Puding Belang By Kak Yatie Johor

Author : Cik Rose Cute | 2:30 PM | 4Total Comments |

Salam untuk semua Warga Blogger.Masuk dua hari 'google Problem' tak dapat nak bukak blog..tension jugak....Banyak n3 aku yang hilang gara2 'google problem'..tak kisah sangat.....Aku tulis n3 ni sebab aku nak kongsi resepi gan korang..Aku ambik resepi dari blog kak yatie Johor.

Bahan2 Yang Di perlukan
  • 10 gram serbuk agar-agar
  • 200gram gula
  • 2  1/2 cawan air
  • 1 tin susu cair
  • 3 sudu besar butter
  • 3 sudu besar tepung jagung
  • 2 biji telur
  • 1 sudu besar serbuk koko (Di bancuh dengan sedikit air panas)
  • Sedikit pewarna kuning
Cara2 Membuatnya
  1. Masak serbuk agar2 dengan air dan gula sehingga hancur.
  2. Telur di pukul di pukul sebati tuangkan ke dalam agar2 tadi.Masukkan juga tepung jagung dan susu cair.
  3. Masukkan butter biar mendidih tutup api.Bahagikan kepada dua.
  4. Satu bahagian di campur pewarna kuning dan satu lagi di campur warna koko.
  5. Tuang sesenduk warna kuning, sejukkan sekejap,tuangkan pula warna koko di bahagian tengah sedikit.
  6. Sejukkan dan hidangkan.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa berat 5.3kg sekarang

Author : Cik Rose Cute | 9:22 PM | 5Total Comments |
Tu tengah hisap tangannya...Syifa suka hisap tangan..
Hai!...hari ni bawak syifa pegi klinik untuk check bulanan.Wah!!! syifa semakin membesar...sekejap jer anak ibu nak besar ya....Timbang berat tadi naik banyak betul.....bulan lepas 4.3kg jer...sekarang 5.3kg..bayangkan....Pipi tak payah cakaplah makin tembam..bulat jer...hehehe...tadi ada ambik gambar terbarunya...korang nak tengok nanti Isteri@ibu cute snap kat sini okey....Bulan lepas syifa cucuk dengan misi pelatih..menangis syifa sebab sakit....Misi tu baru pertama kali cucuk....kesian Anak ibu jadi mangsa...sampai bengkak peha debabnya....huhuhu...Abah marah betul...tapi nak buat camna???Kesian syifakan....cayang bucuk ibu hehehe...Hari ini...misi pelatih jugak nak cucuk tapi ibu cepat2 cakap tak nak.....hehehe..nasib  baik stuf nurse tu faham....kalau tak syifa lagilah menjadi mangsa...Sewaktu Stuff nurse tu cucuk ....langsung syifa tak nangis...dia diam jer....Kan betul...misi tu tak pandai cucuk tu yang budak nangis tu...Biasalah budak pelatih baru nak belajar.....Ibu tak salahkan misi tu....Kalau korang apa perasaan korang....hehehe ni soalan untuk para ibu yang ada anak.......


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa Naik Buaian

Author : Cik Rose Cute | 3:11 PM | 5Total Comments |
Salam warga blogger...dah lama aku tak tulis n3 aku ni...,asyik layan contest jer..tapi tak menang pun....hehehe saje suka2 layan untuk hilangkan boring...korang nampak tak aku snap gambar kat bawah tu...Comel tak Syifa dalam buaian tu? lucu pun ada.....Kenduri ni buat kat kampung tak buat kat sini....buat dekat  rumah mak mertua aku kat Perak.Nak buat kat Terengganu jauh sangat tak sempat cuti pendek..lagipun anak aku yang pertama nak sekolah.Majlis ni syifa naik buaian...and cukur rambut..tapi syifa tak cukur rambut pun..Abahnya tak nak cukur sebab dah 2 bulan.Yang lain semua cukur..Syifa jer tak cukur....Tak per lah syifa...Majlis kenduri ni buat hari Ahad..tak jemput ramai pun...cuma jemput orang untuk marhaban dan warga wanita sahaja untuk makan2 hehehe..Dapatlah duit orang sedekah 91.00 rm untuk Syifa...Alhamdullilah....rezeki syifa....korang layan jer lah gambar yang aku snap ni...
Tengok makcik tudung putih tertidur..
Kusyuknya marhaban
Layan jerlah makcik marhaban
Makcik2 marhaban
Tembamnya pipi
Alamak mulut terbukak
Terlena
Terlena seketika
Syifa 2
Syifa 1
Tengok Apa tu?
Dah tertidur anak Ibu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ