Hari Raya Aidil Adha Kat Perak

Author : Cik Rose Cute | 9:00 AM | 8Total Comments |
Selamat pagi Blogger Cute....Hari nie aku akan bertolak balik ke kampung Gajah Perak.Tak lama lagikan kita orang muslim nak sambut Aidil Adha.....Korang tak balik kampung ke?Kalau kat pantai Timur meriah kalau raya haji.....kalau kat perak tak meriah sangat.......tue yang tak best tue.....Aku kat sana 5 hari kot.....pastu  balik sini balik .....Yang tak best...kat kampung tue nanti tak boleh bukak blog tau....jadik...aku tak tahu la.....tentang giveaway ke atau apa isu......Okeylah...aku nak kemas barang masuk beg...banyak barang nak kemas nie....anak dah ramai.....huhuhu memang penat kalau nak balik beraya......
P/S: sesiapa yang balik kampung...berhati-hati di jalan raya....okey....Tak lupa nak ucapkan..."Selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha"....Sorry kalu aku tak dapat singgah blog korang...nanti lepas raya aku singgah......


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa gan Kakak Lebih Kurang jer Muka

Author : Cik Rose Cute | 5:29 PM | 15Total Comments |
Hai! blogger Cute...dah petang baru aku tulis n3 aku....hihihi...tak mengapalah....hari nie...lambat sikit aku bukak blog....Aku settlekan kerja umah kejap...Dah dua hari tak lipat kain dah menambun....korang ada cam tu jugak.....Aku rasa nak muntah melayan pakaian-pakaian yang tak terbasuh dan terlipat.....huhuhu penat betul jadik seorang surirumah sepenuh masa nie....Kalau keja ada jugak masa rest..betul tak?? Dah melalut dah aku nie...lari dari tajuk pulak.....Kalau korang perasan..muka anak aku yg bongsu nak sama dengan yang pertama....hihihi memang tak jauh beza hihihi cuba korang tengok....
Nie kakak waktu berumur setahun lebih......pipi tetap maintain....nie bukan baju raya....nie baju opahnya jahitkan...sebab buat kenduri kawin Abang ipar...semua kena pakai hijau....tengok tarikh tue...29 /12/2007....Kakak lahir pada tanggal 11/ogos/2006.....Kat bawah nie gambar syifa pakai baju sama...






Yang samanya tang pipi....tapi syifa lagi tembam pipinya......Masa lahir pun...syifa lebih berat pada kakaknya....3.3kg...Kakaknya 2.9kg.....Korang tengok...yang mana paling sama......


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Erra Bersama Anak

Author : Cik Rose Cute | 6:12 PM | 9Total Comments |
Hai! Blogger Cute...Selamat petang...pasni..aku nak tutup Komputer aku nie....Kesian Cik komputer aku nie...mesti penat...aku dari tadi asyik duk  mengadap jer....hihihi Aku nak share gambar budak cute nie...saling tak tumpah cam ibunya....Erra Fazira

 Pandai bergaya....entah2 berlakon pun pandai...penganti Erra Fazira nanti nie.....Caya tak korang???


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kena Tag Gan Ummi

Author : Cik Rose Cute | 5:53 PM | 0Total Comments |


Hari nie sibuk melayan kena tag jer...hihihi nak tulis entry pun tak sempat.....Layan jer la....main Tag2 nie.....Yang nie...dah masuk 3 kot kena Tag....
11 Soalan Dari Ummi
1) Kaler Faveret Kengkawan , Napa Aeee ??
 
Kaler kesukaanku pink gan purple....Kenapa? sebabnya...bila pakai kaler tue...aku rasa aku cute hihihi Perasan  !!!
 
2) Majalah Faveret Kengkawan ??
 
 Majalah Remaja @ Wanita
 
3) Makanan Yang Kengkawan Xsuka Makan ??
 Makanan banyak minyak....Nasi minyak suka...
 
4) Suka Handbag X, Handbag Yang Paling Mahai Pernah Miliki ??
Suka....Handbag paling maha Leno hihihi
 
5) Pernah Buat Salah Ngan Pasangan, Selalu Minta Maaf...Cakap Apa ??
Pernah....tapi buat muka bodoh jer....Sorry la bang tak sengaja....
 
6) Tema Perkahwinan Yg Sgt2 Diidamkan, Tercapai @ X ??
Tema purple lembut gan biru...tercapai sebelah perempuan...sebelah lelaki...hancur la sikit....hihihi
 
7) Korang Pernah X Marah Sangat2 Ngan Pasangan ??
 Pernah!!! hihihi Time tue mengandungkan syifa...

8) Tv Jenama apa Pakai sekarang ??
hihihi Tv...Sebelum nie pakai Lcd Lg dah rosak...sekarang pakai tv lama...masa Cik Rose bujang dulu...tak repair lagi tv tue.....
 
9) Impian sampai sekarang yg lom terlaksana
 sebelum kawin cik hubby janji nak bawak naik KL Towers yang tinggi tue.....Sampai sekarang belum lagi Bawak hihihi
N
10) Rajin buat Breakfast @ beli jer...
Jarang Buat Breakfast sebabnya jarang makan pagi...anak-anak pun sama...beli pun jarang....
 
11) Tabiat yang  kengkawan Xsuka pasal diri kengkawan
Tabiat Cik Rose yang paling cik rose tak suka....kalau nak sesuatu barang tue....time tue jugak nak...tak kiralah...benda tue tak ada...paksa jugak cik hubby cari hihihi...Nasib baik Cik hubby Sporting....Melayan karenah isterinya....
 
 
P/S: Untuk Fieda....Cik Rose dah baca dah tentang gosip tue....biarlah dia dengan Dunianya....Tak suka sangat gan Awek baru tue...Dua2 masih muda.... 



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kena Tag Oleh Pu3

Author : Cik Rose Cute | 10:06 AM | 11Total Comments |
Aduh!!!  kena tag lagi nie...hihihi...Okeylah Pu3 Sis jawab soalan ya...Cam jawab temuduga nak kerja hihihi


~ 11 soalan dari PU3 ~
  1. Tarikh yg istimewa dlm hidup..?
     Wow! Tarikh Istimewa dalam hidup First time keluar dengan Cik hubby....pergi KLCC...masa tue Raya Haji.....masing2 tak balik kampung....Tak ingat pulak tarikhnya...tahun ingatlah...hihihi....Tahun 2004....Kalau nak tahu tarikhnya...masa tue raya haji hihihi bukak kalendar ya....
     
  2. Sapa nama boyfren yg 1st...?
    Boyfriends yang 1st....jeng! jeng!jeng!.....Zulhelmi (Sekolah Menengah)
  3. Suka pakai contact lense..?
    Suka...tapi tak pernah cuba lagi......Tengok orang pakai cantik...tue yang tergedik nak pakai jugak walaupun mata tak rabun....hihihihi
  4. Cikgu yang paling awak sayang..?
    Semua cikgu sayang...yang paling sayang...cikgu matematik....
  5. Artis yang ingin awak jumpa...?
    Heliza Helmi @ Lisa Surihani
  6. Perdana Menteri yang dikagumi...?
    Datok D.r Mahathir
  7. Awak belajar sampai mana ...?
     Sampai SPM jer...hihihi....dah kemaruk nak kerja...
  8. Masakan yang paling xsuka makan...?
    banyak minyak...nasi minyak tak per...
  9. Majalah kesukaan awak...?
    Majalah Wanita gan Remaja
  10. Restoran makanan segera yang paling suka pergi ..?
    Mcd
  11. Awak menangis bila...?
    Bila emosi menyentuh hati.....contoh...tengok cerita sedih..mesti keluar airmata huhuhu sensitif....
     
     
    Dah settle ya cpu3 hihihi 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Jom! Main Tag2 ( Kena Tag gan Fieda la...)

Author : Cik Rose Cute | 10:38 PM | 14Total Comments |
Ha...fieda nie cik rose nak jawab soalan cepu emas nie hihihi....Walaupun tanganku penat godek2 Blog kakak ipar punyer pasal.....Bawah nie soalan dari fieda.....
 Korang duk mana ye..??  
sekarang duduk kat Telok Panglima Garang Selangor
 
Paling suka makanan dan minuman ape..?
Semua makanan suka...yang paling suka Nasi Minyak Ganu Dan minuman pulak Air Apple

Kaler favourite...?
PINK GAN PURPLE...kadang2 kaler hitam pun suka...

Kalau gi pasar malam biasanya beli apa..?
bakso atau bihum sup

Time raya biasanya brp pasang baju...?
tak banyak pun... 2 jer...

Movie melayu yg paling melekat di hati..
p.ramlie hihihi

Pengalaman paling manis..?
dating gan suami hihihi

Suka makan kek dan kuih ape..?
kek perisa pandan dan kuih lompat tikam

Biasa pagi2 suka sarapan tak...?
nie soalan cepu emas nie.....pagi jarang makan...minum susu, milo @ horlicks jer....

Apa perasaan bila tgk anak2 muda yg seksi dan menggedik tak tentu pasal..?
menyampah pun ada...tapi bila ingat balik zaman cik rose bujang dulu...dalam hati...mesti terdetik...aku dulu cam tue jugak.....huhuhu

Prinsip hidup..?
Berkawan biar ramai...Musuh jangan di cari....hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Koleksi Tudung Heliza Helmi

Author : Cik Rose Cute | 12:52 PM | 13Total Comments |
Hai Blogger Cute...Dah makan tengah hari belum??....Kalau yang belum makan tue makan dulu ya....aku nak kongsi koleksi dari Heliza Helmi nie.....cantik-cantik hijabnya kau.....kalau korang tak caya...tengok nie.....Lagi satu Heliza Helmi nie cantik...pakai apa pun cantik.....

 Nah!! kau...semua cantik-cantik.....harganya pun boleh tahan......Aku ambik gambar nie kat Facebook dia.....Apa pendapat korang.....Yg mana cantik hijab ke Heliza Helmi...hihihi.....Bagi aku dua2 cantik.....Ciri2 wanita muslimah....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Jom! Main Tag2

Author : Cik Rose Cute | 9:16 AM | 11Total Comments |
Aduh!!! pagi2 bukak blog...aku telah di tag oleh adik Ieda nie....Aku pun tak faham....tag2 nie....hihihi tak per ler aku follow jer yg diaorag kasi...

• Each person must post 11 things about themselves in their jurnal. 
• Answer the questions the tagger set for you in their post and create eleven new questions for the people you tagged to answer 
• You have to choose 11 people to tag and link them to the post.  
• Go to their page and tell them you have tagged him/her 
• No tags back 
• No stuff in the tagging section about you and tagged if you are reading this, You legminately (aka really,trust with all honestly) have to tag 11 people

~11 perkara tentang Diriku~ 


:: panggilan sebenarnya: Lieza (Blogger ramai sangat yang panggilan Lieza...Aku tukar nama samaranku menjadi: Cik Rose Cute
:: Aku Suri rumah Sepenuh Masa
:: Adik beradik aku 8 orang...(Khairul Fahmi Che mat tue...adik aku yang no 6)
:: Aku mudah ketawa @ senyum dan juga selamba, otak pun giler
:: suka jugak aktiviti luar
:: suka jln2 dan tengok barang cantik2...Tak beli pun..
:: suka tgk wyg...Tapi sekarang dah tak ada masa...sebabnya melayan anak2 kat rumah
:: Suka sangat makan ubat untuk kesihatan...
:: My family no 1...Pastu baru kawan2...
:: Tak suka rempit!!! Motor pun aku tak tahu nak bawak....hihihi camna nak rempit!!!






~ 11 question from ida ~


* suke nyanyi or menari x    (hihihi dua-dua suka....)
* tempat plg jauh kowg penah pegi (Johor tue pun waktu tengah couple gan cik abang)
* ada haiwan peliharaan x (Tak ada....Susah nak pelihara ada anak2...)
* warna yg plg gojes (Pink @ Purple)
* apa yg kowg buat sblm tido (Minum Air suam pastu basuh muka gan gosok gigi)
* sampai hr ni, dh brpa kaly kowg tkr hp (4 kot...)
* benda yg plg kowg syg (Jam Tangan)
* benda/perkara yg plg kowg takut (Sihir gan ular Eee! geli)
* gayat dgn tempat tinggi x (Gayat jugak)
* tempat plg besh idaman kowg (Tempat air terjun yang paling tinggi tue)
*  xtvt outdoors yg plg kowg suka(Bowling gan Badminton)




11 Soalan Dari aku Pulak..





* tempat yang paling seronok pernah korang pergi?
*dah mula guna gelaran blogger sejak..
*selalu cerita tentang apa di blog?
*senang stress bila..
*apa yang paling senang korang buat untuk hilangkan stress?
*tempat yang paling diinginkan untuk birthday party?
*kenapa pilih tempat tu?
*hadiah yang tersayang & the best korang ialah?
*siapa pemberinya?
*apa yang diinginkan sebenarnya untuk birthday present?
*peramah atau pemarah?
Okey Aku Tag: Fieda, Lya, Intan Belian, Ezad, Nasz,Kak Tie, Cik Purple, Ibu Aqil, Cik Jaat, Wanita Mutalib,Faizal


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ