Hari ini balik perak

Author : Cik Rose Cute | 11:36 AM | 5Total Comments |
Diam tak diam aku berpantang dah 15 hari....Hari ini aku nak balik ke perak..sebab mak mertua aku nak tengok cucunya yang baru lahir ni...dengan nak buat kenduri arwah bapak mertua aku meninggal yang ke 100 hari...barang semua dah pack dalam beg...syifa belum lagi aku mandikan...biarlah..mandi lambat sikit..Nanti sampai sana dah malam tak yah mandi lagi...betul tak??lagipun kat kampung sejuk and banyak nyamuk.....Kat kampung nanti mesti bising sebab cucu-cucunya ramai yang balik sebab cuti sekolah..
Camna..syifa nak tido nanti...dengan suasana bising tu..buat pekak jer la..telinga ya syifa...pejam mata..konon2 tak bising..he..he...^--^...Pukul 4.00pm baru bertolak..sebab laki aku keja..dapat keluar time tu..hari nikan jumaat..kena ganti pulak sejam...anak-anak aku dah tak sabar nak balik kampung ni....dah lama tak balik..jumpa opahnya...Dua tiga hari ni...blog aku tak bukak la..tak dapat nak bagi komen untuk kauorg semua...Sorry ya...See you again..
                                                             +
                                                                            














Jumpa lagi....Okey la..entry aku...aku chow dulu....I Love You All......Apa-apa pun...nanti aku cerita lagi pasal aku balik kampung.....
 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

BUat insan yang bergelar Ayah...

Author : Cik Rose Cute | 5:20 PM | 0Total Comments |
Ayah....
Ayah adalah orang yang pertama memperdengarkan Azan & iqomat kepadaku disaat kita di lahirkan...
Ayah adalah Imamku.....
Ayah adalah orang yang rela bekerja siang @ malam untuk kehidupanku...
Ayah adalah pejuangku..
Ayah adalah orang yang pertama maju untuk melindungiku daripada bahaya...
Ayah adalah pahlawanku...
saat ini aku merindui ayah dan ingin berada di sisinya sambil bergurau senda dengannya...
Ayah.....
Maafkan aku yang mungkin sering membuat hatimu terluka di sebabkan kata-kata @ tingkah lakuku...
Ayah....
Maafkan aku yang selalu hadir di fikiranmu....di sebabkan khuatir dan selalu memikirkan kami anak-anakmu....
Ayah.....
Terima kasih atas dakapan erat yang kau berikan  di saat-saat aku mengalirkan airmata kerana kesedihan ,ketakutan dan kesakitan...
Ya Allah....
Ku mohon limpahkan kasih sayangku pada ayah sebagai mana ayah menyayangi aku sejak dari kecil hingga kini....dan panjangkanlah usianya..supaya aku dapat menabur budi padanya.....Amin....


Mutiara Kata:AKAL itu menteri yang menasihati....HATI..itu ialah raja yang menentukan... HARTA itu satu tamu yang akan berangkat....KESENANGAN itu satu masa yang akan di tinggalkan....
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

KEISTIMEWAAN AL-QURAN

Author : Cik Rose Cute | 4:11 PM | 0Total Comments |
Al-quran merupakan kitab suci terakhir yang di turunkan Allah s.w.t kepada Nabi Muhammad s.a.w.Al-quran tidak di sangkal lagi mempunyai kedudukan yang sangat penting dan juga mempunyai sejumlah keistimewaan jika di banding dengan kitab-kitab sebelumnya.Adapun keistimewaan al-quran itu......
          Pertama,Al-quran memuatkan ringkasan ajaran-ajaran yang di bawa kitab-kitab sebelumnya.Disamping
           itu,al-quran juga "memperkukuh" kebenaran yang di bawa nabi terdahulu,seperti aspek keesaan serta
           keimanan kepada Allah s.w.t.Para rasul,kebenaran tentang adanya hari akhirat,syurga dan neraka serta
           keharusan berakhlak mulia.
Kedua,al-quran juga memuatkan kalam Allah s.w.t. terakhir yang berperanan sebagai penunjuk serta pemimpin bagi manusia.Oleh kerana itu,kemurnian isinya terjaga dan terpelihara dari tangan-tangan yang tidak bertanggungjawab.
Ketiga,keberlakuan al-quran tak di batasi oleh ruang dan waktu.
Keempat,al-quran merupakan kitab suci agama islam dan kerana islam agama dakwah,maka al-quran pun harus di sebar dengan meluas atau di dakwahkan dan agar dakwah itu mudah di fahami,Allah s.w.t. juga telah mewahyukan kalamNya itu dengan bahasa yang sangat mudah. 
 
           


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Suamiku kahwin lagi...

Author : Cik Rose Cute | 3:29 PM | 5Total Comments |
Salam...
Sedang aku lena di buai mimipi..tiba2 ada sorang perempuan menelefonku mengatakan...yg dia isteri kepada suamiku...,tersentak darahku hingga di kepala...aku merasakan dunia ini gelap gelita...bayangkanlah aku tengah berpantang...anak ketiga kami...Betapa hancurnya hatiku....Perempuan itu terus memberitahu bagaimana diaorg kenal dan bagaimana diaorg kawin...,diaorg kawin rupa-rupanya kena tangkap basah dalam sebuah taman kat tasik titiwangsa.....Aku ingin menanyakan hal tersebut kepada suamiku..suamiku belum balik lagi dari tempat kejanya...
Hatiku berdebar-debar menunggu kepulangan suamiku....waktu keja suamiku masuk pukul 7.00am hingga 7.00pm...aku tak sabar menunggu dia pulang....,hatiku berbisik...sabar za..,sabar za...apakah aku di madukan....oh! aku merasakan....aku melihat anak-anakku yang sedang tidur lena...di buai mimpi indah..mereka tidak akan mengerti kalau aku beritahu mereka...Airmataku mengalir laju tanpa dapat di tahan lagi daripada mengalir....hinggus..tak payah cakap la...tersedar baby yang mahu menyusu sambil merenggek...Tiba-tiba....aku merasa sejuk...di kepalaku...
                                                            ***********
    Rupa-rupanya...aku bermimpi..habis basah bantal tidurku di penuhi dengan airmataku....hu..hu.....Nasib Baik MIMPI!!!!!!!!!! (Terlebih tengok cerita Trilogi Cinta Malam Tadi...Sampai Terbawak-bawak di dalam mimpi tidur...Kurang Ajar....) Nasib baik suamiku keja malam..kalau tak mesti dia dengar aku menangis sambil tidur...Pernahkah Anda Bermimpi Seperti Itu....?????
                                                              



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Khas Untuk Suami

Author : Cik Rose Cute | 3:40 PM | 3Total Comments |
"Sebaik-baik suami antara kamu adalah yang paling baik kepada ister-isterinya dan akulah yang paling baik antaramu terhadap isteriku.Tidak seorang yang memuliakan kaum wanita melainkan ia adalah seorang yang mulia,sebaliknya tidak seorang yang merendahkan martabat kaum wanita kecuali ia seorang yang rendah tidak mengenal budi"- Hadis Nabi.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Ucapkanlah! Subhanallah,Alhamdulillah,Allahuakbar!

Author : Cik Rose Cute | 2:32 PM | 2Total Comments |
                                    APABILA kita berzikir,mengulangi kalimat-kalimat
                                     memuji Allah seperti : Subhanallah,Alhamdulillah dan Allahuakbar
                                    Secara automatik beberapa kawasan otak yang terlibat semakin Aktif
                                    Itulah hikmat ayat2 tersebut...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Telan Berudu untuk sembuhkan Ruam!!!!

Author : Cik Rose Cute | 2:52 PM | 1Total Comments |
Salam untuk pembaca..Aku ada terbaca satu artikel..mari kita tengok..apa ceritanya...


PADA 23 September 2007.akhbar-akhbar di China telah menyiarkan sebuah berita tentang seorang budak lelaki bernama ping ping yang diserg ruam di seluruh badannya.Nenek ping ping di beritahu oleh jiran-jirannya,ubat yg paling mujarab untuk menyembuhkan ruam itu ialah dengan menelan BERUDU HIDUP -HIDUP......(Anda bayangkan...)Wanita tua itu pegilah ke lopak air yang berhampiran rumahnya dan membawa pulang semangkuk penuh berudu.Kemudian,dia memaksa ping ping menelan 20 ekor berudu setiap hari.
Anda nak tahu apa jadi????
Selepas 4 hari mengamalkannya,ping ping di kejarkan ke hospital di sebabkan demam panas...Walaupun sudah di rawat oleh Doktor dan di berikan macam2 ubat,ping ping tetap menangis kerana takut berudu itu terus hidup di dalam perutnya!!!!Sebenarnya masyarakat Di china memang menggunakan berudu sebagai salah satu bahaan dalam ubatan tradisional mereka..ubat itu untuk kegunaan luar sajer seta di sediakan dengan cara2 yg tertentu,bukannya menelan hidup-hidup!!!!tak tahu la apa terjadi terhadap ping ping....Sanggup ke anda menelan anak berudu...he..he...kalu aku tak sanggup....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ