15 July 2011

Semalam Masukkan Duit Lya Kat Maybank (Jusco)

Hari nie..nak story sikit...sepatutnya nak buat semalam tapi tak kesempatan kerana sibuk join contest hihihihi....
Kebetulan Cik hubby cuti...semalam bawak syifa pegi klinik untuk check 4 bulan punyer...,4 bulan tak kena cucuk...5 bulan nanti kena cucuk.Lepas bawak Syifa pegi klinik langsung ambik kakak dari sekolah terus ke bukit tinggi untuk masukkan duit Lya.Tak best tunggu lama2...barang dah sampai tapi belum bayar lagi hihihi..korang layan jer la...gambar yang aku snap nie.....aku baru fist time try shawl..jadi model jak....


Sementara menunggu kakak aku snap gambar aku sendiri  hihihi
Waktu nie  syifa tengah tido....
Syifa gan Abah....Syifa tak nak pandang  handphone sebab nya
sibuk pandang ikan emas kat dalam kolam tue
Taman Kat dalam Jusco  Bukit Tinggi
Lepak kat sini...sambil  menikmati  Aiskrim Dan Mc D
Tak sanggup nak makan KFC...ada kes hari tue huhuhu
Sempat lagi aku snap gambar ku sendiri...
hihihi
Dah kurus sikit  (perasan  hihihi)
Dengan  Haziq
Dengan kakak  
Dah puas tengok Ikan baru pandang
Shawl yang baru beli 1...terus menpergayakannnya
kau...
jadi model jak boleh...
Shawls yang kedua comelkan...murah jer
rm 7.00 camtu la...
Nampak tak gelang tangan warna  silver tu..
tu cik hubby beli kat Jepun hihihi
Layan jer la.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

05 July 2011

Like Gambar Syifa

Lawak betul....ingatkan syifa tak boleh join...sebab syifa tak pakai topi...cuma kepit rambut jer....bukak2 facebook ada pulak gambar dia .......ibunya tak tahu hihihi Tapi ada jugak orang yang sudi   LIKE  hihihihi   dekat FACEBOOK....Kalau korang kesian kat Syifa bolehlah like...

LIKE MOMBLOGGERSPLANET :  http://www.facebook.com/mombloggersplanet

Pastu baru boleh LIKE  gambar  Syifa :  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150686003295424&set=pu.2909915054238&type=1&theater
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Ada Yang Berminat...

http://adyshariz.blogspot.com/
Siapa suka join Contest, giveaway atau ga...boleh klik  kat atas okey......Tolong Promote hihihihi
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

04 July 2011

Syifa Dalam Walker...(3 Bulan Lebih..)

Selamat Malam semua blogger yang belum tido hihihihi...Udah lama aku tak story pasal anakku yang cute miut tu....(perasan giler...Siapa lagi nak puji kalau tak ibunya ) Korang mesti tahukan......Si syifa....Dia sekarang udah duduk di dalam walker dah....kalau Abangnya si haziq dulu...tak nak kalau baya syifa duk dalam walker....Menangis-nangis bila masukkan Abangnya Si haziq dalam walker hihihi..Tapi Si haziq cepat jalan...9 bulan lebih dah jalan....mungkin tak duduk dalam walker kot....Entahlah....(hai....Dah lari topik ni....cerita pasal syifa ke Abangnya hihihihi) Okeylah aku tak nak story panjang-panjang korang tengoklah beberapa keping gambar Syifa dalam Walker okey..


Ni gambar Syifa Tengah tido Dalam keta...


Suka hisap jari...
Tadi aku cakap nak tunjuk gambar syifa dalam Walker kan.....Rupa-rupanya aku tak masukkan lagi gambar tu huhuhu dahlah my husband bawak camera tu pegi Jepun....Haru-Biru Betul....Ingatkan dah masukkan....huhuhuhu puas tadi aku belek-belek.....

P/s: Lain kali aku up-load gambar syifa dalam walker okey...korang tengok jer la..dulu gambar syifa tengah tido tu....LAYANNNNN
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

03 July 2011

Boleh Caya Ke Story Kat Bawah Ni?????

Salam Kenal. 
Harap balas ke email pribadi saya..  rosdiana60@hotmail.com  
Saya Rosdiana. A.C. Saya tinggal dan bekerja di London,Saya menikah dengan seorang pria warga negara Amerika. Kami hidup dan tinggal di London .Setelah lama berumah tangga ternyata suami saya sudah menikah dengan  wanita lain, wanita itu salah seorang warga negara Amerika,mereka kenal dan menikah sebelum suami saya bertemu dengan  saya. Dia tidak memberitahukan hal ini kepada saya sebelum kami kenal dan berniat  menikah. Jadi saya berstatus istri kedua.
Saya bekerja di perusahaan suami saya sebagai akuntan. Saya memegang bagian account. Saya berencana untuk memindahkan uang pemberian nafkah suami saya yang  berjumlah sebesar total £ 2,000,000.00 GBP [Dua Juta Pounds Inggris] keluar dari perusahaan ini untuk masa depan saya di Indonesia dan untuk hidup anak cucu saya jika suami saya menceraikan saya karena pengaruh  istri pertama
Saya hidup bahagia dengan dengan suami saya ini,tapi jujur istri pertamanya telah memberi saya neraka di rumah kami. Sebagai istri kedua saya hanya mempunyai setengah uang dan harta pemberian dari nafkah suami saya terhadap istri-istrinya,Saya berencana untuk memindahkan uang suami saya ke Indonesia, negara asal saya dilahirkan.Kenapa saya ingin melakukan hal itu dengan alasan,jika saya tidak bertindak cepat sekarang, saya akan kehilangan segalanya dalam satu detik karena pengaruh dan perlakuan istri pertama.
Apabila saya tidak bertindak sekarang, saya takut akan ada masalah ketika suami saya kecelakaan atau meninggal dunia secara tiba-tiba,karena istri pertamanya memiliki semua koneksi di perusahaan kami ini.
APAKAH ANDA MAMPU MENERIMA DANA UNTUK INVESTASI DAN MENYIMPANNYA SAMPAI SAYA TIBA DI INDONESIA ?
Saya butuh orang terpercaya yang tidak akan pernah mengkhianati saya.
Saya telah mengurus semua pengaturan tentang bagaimana dana tersebut akan tiba di Indonesia tanpa masalah. Kesepakatan ini 100% bebas masalah. Jika Anda siap untuk membantu, langsung balas email ini ke rosdiana60@hotmail.com  karena tidak ada waktu lagi yang dapat disia-siakan. Silahkan juga hubungi saya di nomor telepon saya +447031802657
Diana London  
23 Belgrave Street # sq.London,
United Kingdom

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

30 June 2011

Sinetron Kawin Masal


Episode pertama memang lucu giler Sinetron Kawin Masal ni. Sinetron ni Start disiarkan di Astro Ria bagi menggantikan Sinetron Cinta Melody yang telah berakhir pada hari khamis lalu, 23 Jun 2011. Sinetron Kawin Masal ni juga bukan merupakan Sinetron terbaru cez sinetron ni telah disiarkan di RCTI  Indonesia pada penghujung tahun 2008. Antara pelakon utama sinetron ni ialah Agnes Monica (Sachiko), Rio (Glenn Alinskie) & Jonas Rivanno (Ben).
Yang bestnya lagi tentang sinetron ni lagu pembuka adalah lagu yang aku suka giler iaitu lagu nyanyian Agens Monica sendiri yang berjudul Godai Aku Lagi. Lagu ni juga kira lagu lama lah iaitu lagu tahun 2008. Manakala lagu penutup pula ialah lagu yang satu ketika dulu memang famous giler iaitu lagu P.U.S.P.A nyanyian ST12.
Ok, jom layan sikit-sikit sinopsis Sinetron Kawin Masal ni. Kawin Masal bermaksud Kahwin Beramai-ramai. Sachiko (Agnes Monica) & Rio (Glenn) telah berkawan sejak di sekolah rendah lagi. Dalam diam Rio mencintai Sachi. Tapi Sachi lebih menyukai lelaki yang samseng, kaki botol dan gila-gila macam Ben (Jonas). Papa Sachi selalu mengawasi kehidupan Sachi kerana papanya tidak mahu sachi berpacaran dengan orang yang tidak betul. Bagi papa Sachi, Rio adalah calon yang sesuai untuk Sachi.
Kemudian terjadi salah faham di mana Papa Sachi menjangkakan Sachi akan berkahwin dengan Rio. Sachi selalu sukakan perkara yang pelik-pelik. Maka untuk perkahwinannya juga dia mau kan konsep yang unik seperti kawin masal… Adalah Rio akan mendapatkan cintanya Sachi? Jom tengok, Setiap Isnin hingga Jumaat, pukul 6.30 petang di Astro Ria.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Dude Rapat Dengan Asmirandah Dalam Mihrab Cinta

DALAM MIHRAB CINTA

Syamsul (Dude Harlino) pemuda 20-an bertekad menuntut ilmu di sebuah pesantren di Kediri, meninggalkan kehidupannya yang cukup nyaman. Disini ia bertemu dengan Zizi (Meyda Sefira) putri pemilik pesantren yang pernah ditolongnya ketika dijambret di kereta, yang membuat mereka jadi dekat.

Dipesantren ini dia terusir karena dituduh mencuri akibat fitnah sahabatnya sendiri Burhan (Boy Hamzah). Kemudian karena keluarganya sendiri juga tidak mempercayainya, benar-benar membuat Syamsul menjadi seorang pencopet. Di tengah kekacauan dan kegelapan hidupnya ini Allah memberikan jalan baginya untuk bertobat dan mempertemukannya dengan Silvie (Asmirandah) seorang gadis solehah. Tapi apakah Syilvie nantinya yang akan berjodoh dengan Syamsul ataukah Zizi yang bakal jadi pendamping hidupnya? Saksikan hanya DALAM MIHRAB CINTA. 

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

28 June 2011

DUDE HARLINO DAN ASMIRANDAH BERPACARAN AKHIRNYA


Sama Cantik   Dan  Sama Pandan...

DUDE Harlino sudah resmi menjadi kekasih Asmirandah. Bukan di sinetron atau film, tapi di dunia nyata! 
Kabar itu mengemuka di kalangan pewarta hiburan beberapa hari belakangan.
Saat dikonfirmasi, ternyata Dude tak membantahnya.
“Ya, memang kami lagi dekat,” ucap Dude sambil tersenyum, saat ditemui usai jumpa pers ajang Panasonic Gobel Awards ke-14 di Crowne Plaza Hotel, Jakarta Selatan, Kamis (24/2).
Namun Dude masih belum blak-blakkan soal hubungantersebut. Cowok kelahiran 2 Desember 1980 itu pun masih malu-malu jika hubungannya dengan Andah disebut pacaran.
“Saya enggak bisa bilang begitu ya. Tapi memang dia (Asmirandah) yang paling dekat sama saya saat ini,” ungkapnya.
Sejak sama-sama bermain dalam film “Dalam Mihrab Cinta”, Dude dan Andah semakin dekat. Dalam beberapa kesempatan, keduanya tidak bisa menyembunyikan ketertarikan satu sama 

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

24 June 2011

Hari Ini On The Way Balik Kampung....

Aku hari ni on the way balik kampung ke Perak.Kalau ada apa-apa berita bagitahu ya....Okey Good Lucky!! buat korang semua.Doa-doakanlah semoga aku selamat sampai dan balik ke sini okey Bye!!! Dua atau 3 hari jugak la...aku tak bukak blog aku hihihi
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

23 June 2011

Punca Rambut Gugur

rambut, rambut gugur, punca rambut gugur, masalah rambut gugur, jagaan rambut, ubat rambut gugur, shampoo rambut gugur, makanan pedas, pedas rambut gugur, sebab rambut gugur, meyebakan rambut gugur, foto rambut gugur, rawatan rambut gugur, berita rambut gugur, kawalan rambut gugur, gugur rambut

Makanan Pedas Punca Rambut Gugur?

Terpengaruh oleh gaya hidup modern, rambut kehilangan orang tua tidak lagi menjadi “paten”, dalam 15 tahun sampai 20 tahun dalam usia ini, hair loss adalah tim semakin besar.
Menurut para ahli dermatologi, sekarang dari departemen-pasien yang terus bertambah dalam jumlah wajah lebih muda, lebih dari 20 tahun menyumbang lebih dari setengah dari pasien, dan bahkan 15 tahun siswa sekolah menengah mulai kehilangan rambut.
Para ahli menyebutkan bahwa belajar dan bekerja tekanan adalah alasan utama untuk rambut kehilangan, namun Anda dapat tidur di malam, makan panas, loving rambut kebiasaan buruk yang ketiga adalah insentif bagi kaum muda untuk hair loss. Sekarang banyak kaum muda seperti chatting on-line sepanjang malam, beberapa malam hidup terlalu banyak, sedangkan yang lain adalah seperti makan makanan pedas, akan ada biasa menggunakan pewarna rambut warna rambut berubah. Seiring waktu, rambut akan terus kehilangan.
Nasihat seorang ahli pada kulit, hair loss adalah penyakit kronis, administrasi harus seawal Changzhi, hair loss, terutama di kalangan anak muda, makin cepat hasilnya akan perlakuan yang ideal, jika tidak maka akan sulit untuk mengontrol.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

"Dahsyatnya Doa Seorang Ibu Dan Kita Sebagai Ibu




Satu ceramah bertajuk “Dasyatnya Doa Seorang Ibu” oleh Ustaz Abdullah Mahmud, bekas ustaz ATM sungguh menarik dan jarang kita dengar. Jadi kepada semua pengalaman dan luangkan sedikit masa berharga dengan membaca sedutan ceramah istemewa ini untuk kita sama2 hayati dan amalkan sekadar mampu. Di takdirkan anda malas juga nak baca, saya harap bacalah juga pada bahagian yang ada tanda ****

Ibu Kita dan Kita Sebagai Ibu
  • Lapangnya masa kita ada kaitan dengan keberkatan hidup kita. Kita adalah di bawah siksa Allah bilamasa ada masa untuk buat benda tak baik tapi takdak masa nak buat yang baik.
  • Jika kita tak pernah kecukupan duit maksudnya kita disiksa Allah.
  • *** Setitik air mata ibu jatuh, 10 kebajikan anak hilang so ibu2 jangan jatuh air mata ye and anak jangan bagi ibu jatuh air mata. Menangis kerana anak berjaya dan bukan sedih kerana angkara anak.
     
  • Kalau balik tengah malam, buka lampu tengok dan tatap muka ibu, sebab wajah orang tidur akan menampakkan segalanya.
  • Ada 3 mata yang tak dijilat api neraka.
Ø Melihat kaabah sehingga menitis air mata.
Ø 
Membaca quran sehingga menitis air mata.
Ø 
Memandang wajah ibu yg sedar tidur / sedar hingga berlinang air mata.
  • 3 orang yg kita kena tengok dan selalu pandang dalam hidup, tengok masa tidur!
Ø Anak.
Ø 
Ibu.
Ø 
Suami.

Sebagai Selingan Kata ustaz lagi, kalau kita ada perselisih faham dgn suami sampai nak bercerai, tgk lah muka laki kita tika dia tidor – kalau masih terbit perasan kasih, sayang, cinta, rindu atau simpati, janganlah bercerai tapi jika tiada timbul rasa itu semua – maksudnya jodoh dah memang takde, boleh proceed apa yang patut..
  • Orang yang selalu menatap dan memandang ibunya takkan menangis di hari kematian ibunya… kira menangis dalam hati je..Bagi siapa yg masih ada ibu, pandang lah ibumu selalu.
  • Adalah menjadi satu dosa jika kita mengguna jari telunjuk untuk menujukkan sesuatu pada ibu.
  • Kalau ada niat yang baik teruskan lah.. Allah akan bersama kita.
  • Kalau tak mampu lakukan sesuatu, pasang niat pun mencukupi e.g. tak mampu tolong org, niat nak tolong pun dah memadai.
  • *** Kalau kita tak mampu letakkan diri kita di tempat yang terbaik, Allah akan letakkan kita di tempat terbaik dengan syarat letakan ibu kita di tempat yang terbaik terlebih dulu.
  • Ada kaedah yang mana kita boleh minta pada Allah, “ungkit” kebaikan yang menimpa dengan tujuan untuk makbulkan doa kita. Kaedah tu dipanggil “wasilah amal” .
Ø “Ya Allah semalam aku sudah bersedekah sebanyak RM1, kalau itu satu kebaikan jadikanlah ia penyebab makbulnya doaku ini”.
Ø *** Paling banyak buat baik dengan ibu kita, lagi mustajab. Makna dia wasilah amal ni sangat berkesan kalau yg dituntut tadi adalah hal yang berkaitan kebaikan yang dibuat kepada ibu kita.
  • Antara lain yang boleh dituntut adalah apabila kita ditimpa sakit/musibah.
  • Kalau ditimpa sakit, baca laa Innalillahiwainnaillaihirojjiun,,, lps tu bicaralah dengan Allah..
Ø “Ya Allah, berilah pahala besar untuk sakit yang aku tanggung ini” .
Ø 
“Ya Allah, bagilah aku keampunan dosa atas sakit ku ini” .
Even suapkan anak pun kita boleh tuntut, apatah lagi sedekah kepada ibu dan orang yang memerlukkan.
  • *** Barang siapa yang tidak mendoakan ibu selepas sembahyang buat ibu yang sudah meninggal maka dikira diaanak derhaka walaupun pada waktu ibunya hidup dia tak pernah menderhaka. Maksudnya jika ibu masih hidup atau telah tiada, selepas setiap solat kita mesti doakannya!
  • Doa orang yang masih hidup makbul untuk orang yang hidup dan mati. Jadi doakan ibu kita jika ianya telah tiada.
  • *** Doa orang yang mati makbul untuk orang yang masih hidup.
Ø Masa ni ustaz tu bagi contoh sadis sket..sedeh gak laa.. pi ke pusara mak kita cakap..“Mak, esok anak saya nak kawin, kalau mak ada tentu mak bahagia tengok cucu mak kawinkan” atau “bapa saya nak kawin esok, kalau bapa ada, pasti bapa akan gembira tengok sayakan..” Ustaz kata luahkan kepada ibu/bapa yang telah tiada kerana mereka mendengar dan mereka boleh mendoakan kita dari sana .
  • Bila lalu kubur, perlahankan dan beri salam! Mereka akan doakan kita “berkatilah si A ini” dan jika tak bagi salam, mereka akan kata “celakahlah orang ini” Jadi, jangan lupa bagi salam pd merika.
  • Tanda tanda siksa Allah atas muka bumi ni antara lain simpan harta sampai mati tak pernah keluarkan zakat.
  • Sesiapa yang bersedekah selalu, takkan miskin orang itu selamanya..
  • Bila nak berbelanja @ shopping always spare duit untuk sedekah kerana dalam duit kita tu ada hak org susah. Jadi bila orang buta datang masa makan, bagi laa duit sebab kita nak cari org susah untuk sedekah dah amat susah masa sekrg and takde masa jadi Allah hantarkan org2 susah ini untuk kita dapatkan pahala!.
  • *** Jika mak kita sudah meninggal dan semasa hayatnya kita ada peruntukkan wang untuk dia, bila mak kita dah takde teruskan memberi peruntukkan tu sebagai sedekah. Jangan kurangkan peruntukkan!! “Ya Allah, aku sedekahkan bagi pihak ibuku, semoga pahala sedekah ni sampai kepada ibuku”. Itu yang yang buat ibu kita bahagia di sana .
  • Kalau kita susah nak bersedekah, bayangkan wajah ibu kita baru kita ringan tangan nak bersedekah.
  • *** Allah panjangkanlah usia ibu bapaku supaya dia sakit dan nyanyuk..ini bertujuan memberi syurga pada anak2nya. Doa ini bukan bermaksud minta merika sakit or nyanyok..ironinya keadaan demikian membolehkan anak2 berebut mahu menjaga merika disaat merika dlm keuzuran itu sbb balasannya adalah syurga. Jadi kalau tahu ibu/bapa sakit, berebutlah menjaga ibu/bapa kita. Besar sangat pahalanya.
  • Allah kalau boleh taknak kita masuk neraka jadi Allah takkan matikan seseorang dalam keadaan kotor dan berdosa jadi dia bagi kita sakit/malu/miskin untuk membersihkan kita sebelum dia mengambil kita.

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

22 June 2011

Betul Ke Pakai benda Ni...Berseri Muka

Selamat Pagi Semua!!! ada yang sedang bekerja aku ucapkan "selamat bekerja jangan gantuk2 ya... nanti tersengguk kat komputer..." hihihi....Ni aku nak story benda alah ni...ada sesiapa pakai ke? Aku tak caya ler..betul ke boleh berseri hihihi cer cite..cer cite...sikit...

Model ni memang dah cantik hihihi
Ada sesiapa pakai ke...
Ni mungkin yang terbaru kot...
Aku rasa tengok muka jugak kot...Nak pakai benda ni...Kalau aku tak boleh pakai sebabnya mata aku jadi pedih dan mukaku di tumbuhi jerawat okey...Itu pendapat aku ler...Pendapat korang Camna?...hihihi
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

18 June 2011

Bubur Biji Nangka By Kak Rose

Bahan-bahan ( 5 orang )
  • Bahan A
  • 200g tepung pulut
  • 140ml air suam
  • pewarna
  • Bahan B
  • 2 mangkuk santan
  • 6 sudu gula
  • secubit garam
  • 5 helai daun pandan
  • bahan C
  • 1 liter air
  • (kak rose tambah 2 sudu makan sagu biji)

Cara-cara

  1. campurkan kesemua bahan A dan diuli sehingga sebati.Kemudian dibahagikan kepada beberapa bahagian dan diwarnakan dengan pelbagai warna yang disukai.
  2. Air didihkan di dalam periuk.Doh yang siap diuli akan digentel@bulatkan kecil seperti biji nangka dan dimasukkan ke dalam air mendidih..biji yang terapung diangkat dan dimasukkan ke dalam bekas berisi air sejuk.
  3. Bahan B dicampurkan ke dalam periuk dan didihkan.Akhirnya masukkan biji Nangka yang siap dimasak tadi...Bubur siap untuk dihidangkan..
P/s: Ambik resepi dari Kak rose punya resepi...Nanti nak try buat...cantik betul warnanya...betul tak?...

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

17 June 2011

Syifa (penawar @ penyembuh) Dah 3 bula lebih

Dah lama tak up-date pasal My baby Nur Faqihah Syifa .Kejap jer masa berlalu....syifa pun dah makin membesar dan comel gitu..hihihi...puasa pun makin dekat.Camna la nanti...dalam bulan puasa...mintak2 susu jangan ler kering...yala....puasa camna nak ada susu...kan kena banyak minum air masak....Aku mesti haus giler..sebab menyusukan syifa.Si syifa ni pulak kuat 'nek' tau..tu badannya bertambah montel...kalau korang tengok gambarnya meh sini....

1
2
3
4
5
6
Koleksi gambar Nur Faqihah Syifa

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ