31 March 2011

April Fool (Tragedi Berdarah Orang Islam)..

Author : Cik Rose Cute | 9:20 AM | 2Total Comments |
Pada Abad Ke- 8 Msihi,Sepanyl berkembang menjadi sebuah negara Islam yang maju dan makmur apabila di tadbir oleh penguasa Islam.


Keadaan ini tidak di senangi oleh golongan kafir yang berjiran dengan Sepanyol.Mereka mahu lihat Islam hancur tetapi kebanyakan usaha mereka untuk menakluknya gagal.


Akhirnya pihak kafir menemui jalan untuk menghancurkan penduduk Islam Sepanyol.Caranya Mudah.Dengan melemahkan iman mereka melalui serangan pemikiran dan budaya untuk memecahkan perpaduan umat Islam.Strategi ini berjaya dan akhirnya sedikit demi sedikit Sepanyol jatuh ke tangan tentera salib.


Tentera salib amat kejam.Masyarakat awam termasuk wanita dan kanak-kanak di bunuh tanpa perikemanusiaan.Satu demi satu daerah di Sepanyol berjaya di takluki sehinggalah tentera ini tiba di wilayah terakhir iaitu Granada.Penduduk Islam di wilayah ini terpaksa bersembunyi di dalam rumah untuk menyelamatkan diri.Lalu tentera Salib membuat satu taktik penipuan.


Mereka mengumumkan penduduk Granada di benarkan untuk keluar dari penempatan mereka dengan selamat dan di benarkan menaiki kapal yang telah di sediakan untuk keluar daripada Sepanyol.Percaya apa yang mereka janjikan tentera Salib,maka ribuan penduduk Islam di wilayah itu keluar rumah lalu berkumpul di pelabuhan.


Tentera Salib yang bersembunyi lantas membakar keseluruhan penempatan di situ termasuk golongan Islam yang masih terus bersembunyi di dalam rumah.Ribuan umat Islam yang sudah berkumpul di pelabuhan hanya tergamam tanpa dapat berbuat apa-apa bila melihat tentera Salib bukan saja membakar rumah-rumah mereka,malah turut membakar kapal yang di janjikan untuk membawa mereka keluar dari wilayah itu.


Mereka semua terkepung.Lalu tentera Salib dengan kejam menyerang dan membunuh kesemua umat Islam di pelabuhan itu termasuklah wanita dan kanak-kanak tanpa belas kasihan.Yang kedengaran hanyalah gema takbir diiringi jeritan dan tangisan.Tiada seorang pun penduduk Islam yang terselamat.Granada bermandi darah!!!Mayat bergelimpangan,laut yang biru bertukar menjadi merah.Dan tragedi berdarah ini berlaku pada 1 April tahun 1847 Masihi dan di kenali sebagai "APRIL FOOL DAY oleh golongan Kristian.


Kawan-kawanku sekelian,jika orang kafir merayakan 'April Fool' sebagai hari untuk mengenang kemenangan mereka membunuh dan 'memperbodohkan' orang Islam berdasarkan tragedi Granada di Sepanyol,apa motif kita sebagai  orang Islam untuk turut sama 'berlawak' mengenakan orang lain pada 1 April?????fikir2kanlah....Aku tak pernah sambut pun April fool tu...kauorang pernah ke? Aku tengok kawan aku mengenakan orang adalah....pada hari tu....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

30 March 2011

Tengah Masak Gas......

Author : Cik Rose Cute | 9:45 AM | 2Total Comments |
Aku bengang betul hari ni....Dah la pagi2 dah bangun...basuh kain semua..settle....Tapi yang aku bengang tgh masak gas pulak habis...Si yob nak balik makan dalam pukul 10.30am.Dia keja pagi hari ni..biasanya kalau keja pagi si yob balik makan kat rumah.Puas telefon kedai gas tapi tak dapat...tu yang bengangnya....line tel dah kena potong ke...aku tak tahu la...sebelum ni tel kedai gas tu senang jer...terus dapat..kauorang pernah tak kena cam aku kena ni......
Tadi mintak gan jiran no tel gas yang lain..tel pun tak dapat jugak..Aduh!!!! kenapa hari ni nasib tak baik pulak...Aku dah tel dengan si yob..bilang dengan dia gas kat umah habis...dia cakap tunggu dia balik...baru dia pegi kedai gas lagi senang cerita..Asyik tel tak dapat jer........
                                                                  *
                                                                  *
                                                                  *
                                                                  *
                                                                  *
                                                                  *
                                                                  *
                                                                  *
                                                                 *
                                                                 *
                                                                *
                                                                *
Terpaksalh.....tunggu si yob balik dalam pukul 10.30am lebih...Bengang betul aku....Gara-gara gas punya pasal......Bengang aku bengang...tak dapat masak untuk laki aku...Huhuhu... 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

29 March 2011

Suspek Kahak Dalam Paru2 Syifa

Author : Cik Rose Cute | 1:04 PM | 2Total Comments |
Salam buat teman-temanku......
Hari ini aku nak story pasal anak aku yang comel tu Syifa.....,Malam tadi kitorg bawak dia pegi check kat klinik Swasta sebab kesian tengok dia asyik batuk jer...pastu batuk muntah...Ibu mana sampai hati tengok keadaan anak cam tukan....kesian tengok keadaan dia dan campur gan risau..aku ajak si yob (laki aku) pegi ke klinik jap check..Sampai di klinik tengok ramai punyer la ramai..terpaksa la menunggu.....
Si yob (laki Aku) perutnya dah mula keroncong....,aku suruh dia bawak budak org tu pegi makan dulu..sementara aku menunggu turn nak masuk jumpa dokter kat dalam.Tunggu punya tunggu sampai la turn aku..."Nur Faqihah Syifa" nurse kat dalam tu panggil..aku masuk la...laki aku belum siap lagi makannnya...Tengah dokter check syifa baru dengar suara laki aku kat luar...
Dokter check syifa...dokter cakap kahak dalam dadanya sebelah kiri banyak...nak bagi ubat batuk tak boleh because baby lagi...dokter cakap bawak la si syifa ni ke hospital Klang..Mungkin kat sana nanti Si syifa kena sedut kahaknya.Aku dengar jer ngeri bunyinya.....Dalam kepala aku...macam2 aku fikir...dalam kepala si yob entah la...tengok mukanya lain jer...(takut jugak kot...tak tahu dokter sedut pakai apa???)
Pukul 8.30am kitaorg berangkat la ke hospital klang.Hospital dari rumah kami tak la jauh...dalam 20 min dah sampai kot kalau jalan clear.....tu jalan clear...Bila dah sampai kitaorg tanya dekat kaunter pertanyaan...diaorg cakap pegi kat area emergency...aku dengar perkataan "emergency" pun dah takut....terpaksalah jalan..parking kereta jauh...sampai kat bahagian tersebut kami register dan duduk tunggu no giliran "1022".
Tidak lama kemudian no di panggil...kitaorg masuk dan jumpa dokter.Dokter check dada syifa...dokter tanya Demam ke tak...memang syifa tak demam cuma batuk jer...jawabku...Bila siap check dokter cakap tak ada apa2 cuma nafasnya saja berbunyi...sikit.Kalau demam gan batuk itu yang bahaya kata dokter.Aku lega kejap...(tak la kena sedut anak aku...selamat...bisik aku) kata dokter lagi kalau demam datang hospital balik...nanti ambik ubat dekat kaunter...Selamat!!!! Aku tengok muka si yob lega sikit...mau pulak dia senyum..waktu datang tadi diam dan masam mukanya....(risau kot)...Yalah...aku gan syifa dalam pantang lagi...tu klinik yang kitaorg pegi pada awalnya takut bagi ubat...takut..tanggung risiko kalau terjadi apa2 kat syifa...sebab syifa belum sebulan lagi baru 27 hari...Apa yang penting tak la..kena sedut apa yang dokter kat swasta tu cakap....Gara2 Kakak syifa la...(anak aku yang sulong) berjangkit kat syifa...kakaknya batuk gan selesema datang pulak kat adiknya..tu yg berjangkit...Budak2 mana tahu....Banyak kali larang dia datang jugak nak main gan adiknya...Emmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm 

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

28 March 2011

Mutiara Kata...

Author : Cik Rose Cute | 1:46 PM | 1Total Comments |
***********************************************************************
                                                   WANITA
Nafsu mengatakan wanita itu cantik kerana rupa parasnya.Akal mengatakan wanita itu cantik kerana ilmu dan kepandaiannya.Hati mengatakan wanita itu cantik kerana akhlak dan imamnya.
***********************************************************************
                                                 SAHABAT
Sahabat yang beriman ibarat matahari yang menyinari semesta alam.Sahabat yang setia ibarat wangian yang mengharumkan si pemakai.Sahabat sejati ibarat pendorong impian untuk mencapai kejayaan.Sahabat berhati mulia ibarat penyuluh membawa ke jalan Allah.
                                                       *
                                                       *
                                                       *
                                                       *
                                                       *
                                                       *
                                                       *
                                                       *
                                                      *
Ada apa Dengan Cinta??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

26 March 2011

Kasihan Syifa....

Author : Cik Rose Cute | 1:29 PM | 6Total Comments |
Hari ini pantang aku dah masuk 23 hari.....Walaupun berpantang aku sudi jugak komen entry kauorang semua..he..he...macam bukan orang dalam pantang gua cakap lu...Syifa tidur aku layan la..blog aku yang tak berapa cun ni...,aku tengok kauorang punya blog semuanya cun!!!!Aku bukan nak citer pasal ni..aku nak citer tentang anak aku syifa yang comel tu...
Nose Cleaner Syifa
Si syifa ni dah dua hari asyik berhinggus and batuk kasihan dia...nak bagi ubat batuk tak boleh sebab syifa baby lagi...aku tengok pun kesian...batuknya cam tak lepas jer..nasib baik dia tak mengamuk.....cuma dia mengeluh jer...(alah..mengeluh baby camna...mesti ibu2 tahukan)...Pagi tadi aku suruh si yob (laki aku la...) belikan penyedut hinggus dengan vicks baby punyer... Tengok la tu...comel kan...Malam tadi aku cuba jugak sedut gan mulut aku tapi tak dapat...Setengah orang sedut hinggus anaknya pakai mulut jer...(Ibu2 pernah buat tak????) Kesian syifa....Pagi ni lepas mandi aku sedut pakai benda alah tu..baru la...si syifa lega...Hati ibu pun lega Syifa....
Vicks Siap ada harga lagi he..he..
Minyak Perutnya,hari tu pakai minyak yuyi tapi tak sesuai gan dia,mungkin minyak tu panas sedikit..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

25 March 2011

DIA BERDIRI DI HADAPAN BILIK KAMI.....

Author : Cik Rose Cute | 7:41 PM | 4Total Comments |
Ni aku nak kongsi satu cerita gan member2 blog kat sini...sesiapa yg sudi bacalah....Pengalaman ini di lalui oleh saudara Ahmad Azmi Mohd Farid Orang Kuantan Pahang...semasa famili diaorang bercuti kat Teluk Kemang...Begini storynya......
SAMBIL berdiri di beranda apartmen, saya menghirup segelas oren.Memang mengasyikan duduk di situ pada waktu senja begini.Kaki langit yang merah dan hembusan angin Selat Melaka yang kuat menampar muka,membuatkan fikiran saya melayang ke sana ke mari.
Di ruang tamu,isteri dan anak-anak sedang leka menonton televisyen, ada yang terbaring di sofa, agaknya letih selepas puas mandi-manda di pantai Teluk Kemang, Negeri Sembilan ini, dan selepas itu berendam di kolam renang pula.Hari pertama sampai, begitulah.Dalam pada memerhatikan saki-baki pengunjung yang masih mandi-manda di pantai, tiba-tiba melintas seorang wanita berpakaian serba putih.Dia berjalan seorang diri sambil memandang tepat ke hadapan.Langsung dia tidak menoleh ke kiri dan kanan.
Saya cuba amati wajahnya, tetapi tidak jelas kerana hari semakin gelap.Umurnya mungkin pertengahan 20-an.Rambutnya pula lurus dan beralun di tiup angin.Wanita itu menarik perhatian saya kerana dia bejalan agak tangkas dan berseorangan diri.Dan lagi, orang-orang yang berada tidak jauh darinya langsung tidak memberi perhatian kepada wanita itu.Setiap langkahnya saya perhatikan hinggalah dia sampai ke sebatang pokok dan.........MENEMBUSINYA,lalu terus ghaib!!!Saya terus memerhatikan, seolah fikiran melayang...
"EHHHH!!!" saya tersentak,seperti baru terjaga dari tidur.Mana perginya wanita tadi???Saya mundar-mandir di ruang tamu dan termenung di sofa.Bingung saya memikirkan bagaimana wanita itu boleh menembusi pokok dan ghaib begitu sahaja.Ketika itu juga saya seperti baru tersedar bahawa sebelum hilang, tubuh wanita berkenaan seperti melayang di awangan.Kakinya tidak kelihatan dan pakaian putihnya tidak menjejak ke pasir pantai.
Sekitar pukul 9.30 malam hari ketiga kami di apartmen itu, isteri saya yang baru balik dari makan malam bersama anak-anak, tiba-tiba bertanya, siapa perempuan yang berdiri di depan pintu bilik kami tadi???Saya terkejut.Saya memberitahu isteri,di tingkat empat ini, cuma ada beberapa pintu apartmen saja yang di sewa, itu pun jauh dari apartmen kami.Di kiri dan kanan, tiada penyewa.
"Ya...adaaaa," isteri saya bertegas dan saya menafikan.Melihat isteri saya termenung, saya bertanya apa sebabnya.Menurut isteri saya, semasa keluar dari lif bersama anak-anak, dia melihat ada seorang wanita di hadapan pintu apartmen kami.Wanita itu berpakaian serba putih,usianya sekitar 20-an.Tetapi sewaktu sibuk memegang anak-anak dan membawa barang,dia mengalih perhatiannya dari wanita berkenaan. Apabila menoleh kembali, isteri saya dapati wanita itu sudah tiada.
Tambah isteri saya, sebelum masuk, dia menjenguk apartmen sebelah,manalah tahu sudah ada penyewa baru.Namu sangkaannya meleset.Rupa-rupanya bukan kami saja yang melihat wanita itu.Anak sulong kami,Amy mendengar perbualan kami.Selepas isteri saya bercerita, Amy terus mencelah.Kata Amy, dia juga ada ternampak wanita berpakaian serba putih yang kami maksudkan.Ia berlaku pada malam kedua kami di situ.
Menurut Amy, wanita itu di lihatnya berjalan di tingkat tiga apartmen yang bertentangan dengan apartmen kami.Badannya melayang dan hilang di hujung bangunan,kemudian menembusi dinding!!!Malam itu saya tidak tidur lena,takut wanita berbaju putih merayau dalam bilik kami pula.Esoknya, kami keluar selepas makan tengah hari.
Maaf,saya tidak tahu siapa wanita itu kerana saya tidak menyelidiknya dengan pekerja apartmen.Sama ada dia wanita yang membunuh diri, mati kemalangan atau lemas di pantai berhampiran apartmen kami, itu saya tidak tahu.Sudah dua tahun saya tidak ke Teluk Kemang.Kalau pergi ke sana pun,saya tidak akan menyewa di apartmen berkenaan lagi....Sumpah.
Ada Apa Dengan Cinta??
Sesiapa yang suka ke Teluk Kemang berhati-hatilah....Jangan menyewa apartmen tersebut....Takuttttttttt 
 
 
 
 
 
 
 

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ