10 August 2011

Drama Kasih Alia....

Author : Cik Rose Cute | 9:44 PM | 4Total Comments |
Baca sinopsis kasih alia sebuah drama terbaru slot akasia di tv3. Kasih alia mula bersiaran pada 1 ogos 2011 pada jam 7 malam setiap hari isnin hingga khamis. Drama kasih alia yang akan ditayangkan sebanyak 26 episod tersebut berjaya menarik ramai penonton pada tayangan episod pertama drama tersebut. Berikut adalah sinopsis kasih alia drama tv3.
Sinopsis Kasih Alia
Mengisahkan tentang keluarga iaitu Kasih dan adiknya, Qabil membesar dalam limpahan kasih sayang daripada ibu bapa mereka, Shariff dan Zulaikha. Dunia mereka berubah dalam sekelip mata selepas kehilangn ibu tersayang dalam sebuah kemalangan maut. Kasih dan Qabil berpindah ke Kuala Lumpur dan terkejut apabila berjumpa dengan keluarga Shariff. Rupa-rupanya ibu mereka ialah isteri kedua dan kehadiran mereka tidak dapat diterima oleh isteri pertama Shariff, Yuhanis.
Disebabkan kebencian Yuhanis terhadap Zulaikha yang dianggap sebagai penggoda dan perampas suami, Yuhanis bukan sahaja memberi layanan buruk malah tidak membenarkan anak-anaknya, Qistina, Qasrina dan Qausar untuk bergaul dengan Kasih dan Qabil. Hanya Qausar yang hampir sebaya bercakap dengan mereka. Kasih dan Qabil hanya menumpang kasih daripada pembantu rumah, Mak Timah kerana Shariff jarang berada di rumah dan Yuhanis pandai bermuka di hadapan suaminya.
Yuhanis semakin benci dan meluat melihat kedua-dua anak Zulaikha telah mengambil langkah untuk meninggalkan adik beradik tersebut di bandar. Kasih dan Qabil yang bingung telah diculik oleh sindiket menjual kanak-kanak. Qabil telah dijual kepada sindiket yang membeli organ budak manakala Kasih pula dijual kepada sindiket pengemis. Sejak itu, Kasih tidak pernah mendengar khabar daripada adiknya dan menganggap Qabil telah terkorban dalam pasar gelap itu.
Kasih telah dilanggar oleh sebuah kereta sewaktu mahu melarikan diri. Maya dan Kamil yang baru kematian anak perempuan telah menyelamatkan Kasih. Setelah mendengar cerita Kasih, mereka telah mengambil Kasih sebagai anak angkat dan menggunakan identiti anak perempuan mereka iaitu Alia.
Bermulalah lembaran hidup baru Alia bersama keluarga barunya dan berpindah ke Timur Tengah apabila Kamil ditawarkan sebagai jurutera carigali minyak. Sementara itu, Shariff tidak pernah berputus asa untuk menjejaki Kasih dan Qabil.
Selepas 15 tahun, Alia pulang ke Malaysia dan bekerja dengan Eric sebagai pereka hiasan dalaman. Eric tertarik dengan personaliti Alia tetapi Fazril telah memulakan langkah terlebih dahulu untuk memikat Alia.
Hubungan Fazril dan Alia berjalan dengan baik sehingga Alia diberitahu bahawa keluarga Fazril berjaya menyelamatkan Fazril yang menghidap sakit jantung dengan membeli organ dari pasaran gelap lebih kurang tempoh yang sama semasa Qabil hilang. Mengenangkan nasib adiknya yang menjadi korban sindiket, Alia mula berasa benci dan menjauhkan diri daripada Fazril.
Pertemuan Alia dengan Qausar telah memaksa Alia berdepan semula dengan kisah silam dan kenangan pahitnya. Dapatkah Alia memaafkan Shariff dan Yuhanis? Apakah kesudahan cinta antara Alia, Eric dan Fazril nanti?
Saksikan Hanya Di tv 3 hihihi


P/s: Cerita nie....best jugak....Korang ada tengok tak????


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Hensem Tak Shahz Jaszle

Author : Cik Rose Cute | 6:50 AM | 10Total Comments |






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

09 August 2011

Artis Hot!!!

Author : Cik Rose Cute | 9:00 AM | 14Total Comments |

Yang mana Paling Hot Antara 3 artis nie

 Nie kalau besarkan gambar kulit muka tak cantik ada jeragat
 
 Tersesat artis nie sorang....Takper artis nie Hot jugak tau...
 
 Nie Cantik kulit mukanya...
 
Nie lagi cantik.....hihihi gigi pun cantik...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

08 August 2011

Cantik Tak Rozita Che Wan Nie....

Author : Cik Rose Cute | 9:16 AM | 16Total Comments |
gambar rozita chewan
gambar rozita chewan
gambar rozita chewan
gambar rozita chewan
gambar rozita chewan
gambar rozita chewan
gambar rozita chewan


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

06 August 2011

Tafsir Mimpi Menurut Islam

Author : Cik Rose Cute | 5:12 PM | 6Total Comments |
* Bermimpi duit terbelah dua alamatnya anda akan bergaduh

* Bermimpi bertengkolok besar atau berbaju besar anda akan menjadi orang berpengaruh atau berpangkat besar

* Bermimpi berkain hijau alamatnya segala kerja yang dilakukan akan mendapat keredhaan Allah Taala.Bermimpi memakai kain memberi alamat anda akan mendapat keuntungan yang besar

* Jika bermimpi kain di pinggang terkoyak alamat keluarganya akan mati dan kalau terkoyak baju alamat kematiannya

* Bermimpi mengenai bunyi gendang di dalam rumah alamatnya pekerjaan anda diberkati

* Jika bermimpi bunyi rebab alamat beroleh kegembiraan dalam hidup

* Jika bermimpi makan kuih apam alamatnya anda akan mendapat harta dan jika makan sehidangan dengan raja atau orang besar kehendak anda akan tercapai

* Bermimpi makan gula alamatnya seseorang akan berduka cita

* Bermimpi makan makanan masam memberi alamat anda akan sakit atau berduka cita

* Jika bermimpi memakan ubat alamatnya anda akan berada dalam keadaan aman dan sentosa

* Sekiranya bermimpi diri anda telah sembuh dari demam, menandakan cita-cita anda akan berjaya.

* Jika bermimpi muka anda merah atau hitam menandakan anda akan mendapat bahaya.

* Jika bermimpi gigi anda patah menandakan saudara anda akan mendapat kemalangan atau mati.

* Jika bermimpi diri anda dipukul orang atau mengalami perdarahan menandakan anda akan kehilangan harta.

* Jika bermimpi dimarahi guru, menandakan anda akan dimurkai oleh orang-orang besar.

* Jika bermimpi rumah anda atau rumah orang lain runtuh alamatnya anda akan difitnah.

* Jika bermimpi naik ke rumah besar atau mahligai yang indah anda akan memperoleh kebesaran di dunia dan akhirat.

* Jika bermimpi membuat rumah atau dinding alamatnya anda akan memperolehi kekayaan dan selamat dalam kerjaya anda.

* Jika bermimpi melihat rumah yang tinggi menandakan anda akan berkawan dengan orang jahat

* Bermimpi tangga rumah patah menandakan anda akan dikhianati

* Sekiranya di dalam mimpi anda anda berwudhuk alamatnya pekerjaan anda akan sempurna

* Jika bermimpi tidak boleh berenang atau sesak nafas yang teramat sangat menandakan anda akan memperoleh harta atau ilmu

* Sekiranya anda bermimpi berjalan atau berlayar ke sesuatu tempat yang jauh menandakan anda akan dipermuliakan orang

* Bermimpikan ayam sabung menyambung menandakan anak lelaki anda akan berkawan dengan orang baik

* Jika bermimpi melihat Allah Taala dengan ketiadaan yang menyerupai baginya dengan sesuatu , segala kehendak akan diperolehnya dan dialah WaliAllah yang beroleh kebesaran di dunia dan akhirat

* Sekiranya seseorang bermimpi melihat Rasulullah s.a.w anda akan masuk syurga

* Jika bermimpi melihat malaikat Jibrail a.s datang kepada anda, anda akan mendapat pahala di dunia dan akhirat

* Jikadi dalam mimpi seseorang itu melihat titian siratulmustaqim, seseorangitu akan mendapat pekerjaan yang baik dan dijauhi daripada kejahatan

* Sekiranya bermimpi melihat pendita atau fakir, anda akan dikurniakan sesuatu oleh Allah s.a.w

* Sekiranya bermimpi melihat lelaki lebih ramai daripada perempuan menandakan anda akan mendapat kebajikan

* Jika bermimpi memegang dakwat atau kalam, alamatnya anda akan memperoleh isteri, ilmu dan harta yang halal

* Jika bermimpi mata atau tubuh anda bercahaya alamatnya anda akan memperoleh kebajikan dengan sempurna.



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

05 August 2011

Asam Pedas Ayam...(Copy Dari blog Cahaya Hatiku)

Author : Cik Rose Cute | 7:19 AM | 6Total Comments |
Bahan-bahan untuk memasak:

Ayam mentah- mengikut keperluan
Daun Kesum
Air Asam Jawa
Air Putih
Cili Boh
Bawang Merah
Bawang Putih
Kunyit Hidup
lada hitam- Blender

Cara Memasaknya...


Bahan2 yang ditumis

1. Blander bawang merah, bawang putih & kunyit hidup
2. Blander lada hitam
3. Panaskan minyak
4. Tumiskan bawang merah, bawang putih, kunyit hidup dan cili boh sampai naik bau & naik minyak
5. Masukkan lada hitam y di blander + garam+serbuk perasa+sedikit gula & tumis lagi.
6. Masukkan ayam mentah yang siap dipotong & golek-golekkan dalam bahan tumis tadi.
7. Masukkan sedikit air asam jawa + air putih.(kuah kalo pekat2 lagi super)
8. Masukkan sedikit daun kesum (sikit j tau, selebihnya selepas masak). Dan test2 la rasa kuah tu.. kalo x ckp masam, tamah lg sikit air asam jawa smpai rasa tu ok.
9. Last , smpai dah yakin masak... bolehla angkat.

Ini la rupanya.. Fuhhh.. pedas desitttt
Cam Best jer....biasa dengar ikan jer masak asam....baru first time tengok Ayam Masak Pedas...
Nanti nak try cuba la....hihihi....

Thanks Lya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

:: A C A R :: B U A H ::

Author : Cik Rose Cute | 7:08 AM | 0Total Comments |
1 ibu jari halia
2 ulas bwg putih
1 biji bwg besar yg sedang ~ blender semua ni..

1 biji bawang besar dihiris
1 sudu rempah tumis ikan
3 sudu rempah
Sedikit serbuk cili
Setangkai daun kari
Sedikit cili padi
Sedikit cuka
Sedikit garam
Buah2an utk acar ~ buah prune, kismis, buah pala, buah kurma dll.


CARANYA :-

Bawang besar ditumis dgn 1 sudu mkn rempah tumis ikan
dan sedikit daun kari sampai wangi.

Kemudian masukkan rempah halia yg telah d blender tadi, masukkan
3 sudu mkn rempah kari ikan dan sedikit cli serbuk jika suka.

Gaul rata masukkan cuka dan gula secukupnya dan masukkan
buah2 campur anggaran 2 kilo. Terserah apa jenis buah, yg utama
buah prune, kurma dan kismis.

Kacau hingga kesemua menyatu dgn bahan tumisan. Rasa baru
bubuh garam & perasa jika suka...

Masukkan cili padi bulat2 terserah sapa yg suka. Kalau dpt cili padi
kampung yg pendek2 lagi bagus.

Kalau terlalu pekat tambah sedikt air dan jika terlalu berkuah
taburkan sedikit tepung gandum.

Masak dgn api sederhana sampai kesemua menyatu.
Angkat bila sudah masak...



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Contest : Review Blog Dapat RM

Author : Cik Rose Cute | 6:42 AM | 2Total Comments |

nak join ? sila klik banner ye .
Review saya berkenaan blog Salwaismail ni. 


HEADER
Header blog ni simple sangat-sangat . Cuma tulis nama SALWAISMAIL  dan tagline dia "i be myself, and i'm proud". Nice. Kalernya blurr sangat hihihi

BACKGROUND
Background blog salwaismail ni simple giler  Kaler pink yang lembut je. ...Tapi lembut sangat tak ceria....Kalau warna ceriakan best!!!

WIDGET
 Yang dirasakan penting. Antaranya facebook like, tentang diri owner blog, blog archieve, follower, shoutbox dan alexa rank. Tapi satu saya tak suka shoutbox tue....kecik nanti orang tak perasan (Oppss!! Sorry...)

MASA LOADING PAGE
Masa loading untuk blog ni ringan....tak menunggu lama hihihi...I LIKE...(Komen orang Blog Aku ringan ke?...)

PEMILIHAN FONT DAN SAIZ FONT
Walaupun saiz font agak kecil tapi saya masih boleh membaca....tapi warna tulisannya...cam blurr jer...rasanya kalau besar sikit....dan tukar kaler mesti lagi sedap menbaca.....(macam makanan pulak...hihihi)

Jangan marah ya...Salwa Ismail....hihihi..

Jom join contest ni.  Review je dapat Rm kalau bertuah hehehehe.... Tak perlu nak ikut syarat-syarat yang macam-macam. Cuma komen blog Cik Salwa Ismail nie jer....Jangan lupa letak nama Cik rose cute sebagai "Referrer" Okey Thanks!!!

Contest tamat pada 27.08.2011 jam 4 petang.



ohh , sila baca syarat betul-betul ye .

Salwa Ismail  pilih pemenang ikut :
# Referrer tertinggi
# Review terbaik
# Peserta bertuah (random.org)

Hadiah : semua dalam bentuk Topup sebab Salwa Ismail malas nak pegi post barang. hee :p

# 1 Referrer tertinggi
RM 35
# 1 Review terbaik
RM 15
# 2 Peserta bertuah (random.org)
RM 10 setiap seorang

Contest Tamat : 27/8/2011 tepat jam 4 petang.

Nota :
# Contest terbatal sekiranya jumlah peserta kurang dari 30 orang.
# Pengunguman pemenang akan dibuat pada 27/8/2011, sejam selepas tutupnya contest.
# pemilihan referrer tertinggi ikut stats blog.
# Salwa ismail takkan terima penyertaan dari blog contest/giveaway. sila guna primary blog.
P/S dah baca betul2 kat atas tue...sapa2 nak join jom la...jangan malu2 dan jangan segan2....hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

04 August 2011

Sinetron Hingga Akhir Waktu l Astro Ria

Author : Cik Rose Cute | 11:22 PM | 4Total Comments |

Wah wah, sinetron kawin masal sudah habis ya? Apa gantinya? Ha, Sinetron Hingga Akhir Waktu ni lah gantinya. Pelakon utamanya ialah Marshanda & Asmirandah. Berapa jumlah episode untuk sinetron ni aku sendiri tak pasti cez dah puas aku google tapi tak juga jumpa jawapannya. Aku tuh bukan apa, kalau aku, aku lebih suka tengok sinetron/drama yang berepisode pendek macam sinetron kawin masal & sinetron cinta melody dan lain-lain lagi. Penatlah nak tunggu ending kalau episode sinetron tuh sampai ratus-ratus, betul tak? hehehe… ada siapa yang tahu ke sinetron ni ada berapa episode? Kalau ada yg tahu pls share kat sini ok?
Empat pelakon dalam sinetron ni yang aku tahu iaitu Marshanda, Asmirandah, Lucky Perdana dan Febby Febiola. Tema lagu untuk sinetron kali oleh Nineball berjudul Hingga Akhir Waktu. Sinetron ni kiranya sinetron lamalah juga cez telah disiarkan di Indonesia pada March 2008.
Sinopsis ringkas untuk Sinetron Hingga Akhir Waktu.
Sinetron ini mengisahkan tentang seorang anak gadis kecil yang hilang, bernama Anggrek (Marshanda) kerana kelalaian papanya. Peristiwa tersebut membuat orang tuanya kelam kabut, ibunya mengalami depression yang sangat berat. Kerana merasa kehilangan yang ibunya anggrek  akhirnya mengambil seorang anak angkat bernama Nuansa yang dia temukan di jalan untuk dijadikan seperti anak kandungnya bagi menggantikan anaknya anggrek, lakonan Asmirandah.
Manakala Anggrek asli (Marshanda) yang hilang dijaga oleh seorang lelaki yang baik. Kemudiannya anggerik diberi nama Kania oleh Aji (Lelaki yang telah menjaga Anggerik) Mereka bertukar hingga belasan tahun lamanya.....Korang ada layan ke cerita nie.....hihihi..aku layan jugak kejap..sebelum menunggu azan berbuka puasa....Best jugak ceritanya.....aku suka tengok Marshanda dengan Asmirandah....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Asal Usul Hantu

Author : Cik Rose Cute | 11:14 AM | 9Total Comments |




View previous topic View next topic Go down

Gambar Hantu Puchong.....

korang baca mesti korang suka....@ senyum sorang2... 

Post
1. Hantu Raya - Berasal dari Tanah Melayu. Dipercayai terkorban di
dalam satu kemalangan jalan raya, sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk
pulang berhari raya... ... .kegemarannya mencuri kuih kuih raya. Tempat
menginapnya disyaki di balai - balai raya.

2. Hantu Langsuir - Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang.
Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila seorang suri rumah sedang
memasang langsir lalu terjatuh dari tingkap, terus mati. Selepas itu, dia selalu
datang menjeguk langsirnya. Hobinya bermain aumm cak di tepi langsir.

3. Hantu Stokin - Berasal dari kawasan perindustrian Shah Alam.
Merupakan seorang taukeh stokin yang berjaya sehingga lupa rumah tangga.
Hidupnya asyik dengan stokin. Tidur stokin, makan stokin, minum stokin
sehinggalah kawan kawan menggelarnya Hantu Stokin.

4. Hantu Jerangkung - Di percayai berasal dari Tanah Besar China . Ia
bekerja sebagai penjerang kangkung di sebuah restoran. Hari hari kerjanya
jerang kangkung dalam sebuah periuk besar. Satu hari seorang kawan
menyergahnya dari belakang, kerana terlalu terkejut ia jatuh dalam periuk
itu. Perkataan akhirnya ialah 'jerang... ..kung', jadilah Hantu Jerangkung.
Hobinya mencangkung dan tempat tinggalnya dalam almari, sebab tu le ada
lagu 'Jerangkung Dalam Almari'.

5. Hantu Pontianak - Disyaki berasal dari India . Seorang lelaki, Mr.
Ponti mendapat seorang anak perempuan yang sangat hodoh. Orang kampung selalu menyindir anak ponti ini. Ponti punya anak - Ponti punya anak - Ponti punya anak. Ponti sangat malu dan mengurung anaknya. Selepas 5 tahun, anaknya keluar dari rumah dan terkejutlah seorang nenek, Oi!
Pontianak ... Lekatlah nama pontianak .

6. Hantu Penanggal - Seorang ibu tiri yang kejam, hobinya menanggalkan
kain anak tirinya selain kain lakinya. Dah terbiasa dia rasa seronok pulak.
Dia melebarkan hobinya dengan menanggalkan kain orang orang kampung.
Hebohlah satu kampung 'Lari..lari. .. ..Penanggal' . Bila dia melihat sesuatu
yang menarik seperti kurap, panau, kayap dan anu... ..dia pun mengilai
semahunya.

7. Hantu Pocong - Berasal dari Puchong. Nama sebenarnya Amat Garpu Bin Mat Sudu. Dia ni suka sangat menipu, senang cerita... kaki cong le. Bila dia mati terlompat lompatlah dia, nak pergi cong orang. Pucong! Pucong!

8. Hantu Kom-Kom - Berasal dari Hantu Komputer, macam korang yang suka main Komputer surf internat sampai 24jam hingga tak ingat dunia ..disebabkan suka main komputer hingga mati pun depan komputer,komputer, komputer� akhir sekali di sebutlah hantu Kom-KOM..shortcut dari Komputer jadi ler KOM.. sahaja... samala macam korangggg!!! !
hehehe... ..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ