04 July 2010

Author : Cik Rose Cute | 4:59 PM | 1Total Comments |
MANUSIA lahir ke dunia kerana cinta antara Adam dan Hawa.Rasa pesona dan penuh kenikmatan telah membuatkan pasangan bercinta saling hidup pengaruh mempengaruhi dan lengkap melengkapi.Begitulah yang berlaku pada mereka yang bercinta.Mereka terperangkap dalam kemelut cinta yang datang bertali arus.
Memang benar,cinta boleh datang dan pergi.Malah ada arus yang dapat mengubah persepsi manusia sehingga mereka boleh lupa pada cinta yang lalu.
Hakikatnya cinta dunia hanyalah habuan sementara pada hati yang dahaga.Perpisahan amat menyakitkan,kekecewaan amat menyeksa.Tapi masih ada yang setia menanti mengharap agar cinta yang pergi itu akan kembali.
Atas landasan tanggungjawab dan ikatan suci,maka manusia belajar untuk mempertahankan cintanya.Hingga walau disepak terajang atau dilanda banjir besar,cintanya tetap disitu dan begitu.Sebab itu diwujudkan PERKAHWINAN.Hadiah kebahagian dan kenikmatan akan dimiliki oleh hati-hati yang menghargai dan menjunjung nilai perkahwinan.Tetapi manusia yang menderhaka dan mempermainkan cinta dalam perkahwinannya akan sentiasa menggelupur kepanasan hinggalah dia bertaubat.
Cinta tidak boleh menjadi murni atau tulus kalau bukan hati manusia yang menjadikannya begitu.Cinta hanyalah seperti sehelai kain putih yang belum dicanting.Lalu hati-hati manusialah yang datang membawa pelangi dan mencantingnya menjadi batik nan indah.Kemudian,dengan akal yang waras yang dikurniakan ALLAH kepada makhluk terpuji ini,cinta akan disarungkan ke tubuhnya sebagai pakaian harian.
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

02 July 2010

Author : Cik Rose Cute | 8:36 PM | 1Total Comments |
MEREKA yang mengalami masalah mulut berbau pastinya malu umtuk rancak berbual bersama rakan-rakan.Cara mengatasinya anda boleh mencuba petua dengan berkumur menggunakan helaian daun sirih.Ramas daun itu dengan air suam dan berkumur-kumurlah setiap hari.Mungkin anda tidak lagi mengalami situasi mulut berbau.Sesiapa yang ada masalah tersebut cuba la petua ni,ibu petik dalam newspaper kosmo.

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Author : Cik Rose Cute | 12:58 PM | 1Total Comments |
Hari ini,ibu tukar latar belakang blog lain sikit.Sajer je tukar selera boring tengok blog warna merah kosong je...,ni ada bunga sikit jer.Blog ni sajer je untuk koleksi kitaorang untuk tengok apa yang dah berlaku yang lepas-lepas.Kalau up-date dalam blog ni,so boleh di ingat balik apa tarikh yang berlaku betul tak?.Bangun pagi tadi ibu rasa badan haziq panas,ni mesti gara-gara mandi semalam kat (kalampung)air sungai memang la sejuk.Mungkin petang semalam ibu mandikan haziq kot.Because kakak,ibu tak bagi pun dia mandi,petang tu ujan lagipun kakak tak keluar main kat depan tak berpeluh pun.Haziq ibu mandikan sebab dia berak terus ibu basahkan kepala gan badannya.Ibu siram kepala haziq dia marah betul mungkin sejuk kot...biasa la sekarang musim hujan.Penat la nak story panjang-panjang..lain kali sambung.
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

01 July 2010

Author : Cik Rose Cute | 8:07 PM | 1Total Comments |
Hari ini ibu nak story sikit.Pagi tadi Ibu bangun pukul 6.00am untuk siapkan sandwic untuk kitaorang pegi berkelah kat (Kalampung)You all pernah dengar tak tempat yang di sebutkan tadi.Kalau ikut higway dekat je dalam masa 2 jam sampai la....,best jugak lepak kat sana dengan member2.Yang ibu nak story ni bukan pasal diaorang tapi....pasal anak-anak ibu yang dua orang tu..,sampai je sana budak duaorang dah tak sabar nak main air.Diaorang ingat air sungai tu cetek ke?ibu tengok pun tahu air tu dalam.Ibu belum tukar seluar mandi lagi,abah dari rumah dah pakai...,ingat di hati nak turun lambat sikit ke dalam sungai tu,si haziq lagi la tak sabar,nampak je air nak terkam,pakaian belum bertukar lagi...,terpaksa la..ibu tukarkan jugak..,pelampung abah beli satu seorang nanti bergaduh.Main punya main kat tepi sungai tu...pelampung kakak hanyut..Abah pulak nak capai tangan kakak takut tenggelam dalam air sampai tersadung atas batu dan gigi kapaknya patah.Marah betul abah pada ibu because seluar mandi ibu tak tukar lagi.Abah marah bersebab,dia yang melayan budak berdua tu...,Oh! ya...pasal pelampung tadi dapat la di selamatkan....gigi abah tak dapat la..ibu nak tolong sambung,balancenya pun dah terjatuh dalam sungai.Sampai sekarang abah merasakan giginya terasa ngilu.Kasihan abah ya...,Ibu mintak maaf la..ya,ni gara-gara Si haziq dengan kakak..mandi kat kalampung.Nanti ibu snapkan gambar kita orang pegi sana....okey..Kalau ibu ingat gigi abah gelihati pun ada(Jangan mare abah ya...)
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

29 June 2010

Kakak Gan Haziq kat Bukit Tinggi

Author : Cik Rose Cute | 10:52 PM | 0Total Comments |







Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tunggu Abah isi Minyak kereta

Author : Cik Rose Cute | 10:48 PM | 0Total Comments |



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Haziq belajar tulis..

Author : Cik Rose Cute | 10:45 PM | 0Total Comments |



Nie barang semua dari Singapura....Cik hubby aku pegi sana...dia cakap kat sana murah sikit cam kedai 2.00 ringgit tue....Barang kat atas tue....kereta mestilah Haziq punyer....yang tulis tue kakaknya punyer...tapi haziq nak main....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

kakak dengan baby

Author : Cik Rose Cute | 10:31 PM | 0Total Comments |

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kakak Baru Balik Dari Kenduri Kawin

Author : Cik Rose Cute | 10:25 PM | 0Total Comments |



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Baru Balik Kenduri Kahwin

Author : Cik Rose Cute | 10:22 PM | 0Total Comments |

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

28 June 2010

Author : Cik Rose Cute | 12:07 PM | 0Total Comments |
Salam....
Hari ini abah terlewat bangun tido...sedar2 dah pukul 8.00am...,Sepatutnya dia kerja terlewat la pulak gara-gara tengok bola punya pasal.Nasib baik boleh apply cuti...,kalau tak terpaksa la cari mc.Ni abah tak ada kat umah katanya nak pergi service kereta almaklum la dah lama tak service kereta.Kitaorang ada plan nak balik ke terengganu..tu nak service dulu kereta..takut nanti mati tengah jalan kan naya nanti.Mana abah ni dah dekat pukul 12.00pm perut dah lapar dah ni..nak makan dulu tak ada selera...makan ramai-ramai baru best.Kenikmatan tu lain sikit kalau makan dengan suami ni.Budak-budak ni dah kebulur dah...ibu dah siap masak dah...hari ini masak kari kepala ikan....yum!yum! bestnya....tu yang tak sabar nak melantap ni...lambat pulak abah ni atau pegi Speed beli barang lepas service kereta.Tadi ada tel abah barang dapur dah nak habis...kejap lagi tel la,tengok abah kat mana..okey la nak tel my husband kejap.Eh tu bunyi kereta mesti dah sampai....okey bye.
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ