Belajawan Bulan February 2011

Author : Cik Rose Cute | 12:55 PM | 0Total Comments |
Rumah- Rm 650.00
Kereta- Rm 510.00
Bil elektrik- Rm 57.30
Bil Air- 0
Astro- Rm 80.00
Cukai Hasil Tanah- Rm 47.25
Pejabat Hasil Negeri- Rm 100.00
Pampers Haziq- Rm 60.00
Susu Haziq- Rm 50.00
Sekolah Kakak-Rm 155.00
Barangan Dapur- Rm 300.00
Rotex Kereta- Rm 400.00
Bil Telefon-Rm 100.00
Penapis Air-Rm 100.00


Anggaran Semua:2609.55sen

Bulan ni banyak betul kena bayar...Aduh!!!pening kepala laki aku....mana nak cari duit ni...bulan ni gaji laki dapat berapa la...kesian pulak kat dia....,Tengok lah nanti cam mana..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

anak susuan

Author : Cik Rose Cute | 1:43 PM | 0Total Comments |
Ini anak yang ku susukan sewaktu bayi lagi.Kiranya anak susuan la...,banyak kali jugak aku menyusukan dia.Namanya kefli hadi...,ni anak kakak ipar..dia ambik anak angkat..mak mertua suruh aku susukan dia kebetulan masa tu...aku tengah susukan si haziq.Dia dengan aku tak batal air sembahyang dengan laki aku pun sama serta anak-anak aku.Nabi Muhammad S.A.W pun ada ibu susuan..sewaktu dia lahir ibu kandungnya meninggal dunia.Kefli hadi panggil aku Ibu dan suami aku Abah.Cuti sekolah kakak ipar aku bawak dia kesini..nampak dia seronok sangat dapat jalan2 kat I city..tengok lah tu macam nak terkam jer...nak ambik gambar asyik lari jer..ni pun dapat la satu gambar dia sorang jadi lah..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Author : Cik Rose Cute | 12:16 PM | 0Total Comments |
Hari ini aku masak simple jer...nak tahu apa?hi..hi...Ikan sardin letak cili padi,sayur goreng bendi dan telur goreng....emm....sedap jugak..ha..ha....Kalau makan tengah hari kat kedai berapa ringgit agaknya?sekarang makan kat luar mahal..tak cam dulu....Makan kat rumah lagi best....Kalau yang rajin masak macam 2 menu boleh masak...Semalam masak ikan keli masak lemak cilipadi,ikan goreng dan sayur kacang goreng...sedap jugak..laki aku bukan main lagi makan.Aku suka masak simple-simple jer....kadang-kadang masak jugak kari,buat nasi ayam...kalau malas..masak nasi putih dan goreng nasi putih tu..letak perencah nasi goreng dengan telur...kalau malas la....hi..hi..
Masak ni senang jer..waktu bujang dulu aku tak pernah masak pun...member2 aku semua tegur..kenapa tak masak?aku diam je la...Waktu bujang la...nak relek betul-betul..dah kawin  kena masak jugak walaupun hati berat nak ke dapur...kalau tak masak laki gan anak-anak aku nak makan apa....Asyik pegi kedai jer..bankrap la...Nanti kalau semua anak-anak dah sekolah...takkan nak makan kedai jugak...Baik masak kat rumah lagi selesa...Sekarang anak aku nak masuk tiga..lagi ekonomi bertambah...gaji tak nak jugak naik sikit jer..,dah la..dunia sekarang pakai duit jer...,aku tak keja..suri rumah sepenuh masa..Kasihan kat laki aku siang malam mencari duit..tak cukup2 jugak...Apa2 pun kita patut bersyukur dengan pemberian Allah....Ok la..aku nak stop dulu...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Author : Cik Rose Cute | 9:20 PM | 0Total Comments |
Pukul 3.00pm...aku dengan suami pergi klinik Sabariah dekat Shah Alam.Kami ke sana adalah untuk scan baby di dalam perut aku ni...,kami dah tahu jantina baby...,sukanya aku Doktor Sabariah bagitahu aku bahawa baby aku girl.Kandunganku dah nak masuk 8 bulan berat baby tak sampai 2kg pun...,kata Doktor 1.96kg je berat dia...Tapi tengok perut aku besar semacam jer.Maybe kulit perut aku tebal...hi..hi..buat malu jer...Apa-apa pun aku bersyukur Doktor beritahu tadi baby sihat walafiat...uri pun okey...semua okey la...itu yang penting..,Patut la baby dalam perut ni...aktif semacam jer..rupa-rupanya dia seronok sebab ruang besar....dapat la dia main.Kakak bukan main suka lagi...dia akan dapat baby girl.Kemungkinan duedate 10/03/2011...Tak sabar rasanya menunggu kelahiran baby terbaru ni....la..la..la...MUdah-mudahan aku selamat bersalin normal...Amin...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Saat MengandungKan Syifa

Author : Cik Rose Cute | 1:35 PM | 0Total Comments |

 Tengok perut aku besar betul hihihi

Menu hari ini...aku masak ikan belah belakang dengan udang goreng kunyit.Jadi lah untuk makan hari ini...anak-anak aku bukan makan lauk pun...diaorg makan nasi gan kicap dan telur goreng.Bapaknya yang nak makan lauk  yang aku masak tu...,lagipun laki aku keja malam..tak la masak banyak..nanti siapa nak makan.Laki aku kalau keja malam dia makan sekali jer kat rumah,pagi tadi dah makan sementara tunggu van sekolah kakak sampai...,aku makan nasi lemak dia beli jer...tengah hari jarang sangat makan.Mengandung yg ke tiga ni..tak lah kuat makan sangat..,tak tahu la kenapa...tapi rasa perut ni besar semacam jer...hi..hi..,hari jumaat ni nak pegi scan...,tunggu kakak balik sekolah dulu baru pegi.10 haribulan ni check -up dengan doktor..,perut aku nak masuk 8 bulan..tu yang kena jumpa doktor dekat Teluk Panglima Garang..,aduh..malas betul nak kesana...,kat situ ramai org..menunggunya lama..macam2 org ada....sabar jelah...ok la...mata dah mengantuk..rasa nak tidur pulak..faham2 lah org mengandung ni..hi..hi...ok gua chow dulu...


Note:Entry nie dah lama pada tahun 2010...Baru aku perasan entry nie tidak di publish,harap korang enjoy membaca entry lama aku...Waktu nie aku type tiada orang baca pun.....Ada aku kisah..hihihi(Story nie Bukan Hari ini punyer ya...) Sila baca...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Author : Cik Rose Cute | 8:36 PM | 0Total Comments |
Sudah lama aku tidak membuat catatan untuk blog ini....,Bukannya tak ada masa cuma...sejak mengandung ni malas pulak nak membelek...tak ada mood katakan...orang mengandung memang cam tu....hi..hi...kejanya nak membuta jer...Hari ni aku nak story sikit..tengah ada mood ni....anak aku  yang pertama dah start sekolah..nasib baik dia tak buat perangai cam setengah budak-budak kat TBK semalam...ada yang menangis,ada yg nak ayahnya duk sebelah belajar sekali...kelakar betul budak2 ni...,Anak aku pulak tak cam tu..bagus...itu lah anak ibu dan Abah...Pastu masuk hari kedua..suruh dia naik van sendiri..nasib baik nak...Pakcik driver tu cakap ada setengah budak tak nak naik takut...meraung2..terpaksalah pakcik van tu tinggalkan..biar mak ayah diaorg antarkan...Bila tanya anakkku yang pertama seronok ke kat sekolah?Dia jawab seronok....senang sikit hati aku...tak lah risau kat umah...,anak aku belajar kat TBK ISLAM BESTARI dekat taman medan sana..jauh jugak..apa-apa pun janji dia seronok...,baju sekolahnya warna pink tu yg dia suka tu....anak aku tu hantu pink..tak tahu la....sewaktu mengandungkan dia dulu memang aku suka pink..pantang tengok tudung pink ke,baju pink ke,semua aku suka janji pink....hi..hi..kelakar kan...Hari ini mood okey tu yg bercerita panjang ni....baby dalam perut aku asyik menendang jer....kalau malam lagi la...tak lena tidur di buatnya...belum scan lagi..tak sabar rasanya...nak tahu jantina...mintak2 biar la girl...tapi tak kisah kalau boy pun...janji sihat dan cukup sifat...aku dah ada sepasang dah...yang kedua boy anak aku tu..tu pun tak sabar nak sekolah...dah tengok kakaknya sekolah...hi..hi...tunggu dulu la...tunggu umur 5 tahun...lagi 2 tahun...sabarnya Haziq....Okey lah aku nak tengok tv la pulak rasanya....kita jumpa di lain hari....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ