LUAHAN DARI SEORANG IBU...

Author : Cik Rose Cute | 9:54 PM | 19Total Comments |
AKU NAK KONGSI DENGAN KORANG.....PERASAAN SEORANG IBU KEHILANGAN ANAK....APABILA AKU MENBACANYA  N3  BELIAU ...BETAPA TERSENTUHNYA HATIKU....SEBAGAI SEORANG IBU .......KORANG BACALAH SENDIRI NUKILANNYA.....




dulu masa dalam pantang.. air mata ni.. susah sangat nak keluar.. aku fkir aku insan yang kuat... mampu memujuk husband suruh bersabar..bila dia menangis terlalu rindukan anak ibu.. mujahid...tapi aku...rasa tenang jer... tahlah.. rasa macam x der aper2 berlaku.. sedangkan waktu tue aku baru jer kematian seorang anak yang aku paling sayangi...

tapi kini... sejak masuk kerja.. hari2 air mata ni nak mengalir jer... tengok pada perkra yang mengingatkan sesuatu pasti mengalir air mata... bukan sebab xredha dengan pemergian anak ibu.. ibu redha nak.. tapi tahlah..nak wat cmner...dah air mata nak keluar.. biarkanlah ia keluar.. nanti ibu legalah lepas tue... dan ibu pasti akan menangis bila abah dah mula start bercerita macmner abah jaga mujahid dulu... ibu menangis sebab ibu sedih dengan keadaan abah.. walaupun ibu yang mengandungkan mujahid selama 9 bulan dibawa kehulu kehilir.. tapi ibu dapat tengok mujahid kejap jer.. x macam abah.. setiap masa dan saat memerhatikan tingkah laku mujahid.. sudah pasti dia x kan lupa sampai bila2...

kini, ibu dah faham perasaan abah kenapa abah selalu menangis.. ibu dah boleh selami perasaan abah... kenapa abah selalu menangis... rupa2nya begitu perit perasaan ini... rasa terseksa bila ditahan air mata ni....selagi air mata ini x keluar selagi itulah jiwa terseksa... dan akhirnya.. setiap hari... bila ibu drive kereta jer.. ibu pasti akan menangis.. hampir setiap hari.. ibu menangis bukan bermaksud ibu lemah... tapi sebab air mata inilah kekuatan ibu untuk ibu meneruskan liku2 kehidupan ini...semua perkra yang ibu lakukan pasti akan keluarkan air mata....hmmm...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tiz Zaqyah Bercinta???

Author : Cik Rose Cute | 4:09 PM | 10Total Comments |
HaI! You All...Aku terkejut jugak dengan  gosip nie......hihihi   Yalah Remy gan Tiz selalu berlakon berdua....mungkin diaorang....dah lama kenalkan!!!   Sebelum nie Remy banyak betul gosipnya dengan pelakon wanita....tup! tup! gosipnya dengan Tiz pulak.....Kalau betul apa salahnya...Aku pun tumpang gembira...Aku suka diaorang nie Couple....
Peminat suka kalau mereka berdua bercinta. Tiz Zaqyah pun ada memberikan bayangan dia merindui seorang lelaki di Facebook dan baru-baru ini SS dari Harian Metro menampilkan cerita mengenai Tiz yang datang ke lokasi penggambaran Remy membawakan makanan dan bersuap-suap makanan pula dengan hero kacak itu.

Tapi bila ditanya mereka berkata sekadar kawan. Main teka-teki. Tapi kalau kita boleh campur 1+1 jadi dua, kita juga boleh meneka maksud dari status-status Tiz di Facebook.





P/S: Aku suka kalau Remy Gan Tiz Couple...kawin lagi aku suka hihihi korang suka tak??


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Terima Kasih Abby Abadi

Author : Cik Rose Cute | 9:55 AM | 12Total Comments |
Perkahwinan Norman Hakim dan Memey telah pun selesai dengan selamatnya. Kini gosip antara mereka berdua sudah terkubur. Dan yang paling membuatkan Norman hakim lega....tak ada lagi masyarakat mencaci dia.....Ha... siapa suruh kau buat perangai...pastu kena tangkap basah....betul tak....Tak adanya masyarakat nak caci kalau perangai kita elok....betul dek non....hihihi...Apa-apa pun..kita doakan mereka bahagia ya dek non....Norman Hakim nak ucapka terima kasihnya dekat Abby Abadi bekas isteri pertamanya....Cuba You all baca kat bawah tue.....Aku kesian kat Abby tue.....mesti sakit hati...walaupun dia menafikan bahawa dia pengsan buka di sebabkan perkahwinan Norman Hakim Gan Memey tue......(Aku tak suka Memey ada sesiapa suka?)korang layan jerlah kenyataan Norman Di bawah okey....


“Saya ingin ucapkan terima kasih kepada Abby kerana dia yang sediakan pakaian untuk anak-anak untuk dipakai pada majlis pernikahan hari ini. Pada mulanya, saya pun tidak terfikir untuk bawa anak-anak pada majlis nikah ini. Ingatkan, biarlah mereka datang kemudian untuk majlis resepsi sahaja. Tapi, Abby yang cadangkan saya bawa mereka. Malah, dia juga yang sediakan baju yang mereka pakai tadi..

Saya lihat hubungan saya dan Abby sekarang ini sudah semakin baik. Peredaran waktu membuatkan masing-masing boleh menerima apa yang berlaku. Walaupun kini saya telah menjadi suami kepada Memey, tetapi ini tidak bermakna Abby tidak boleh menghubungi saya lagi. Saya juga tidak kisah jika Abby mahu berkongsi masalah dengan saya. Memang kami telah berpisah, tetapi kami ada hubungan sebagai ibu dan bapa kepada anak-anak,” ulas Norman. -Via


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Lagu hindustan...Shah Rukh Khan

Author : Cik Rose Cute | 4:45 PM | 12Total Comments |



Nie lagu kesukaan aku hihihi....masa bujang dulu la....Tempat Bui yang teringin nak ke sana....Pemandangannya memang cantik....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Cucur Udang Geragau resepi dari blog Azatiesayang

Author : Cik Rose Cute | 9:51 AM | 8Total Comments |


Assalamualaikum semua...slmt pagi ya... hari nie cuaca baik.....malam tadi pun tido terasa sejuk..biasa aku tidur bukak kipas no 3 kebiasaannya la....Tapi malam tadi dalam pukul 2.00pm aku sedar...terasa sejuk sangat2  aku rasa badan syifa pun sejuk......aku bangun aku betulkan kipas letak no 1....korang rasa sejuk tak malam tadi?....Kat bawah nie resepi dari blog "azatie sayang" aku copy paste...aku rasa teringin pulak nak buat cucur geragau....nie first time dengar hihihihi....


BAHAN-BAHANNYA (sumber:MG)
70 g udang geragau kering (kalau yang segar, guna 150 g)
1 biji bawang besar, didadu
1 biji kentang, didadu kecil2
1 biji cili hijau hiris halus
1 biji cili merah, hiris halus
3 tangkai daun sup, hiris
3/4 camca teh garam
1 camca teh baking powder
2 cawan tepung gandum
1 3/4 - 2 cawan air suam (kurang lebih)
Sos cili, sebagai pencicah

CARA MEMBUATNYA :-)
  1. Udang geragau direndam, cedok udang yang timbul dan asingkan dalam bekas lain, rendam lagi sekali dengan air yang baru. Ini kerana udang geragau kering dikhuatiri mengandungi pasir2 halus, jadi bila rendam pasir dia jatuh ke bawah, kalau guna yang segar, buang kotoran, cuci dan toskan.
  2. Dalam satu bekas, masukkan udang geragau tadi (toskan dahulu), bawang besar, cili hijau/merah, daun sup, kentang, kentang dan garam. Gaul rata.
  3. Masukkan tepung dan baking powder, kacau rata dan tuang air suam tadi sedikit demi sedikit hingga mendapat adunan yang sempurna (tidak terlalu cair), kiranya boleh di"jemput" dengan tangan untuk dibuat cekodok.
  4. Goreng dalam minyak sederhana panas dengan kaedah mencedok dengan sudu atau men"jemput" dengan tangan, pastikan anda basahkan hujung jari sebelum men"jemput" adunan tadi. Goreng hingga kuning keemasan, angkat dan letak atas paper towel. Hidangkan bersama sos cili....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Comel Tak header Aku....

Author : Cik Rose Cute | 8:24 PM | 11Total Comments |
Malam You Alls....kalau korang singgah blog aku tenggok kat atas tue.....hihihi...aku baru dapat header baru dari  Cik En....Comel tak?....Aku nak ucapkan terima kasih banyak2 kerana pilih aku sebagai pemenang dalam contest hari tue....suka sangat-sangat.....Kalau korang nak terjah blog Cik En klik Sini aku tak nak story panjang2 pasni..nak bawak anak-anak keluar jap....siapa yang tadi komen blog aku.....Akan aku masukkan dalam bloglist aku kat tepi tue.....Insya allah akan terjah blog korang kalau ada N3 baru okey....Sayang you All.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Aku Nak Terjah Blog Sapa Erk??

Author : Cik Rose Cute | 1:50 PM | 9Total Comments |
Nie Kakak.....Nur Fatin Sahira....Sajer buat penyeri N3 Aku....Boleh.....
Sekarang dah pukul 1.30pm la..lebih kurang cam gitulah...... baru  settle...aku godek2 blog sepupu aku....Dalam pukul 2.00pm nanti...waktu  aku nak terjah blog korang hihihi...sehari tak terjah blog korang rasa tak senang tau....windu pulak nak baca n3 korang terutama  zie rindu nak baca n3 pasal  persiapan kawin dia....Nasz kadang2 pelawa aku baca n3nya hihihi  Uchi  suka datang blog aku...tu yang aku suka ke blog dia...sapa lagi......Cik Betty  blogger nie...paling aku suka....hihihi sebabnya....tak sombong..selalu singgah blog aku...tak kira la...aku tulis story tak best pun....Sorang lagi blogger nie..nama Lya  ....Dia nie orang satu geng gan aku " ganu kita"....Siapa lagi ya......Takkanlah semua aku nak tulis kat sini lain hari ya.......tapi yang penting...Siapa yang datang blog aku....Memang aku terjah habis-habisan!!! hihihi....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Berpeluh Ketiak....Aku...

Author : Cik Rose Cute | 4:01 PM | 9Total Comments |
Sajer aku letak photo syifa....kalau tak ada gambar boring hihihi....
Hai! You All....Cik rose baru siapkan template sepupu cik rose...tu yang lambat sikit terjah blog you all semua hihihi....Tolong buat dia punyer template blog.....Lagipun sepupu cik rose tengah sarat mengandung...23/oktober/2011 nie...due-date dia tau....Ha...cuba kira...lagi berapa hari....tengok blog dia tak kemas...Cik rose tolong kemaskan sikit-sikit......Cik rose pun bukan pandai sangat....sikit2 jer....yang simple2 jer.....Kalau korang nak ushar Blog My sepupu.....Klik Sini Kalau korang nak follow blog dia pun boleh jugak...Wah!! promote blog saudara pulak kau Cik rose hihihihi.....Apa salahnyakan!!!.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa Kembar

Author : Cik Rose Cute | 9:51 AM | 12Total Comments |
Gambar nie cik hubby edit...dengan handphonenya......kalau kembar betul kan best hihihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER

Author : Cik Rose Cute | 9:07 AM | 2Total Comments |
Assalamualaikum!!! Aku bukak jer blog Ezad....ada pulak si mamat nie  buat SEGMEN JOM TUKAR DAN KENAL RAKAN BLOGGER
dengan MUKA TAK MALU CIK ROSE CUTE  join . hehe :)


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Makan Hati Kerana Johan Asaari

Author : Cik Rose Cute | 8:45 PM | 15Total Comments |
Izreen Azminda, pelakon wanita yang mula mencipta nama melalui drama Juvana, mengakui dia terkilan dengan Johan Asaari yang mula renggang dengannya sejak pelakon itu mula berlakon dengan Fasha Sandha untuk drama Cinta Elysa. Dia terasa kerana Johan bersikap dingin dan tidak endahkan dirinya sejak mula berlakon dalam drama itu. Apatah lagi bila keluar gambar-gambar dan kata-kata macam orang bercinta di Internet dalam artikel yang dikeluarkan oleh Utusan Malaysia.
Izreen berkata hubungan mereka tidaklah seserius ke tahap melangsungkan perkahwinan, tetapi katanya sejak berlakon dalam Juvana hubungan mereka sangat rapat.
Memang saya terasa dan terkilan dengan dia. Sebab dia bersikap dingin dan tidak endahkan saya sejak mula berlakon dalam drama itu. Tiba-tiba keluar pula gambar-gambar dan kata-kata macam orang bercinta di Internet. Mestilah saya terasa.
Kalau kawan kenapa nak terasa sangat? Atau memang suka dengan Johan?
Saya mengaku yang saya suka pada Johan. Dulu masa mula-mula bertemu, sumpah! Saya memang langsung tak suka dia. Tapi dia pandai berbual dan ambil hati sampai saya mula selesa dan suka pada dia. Saya percaya sesiapa pun akan tertarik dengan dia. Mungkin karakter dia memang begitu.
Layankan keseluruhan artikel ini dengan membaca gosip ini sepenuhnya.

Jadi apa masalahnya?
Kalau tak bercinta sekali pun, sebagai seorang sahabat yang rapat dengan dia, kenapa secara tiba-tiba dia berubah dan tak endahkan saya selepas terlibat dalam drama itu? Dulu hampir setiap hari dia akan menghubungi dan hantar khidmat pesanan ringkas (SMS) pada saya. Dulu cakap dengan saya lain, sekarang lain pula.
Apa yang pernah dia cakap pada Izreen?
Saya tak mahu dedahkan. Biarlah itu antara saya dan dia sahaja yang tahu kebenarannya.
Apa reaksi Izreen bila tengok gambar dan kata-kata ala cinta antara Johan dan Fasha di Tweeter?
Pada mulanya saya tak tahu pun. Kawan-kawan yang beritahu dan tunjuk. Bayangkan perasaan saya bila tengok tu semua. Memanglah kalau boleh saya tak mahu fikir sangat. Tapi kawan-kawan sekeliling bertanya macam-macam hal dan semuanya ditala pada saya. Mestilah saya tertekan. Nak jawab apa pun tak tahu. Iyalah sebab orang tahu kami sangat rapat.
Apakah Izreen anggap Johan mengkhianati hubungan kalian?
Kalau cakap pasal perasan, sebenarnya bercampur-baur. Rasa kecewa, rasa dipermainkan, rasa bodoh semua ada! Tak adalah, saya ni pun berlakon juga, tapi ada ke saya nak bergambar macam tu dan bagi ucapan-ucapan manja dalam Tweeter dengan pelakon lelaki lain?
Mungkin Johan tak biasa lagi dengan realiti drama dalam industri hiburan, mudah dipermain-mainkan. Apa komen Izreen?
Dia orang baru. Mungkin dia teruja dapat berlakon dengan seorang pelakon cantik. Saya masih ingat lagi, dulu masa mula-mula dia berlakon, nak bergambar dengan perempuan pun dia segan-segan. Ada sekali siap berdoa sebab terlalu gementar. Tapi betullah orang cakap. Manusia boleh berubah. Dia mungkin akan kata yang ia sekadar lakonan.
Apa nasihat pada Johan?
Saya harap dia tak berubah hanya kerana sudah semakin popular sekarang. Orang kata macam kejutan budayalah. Saya juga harap dia lebih berhati-hati dan pandai membawa diri. Lagi satu, saya sebenarnya tak berdendam dengan dia. Memang saya terkilan tapi itu bukan alasan untuk saya tidak bersikap profesional seandainya kami digandingkan lagi dalam projek drama seterusnya.
Eh, bagi kami Izreen pun boleh tahan cun juga. Kalau johan tak ada ramai lagi lelaki kacak lain yang mahu bercinta dengan Izreen, tak gitu? Izreen pun sudah semakin hot sejak berjaya melangsingkan badan.

P/S: Cik Rose pun tak perasan awek nie ada jugak berlakon dalam cerita Juvana....Korang perasan Tak?...Macam2 kalau ada jer pelakon tengah nak glamour mesti ada gosip panas pastu betul tak???


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMEN HARIS KAITO : JOM TAMBAH FOLLOWER

Author : Cik Rose Cute | 12:42 PM | 6Total Comments |
KLIK BANNER UNTUK JOIN


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ