Filem Ombak Rindu

Author : Cik Rose Cute | 8:53 AM | 13Total Comments |
ombak rindu, maya karin
Bila terdengar tentang novel Ombak Rindu ini, tiba-tiba aku teringat zaman sekolah dulu dan novel Ombak Rindu ini adalah antara novel yang popular waktu itu. Memang feeling  habislah aku baca novel nie tau.....semalam aku tengok kat astro filem nie Astro tayang sikit.....korang ada tengok tak??? Aku memang terujalah nak tengok filem nie.....sebabnya..jalan ceritanya menarik.....kalau baca dalam novel.....Filemnya....Tak tahu lagikan....Kita tunggu 1 Disember 2011.....hihihi

Selepas novel Lagenda Budak Setan yang kami kira berjaya menarik ramai penonton untuk ke pawagam menonton filem tersebut, kali ini satu lagi filem yang diadaptasi dari novel popular Ombak Rindu hasil karya Fauziah Ashari. Filem Ombak Rindu adalah terbitan Astro Shaw dengan kerjasama Tarantella Pictures. Sedikit sinopsis Ombak Rindu,


ombak rindu
Ombak Rindu
Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.
Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.

Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?
Paling menarik apabila Maya Karin yang membawa watak Izzah seorang yang bertudung dan memerlukan beliau untuk mendalami ilmu agama serta adat budaya. Maya Karin mengatakan,
“Ini kali pertama saya bertudung untuk sesebuah watak. Jadi, saya mengambil inisiatif dengan belajar agama dengan seorang ustazah selama dua hingga tiga jam sehari. Kelas kami berlangsung selama empat hari seminggu. Dengan cara ini, sekurang-kurangnya, saya dapat mendalami dan memantapkan lagi ilmu tentang agama dan budaya.
“Selain inisiatif memanggil ustazah, saya juga mendalami watak Izzah dengan mendengar muzik khas yang terdiri daripada lagu-lagu tradisional Terengganu, Kelantan, dan juga lagu wayang kulit semata-mata untuk mendapatkan ‘feel’. Malah, nak masuk kereta pun saya dah pakai tudung,” ujarnya yang manis bertudung ketika majlis sidang media filem ‘Ombak Rindu’ di Bukit Kiara baru-baru ini.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Nabila Huda Berbikini Di pulau Tioman

Author : Cik Rose Cute | 12:38 PM | 14Total Comments |
Korang ada baca tak isu pasal Nabila Huda pakai bikini dekat Facebook.......Pastu Nabila Huda marah2 kat Twitternya.....Aku kredit gambar nie dekat Sini Untuk korang tengok betul ke Nabila Huda nie...anak Amy Search....Gambar nie di ambik sewaktu Nabila Huda dan kawan-kawannya..pergi bercuti di pulau Tioman....Korang layan jer la.....Gambar hot nie......



Beberapa gambar yang dikatakan Nabila Huda berbikini d Pulau Tioman telah tersebar d internet. Ia pada mulanya tersebar di laman Facebook di
fanpage Nabila Huda sendiri apabila peminat dengan tidak sengaja telah memuat naik gambar tersebut.

Ia dipercayai dirakamkan secara
tidak dirancang apabila peminat
tersebut terserempak dengan artis tersebut yang kononnya dalam
percutian di Pulau Tioman sekitar
pertengahan Oktober lepas.






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Zahiril Adzim Dan Shera Aiyob

Author : Cik Rose Cute | 12:08 PM | 3Total Comments |
Berseri-seri kedua pasangan inikan....Almaklumlah...bakal menjadi pengantin tidak lama lagi.....Kedua-duanya hensem dan cantik......Korang layan jerlah gambar pasangan nie...Pandai betul jurukamera ambik pic diaorang.....

gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
Kad undangan perkahwinan Zahiril Adzim dan Shera Aiyob pun tak kurang kreatifnya jugak. Memang pengantin-pengantin sekarang ini kesemuanya pandai membuat pilihan yang menarik.
kad kahwin zahiril adzim
Lagi 14 keping gambar pra perkahwinan Zahiril Adzim dan Shera Aiyob daripada SSgraphy dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob
gambar pra perkahwinan zahiril adzim shera aiyob


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Remy Dan Tiz Zaqyah Bercinta

Author : Cik Rose Cute | 11:21 AM | 8Total Comments |
Apa yang di gosipkan memang betul pasal Remy Dan Tiz.....hihihi...aku suka diaorang couple....cam serasi jer....."serasi membawa bahagia" senikata lagu.....aku dah lupa senikata lagu apa....Akhirnya Remy mengaku jugak tentang perhubungannya dengan seorang pelakon yang tak asing lagi Tiz Zaqyah....



Kat bawah nie luahan dari Tiz Zaqyah tentang pengakuan Remy kepada media.....


"Sebenarnya saya pun tidak tahu hendak komen macamana. Tapi,  berasa agak gembira dan saya saya anggap pengakuan Remy itu sebagai hadiah harijadi saya yang disambut pada 26 Oktober lalu. Saya pun tidak sangka Remy akhirnya mengeluarkan kenyataan kerana dia tidak pernah maklumkan kepada saya. Mungkin Remy merasakan sudah sampai masanya untuk mengakui tentang hubungan cinta ini. Saya tidak ada masalah dengan tindakan Remy itu.

Macam yang pernah saya maklumkan sebelum ini, kami lebih selesa bercerita tentang karier lakonan berbanding kisah-kisah peribadi. Selain itu, saya dan Remy tidak mahu kecoh-kecoh kerana bimbang perhubungan kami tidak berpanjangan. Walaupun kami sudah mengaku bercinta, tetapi kami masih tidak bersedia untuk bercerita lanjut tentang perhubungan ini.


Cukuplah peminat tahu yang kami sedang berpacaran dan masih dalam proses mengenali hati budi masing-masing. Pengakuan ini berlaku tanpa dirancang.  Ia berlaku dengan sendiri dan bukan atas desakan mana-mana pihak. Kalau orang ingat kami ingin mengikat tali pertunangan atau melangsungkan perkahwinan, ianya tidak benar sama sekali. Masih terlalu awal untuk itu. Kami masih perlukan masa untuk saling mengenali. Memang saya dan Remy telah berjumpa dan berkenalan dengan keluarga masing-masing, tetapi tidak ada perbincangan ke arah pertunangan mahu pun perkahwinan. Tunggulah, jika ada jodoh dan sudah sampai masanya, pasti kami akan umumkan."


P/S: Aku doakan semoga hubungan mereka di akhiri dengan perkahwinan.....Amin.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kenduri Berpakaian Jarang

Author : Cik Rose Cute | 9:06 PM | 15Total Comments |
Selamat Malam Blogger Cute....Hari raya korban dah lepas.....Tapi timbul pulak isu berpakaian ala-ala telanjang......Cuba korang tengok gambar di bawah.....Adakah ini cara orang Islam berpakaian....huhuhu....Dunia dah menghampiri Akhir Zaman....Siapalah yang menciptakan pakaian tersebutkan......Cedih pulak tengoknya....Laki diaorang tak marah ke?...@ Ibubapa diarang tak marah ke....melihat anak2 atau isteri berpakaian tersebut?? Cuba korang fikir......Ya Allah....betullah apa yang Allah Berfirman...."wanita lagi banyak masuk neraka daripada Lelaki".....huhuhu  takutnya....Korang lihat dan tafsirlah sendiri......


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ