Author : Cik Rose Cute | 8:36 PM | 1Total Comments |
MEREKA yang mengalami masalah mulut berbau pastinya malu umtuk rancak berbual bersama rakan-rakan.Cara mengatasinya anda boleh mencuba petua dengan berkumur menggunakan helaian daun sirih.Ramas daun itu dengan air suam dan berkumur-kumurlah setiap hari.Mungkin anda tidak lagi mengalami situasi mulut berbau.Sesiapa yang ada masalah tersebut cuba la petua ni,ibu petik dalam newspaper kosmo.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Author : Cik Rose Cute | 12:58 PM | 1Total Comments |
Hari ini,ibu tukar latar belakang blog lain sikit.Sajer je tukar selera boring tengok blog warna merah kosong je...,ni ada bunga sikit jer.Blog ni sajer je untuk koleksi kitaorang untuk tengok apa yang dah berlaku yang lepas-lepas.Kalau up-date dalam blog ni,so boleh di ingat balik apa tarikh yang berlaku betul tak?.Bangun pagi tadi ibu rasa badan haziq panas,ni mesti gara-gara mandi semalam kat (kalampung)air sungai memang la sejuk.Mungkin petang semalam ibu mandikan haziq kot.Because kakak,ibu tak bagi pun dia mandi,petang tu ujan lagipun kakak tak keluar main kat depan tak berpeluh pun.Haziq ibu mandikan sebab dia berak terus ibu basahkan kepala gan badannya.Ibu siram kepala haziq dia marah betul mungkin sejuk kot...biasa la sekarang musim hujan.Penat la nak story panjang-panjang..lain kali sambung.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Author : Cik Rose Cute | 8:07 PM | 1Total Comments |
Hari ini ibu nak story sikit.Pagi tadi Ibu bangun pukul 6.00am untuk siapkan sandwic untuk kitaorang pegi berkelah kat (Kalampung)You all pernah dengar tak tempat yang di sebutkan tadi.Kalau ikut higway dekat je dalam masa 2 jam sampai la....,best jugak lepak kat sana dengan member2.Yang ibu nak story ni bukan pasal diaorang tapi....pasal anak-anak ibu yang dua orang tu..,sampai je sana budak duaorang dah tak sabar nak main air.Diaorang ingat air sungai tu cetek ke?ibu tengok pun tahu air tu dalam.Ibu belum tukar seluar mandi lagi,abah dari rumah dah pakai...,ingat di hati nak turun lambat sikit ke dalam sungai tu,si haziq lagi la tak sabar,nampak je air nak terkam,pakaian belum bertukar lagi...,terpaksa la..ibu tukarkan jugak..,pelampung abah beli satu seorang nanti bergaduh.Main punya main kat tepi sungai tu...pelampung kakak hanyut..Abah pulak nak capai tangan kakak takut tenggelam dalam air sampai tersadung atas batu dan gigi kapaknya patah.Marah betul abah pada ibu because seluar mandi ibu tak tukar lagi.Abah marah bersebab,dia yang melayan budak berdua tu...,Oh! ya...pasal pelampung tadi dapat la di selamatkan....gigi abah tak dapat la..ibu nak tolong sambung,balancenya pun dah terjatuh dalam sungai.Sampai sekarang abah merasakan giginya terasa ngilu.Kasihan abah ya...,Ibu mintak maaf la..ya,ni gara-gara Si haziq dengan kakak..mandi kat kalampung.Nanti ibu snapkan gambar kita orang pegi sana....okey..Kalau ibu ingat gigi abah gelihati pun ada(Jangan mare abah ya...)


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kakak Gan Haziq kat Bukit Tinggi

Author : Cik Rose Cute | 10:52 PM | 0Total Comments |







Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tunggu Abah isi Minyak kereta

Author : Cik Rose Cute | 10:48 PM | 0Total Comments |



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Haziq belajar tulis..

Author : Cik Rose Cute | 10:45 PM | 0Total Comments |



Nie barang semua dari Singapura....Cik hubby aku pegi sana...dia cakap kat sana murah sikit cam kedai 2.00 ringgit tue....Barang kat atas tue....kereta mestilah Haziq punyer....yang tulis tue kakaknya punyer...tapi haziq nak main....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

kakak dengan baby

Author : Cik Rose Cute | 10:31 PM | 0Total Comments |


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kakak Baru Balik Dari Kenduri Kawin

Author : Cik Rose Cute | 10:25 PM | 0Total Comments |



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Baru Balik Kenduri Kahwin

Author : Cik Rose Cute | 10:22 PM | 0Total Comments |


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Author : Cik Rose Cute | 12:07 PM | 0Total Comments |
Salam....
Hari ini abah terlewat bangun tido...sedar2 dah pukul 8.00am...,Sepatutnya dia kerja terlewat la pulak gara-gara tengok bola punya pasal.Nasib baik boleh apply cuti...,kalau tak terpaksa la cari mc.Ni abah tak ada kat umah katanya nak pergi service kereta almaklum la dah lama tak service kereta.Kitaorang ada plan nak balik ke terengganu..tu nak service dulu kereta..takut nanti mati tengah jalan kan naya nanti.Mana abah ni dah dekat pukul 12.00pm perut dah lapar dah ni..nak makan dulu tak ada selera...makan ramai-ramai baru best.Kenikmatan tu lain sikit kalau makan dengan suami ni.Budak-budak ni dah kebulur dah...ibu dah siap masak dah...hari ini masak kari kepala ikan....yum!yum! bestnya....tu yang tak sabar nak melantap ni...lambat pulak abah ni atau pegi Speed beli barang lepas service kereta.Tadi ada tel abah barang dapur dah nak habis...kejap lagi tel la,tengok abah kat mana..okey la nak tel my husband kejap.Eh tu bunyi kereta mesti dah sampai....okey bye.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kakak 1 Tahun lebih

Author : Cik Rose Cute | 3:05 PM | 1Total Comments |


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Author : Cik Rose Cute | 2:36 PM | 0Total Comments |
Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkah kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisaham

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Lagu:Edry Abd Halim
Lirik:Edry Abd Halim


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Author : Cik Rose Cute | 2:26 PM | 1Total Comments |
Hari ini dah masuk dua hari kakak gan haziq bergaduh...tension ibu dibuatnya.Pada hal abah beli kerusi dua tuk sorang satu,itu pun bergaduh jugak.Ibu geram ibu cubit la budak dua orang tu...di larang dengan mulut langsung tak dengar.Si haziq pulak mulutnya asyik bunyi je kalau tak dapat mainannya,kakak pulak tak nak mengalah langsung dengan si adiknya.Tu ada baru sorang kalau ramai tak tahu la nak cerita....ibu mana tak jadi singa kalau anak-anak asyik bergaduh hanya berebut mainan.Kena cubit tu...baru tahu...tapi diam kejap je,pastu sambung balik bergaduh....hei!!! geram betul....,tapi nak buat cam mana adik-beradik kalau tak bertengkar tak sah.Kita kecik-kecik dulu kalau bergaduh mesti ibu kejar tak cukup tanah nak lari.Orang dulu-dulu mendidik anak lain...tak cam ibu sekarang...nak pukul sayang...tapi cara dulu lebih bagus kot...tak ada la budak naik kepala...budak sekarang....emmm tak tahu la nak cakap....,itu semua atas didikan ibubapa...kalau manjakan sangat tak boleh jugak....,tahun depan kakaknya sekolah tak la gaduh kot...ya la...kakaknya tak ada kat umah cam mana nak bergaduh...betul tak...,tapi budak-budak ni kalau berpisah rindu bagai nak rat,sorang demam..sini pun demam..tu yang pelik tu...ada la sekali..ibu tinggalkan si kakak kat kampung dalam lima hari...,tak sampai 3 hari opahnya tel cakap kakak demam...,masa tu si haziq pun demam...,tu yang pelik...betapa kuatnya kasih sayang antara mereka berdua...,lagi kuat mereka bergaduh..lagi kuat la...kasih sayang dia orang.Itu la ragam anak-anakku...nak story kat kauorang..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Haziq 2 Tahun lebih

Author : Cik Rose Cute | 1:55 PM | 0Total Comments |


Waktu nie kitaorang merendek kat taman Putra Jaya....penat betul kaki berjalan mronda taman...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Anak jantan Abah

Author : Cik Rose Cute | 1:24 PM | 1Total Comments |
Kenapa muka haziq tue?kikikiki
Manisnya senyumanmu....penawar untuk ibu dan abah..

Buat2 senyum..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Putrajaya

Author : Cik Rose Cute | 12:59 PM | 0Total Comments |


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ