16 September 2011

Lepak Kat Taman Bukit Tinggi

Author : Cik Rose Cute | 2:36 PM | 2Total Comments |
Assalamualaikum

Lepas makan MCD kami lepak pulak kat taman kecik kat dalam Jusco nie....tak ada orang tue....kami lepak kejap untuk tengok ikan.....Si haziq memang suka binatang...tak kira la...ikan ke? kucing ke?..janji benda tue comel dia suka....Tapi......kalau cik   lipas dia takut hihihi....dari jauh pun dah takut kau.....Eeeeiii ibunya pun geli jugak huhuhu...
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

MCD Bukit Tinggi

Author : Cik Rose Cute | 2:06 PM | 1Total Comments |
Cuti Ahad hari tue...bawak anak jalan2 makan MCD dekat Bukit Tinggi...seronok la budak2 nie...kalau singgah MCD....Apalagi budak2 nie tak sabar nak tunggu Abahnya tengah pesan order MCD kat kaunter.....aku gan syifa tunggu kat meja sambil snap gambar untuk aku masukkan kat dalam blog aku...cam korang jugakkan....
Kami pegi malam.....malas nak pegi siang....takut budak2 nie meragam pulak dengan cuaca panas.....cuaca sekarang memang panas gilerkan.......yalah...bumi dah semakin tua......huhuhu korang rasa Bumi kita nie...umurnya dah berapa Erk?.....

P?S: korang layan jer la...gambar-gambar kat atas tue...
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

12 September 2011

Hadiah Syifa

Author : Cik Rose Cute | 8:46 AM | 7Total Comments |
Baju gan seluar Panjang...
Blues gan Seluar kecik
Botol nie....Syifa tak guna bagi kat abangnya Haziq....hihihihi
Ibu paling suka kasut nie....ada dot-dot...
Beg...dari depan
Beg dari belakang...boleh pakai gi Shopping...
Topi nie pun dapat hadiah jugak sekali gan barang2 kat atas tue...
Syifa bergaya gan topi barunya...
Barang hadiah di atas kawan satu kerja abah yang bagi untuk Syifa.....Dua baju tue..besar sikit,syifa tak boleh pakai lagi...tunggu dulu ya syifa nanti besar sikit boleh pakai....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

10 September 2011

Berita Mengejutkan Di hari Raya....

Author : Cik Rose Cute | 1:39 AM | 10Total Comments |
Puas aku fikirkan....aku nak share tak dengan korang.....kalau aku tulis kat sini  mesti korang tak cayakan.....Nanti orang kata aku nak glamour pulak....huhuhuhu.......Cik hubby aku tak bagi aku story kat sini...nanti heboh katanya.Lagipun adikku yang sorang tue pun tak tahu yang aku nie kakaknya......Korang mesti tertanya-tanya....siapa gerangan orangnya....Aku nak story sikit sejarah keluargaku.Nama Ayahku Che Mat Bin Hussin....Aku dengan ayahku terpisah waktu kecil kerana makku gan ayahku  berpisah (bercerai)...........Waktu aku nak kawin  gan Cik hubby...aku tak dapat mencari ayahku.....kerana asal ayahku sempadan Thailand.Nasib baik Cik hubby aku seorang yang penyabar....Banyak kali jugak la....kami berdua naik turun Mahkamah kerana nak kawin.Last-last...kami kawin berwalikan hakim.
Nak di jadikan cerita waktu umur anakku yang sulong (Nur Fatin Sahira) baru berusia 3 bulan....Masa tue....aku beraya kat Terengganu.....Menjelmalah ayahku dengan adik perempuanku....dengan suaminya dan menpunyai anak sorang.Aku begitu exited betul....ingin menemui ayahku....kerana setiap kali lepas sembahyang aku tidak jemu berdoa pada Allah perkenankan doaku untuk menemui ayahku.... Cuba korang bayangkan dari umurku 4 tahun hingga 27 tahun baru kutemui ayahku.....dan masa tu jugaklah cik hubby aku mengenali ayah mertuanya.Aku jugak dapat mengenali adikku Nooraini namanya.....sejak pertemuaan itu kami menjadi rapat....Nor begitu menyayangiku....yalah aku kakak kandungnya.....(kalau sebelah ayah adik beradik kuat.....) kata orang ganu....
Panjang pulak story aku hari nie......Nie aku nak cerita berita mengejutkan tue.....Tahun nie....turn raya kat Terengganu.....Adik aku Nor...sekarang kat  Terengganu....tapi aku tak tidur rumahnya...aku tidur rumah abang tiriku kat manir.....Abang tiriku adik beradik sebelah mak...bapak lain tau huhuhu....Hari tue aku beraya kat rumah Nor mak ayah angkatnya...Nor adikku di besarkan dengan mak ayah angkatnya tau huhuhu.....Dia yang cakap yang hamba Allah tue adik kitaorang....dia yang no 7...Kalau di ikutkan adik beradik sebapak dalam 8 orang.....Aku yang no 3.....atas padaku ada kakak gan abang....Kakak gan Abang nie...aku tak pernah jumpa pun...sekarang diaorang berada kat Kelantan.....Selalu jugak pergi Ke kelantan tapi tak pernah tak fikir untuk mencari Kakak gan Abang aku tue.....
Sekarang anakku dah masuk 3....Udah lama aku tak menemui ayahku...cuma tanya khabar melalui telefon jer.....last jumpa yang aku story kat atas tue....Korang cari sendiri siapa orangnya....Aku malas nak sebut......Namaku Sebenar Che Rosliza Binti Che Mat....Nama adikku yang bawah padaku Che Ghazali Che Mat.....Nooraini Binti Che Mat.....Kakak gan abang aku...aku tak tahu pun namanya.....dan juga yang lain....yang hamba Allah tue...mesti aku tahu....sebabnya dah fames.....Korang Fikir sendirilah ya......

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ