Deko Kamar Tidur

Author : Cik Rose Cute | 11:23 PM | 5Total Comments |
Kamar tidur merupakan ruangan yang paling ideal dan peribadi dibandingkan dengan ruangan-ruangan lainnya. Banyak orang percaya bahwa kamar tidur harus penuh dengan ketenangan dan nyaman. Warna-warna yang terlalu terang tidak elok sebabnya warna-warna yang terlalu terang tidak memberikan kesan yang menenangkan. Warna-warna yang paling sesuai untuk kamar tidur lebih cenderung ke warna-warna yang lebih neutral dan hangat.....
Langkah pertama untuk mendekorasi kamar tidur, pilih warna kamar yang diinginkan. Jangan lupa untuk memilih warna yang lebih menenangkan. Setelah memutuskan warnanya, Anda harus siap untuk memilih picture wall  yang cocok dengan keinginan dan sesuai dengan temanya. Untuk mendekorasi dinding kamar tidur, Anda bisa memilih foto atau lukisan yang ukuran besar untuk menghasilkan suasana yang unik. Selain mempamerkan foto atau lukisan, Anda juga boleh mendekorasi kamar dinding dengan menggunakan wallpaper yang bermotif untuk menambahkan kesan mewah.
Setelah memutuskan warna dan dekorasi dinding, yang anda harus perhatikan adalah lantai. Secara umum jangan memilih bahan seperti jubin granit atau marmer. Itu karena anda tidak ingin bangun dari tidur dengan kaki menyentuh lantai yang dingin sekali. Bahan yang sering digunakan zaman sekarang adalah kayu atau karpet. Karpet memberikan kesan lebih hangat dan lembut. Karpet juga bisa menjadikan suasana dalam kamar tidur merasa lebih nyaman. Lantai berbahan kayu kini menjadi semakin popular untuk menjadi bahan untuk kamar tidur. Selain daripada lebih senang di mop, lantai kayu juga lebih murah dan mempunyai lebih pilihan warna.
Memilih warna gorden dan cocok dengan warna seprai boleh menambahkan kesan yang nyaman pada kamar tidur Anda. Gorden yang berwarna gelap sering digunakan untuk menghindari cahaya matahari ke dalam kamar tidur. Anda boleh  menambahkan lapisan tambahan yang berwarna lebih terang untuk menutupi gorden yang berwarna gelap dan tetap bisa menghindari cahaya matahari.
Katil merupakan picture yang paling penting dalam kamar tidur. Memilih katil bukan hanya menuruti desaign katil, fungsi dan kenyamanan katil yang sempurna juga sangat penting untuk menciptakan suasana dan kesihatan yang bagus untuk Anda. Konsultasi dengan pakar atau doktor untuk menentukan katil yang paling cocok untuk Anda.
Jika kamar tidur Anda berukuran kecil, Anda boleh menambahkan cermin di dinding atau di pintu almari untuk menambahkan kesan lebih luas. Anda juga boleh memilih almari baju yang menggunakan pintu dorong untuk mengatasi masalah kekurangan ruangan.
Lampu hias juga merupakan satu faktor yang penting dalam desaign  kamar tidur. Cahaya lampu yang berwarna kuning bisa menambahkan kesan mewah dan kehangatan pada ruang kamar tidur, malah cahaya lampu yang putih lebih cocok untuk digunakan di kamar tidur yang berkonsep minimalis. Adapun cahaya warna yang berwarna-warni lembut bisa menambahkan kesan futuristik ke kamar tidur. Menggunakan lampu sorot kecil untuk menyoroti ke picture seperti pintu almari atau foto untuk menambahkan kesan mewah.
Jangan lupa bahwa Anda menghabiskan sebahagian besar hidup Anda di dalam kamar tidur, dan kamar tidur juga merupakan satu ruangan yang paling pribadi untuk Anda. Menyesuaikan desain interior kamar tidur Anda dengan keinginan Anda dan memastikan kamar tidur Anda menenangkan dan nyaman.
P/S:  Ada ke sapa2 berangan bilik tidur cantik cam aku? hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Anak Erra Fazira

Author : Cik Rose Cute | 1:20 PM | 4Total Comments |

Ini dia gambar Engku Aleesya, anak perempuan kesayangan penyanyi dan pelakon Erra Fazira. Dah makin besar, sihat, gemuk dan tengoklah kulit dia, gebu dan cantik. Mesti ramai yang geram nak cubit pipi Engku Aleesya ni kan:


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kabinet Dapur (berangan dalam Mimpi)

Author : Cik Rose Cute | 10:16 AM | 12Total Comments |
Hai!......hari nie aku nak cerita pasal kabinet dapur.....Aku tengah berangan nak dapur cam kat bawah hihihi....Berangan jer ler.....Korang boleh berangan jugak cam aku okey.....Layan jer la...gambar2 kat bawah nie.....


Cantik tak stail cam gini....kemas jer.....Tapi aku tak suka mejanya...kaca...aku  risau takut pecah hihihi...Logik tak alasan aku?...


putih..sgt sejuk mata memandang.....Tapi hari2 kena gelap kau.....kalau tak...tak hingin nak tengok dapur kalau tak berlap....Ya la....warnanya putih bersih....kalau minyak melekat kat dinding cepat jer nampak.....hihihi lagi2 cik hubby aku cerewet sikit...tak tahan telinga dengar dia bising dapur tak berlap!!!

color macam ni....cam comot jer...bagi aku...aku tak suka sakit mata hihihihi


Aku tak suka ler....benda kat atas nie...Aku bukan Chef wan pakai herba nie semua.....Jarang guna...@ tak guna langsung.....




Sliding door nampak tersusun sikit...Suka hihihihi


buat rak di pintu? Aku tak sure....tapi pendapat aku cantik dan kemas...aku takut...anak2 aku bukak dan tutup terus jatuh botol yang ada kat rak tue...(anak2 aku ganas sikit huhuhu)

Cantik letak tong sampah kat situ...Tapi kena hari2 buang sampah...Kalau tak.....Faham-fahamlah ya....

wet kitchen
vs
laundry room


Aku berangan mat jenin......Dalam mimpi la...aku dapat dapur cam gini hihihi...dapur aku ada kabinet jugak tapi tak secantik di dalam gambar nie.....Sekarang aku rasa geng anai-anai dah tibai aku punyer kabinet...malam2 dengar pak anai-anai nie menggigit huhuhu sedih betul....Aku dengan cik hubby  ada plan nak besarkan dapur...Tunggu!!!!


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

"Jowm Join Bloglist Eyryn Bercerita !

Author : Cik Rose Cute | 12:40 AM | 9Total Comments |
Assalamualaikum..^^




klik sini la ye^^

Kalau korang rasa nak join Bloglist nie...Klik Di atas okey....Bukan senang nak join Bloglist diaorang nie hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

7 Benda Ajaib Di dunia

Author : Cik Rose Cute | 8:14 AM | 9Total Comments |








Gambar-gambar di atas merupakan benda-benda ajaib di dunia yang telah memenangi tangga teratas sebagai 7 benda ajaib di dunia.

Sebanyak 21 benda ajaib di dunia, dan hanya 7 benda sahaja yang telah dipilih. Antaranya adalah seperti gambar-gambar di atas.

Kesemua undian undian ini ditetapkan oleh LISBON OFFICIAL DECLARATION OF THE NEW 7 WONDERS OF THE WORLD.

Menyenarai baru 7 benda ajaib setelah pelbagai penemuan baru diseluruh dunia yang boleh dianggap sebagai benda ajaib dunia. Banyak benda yang perlu di kaji sebelum ianya boleh dikategorikan sebagai 7 benda ajaib dunia.

Taj Mahal masih lagi menjadi sesuatu yang menakjubkan, diikuti dengan tembok besar China, Bangunan Petra, Patung besar Christ, Machu Picchu Peru, Piramid & Collesium..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Jom tambah follower

Author : Cik Rose Cute | 3:46 PM | 46Total Comments |


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Maksud Bunga Rose

Author : Cik Rose Cute | 2:04 PM | 2Total Comments |

Ramai wanita pasti suka bunga ros...aku pun suka hihihi  lagi2 ada orang memberi kita bunga ros. Tak kisah la sekuntum atau sejambak, pasti akan rasa teruja dan gembirakan..... Tapi tahukah korang terdapat makna tersirat disebalik warna dan bilangan bunga ros itu? Sebelum itu di ingatkan kepada korang....lebih2 lagi pada yang couple, ini hanyalah sekadar informasi sahaja yang mungkin benar dan mungkin jugak tidak. Jangan la terlalu obses dengan makna-makna ni semua ye muuuaahhh icon smile Makna Tersirat Disebalik Warna dan Bilangan Bunga Ros yang Diberikan
rose Makna Tersirat Disebalik Warna dan Bilangan Bunga Ros yang Diberikan

Makna Berdasarkan Warna Bunga Ros

- Merah Cinta yang tulus ikhlas, Keghairahan dan Keberanian
Hantarkan ros merah untuk menyampaikan pesan yang anda sangat cinta dan sayang akan seseorang; umpana berkata “Aku cinta pada mu”.
- Pink Menunjukkan kegembiraan dan kesyukuran, bunga yang memaparkan kegembiraan.Hantarkan bunga ros berwarna pink gelap untuk menunjukkan tanda penghargaan dan terima kasih; umpama mengucapkan “Terima Kasih”. Hantarkan bunga ros berwarna pink cerah untuk menunjukkan kekaguman dan simpati
Kuning Membawa maksud persahabatan,kegembiraan, kelegaan dan kebebasan. Juga memberi maksud permulaan untuk sesuatu yang baru Hantarkan bunga ros kuning untuk menceriakan hari seseorang; untuk mengucapkan tahniah pada rakan atau kekasih pada hari yang menggembirakan
- Putih Menunjukkan kesucian, bunga ros pengakuan, the bridal rose; “You are heavenly”, “I am worthy of you” Biasanya digunakan sebagai gubahan bunga pengantin tradisional untuk menggambarkan kegembiraan cinta.Boleh juga digunakan untuk menyampaikan pesan: “You are heavenly, I miss you”
- Lavender Cinta pandang pertama dan pesona
Hantarkan bunga ros berwarna lavender untuk menyampaikan mesej “cinta pandang pertama” pada seseorang yang istimewa. Anda juga boleh menghantarnya pada seseorang untuk membuat satu impresi yang istimewa
- Oren Keghairahan dan keinginan yang tulus murni
Pilihan yang bagus untuk untuk mengharapkan perhubungan itu untuk pergi lebih jauh lagi. Ia juga sesuai untuk menggambarkan perkongsian perniagaan yang baru
- Hitam Permulaan yang baru, Kelahiran semula, kematian
Kadang-kadang ada yang menganggap bunga ros merah gelap sebagai ros atau mawar hitam. Ia mungkin digambarkan sebagai selamat tinggal atau kematian, tetapi ia juga boleh memberi mesej positif seperti permulaan kepada sesuatu yang baru
- Biru Mustahil dan tak dapat disempurnakan
Bunga ini hanya wujud secara fantasi sahaja dan bukannya secara semulajadi. Sesuai diberikan untuk menunjukkan hubungan itu adalah mustahil dan tidak dapat diteruskan
Sekali lagi aku  ingin ingatkan, ini adalah sekadar trivia dan informasi tambahan sahaja. Jangan terlalu obses dengan makna-makna yang tersirat ini. Takut boleh mengundang sesuatu yang tidak diingini.....hihihihi cewah....aku cuma ingin share gan korang pasal warna bunga ros ni.....ada ke sesiapa pernah dapat bunga ros nie.....Dalam hidup aku tak pernah dapat......buang masa jer beli bunga-bunga nie...kata my hubby hihihi....cerita ler sikit.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kesian Khairul Fami Che Mat

Author : Cik Rose Cute | 5:34 PM | 19Total Comments |
Khairul Fahmi
Kesian betul aku tengok mamat nie....asyik kontravesi jer kan.....pasal dia ber tweet gan awek pun jadik isu panas!!!!tak boleh nak privasi langsung....semua orang ambik pork pasal story dia......Bagi pendapat aku....Mamat nie ada hak untuk menentukan pasangan hidup dia....Lagipun dia still muda lagi baru umur 22 tahun....masa depan tu..panjang lagi....Buat apa kawin muda...pastu cerai berai....kerana tak tahan godaan hidup....Kalau nak kawin pun...biar la...usia tu matang dulu.....ekonomi stabil baru fikir pasal kawin....Usia muda biasa la....mesti bercinta-cintun....Korang nak tahu...aku pun kawin usia 27 tahun kau.....hihihi....Ya la...aku tak nak kawin awal2...tak puas enjoy...tidak la menyesal bila kawin nanti hihihi...Korang kawin Usia muda @ lebih kurang aku? cer...cer..cerita....sikit...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ