Kawan Abah

Author : Cik Rose Cute | 9:00 PM | 0Total Comments |
Hari ni....pagi2 aku dah bangun untuk kemaskan rumah...kawan my hubby nak datang..katanya dalam 20 orang.Diaorang datang nak tengok baby syifa yang comel tu...(Ibu Perasan).My hubby koje malam..pukul 7.30am my hubby dah sampai umah sebab nak tolong wifenya berkemas jugak.Nasib baik dia nak tolong..kalau aku sorang2 naya aku...,dah la tak habis pantang lagi...Orang dulu2 kalau dalam pantang mana boleh pegang penyapu..betul ke????Aku pun konfius!!! kauorang pernah dengar tak???nak masuk anak 3 baru aku terdengar...entah la....Tapi orang dulu2 pantang larangnya memang kuat...Bertungku pun sebelum subuh...aku dengar pun terkejut!!!mak mertua aku yang cakap...patut la orang dulu2...ada yang sakit meroyan...tension!!! bangun awal...kalau baby tak tidur malam...haaaa kan naya...dengan mengantuknya....nak tungku camna? ada sesiapa yang boleh jawab???hehehe pantang sendiri ada best..ada yang tak bestnya...Aku cakap yang tak best dulu....Kena masak sendiri,mandikan baby sendiri,kemas rumah sendiri..boleh di katakan semua buat sendiri..tak ada sapa2 yang tolong....Kalau ada orang jaga...semua orang buat la...Tapi kena tahan telinga la...kalau kena tegur dengan kena bebel...(contoh pantang dengan mak mertua) kalau dengan mak sendiri okey lagi....hehehe betul tak????Ehhhhh...aku melalut pasal pantang pulak...aku nak story lain...dah terlebih telan ubat la ni...Kawan my hubby sampai dalam pukul 3.00pm...aku cuma masak bihum sup gan puding roti...sorry la aku tak ambik gambar...segan....Takkan la orang dalam pantang nak ambik gambar...Ok la kauorang baca lah story aku yang tak best ni...my jari aku dah sakit...(siapa suruh kau taip banyak2...hehehe) ok chow dulu..layan...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Photo Syifa 3 hari dalam pantang

Author : Cik Rose Cute | 9:29 PM | 3Total Comments |
Senyumanmu Pengubat Rindu...
Engkaulah Permata Hatiku...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tak ada mood

Author : Cik Rose Cute | 9:11 PM | 0Total Comments |

Salam untuk semua.....
Hari ini aku dok tahu nok cerita menda.......,(Kan keluar bahasa ganu aku ) Laki aku koje mlm...boring la...bukak facebook pun boring jugak...Emmmmmm....nak tulis entry pun malas...aku paksa jugak tulis ni...baby aku tengah sleep....aku story pasal pantang aku la...pantang aku dah masuk 33 hari dah...(lambatnya habis pantang...)Boring dah..asyik duk umah jer...nasib baik badan tak naik...Mintak2..timbang nanti..berat turun la...hehehe..kalau turun bestnya...Ya la..sejak dalam pantang ni...waktu malam mana ada aku makan...ubat pantang pun aku tak makan...Beli jugak product HPA...ada tu tersimpan...aku kesian kat baby aku....takut dia meragam...Aku try makan sekali jer..pastu stop...Cerita apa malam ni ya..kat TV 3???Aku rasa 999...aku jarang layan 999...Kalau cerita ASMARA 1 @ 2 aku layan...hahaha...jalan ceritanya best...kauorang ada tengok tak???Aku tak pernah miss...dari ASMARA 1 sampai ASMARA 2 yang tengah main sekarang kat tv 3...Aku dah melalut dah....Ok la...aku nak minum...kalau bagi baby minum susu badan...mesti si ibu haus...Betul Tak????(Para2 Ibu jer tahu..) Layan...

P/s: Bagilah Susu badan untuk anak2 anda..Banyak khasiatnya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Asal Seluar James Dean...

Author : Cik Rose Cute | 3:02 PM | 0Total Comments |
Hero pujaan ramai zaman 1950an..
Kauorang tahu tak asal seluar 'james Dean' tu...Aaaaa kalau kauorang semua nak tahu...bacalah tentang segmen yang aku nak tulis ni......nak kongsi gan kauorang semua..aku pun tak tahu jugak pada awalnya...setelah baca baru aku tahu...hehehe...(You all pernah pakai ke seluar 'James Dean' ni????) Aku pernah pakai...cuttingnya pun cantik jugak macam seluar 'Levis'...
PADA awal 1950an, ramai peminat John Wayne dan Marlon Brando terkejut apabila melihat aksi dua aktor pujaan mereka hanya memakai baj yang berleher bulat dan berbentuk huruf T  dalam filem yang di tayangkan di panggung wayang.Itulah kali pertama fesyen seperti itu di tontani.
pengaruh lakonan dua bintang filem HOLLYWOOD yang bertubuh sas itu dilihat amat seksi serta mengujakan muda-mudi sehingga ramai yang terikut-ikut dengan fesyen berkenaan.Lima tahun kemudian, aktor James Dean, pelakon yang paling ranggi pada masa itu memakai baju T yang dipadankan dengan kemeja serta leher terbuka dalam filem Rabel Without cause terbitan tahun 1955.
Gaya kasual james dean dalam filem berkenaan amat memukau penonton.Fesyen ala James Dean itu terus meletup.Seluruh dunia terpengaruh dengan fesyen  terbaru itu.Pada musim panas di Eropah fesyen baju T ala James Dean terus menjadi pilihan ramai.Industri baju T berkembang pesat hasil permintaan ramai sehingga ke seluruh Eropah.Fesyen itu seterusnya merebak ke seluruh pelosok dunia, dari Asia Timur dan Asia Barat sehingga ke Afrika.
Fesyen baju T seterusnya menjadi lebih canggih apabila kumpulan hipi pada tahun-tahun 1960an mencelup baju T dengan teknik ikat.Apabila proses saring sutera menjadi lebih canggih,baju yang di cetak juga semakin laku.Pelbagai fesyen di keluarkan tetapi industri baju T tetap menguntungkan.Di Amerika Syarikat sahaja misalnya, industri baju T bercetak mencatat jualan lebih daripada satu bilion dolar setahun.
Sebenarnya baju T mula di perkanalkan sejak perang Dunia pertama lagi.Askar-askar Amerika di Eropah di benarkan memakai baju berleher bulat dan nipis bagi menghadapi cuaca musim panas.Sehingga meletusnya Perang Dunia Kedua, baju T menjadi suatu kebiasaan  di pakai oleh askar-askar Amerika di medan perang.
Idea memakai baju T hanya merebak ke seluruh dunia melalui filem hasil fenomena James Dean.Lagipun, baju T diterima ramai kerana inilah antara ciptaan paling ringkas pada zaman moden...
Aaaa you all dah tahu ker...tu la..cerita pasal asal-usul seluar jeans jenama James Dean dengan baju T nya...Aku dapat segmen dari Mastika...you all pernah beli Mastika tak...???Beli la..macam-macam story kat dalam tu...Aku pun dah lama tak beli..baru bulan ni laki aku beli...waktu aku keja selalu jugak la aku beli....panjang lebar pulak aku bercoleteh..nanti you all boring pulak...Okey aku Chowww dulu...Layan....
Ni la orangnya..hensem tak?? Sorry gambar kabur...

 Ini story Ada Apa Dengan Cinta????


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ