MUSHROOM SOUP

Author : Cik Rose Cute | 9:56 PM | 1Total Comments |
Bahan-bahan:

  • Air
  • Susu cair
  • Mushroom
  • Kiub pati ayam
  • Tepung jagung
  • Garam
Cara-cara Membuatnya:
  1. Jerang air,pastu masukkan susu cair,mushroom,tepung jagung kacau saampai pekat...
  2. Masukkan kiub pati ayam dan garam
  3. Siap untuk di hidangkan bersama roti.
Resepi ini aku ambik dari blog nana..cam best jer..aku nak try buat bukannya susah..nak diet katakan..he..he..Thanks nana..kongsi resepi simple cam ni...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tanggal Pusat

Author : Cik Rose Cute | 9:41 PM | 3Total Comments |
Jam menunjukkan hampir pukul  9.30pm...dok tahu nok buat menda..aku bukak blog aku..sebab nok story sikit...pasal hari ini..
Pagi tadi cam biasa nok mandikan syifa bukak baju gan seluar syifa serta pampers..tengok-tengok pusatnya dah tanggal..Alhamdullilah..sebab syifa lambat sikit dari kakak and abangnya tanggal pusat..Biasa abang gan kakaknya belum seminggu dah tanggal..Syifa pulok lebih seminggu....baru tanggal pusatnya.
Tadi cik misi datang check gan timbang sekali..hari tu masa lahir beratnya 3.3kg..sekrg beratnya makin bertambah..3.7kg...alahai...nanti makin bulat la si syifa ni......dah la kuat nek...jaga jer..nak nek...dengan mulutnya terngaga mencari nek..lucu pulak tengok..bila keadaannya cam tu....umur syifa baru 9 hari...aku berpantang pun baru 9 hari..cepatnya time berlalu begitu cepat....
Besok my birthday..13/03...ruginya tak dapat nok suruh laki aku belanja..sebab makan berpantang..pas birthday aku..birthday anok aku yg kedua Haziq Hanif 15/03....kopak duit laki aku..he..he...oklah aku chow dulu..Selamat Malam....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Z * O * D * I * A* K

Author : Cik Rose Cute | 12:03 PM | 0Total Comments |
Apakah zodiak anda....zodiak ni aku ambik dari blog member..sajer aku snap kat sini..untuk kau orang tengok..mana tahu ada sama tak dengan personalti anda...Tapi zodiak ni bahasa orang putih....Kalau kau orang tak faham bukak la..kamus ya...


BINTANG ARIES

  • Out going
  • spontaniuous
  • No one to fack with
  • Have own unique sexiness
  • unpredictable
  • erotic
  • Funny
  • Addictive
  • Take you on trips to the moon in bed.

BINTANG TAURUS
  • Aggressive
  • Freak in bed.Rave to find Loves being in long relationships to give a good fight for what they want.
  • Extremly
  • Out going
  • Out standing
  • Kisser sexual as ......

BINTANG LEO
  • Great Talker
  • Always the life of the party.
  • Sexy
  • Horny all the time
  • Attractive physically or mentally (sumtimesboth)
  • Can be laid back or wild
  • Knows how to have fun is really good at facking.
  • Great Kisser.

BINTANG VIRGO
  • Dominant in relationships
  • sexy
  • Always horny
  • Freak in bed
  • Always wants the last word loud,caring,smart.
  • Loves being in long relationships
  • Addictive
  • Passionate

BINTANG CANCER
  • Great kisser
  • Very high sex appeal
  • Great in bed
  • Most horny

BINTANG PISCES
  • Caring
  • Smart
  • Center of attention
  • To sexy,DAMNIT
  • Very high sex appeal
  • Has the last word
  • Extremely weird but in a good way

BINTANG LIBRA
  • Very gentle
  • Nice
  • Love is one of a kind
  • Silly and Fun!
  • Have own unique sexiness
  • Most caring person you will ever meet!
  • AMAZING in Bed ...!!!
BINTANG CARPRICORN
  • SAssy
  • Intelligent
  • Sexy
  • Predict future
  • Irrestible,awesome kisser
  • Great talker
  • Always gets what he or she wants
  • By FAR the best in bed
  • Every PERFORMANCE..!!!!
BINTANG AQUARIUS
  • Trustworthy
  • Sexy
  • Rare to find
  • Loves being in long relationships
  • Extremly energetic
  • Amazing in bed,the BEST lovers
BINTANG SCORPION
  • Sexy
  • Talkative
  • Energetic
  • Predict future
  • Mosterotic
  • Freak in bed
  • Good kisser
  • Not one to mess with Always get what they want.
BINTANG SAGITTARIUS
  • Spontanious
  • Horny
  • High sex appeal
  • Rave to find
  • Good when found
  • Loves being in long relationships
BINTANG GEMINI
  • NICE
  • Love is one of a kind
  • Great listeners
  • Very good in bed
  • Lover not a fighter but still punch your lights out.
  • Trustworth.



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Saintis beri Amran Bencana Alam Minggu Depan..

Author : Cik Rose Cute | 9:42 PM | 2Total Comments |
Apakah betul ramalan tersebut..tunggulah..Tanggal 19 Mac ni..


Fenomena tersebut akan berlaku pada 19 mac ini yang menyaksikan bulan berada pada kedudukan cuma 354,507 kilometer (km) dari bumi berbanding  jarak biasa 384,401 km.


Para saintis  memberi amran kedudukan bulan itu boleh menjejaskan corak cuaca bumi dan menyebabkan Gempa bumi dan letusan gunung berapi...


Fenomena tersebut sebelum ini berlaku pada tahun..1955,1974,1992 dan 2005 dengan cuaca melampau di catat pada tahun2 berkenaan.


Bencana ombak besar tsunami yang menyebabkan ratusan ribu orang terbunuh di Indonesia  berlaku dua minggu sebelum fenomena bulan itu pada januari 2005....


Semuanya Datang dari Allah...Dia yang menentukan segalanya..kita manusia Hanya berserah Kepadanya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa (penawar @ penyembuh)

Author : Cik Rose Cute | 4:13 PM | 4Total Comments |
Hari ini adalah hari ke 5...aku berpantang.Sekejap jer masa berlalu...syifa tak pulak ada kuning selepas keluar dari hospital.Nurse datang umah check pun cakap tak ada.Syukur alhamdullilah..tak payah susah lagi nak ke hospital,terima kasih Ya Allah..kau permudahkan semuanya untukku..Badanku dah di urut oleh wak ipah..,hari ni wak ipah cuti..dia nak rehat satu hari..tak mengapalah..besok baru wak ipah datang.
Kalau dalam pantang mesti kena urut...kalau tak sakit2 badan...la..jawabnya.Tak tahu la kalau orang tu dalam pantang dia tak urut..boleh ker dia tahan sakit badan...kalau aku tak tahan...Jahit di bawah pun dah kering sikit ,dah terasa sakit macam hari pertama...,berak pun dah okey,darah nifas pun dah nak kering...SEmua okeylah..Alhamdullilah.....syifa pun okey tak meragam sangat...cuma nak susu jer dia merenggek.
Syifa minum susu badan,susu ibu elok untuk baby supaya tidak kuning.Hari pertama syifa mengamuk sebab tak cukup susu...,terpaksalah ibu menyuruh abah beli susu tepung..baru la syifa tak merenggek,sebab susu ibu belum cukup untuk dia...biasalah hari pertama susah nak dapat susu banyak..yang ada cuma cecair jer.Kata doktor cecair tulah yang paling elok untuk baby.Semoga Syifa  sihat dan tak ada kuning.Syifa kan maksud penawar @ sembuh..kalau tak silap ibu....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Di saat Melahirkan Syifa...

Author : Cik Rose Cute | 5:21 PM | 11Total Comments |
Salam...buat semua...ni nak story sikit..walaupun luka di bawah belum pulih lagi..ibu tetap nak tulis apa yang berlaku di saat melahirkan anak ke tiga ibu..Nur Faqihah Shifa...

Pada pukul 11.00pm ibu dah terasa sakit tapi tak lah kuat sangat..cuma sikit-sikit jer..ingatkan sakit main2 jer..yang sepert selalu ibu rasa.Pukul 3.00am tanggal 04/03/2011 datang lagi sakit tapi kuatnya lebih sedikit dari semalam...,ibu bangun ke dapur buat cam biasa..rebus air untuk buat air masak...takut besok tak ada air lagi..macam mana nak bancuh susu untuk haziq hanif (anak keduaku)semua dah beres ibu duduk kat ruang tamu sorang2..sekejap termenung,sekejap berdiri,sekejap baring semuanya tak kena..Boring duduk kat ruang tamu,Ibu masuk dalam bilik..baring..tapi mata tak mahu lelap..dalam hati Ibu terdetik"aku nak bersalin ke?"..Mulalah Ibu fikir yang macam-macam walaupun ada pengalaman sebelum ni..tapi fobia bersalin tetap ada di dalam diri Ibu.

Ibu tengok jam dah hampir pukul 5.00am.Sakitnya lagi kuat daripada tadi...rasanya...ya Allah! tuhan saja yang tahu..atau ibu-ibu yang pernah bersalin.Ibu tengok seluar dalam Ibu kot-kot keluar tanda..tapi tak ada tanda apa-apa pun....sakitnya bukan main lagi..ibu bangun tengok abah ada kat komputer.."dah bangun laki aku ni.."fikir ibu sejenak..sebab Abah menemani Nur fatin Sahira (anak sulongku) malam tu..dia takut tidur sorang pulak..Ibu tengok jam hampir pukul 5.30am..ibu cakap gan abah sebab tak tahan lagi menahan sakit yang amat sangat..datangnya 5 minit sekali.

Abah kejutkan anak-anak siap barang semua pergi ke hospital klang.Sampai hospital klang stuff nurse check kat bawah tengok dah bukak berapa....bukaknya baru 3 cm...Abah dah register semua ibu kena tahan masuk wad.Sakitnya tak payah cakap lagi bertambah kuat..ibu rasa nak meneran jer walaupun dah bukak 7 cm..semasa tengah check jantung baby sebelum masuk living room...

Doktor ada tanya keluar apa-apa tanda..dalam kesakitan Ibu cakap tak keluar tanda apa-apa pun...,tu yang doktor pecahkan air ketuban walaupun belum bukak 9 cm..pastu dia biarkan ibu kat situ...Tuhan saja yang tahu apa perasaan ibu...betapa azabnya dengan kesakitan nak bersalin..dengan Doktor pelatih yang baru nak belajar jadi doktor..kejap-kejap check kat saluran peranakan ibu..bayangkanlah!!!!rasa nak teranjang pun ada...di saat-saat kepala baby nak keluar diaorang sempat lagi nak check bukak berapa....pastu tak bagi teran..lagi..mereka menyuruh ibu sabar jangan teran lagi...Aduh!!!!!!Cuba bayangkan....apa perasaan ibu-ibu sekelian?

Ibu cakap dengan diaorang tak boleh sabar lagi barulah nurse tolak ke living room..Masuk jer living room..kat situ pun ada pelatih jugak..baju warna purple..di dalam hati ibu.."habislah aku jadi bahan ujikaji mereka..."Tak sampai 1 minit dalam living room ibu dah bersalin..Time jahit kat bawah satu hal lagi...lama betul ibu kat dalam living room menjadi bahan ujikaji pelatih-pelatih tersebut cara-cara untuk jahit anu yang lepas bersalin,dah la tak bius dengan ubat..jahit mati-mati jer...Cuba bayangkan...

Ni lah pengalaman Ibu yang paling mengerikan...Tapi Alhamdullillah Semuanya sudah selamat...kalau diingat balik....emmmm..tak nak pergi hospital klang...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ