti yang diperkatakan oleh orang lain, sebaliknya dia hanya kawan biasa. Saya mengenali Shida sekitar awal tahun ini, kalau tak silap bulan March. Ketika itu, saya masih belum bertunang lagi. Gambar itu pula diambil semasa kami karaoke,” jelas Khairul Fahmi memulakan wawancara.

“Saya tak pasti macam mana gambar ini boleh sampai ke pihak media. Tapi, saya tak rasa Shida sengaja buat macam ni, nak syak sesiapa pun tak boleh. Saya perlu hubungi dia terlebih dahulu sebab nak siasat dengan lebih jelas. Berkenaan nama-nama yang disebut dalam Blackberry Messenger (BBM), jujurnya saya tak kenal akan nama Nadzim. Bagaimanapun, Erin adalah nama kakak kepada Elia, bekas tunang saya dulu,” ujar pemain pasukan Harimau Muda ini yang berjaya mengalahkan Indonesia di Sukan Sea, Isnin lepas.

“Saya kesal apabila diri ini kerap dikaitkan dengan pelbagai kontroversi yang tidak henti-henti. Sesetengah orang di luar sana tidak henti-henti mencari kesalahan saya. Kalau cerita seperti ini keluar, memang tak menang tangan saya nak jawab panggilan telefon. Apa pun, saya perlu fokus kepada perlawanan akan datang. Game makin dekat ni!” kata Khairul Fahmi yang ingin menumpukan perhatian di atas padang demi maruah negara.

sumber : ohbulan
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

27 November 2011

Kerana Mulut Johan

Assalamualaikum....Aduh!! nie pasal Johan pulak....Aku nak tanya pendapat korang....Malam FFM tue...best tak Johan jadi pengacara? @ kelakar tak? Bagi pendapat aku....lawak Johan malam tue...lawak melalut....Asyik Ogy yang kena.....Dalam hati aku berdetik jugak...."Johan nie tak takut ke dengan Ogy primadonna Malaysia tue?.....Pastukan....Johan nie cam tak respek gan Ogy la....waktu mereka berdua jadik pengacara tue.....Korang ada tengok tak?? Pendapat korang sama tak dengan pendapat aku hihihi kat bawah nie Ogy nak saman Johan.....Main-mainlah....gan anak Datuk Ahmad Daud nie......Nanti kita tunggu pulak Apa kata Johan.....(Johan nie kadang2 berlagak hihihi)



INI bukan cerita rumah sudah siap, tetapi pahat masih berbunyi. Tidak!Ini cerita bagaimana terlukanya seorang primadona tanah air terhadap seorang junior dalam industri hiburan. Dia tidak tahu bagaimana cara untuk menghormati orang yang lebih dewasa.
Episod ini berlaku semasa Festival Filem Malaysia (FFM) ke-24 yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) Ahad lalu.

Idea pihak Astro menggabungkan Fauziah Ahmad Daud, 49, dengan Johan Raja Lawak sebagai hos mungkin dianggap boleh memberikan kelainan.
Iyalah, gandingan baru dan lama siapa yang tak mahu lihat, pentas boleh jadi riuh rendah dibuatnya.
Namun, siapa sangka sebenarnya berlaku konflik senyap yang mungkin tidak disedari oleh kebanyakan penonton.
Kekecewaan diluahkan oleh Fauziah atau Ogy ini mengenai sikap Johan terhadapnya sepanjang mengemudi majlis yang disaksikan hampir satu juta penonton itu.

Dakwa Ogy, Johan telah mengaibkannya di hadapan para penonton termasuk Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dengan jenaka tidak relevan sepanjang majlis berlangsung.
“Hampir satu juta penonton dapat saksikan bagaimana Johan memperlekehkan, mengaibkan dan mempersendakan saya di pentas FFM. Ini bukan gelanggang Raja Lawak. Di depan tetamu kenamaanteri pula tu.

“Dia memang kurang ajar. Bukan setakat bakat saya, malah arwah ibu dan bapa saya turut dipersenda sesuka hati. Namun yang paling saya terkilan, dia boleh mempersendakan Tahun Gajah, tahun kelahiran Nabi Muhammad junjungan kita.
“Ini satu penghinaan dan saya tak boleh bertoleransi dengan orang yang biadap seperti itu,” katanya.
Menurut Ogy, sepanjang majlis, dia hanya mampu beristighfar di dalam hati walau sedih dengan sikap Johan yang dianggap keterlaluan.
Bagi Ogy, dia harus bersikap profesional kerana mahu tidak mahu, majlis perlu diteruskan dengan baik.

“Saya tak tahu kalau ada yang perasan atau tidak, tetapi sepanjang berada di pentas, saya hanya menahan rasa kecewa dengan kerenah Johan yang kurang ajar.
“Sebagai manusia, bohonglah kalau saya tak terasa bila orang memperkotak-katikkan arwah ibu dan bapa, mengutuk saya ni dah tua dan sebagainya.
“Jangan kerana saya ni anak yatim dan tidak bersuami maka orang boleh memperlekehkan saya.
“Saya tahu saya ni dah berusia, tetapi saya tidak perlukan orang untuk menyedarkan saya mengenainya.
“Hanya Allah S.W.T sahaja yang tahu perasaan saya ketika dimalukan sebegitu sekali,” kesalnya.


Mana IQ?
Bercerita lanjut, menurut Ogy, dia juga kesal kerana sebagai seorang yang berpengalaman dalam industri terutama dalam bidang pengacaraan, dia melihat ramai ‘budak baru’ tidak pandai menghormati golongan senior.
Kata Ogy, ini bukan soal sensitiviti hanya kerana dia merupakan seorang wanita yang berusia.
Tetapi sudah banyak contoh di depan mata yang menyaksikan bagaimana pendatang baru dalam industri tidak bijak menyampaikan jenaka.

Malah, kata Ogy, ada yang tidak faham antara lawak bodoh dengan lawak yang punya IQ.
“Buat lawak tak perlu menghina orang. Lawak yang punya IQ dan isi, yang tak menghina atau mengutuk orang pun akan jadi satu jenaka yang boleh menghiburkan penonton.
“Lihat contoh, Harith Iskandar atau Afdlin Shauki. Mereka tak ada pun nak hina-hina orang untuk membuatkan orang ketawa. Mengapa Johan perlu buat begitu?
“Mengenakan saya di pentas dan menggunakan perkataan yang tidak sesuai, apa dia ingat saya ni adik diakah?” katanya.

Menurut pengarah dan penerbit ini lagi, kebanyakan jenaka yang dibuat oleh Johan juga tidak berlandaskan skrip yang disediakan oleh pihak Astro.
“Saya tahu dia berbakat untuk buat lawak tetapi cara dia melampau. Sudahlah masa latihan sebelum majlis berlangsung dia datang lewat.
“Kami diminta datang pukul 3 petang, dia sampai pukul 6 petang. Macam mana tu? Tiga jam saya menunggu, tetapi dia langsung tidak minta maaf pada saya.

“Pembantu peribadi dia yang malu dan berkali-kali minta maaf dari saya. Mana budi bahasa? Tetapi saya sedikit pun tidak bising pada dia. Kalau dia nak jawab, jawablah pada Astro, ” katanya.
Menyifatkan isu ini sebagai sesuatu yang tidak boleh dipandang remeh, kata Ogy, dia nekad untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas Johan.
Menurut Ogy, biar sekalipun Johan tampil memohon maaf ke atas dirinya selepas ini, namun dia tetap akan berkeras untuk menyaman pelawak tersebut.

“Saya berpegang pada hak asasi manusia. Tidak kira siapa pun, kalau mereka telah memperlekehkan maruah diri dan ibu bapa saya, saya tidak akan bertolak-ansur.
“Biar dia datang minta maaf sekali pun, saya tidak akan layan. Sebab seseorang harus bangkit memberi pengajaran kepada budak baru seperti dia yang tak tahu apa makna menghormati.
“Bukan saya datang cari Astro untuk minta jadi pengacara malam itu, tetapi Astro yang datang cari perempuan buruk ini untuk menjayakan majlis.

“Tapi saya datang bukan untuk diperlekeh-lekeh begitu,” ujarnya.
Dalam pada itu, menurut Ogy, dia dan peguamnya kini sedang menguruskan proses lanjut untuk membawa kes berkenaan ke mahkamah.
“Saya akan bangkit mewakili mana-mana artis senior yang rasa diri mereka diperlekehkan orang baru.
“Jangan main-main dengan Fauziah Ahmad Daud. Saya tidak akan lepaskan budak ini!” katanya lagi dalam nada cukup tegas.




P/S - Pepatah ada mengatakan, kerana mulut badan binasa..

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Apa Motif letak gambar Love Bite

Hai!...Selamat petang.....Aku nak share gan korang.....pasal kenapa adik-adik nie suka up-load gambar yang bukan-bukan kat Facebook......Emmm aku tak habis fikir tau.....Motif adik-adik nie pun aku tak tahu....Aku rasakan...mungkin nak suruh orang LIKE ramai2 dan komen banyak2....tak pun nak glamour cepat.....Cuba korang tengok.....
 Tengok!!!!....apa motif nie...tunjuk buah dada penuh love Bite....hish!! dah la...buat benda gitu pastu tunjuk kat umum pulak....Kalau bangsa cina...aku tak heran....nie....Aduh!!!! yang upload gambar nie...minah nie....




Tengok muka ayu  rupa diakan.....Tapi aku tak pastila...gambar buah dada tue...dia punyer ke siapa punyer....Korang tengok gambar kat bawah nie...

Ha......seksi tak.......Nama facebooknya..."Pink Lady Like" Aku bukan nak busy body.....tapi kita nie orang Islam.....Tengok dia punyer biodata study lagi awek nie.....UITM Shah Alam......Yang follow Facebook awek nie...kebanyakkan lelaki hihihi



SUBAHANNALAH-dunia Akhir zaman, seperti tiada pegangan Agama terjadi pada adik nie... ini.. mengejar ke arah  maksiat.. dunia ini hanya bagai telur di hujung tanduk!!!



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Cerita Panas Khairul Fahmi Lagi....

Ha.....aku nak share dengan korang cerita panas Apex...penjaga gol   bola sepak kita... lagi....bergambar mesra dengan awek yang bernama shida....Korang bacalah kat bawah nie...apa kisahnya....Aku rasa isu bergambar gan awek yg bernama shida nie dah lama...Ada orang yang cuba menambahkan lagi cerita nie....Aku pun tak tahu motif diaorang menghantar gambar bersama sms Apek....korang layan jerlah....



Mungkinkah kerana Apex kini dipuncak populariti dan ramai pihak mahu mengambil kesempatan atau sememangnya isu yang diketengahkan oleh BBM itu memang berlaku? Sebab itulah timbulnya ayat-ayat "U nak i tunjuk bukti yg pena tido dgn u? I got al d prove... dun u eva play wit me"..!
Jika benarlah dakwaan ini... nampaknya ada pihak yang makan hati nanti termasuklah Dahlia Teck. Namun sebagai peminat sukan dan khususnya peminat Apex... anda yang tentukan sendiri kebenarannya. .....Tak gitu?







Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ